slaw napisał(a):Trwam chce pokazać mecz z Angolami:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... ilion.html
Nie no, z takim namaszczeniem to nima wała, po prawie 40 pokonamy Anglię!
Dobre

slaw napisał(a):Trwam chce pokazać mecz z Angolami:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... ilion.html
Nie no, z takim namaszczeniem to nima wała, po prawie 40 pokonamy Anglię!
lothian napisał(a):nasze mendy (politycy), nie kumają, że mecze reprezentacji Polski powinny lecieć tylko w tv publicznej-za darmochę, niemcy już dawno temu to skumali
lothian napisał(a):nasze mendy (politycy), nie kumają, że mecze reprezentacji Polski powinny lecieć tylko w tv publicznej-za darmochę, niemcy już dawno temu to skumali
alek napisał(a):lothian napisał(a):nasze mendy (politycy), nie kumają, że mecze reprezentacji Polski powinny lecieć tylko w tv publicznej-za darmochę, niemcy już dawno temu to skumali
Nie rozumiem toku rozumowania. Jacy politycy?? Jeżeli nie masz pojęcia na jakiś temat, to proponuję się nie wypowiadać.
Prawa do meczów reprezentacji posiada firma Sportfive. Nabyła je ona od PZPN na okres 10 [sic!] lat. Akurat polityka nie może się mieszań do spraw związku, bo FIFA ma pretensje (z jednej strony jednak słuszne).
Co do polityki, to "Zgodnie ze stosowną ustawą mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej muszą być transmitowane w otwartym i bezpłatnym kanale telewizyjnym jako wydarzenia o ważnym charakterze społecznym". I w sumie władza ustawodawcza tyle może. I kropka.
Dla mnie jedynym wyjściem jest stanięcie telewizji otwartych i ogólnodostępnych (jak wynika z przepisów prawa) do przetargu, z którego pan Płaczyński wybierze sobie ofertę najlepszą. Cała sytuacja, podejrzewam, jest wynikiem chciwości Płaczyńskiego. Bo nie wierzę, że do przetargu stanęła tylko TVP. A skoro ani Polsat, ani TVN nie dawali więcej, to znaczy, że tyle warte są te mecze. Sportfive jak podpisywał umowę, to wiedział, że będzie mógł prawa telewizyjne odsprzedać tylko wąskiej grupie podmiotów, więc nie wiem o ch*j teraz Płaczyńskiemu chodzi...
Uściski,
alek
Maslowski napisał(a):alek napisał(a):lothian napisał(a):nasze mendy (politycy), nie kumają, że mecze reprezentacji Polski powinny lecieć tylko w tv publicznej-za darmochę, niemcy już dawno temu to skumali
Nie rozumiem toku rozumowania. Jacy politycy?? Jeżeli nie masz pojęcia na jakiś temat, to proponuję się nie wypowiadać.
Prawa do meczów reprezentacji posiada firma Sportfive. Nabyła je ona od PZPN na okres 10 [sic!] lat. Akurat polityka nie może się mieszań do spraw związku, bo FIFA ma pretensje (z jednej strony jednak słuszne).
Co do polityki, to "Zgodnie ze stosowną ustawą mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej muszą być transmitowane w otwartym i bezpłatnym kanale telewizyjnym jako wydarzenia o ważnym charakterze społecznym". I w sumie władza ustawodawcza tyle może. I kropka.
Dla mnie jedynym wyjściem jest stanięcie telewizji otwartych i ogólnodostępnych (jak wynika z przepisów prawa) do przetargu, z którego pan Płaczyński wybierze sobie ofertę najlepszą. Cała sytuacja, podejrzewam, jest wynikiem chciwości Płaczyńskiego. Bo nie wierzę, że do przetargu stanęła tylko TVP. A skoro ani Polsat, ani TVN nie dawali więcej, to znaczy, że tyle warte są te mecze. Sportfive jak podpisywał umowę, to wiedział, że będzie mógł prawa telewizyjne odsprzedać tylko wąskiej grupie podmiotów, więc nie wiem o ch*j teraz Płaczyńskiemu chodzi...
Uściski,
alek
Jak dla mnie wina polityków jest największa.Mieli tyle szans wprowadzić kuratora,to się przestraszyli,że UEFA wykluczy Polske z międzynarodowych rozgrywek a to jest jedyna szansa na oczyszczenie polskiej piłki z wszystkich leśnych dziadków.Teraz słyszę,że Kamiński z Pisu chce kuratora wprowadzić,szkoda,ze o tym jego partia nie myślała podczas 2 letnich rządów.Gdyby Drzewiecki albo Lipiec(który nie był zbyt odpowiednia osobą do oczyszczenia czegokolwiek)mieli jaja i by tego kuratora zostawili w PZPN,myślę,że nie byłoby problemu jak dziś,czyli płacenie kasy za oglądanie Kopaczy reprezentacyjnych.
Maslowski napisał(a):alek napisał(a):lothian napisał(a):nasze mendy (politycy), nie kumają, że mecze reprezentacji Polski powinny lecieć tylko w tv publicznej-za darmochę, niemcy już dawno temu to skumali
Uściski,
alek
Jak dla mnie wina polityków jest największa.Mieli tyle szans wprowadzić kuratora,to się przestraszyli,że UEFA wykluczy Polske z międzynarodowych rozgrywek a to jest jedyna szansa na oczyszczenie polskiej piłki z wszystkich leśnych dziadków.Teraz słyszę,że Kamiński z Pisu chce kuratora wprowadzić,szkoda,ze o tym jego partia nie myślała podczas 2 letnich rządów.Gdyby Drzewiecki albo Lipiec(który nie był zbyt odpowiednia osobą do oczyszczenia czegokolwiek)mieli jaja i by tego kuratora zostawili w PZPN,myślę,że nie byłoby problemu jak dziś,czyli płacenie kasy za oglądanie Kopaczy reprezentacyjnych.
Maslowski napisał(a):W tej sytuacji,czyli po przegranym Euro,PPV , wykluczenie nas z eliminacji chyba aż tak by nikogo nie wkurwiło a kurator to jedyna szansa na oczyszczenie całego tego towarzycha z wszelakich baronów i tym podobnych dziadków.Zgadzam się z W.Kowalczykiem,że Fornalik powinien zacząć tworzyć drużynę z młodych piłkarzy na przyszłe Euro bo do Brazylii i tak pewnie nie pojedziemy.Coś na kształt Loewa,który właściwie drużyne tworzył od zera,opartą na młodych piłkarzach.Wiadomo jaka jest przepaść między naszą piłką a niemiecką,ale kierunek byłby dobry.
Lipiec wprowadził kuratora po to,żeby go równie szybko wyprowadzić (ech te sondaże).
Holba napisał(a):a co rozgrywkami ligowymi ? gramy dalej czy nie ? jezeli nie, to kto bedzie placil kontrakty kopaczy ? takich pytan jest wiele...
LUCAS napisał(a):Maslowski napisał(a):W tej sytuacji,czyli po przegranym Euro,PPV , wykluczenie nas z eliminacji chyba aż tak by nikogo nie wkurwiło a kurator to jedyna szansa na oczyszczenie całego tego towarzycha z wszelakich baronów i tym podobnych dziadków.Zgadzam się z W.Kowalczykiem,że Fornalik powinien zacząć tworzyć drużynę z młodych piłkarzy na przyszłe Euro bo do Brazylii i tak pewnie nie pojedziemy.Coś na kształt Loewa,który właściwie drużyne tworzył od zera,opartą na młodych piłkarzach.Wiadomo jaka jest przepaść między naszą piłką a niemiecką,ale kierunek byłby dobry.
Lipiec wprowadził kuratora po to,żeby go równie szybko wyprowadzić (ech te sondaże).
ciezko u nas by bylo przeniesc wzor szkolenia niemieckiego. smuda tez przygotowywal niby nas na euro na wzor niemcow ale i tak nic z tego nie wyszlo. pomysl o budowie reprezentacji na wolskich, furmanach, lukasikach i innych urodzonych po 92 jest dobry ale moim zdaniem nie do zrealizowania w polsce.
Maslowski napisał(a):Koniec Lata.
http://www.weszlo.com/news/12016-Lato_p ... na_prezesa
Holba napisał(a):co to jest mtv cribs ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 143 gości