mam to w dupie, zostaje w zus

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: mam to w dupie, zostaje w zus

Postprzez sevs » 10 cze 2014, o 15:32

JKM mi wisi, niewygodne dla mnie jest tylko jego poparcie dla putina
a jak na pierwszego wroga systemu to coś ten system go nie bardzo gnębi
oprócz opluwania władzy nic przeciw systemowi nie zrobił

Postprzez Jaaasiek » 10 cze 2014, o 16:13

Przecież wszystkimi wypowiedziami Krula manipulują media! Rację ma tylko on i jego zwolennicy! Amen! Niech żyje nam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jest właśnie największy szkodnik własnej partii, która ma kilka ciekawych pomysłów. Śmiać mi się chce jak słyszę te próby usprawiedliwiania go.

Gdyby nie jego wypowiedzi zahaczające o psychiatryk to faktycznie mieliby poparcie na poziomie tych 14-15 procent.

sevs napisał(a):JKM mi wisi, niewygodne dla mnie jest tylko jego poparcie dla putina
a jak na pierwszego wroga systemu to coś ten system go nie bardzo gnębi
oprócz opluwania władzy nic przeciw systemowi nie zrobił

Ot i utrafił waść w sedno.

Dochodząc do władzy zajmie się "rozpieprzaniem UE" i "wsadzaniem za kratki poprzedników". Jakoś nie widzę, żeby się dobrobyt w kraju zwiększył w przyszłości po wygraniu którejkolwiek partii.
Obrazek

Postprzez bracie » 11 cze 2014, o 07:49

Dla mnie głosowanie na KNP to forma pokazania fucka całej "klasie" politycznej.
Bardzo proste, trzy powody:
Popełnia samobójstwo kobieta, która przez 20 lat walczyła z aparatem skarbowym i została wykończona finansowo i psychicznie,
samotny ojciec z piątką dzieci olewany jest przez ZUS (urlop) bo takie są przepisy. TVP chwali się, że dzięki jej interwencji ZUS zmienia decyzję,
płacę od prawie 30 lat składki chorobowe - dziś mam duży problem ortopedyczny, muszę zrobić rezonans. Prywatnie 500 zł, na nfz - gratis w połowie przyszłego roku.\
Można stracić cierpliwość?
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez wilkmaciej » 11 cze 2014, o 09:34

Jaaasiek napisał(a):Przecież wszystkimi wypowiedziami Krula manipulują media! Rację ma tylko on i jego zwolennicy! Amen! Niech żyje nam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O jest i Jasiu z typowymi dla siebie błyskotliwymi wypowiedziami. Tym razem nie podejmę "dyskusji" z Tobą.
Pewnie Ty żadnej manipulacji nie widzisz, co mnie wcale a wcale nie dziwi zresztą.

Postprzez bracie » 11 cze 2014, o 10:31

bracie napisał(a):Dla mnie głosowanie na KNP to forma pokazania fucka całej "klasie" politycznej.
Bardzo proste, trzy powody:
Popełnia samobójstwo kobieta, która przez 20 lat walczyła z aparatem skarbowym i została wykończona finansowo i psychicznie,
samotny ojciec z piątką dzieci olewany jest przez ZUS (urlop) bo takie są przepisy. TVP chwali się, że dzięki jej interwencji ZUS zmienia decyzję,
płacę od prawie 30 lat składki chorobowe - dziś mam duży problem ortopedyczny, muszę zrobić rezonans. Prywatnie 500 zł, na nfz - gratis w połowie przyszłego roku.\
Można stracić cierpliwość?

i jeszcze http://wgospodarce.pl/informacje/13851- ... nie-niemcy
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt

Postprzez Jaaasiek » 11 cze 2014, o 13:10

wilkmaciej napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Przecież wszystkimi wypowiedziami Krula manipulują media! Rację ma tylko on i jego zwolennicy! Amen! Niech żyje nam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O jest i Jasiu z typowymi dla siebie błyskotliwymi wypowiedziami. Tym razem nie podejmę "dyskusji" z Tobą.
Pewnie Ty żadnej manipulacji nie widzisz, co mnie wcale a wcale nie dziwi zresztą.

Ojej, przepraszam, że zabrałem głos.

Nie jestem jedynym, który stawia takie zarzuty. Nawet niektórzy z jego partii, z którymi prowadzę dyskusje, uważają go za przyczynę niskiego poparcia. Kretyńskie wypowiedzi o niepełnosprawnych sportowcach ukazały się na jego blogu/twitterze (nie jestem pewien, ale były autorskie, szybko zresztą usunięte). Resztę można było usłyszeć w rozmaitych wywiadach. No chyba, że Korwin taki głupi jest, że się dał w tych wywiadach zmanipulować. Chciałbym dowody na tą manipulację zresztą. Bo jedyne argumenty korwinistów jakie dotąd słyszałem to takie, że reszta nie rozumie co Krul ma na myśli i przeinaczają jego słowa.

Popatrz jak się różnią sondaże przed wypowiedziami Janusza a po jego wypowiedziach. I jakie wyniki potem ma partia.

I nie bij piany w moją stronę, bo jakoś nic zdrożnego nie napisałem, a to, że nie chcesz/nie umiesz obronić swojej racji to już nie moja broszka.
Obrazek

Postprzez Jedras » 11 cze 2014, o 14:56

Ja natomiast zauważyłem taką rzecz - Korwina w mediach przed wyborami praktycznie w ogóle nie było. W momencie gdy okazało się, że według sondaży jego partia jest na 4 miejscu to od razu w każda tv, portale internetowe zaczęły przypominać jego najbardziej kontrowersyjne wypowiedzi. Ewidentne działanie aby zdyskredytować jego oraz KNP.
Zdaję sobie sprawę, że polityka to gówno, wszyscy bez względu na partię, poglądy i przekonania są tacy sami (nie istotne czy to jest PIS, PO, SLD, PLS, KNP) ale tak czy inaczej mam zamiar dalej głosować na Korwina. Niech wreszcie ktoś nowy dopcha się do koryta i zobaczymy co wtedy będzie się działo:P

Postprzez Jaaasiek » 11 cze 2014, o 15:29

Mnie natomiast do głosowania na tą partię właśnie zniechęca tylko osoba Korwina. Program całkiem spoko, nikt jakichś ekscesów nie wywija, aż tu nagle z niczego wychodzi Krul i pierdolnie takim tekstem, że człowiek odwraca się na pięcie i cześć. Może jeszcze Wipler, bohaterski obrońca w niesłusznych interwencjach, tam coś bruździ, ale reszta ogólnie ok.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 11 cze 2014, o 20:07

Jaaasiek napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Ojej, przepraszam, że zabrałem głos.

Nie jestem jedynym, który stawia takie zarzuty. Nawet niektórzy z jego partii, z którymi prowadzę dyskusje, uważają go za przyczynę niskiego poparcia. Kretyńskie wypowiedzi o niepełnosprawnych sportowcach ukazały się na jego blogu/twitterze (nie jestem pewien, ale były autorskie, szybko zresztą usunięte). Resztę można było usłyszeć w rozmaitych wywiadach. No chyba, że Korwin taki głupi jest, że się dał w tych wywiadach zmanipulować. Chciałbym dowody na tą manipulację zresztą. Bo jedyne argumenty korwinistów jakie dotąd słyszałem to takie, że reszta nie rozumie co Krul ma na myśli i przeinaczają jego słowa.

Popatrz jak się różnią sondaże przed wypowiedziami Janusza a po jego wypowiedziach. I jakie wyniki potem ma partia.

I nie bij piany w moją stronę, bo jakoś nic zdrożnego nie napisałem, a to, że nie chcesz/nie umiesz obronić swojej racji to już nie moja broszka.

Jasieczku zadaj sobie ten trud i obejrzyj 2:55 do 4:15.
http://m.youtube.com/watch?v=r1u-hX1DPMU

I moze jeszcze to:
http://m.youtube.com/watch?v=S-yg1qwUEDk

Idz i nie grzesz wiecej. A co do argumentu ze wiekszosc nie rozumie jest w 100% prawdziwy, a Ty jestes tego przykladem przytaczajac wypowiedz o niepelnosprawnych. No albo poprostu wypowiedz znasz z TV a jak juz ustalilismy, dostrzeganie manipulacji nie jest Twoja mocna strona. Na koniec chcialem tylko dodac, abys (zapewne w celu uwiarygodnienia siebie w dyskusji) przestal udawac prawicowca i podpinac sie pod KNP. Tak sie sklada, ze nie jedna Twoja zenujaca wypowiedz na tym forum juz czytalem, i do pogladow prawicowych to Ci tak blisko jak mi do aprobaty adoptowania dzieci przez pedalow.

Postprzez Jaaasiek » 11 cze 2014, o 21:57

W dupie mam prawicę. O moich głosach decydują punkty czysto ekonomiczne panie "znawco", bo światopoglądy polityków mi nie leżą zupełnie. Jak zwykle Ty lepiej wiesz kto kim jest, co myśli i jakie ma poglądy. Niestety zmartwię
Cię - muszę się pod nikogo podszywać.

Wybacz też, że nie dorastam Ci do pięt w rozumieniu i łykaniu wielkości Krula, jest nad czym ubolewać. Osobiście mam natomiast nadzieję, że go w końcu gdzieś zamkną za te "zmanipulowane" wypowiedzi.

Upatrujesz się we mnie jakiejś lewej, komunistycznej strony, czyżby to syndrom Czerwonego kapturka?
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 11 cze 2014, o 23:45

Jaaasiek napisał(a):W dupie mam prawicę. O moich głosach decydują punkty czysto ekonomiczne panie "znawco", bo światopoglądy polityków mi nie leżą zupełnie. Jak zwykle Ty lepiej wiesz kto kim jest, co myśli i jakie ma poglądy. Niestety zmartwię
Cię - muszę się pod nikogo podszywać.

Wybacz też, że nie dorastam Ci do pięt w rozumieniu i łykaniu wielkości Krula, jest nad czym ubolewać. Osobiście mam natomiast nadzieję, że go w końcu gdzieś zamkną za te "zmanipulowane" wypowiedzi.

Upatrujesz się we mnie jakiejś lewej, komunistycznej strony, czyżby to syndrom Czerwonego kapturka?

Hmmmm decyduja punkty czysto ekonomiczne, ale nie glosujesz na KNP z powodu wypowiedzi Korwina swiatopogladowych jak rozumiem. Z drugiej strony swiatopoglady politykow Cie nie interesuja :lol: Oj Jasiu Ty mi zawsze poprawiasz humor.
Zamknac pewnie, Ty jak zawsze bys wszystkich zamykal za wypowiedzi nie po Twojej mysli - ktory raz juz to slysze Jasiuniu. To Korwin pozamyka (choc pewnie sie nie uda), tych wszystkich zlotoustych z wiejskiej. Tylko ze nie za wypowiedzi, a za czyny przeciw spoleczenstwu. Zbrodnie ubrane w piekne slowka, dokladnie takie jakie Ty najbardziej lubisz.

Postprzez Jaaasiek » 12 cze 2014, o 09:19

Naucz się czytać - "nie leżą" = "nie odpowiadają, nie pasują, nie po drodze mi z nimi". Taki z Ciebie dumny polaczek a po polsku nie umiesz zrozumieć. Korwin jedyne co zrobi jak (science fiction mam nadzieję) dojdzie do władzy to pewnie w końcu mordę zamknie, żeby poparcia nie stracić i zajmie się tropieniem ludzi do zamknięcia a w dupie potrzeby wyborców będzie miał. Nie takie rzeczy PO i PiS obiecywało.

Wypowiedzi obrażające niepełnosprawnych, kobiety, bynajmniej nie w formie dowcipu czy żartu zawsze będą nie po mojej myśli i tu masz rację. Pozamykałbym za nie czy byłby to Niesioł, Tusk, Kaczor, Krul czy Palikot.

Dla mnie End Of Topic jeśli chodzi o Korwina bo niczego nowego raczej już tutaj nie powiem. Kto ma głosować ze względu na niego to i tak zagłosuje, kto nie to nie. Mój głos pozostaje nieważny, chyba, że wróci Polska Partia Przyjaciół Piwa.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 12 cze 2014, o 12:52

Jaaasiek napisał(a):Naucz się czytać - "nie leżą" = "nie odpowiadają, nie pasują, nie po drodze mi z nimi". Taki z Ciebie dumny polaczek a po polsku nie umiesz zrozumieć. Korwin jedyne co zrobi jak (science fiction mam nadzieję) dojdzie do władzy to pewnie w końcu mordę zamknie, żeby poparcia nie stracić i zajmie się tropieniem ludzi do zamknięcia a w dupie potrzeby wyborców będzie miał. Nie takie rzeczy PO i PiS obiecywało.

Wypowiedzi obrażające niepełnosprawnych, kobiety, bynajmniej nie w formie dowcipu czy żartu zawsze będą nie po mojej myśli i tu masz rację. Pozamykałbym za nie czy byłby to Niesioł, Tusk, Kaczor, Krul czy Palikot.

Dla mnie End Of Topic jeśli chodzi o Korwina bo niczego nowego raczej już tutaj nie powiem. Kto ma głosować ze względu na niego to i tak zagłosuje, kto nie to nie. Mój głos pozostaje nieważny, chyba, że wróci Polska Partia Przyjaciół Piwa.

Ja się mam nauczyć? Kolego napisałeś, że nie głosujesz na KNP z powody "wyczynów" Koriwna. Za chwilę napisałeś, że o Twoim głosie decydują tylko punkty ekonomiczne a światopogląd polityków masz w dupie. Stary z taką logiką wypowiedzi jaką prezentujesz, w najmniejszym stopniu nie dziwi mnie, że wypowiedź JKM o niepełnosprawnych uważasz za obraźliwą. Pokazujesz brak elementarnego zrozumienia słowa mówionego.

Postprzez Jaaasiek » 12 cze 2014, o 13:56

wilkumacieju - dobra, może niezbyt jasno to napisałem, ale pisałem w odniesieniu tylko i wyłącznie do KNP. O tym, że poglądy ich polityków mi nie leżą. A nie o tym, że mam w dupie poglądy wszystkich polityków. I właśnie o moim teoretycznym głosie KNP zdecydowałyby wyłącznie kwestie czysto ekonomiczne.
Obrazek

Postprzez sevs » 15 cze 2014, o 16:16

brawo dla wszystkich wyborców po
zatrzymali pirata drogowego nad morzem
teraz czas na nowaka, tego z mafii

Postprzez donkey » 18 lis 2014, o 23:49

No i Wilku Macieju, osioł sobie popierdolił. Prawda jest naga, Korwin sobie dorabia w Europie, bo na niego głosowali geniusze i myślę, że ma teraz na wszystko wyjebane. Kiedyś wcześniej sie chwalił, że zarabia na swych periodykach więcej niż w osły, ale teraz pewnie mniej nuż osły w Europie, ale tam też zarabia. Gratuluję, że broniłeś swojego "idola" :)

P.S. A w swoich periodykach pisze to samo od 20 lat, ale teraz ma lepiej
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 19 lis 2014, o 11:55

donkey napisał(a):No i Wilku Macieju, osioł sobie popierdolił. Prawda jest naga, Korwin sobie dorabia w Europie, bo na niego głosowali geniusze i myślę, że ma teraz na wszystko wyjebane. Kiedyś wcześniej sie chwalił, że zarabia na swych periodykach więcej niż w osły, ale teraz pewnie mniej nuż osły w Europie, ale tam też zarabia. Gratuluję, że broniłeś swojego "idola" :)

Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi, ale tez nie bardzo mnie to interesuje. Głosujcie na kogo chcecie. Ave PO-PIS!!!
Będziecie żyć w kraju miodem płynącym. U mnie się nic nie zmieniło. Zarabia, no ale dlaczego miałby nie zarabiać? Uważasz, że "ma wyjebane" - wolno Ci tak myśleć. Ja tak nie uważam i nadal bronię KNP. No a "broniłeś idola" - no cóż TVNowska gadka na mnie nie działa.

Postprzez Jaaasiek » 19 lis 2014, o 13:48

Znaczy Korwin przed wyborami powiedział, że idzie tam po dietę i tyle. Rozpieprzyć Unii nie ma szans, bo nikt go tam poważnie nie potraktuje, zwłaszcza z taką znajomością języka i zasypianiem podczas obrad. Jednak, jeśli to ma przekonać kogoś do głosowania na niego (żyje sobie jak Krul za unijny hajs, to nie przekona ludzi ledwo wiążących koniec z końcem) to zajebistą drogę sobie wybrał. Myślę, że coraz więcej osób traktuje go jako zdziwaczałego starszego pana. Szkodnik własnej partii, Wipler o niebo inteligentniejszy, ale wdaje się w głupie afery jak ta z policjantami (kto chce niech sobie wmawia, że niewinny, jak się ma 1,4 promila we krwi to się nie dyskutuje z policjantami i nie wpieprza w interwencję, niezależnie czy go pobili czy nie - sam sobie winien).
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 19 lis 2014, o 14:22

Jaaasiek napisał(a):Znaczy Korwin przed wyborami powiedział, że idzie tam po dietę i tyle. Rozpieprzyć Unii nie ma szans, bo nikt go tam poważnie nie potraktuje, zwłaszcza z taką znajomością języka i zasypianiem podczas obrad. Jednak, jeśli to ma przekonać kogoś do głosowania na niego (żyje sobie jak Krul za unijny hajs, to nie przekona ludzi ledwo wiążących koniec z końcem) to zajebistą drogę sobie wybrał. Myślę, że coraz więcej osób traktuje go jako zdziwaczałego starszego pana. Szkodnik własnej partii, Wipler o niebo inteligentniejszy, ale wdaje się w głupie afery jak ta z policjantami (kto chce niech sobie wmawia, że niewinny, jak się ma 1,4 promila we krwi to się nie dyskutuje z policjantami i nie wpieprza w interwencję, niezależnie czy go pobili czy nie - sam sobie winien).

Widzisz kolego, spojrzenie na każdą sytuację niestety zawsze jest skażone poglądami, stąd w takiej dyskusji nie ma szans na obiektywizm. "niezależnie czy go pobili czy nie - sam sobie winien)." Tu się np mocno różnimy, Ty mówisz że winny bo miał 1,4.... Ja natomiast mówię, że nie dostaje się w państwie prawa wpierdol za to że ma się 1,4, ani za ŻADNE dyskusje, nie powinieneś być napierdalany pałą na glebie. Poza tym, ja nie chcę żyć w kraju gdzie media i politycy mówią mi prosto w ryj że Wipler zaatakował policjantów (8 nie dawało mu rady, bo był silny jak Heros z powodu narkotyków), a nagle do sieci wycieka nagranie z monitoringu i ja widzę zupełnie co innego. Ja w takim kraju żyć nie chcę i nie ma dla mnie znaczenia ile kto miał promili. Tak więc, tu się nasz pogląd różni. Ty uważasz że winny pijany dyskutant, a ja że sadystyczny zomowiec. Tyle jeśli chodzi o Wiplera. Jeśli chodzi o Korwina, tak jak powiedział - tak robi. To już pierwszy dla mnie argument na głosowanie na jego partię, bo jest to cecha niespotykana w polityce. Tu się różnimy po raz drugi, bo prawdy zbyt wysoko nie cenisz (patrz Wipler). "Myślę, że coraz więcej osób traktuje go jako zdziwaczałego starszego pana" - masz prawo tak myśleć, to Twoja opinia i przy okazji gówno prawda. Po trzecie i ostatnie, chciałbym przypomnieć (albo uświadomić), że KNP to nie jest tylko Korwin i Wipler. KNP posiada w swoich szeregach wiele inteligentnych młodych osób, które nie są dopuszczane do mediów (stąd gawiedź zbiera swą wiedzę i tu gruntuje poglądy), albo jak już są dopuszczane to robi się z nich idiotów (patrz rozmowa Bosaka z Dziewulskim, lub Zawiszy z Miecugowem). To nie ludzie KNP, ale ludzie spoza układu. Przyznam się, że nie potrafię zrozumieć pewnych rzeczy w tym kraju. Słucham debaty dwóch kandydatów na prezydenta Kielc (Dawid Lewicki KNP vs Adamczyk SLD). Debatę, pod każdym względem wygrywa Lewicki (np Adamczyk zapytany ile osób znalazło pracę dzięki jego działalności, wypala drżącym głosem: "PRAWIE 5"), a w wyborach otrzymuje 8%, podczas gdy czerwony zakłamany cymbał 20%. Nie potrafię też zrozumieć w jakim kraju ja żyję i dla kogo jest demokracja, w momencie gdy jako argument tłumaczący poparcie dla PSL w wysokości 17% słyszę, że ich lista była na pierwszej stronie w karcie.... Ludzie, tu nie chodzi o Korwina ani KNP. Czy wy widzicie w jakim kraju żyjemy? Czy nie kumacie naprawdę, że nic się nie zmieni dopóki będziecie głosować na tych samych złodziei? Czy ten naród nigdy się nie przebudzi? Naprawdę nie widzicie co oni z wami robią? Ja nie uważam, że KNP ani tymbardziej Korwin zbawi naród, ale dajmy kurwa przynajmniej szanse komuś innemu. Niech beton się wystraszy i pomyśli, że jednak może trzeba coś zrobić żeby się dopchać do koryta. Powiedzcie, po co politycy mają coś robić dla ludzi, wiedząc że Ci i tak na nich zagłosują? Śmieją się wam prosto w morde za każfym razem (patrz afera taśmowa) i dalej robią swoje (patrz "konsekwencje" po taśmach i ostatnie wybory). Uczepiliście się Korwina i koniec. Ten gość przynajmniej, nie zmienia poglądów i nie przechodzi do wrogich obozów w zależności od nastrojów gwiedzi. Ma swoje zdanie i jego się trzyma. To, że nie widzicie chociażby programu KNP, a skupiacie się na pierdoleniu mediów o "skandalicznych" wypowiedziach Korwina (niepełnosprawnych itp), to wasza wina i niczyja inna. Przypominam, że to JKM dwadzieścia parę lat temu przepchnął w pojedynkę ustawę lustracyjną, żeby rozliczyć komuchów. Ustawa przeszła większością głosów, niestety, cały rząd Jana Olszewskiego został odwołany w ciągu jednej nocy przez elektryka, a na premiera podstawili kukiełkę Pawlaka ("Panie Waldku Pan się nie boi"). W takim kraju żyjemy. Nadal nic się nie zmieniło, a wy nadal głosujcie na PO, PIS, PSL i SLD.

Postprzez Jaaasiek » 19 lis 2014, o 21:53

W każdej partii są kompetentni ludzie, jednak partie kojarzone są w taki sposób w jaki są reprezentowane publicznie.

"(...)albo jak już są dopuszczane to robi się z nich idiotów (patrz rozmowa Bosaka z Dziewulskim, lub Zawiszy z Miecugowem)." to Twoja opinia a przy okazji gówno prawda, bo Bosak jeszcze jako taki inteligentny i potrafi coś mądrego powiedzieć, ale Zawisza jest idiotą permanentnym i co rusz daje temu przykład.

Ty masz takie a nie inne poglądy, ja mam takie a nie inne. Światopoglądowo nigdy nie będzie mi po drodze z prawicą, tym bardziej tą radykalną. Głosować też już nie chodzę.

Mam to już po prostu w dupie, skupiam się na tym, żeby było dobrze mnie i najbliższemu otoczeniu.
Obrazek

Postprzez donkey » 19 lis 2014, o 22:22

wilkmaciej napisał(a):
donkey napisał(a):No i Wilku Macieju, osioł sobie popierdolił. Prawda jest naga, Korwin sobie dorabia w Europie, bo na niego głosowali geniusze i myślę, że ma teraz na wszystko wyjebane. Kiedyś wcześniej sie chwalił, że zarabia na swych periodykach więcej niż w osły, ale teraz pewnie mniej nuż osły w Europie, ale tam też zarabia. Gratuluję, że broniłeś swojego "idola" :)

Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi, ale tez nie bardzo mnie to interesuje. Głosujcie na kogo chcecie. Ave PO-PIS!!!
Będziecie żyć w kraju miodem płynącym. U mnie się nic nie zmieniło. Zarabia, no ale dlaczego miałby nie zarabiać? Uważasz, że "ma wyjebane" - wolno Ci tak myśleć. Ja tak nie uważam i nadal bronię KNP. No a "broniłeś idola" - no cóż TVNowska gadka na mnie nie działa.

Właściwie to tylko chodzi mi o to, że miałem rację. Frekwencja wzrosła o 50 procent i partia Korwina straciła jak mówiłem. Gdzie tam jego 14 procent; może mówił o PSL ;). Udało im się wtedy zdobyć te siedem procent z powodu bardzo niskiej frekwencji, a moje zdanie jest takie jak wyżej. Nie rozumiem tego, skąd takie wnioski, że jak nie głosujemy na KNP, to jesteśmy za PO, PiSem, etc. To bez sensu.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez bracie » 20 lis 2014, o 09:33

wilkmaciej napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Znaczy Korwin przed wyborami powiedział, że idzie tam po dietę i tyle. Rozpieprzyć Unii nie ma szans, bo nikt go tam poważnie nie potraktuje, zwłaszcza z taką znajomością języka i zasypianiem podczas obrad. Jednak, jeśli to ma przekonać kogoś do głosowania na niego (żyje sobie jak Krul za unijny hajs, to nie przekona ludzi ledwo wiążących koniec z końcem) to zajebistą drogę sobie wybrał. Myślę, że coraz więcej osób traktuje go jako zdziwaczałego starszego pana. Szkodnik własnej partii, Wipler o niebo inteligentniejszy, ale wdaje się w głupie afery jak ta z policjantami (kto chce niech sobie wmawia, że niewinny, jak się ma 1,4 promila we krwi to się nie dyskutuje z policjantami i nie wpieprza w interwencję, niezależnie czy go pobili czy nie - sam sobie winien).

Widzisz kolego, spojrzenie na każdą sytuację niestety zawsze jest skażone poglądami, stąd w takiej dyskusji nie ma szans na obiektywizm. "niezależnie czy go pobili czy nie - sam sobie winien)." Tu się np mocno różnimy, Ty mówisz że winny bo miał 1,4.... Ja natomiast mówię, że nie dostaje się w państwie prawa wpierdol za to że ma się 1,4, ani za ŻADNE dyskusje, nie powinieneś być napierdalany pałą na glebie. Poza tym, ja nie chcę żyć w kraju gdzie media i politycy mówią mi prosto w ryj że Wipler zaatakował policjantów (8 nie dawało mu rady, bo był silny jak Heros z powodu narkotyków), a nagle do sieci wycieka nagranie z monitoringu i ja widzę zupełnie co innego. Ja w takim kraju żyć nie chcę i nie ma dla mnie znaczenia ile kto miał promili. Tak więc, tu się nasz pogląd różni. Ty uważasz że winny pijany dyskutant, a ja że sadystyczny zomowiec. Tyle jeśli chodzi o Wiplera. Jeśli chodzi o Korwina, tak jak powiedział - tak robi. To już pierwszy dla mnie argument na głosowanie na jego partię, bo jest to cecha niespotykana w polityce. Tu się różnimy po raz drugi, bo prawdy zbyt wysoko nie cenisz (patrz Wipler). "Myślę, że coraz więcej osób traktuje go jako zdziwaczałego starszego pana" - masz prawo tak myśleć, to Twoja opinia i przy okazji gówno prawda. Po trzecie i ostatnie, chciałbym przypomnieć (albo uświadomić), że KNP to nie jest tylko Korwin i Wipler. KNP posiada w swoich szeregach wiele inteligentnych młodych osób, które nie są dopuszczane do mediów (stąd gawiedź zbiera swą wiedzę i tu gruntuje poglądy), albo jak już są dopuszczane to robi się z nich idiotów (patrz rozmowa Bosaka z Dziewulskim, lub Zawiszy z Miecugowem). To nie ludzie KNP, ale ludzie spoza układu. Przyznam się, że nie potrafię zrozumieć pewnych rzeczy w tym kraju. Słucham debaty dwóch kandydatów na prezydenta Kielc (Dawid Lewicki KNP vs Adamczyk SLD). Debatę, pod każdym względem wygrywa Lewicki (np Adamczyk zapytany ile osób znalazło pracę dzięki jego działalności, wypala drżącym głosem: "PRAWIE 5"), a w wyborach otrzymuje 8%, podczas gdy czerwony zakłamany cymbał 20%. Nie potrafię też zrozumieć w jakim kraju ja żyję i dla kogo jest demokracja, w momencie gdy jako argument tłumaczący poparcie dla PSL w wysokości 17% słyszę, że ich lista była na pierwszej stronie w karcie.... Ludzie, tu nie chodzi o Korwina ani KNP. Czy wy widzicie w jakim kraju żyjemy? Czy nie kumacie naprawdę, że nic się nie zmieni dopóki będziecie głosować na tych samych złodziei? Czy ten naród nigdy się nie przebudzi? Naprawdę nie widzicie co oni z wami robią? Ja nie uważam, że KNP ani tymbardziej Korwin zbawi naród, ale dajmy kurwa przynajmniej szanse komuś innemu. Niech beton się wystraszy i pomyśli, że jednak może trzeba coś zrobić żeby się dopchać do koryta. Powiedzcie, po co politycy mają coś robić dla ludzi, wiedząc że Ci i tak na nich zagłosują? Śmieją się wam prosto w morde za każfym razem (patrz afera taśmowa) i dalej robią swoje (patrz "konsekwencje" po taśmach i ostatnie wybory). Uczepiliście się Korwina i koniec. Ten gość przynajmniej, nie zmienia poglądów i nie przechodzi do wrogich obozów w zależności od nastrojów gwiedzi. Ma swoje zdanie i jego się trzyma. To, że nie widzicie chociażby programu KNP, a skupiacie się na pierdoleniu mediów o "skandalicznych" wypowiedziach Korwina (niepełnosprawnych itp), to wasza wina i niczyja inna. Przypominam, że to JKM dwadzieścia parę lat temu przepchnął w pojedynkę ustawę lustracyjną, żeby rozliczyć komuchów. Ustawa przeszła większością głosów, niestety, cały rząd Jana Olszewskiego został odwołany w ciągu jednej nocy przez elektryka, a na premiera podstawili kukiełkę Pawlaka ("Panie Waldku Pan się nie boi"). W takim kraju żyjemy. Nadal nic się nie zmieniło, a wy nadal głosujcie na PO, PIS, PSL i SLD.

Lepiej bym tego nie napisał.
Wyobraź sobie, że w moim powiecie rządził PSL. Cała ostatnia kadencja upłynęła pod znakiem afer, ze 3 tygodnie temu zatrzymali jednego z naczelników starostwa i postawiono mu 26 zarzutów. Ludzie całą kadencję kuwili i kurwili.... W tych wyborach wszystkie miejsca w radzie powiatu zdobyli ludzie z PSL, w tym ci z poprzedniej kadencji. Wszystkie miejsca!!
Toż to kurwa nawet nie wiadomo jak komentować.

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2014, o 10:11

bracie, a odpowiedz sobie szczerze - ilu ludzi czyta programy wyborcze? Ludzie głosują oczami, widzą znaną mordę postawioną obok nieznanej a perspektywicznej to jest wielka szansa, że znana morda się za sam wygląd dostanie.
Obrazek

Postprzez bracie » 20 lis 2014, o 10:37

Jaaasiek napisał(a):bracie, a odpowiedz sobie szczerze - ilu ludzi czyta programy wyborcze? Ludzie głosują oczami, widzą znaną mordę postawioną obok nieznanej a perspektywicznej to jest wielka szansa, że znana morda się za sam wygląd dostanie.

100% racji. To są wybory samorządowe. W moim niewielkim środowisku zna się co najmniej z widzenia i słyszenia większość kandydatów. I ludzie, na których przez ostatnią kadencję gremialnie narzekano dziś znowu są wybrani. Totalne dno i metr mułu.

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2014, o 10:41

donkey napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Właściwie to tylko chodzi mi o to, że miałem rację. Frekwencja wzrosła o 50 procent i partia Korwina straciła jak mówiłem. Gdzie tam jego 14 procent; może mówił o PSL ;). Udało im się wtedy zdobyć te siedem procent z powodu bardzo niskiej frekwencji, a moje zdanie jest takie jak wyżej. Nie rozumiem tego, skąd takie wnioski, że jak nie głosujemy na KNP, to jesteśmy za PO, PiSem, etc. To bez sensu.

Jeżeli porównujesz poparcie dla partii wyborów parlamentarnych z samorządowymi, to chyba nalezy zakończyć dyskusję o polityce. Jedne nie mają z drugimi nic wspólnego (patrz wspomniany przez Ciebie PSL). Pogadamy za rok o Twoich 3% dla KNP. Posty są zapisane ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM