Ekstraklasa

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Ekstraklasa

Postprzez slaw » 12 wrz 2012, o 21:38

Smolarek wrócił do Polski:

http://www.sport.pl/sport/1,125119,1246 ... rocic.html

Czekam na mecz Lech-Jaga i przedstawienie Arboleda-Smolarek odc. II. :D

Się porobiło.
Jeden z najlepszych polskich piłkarzy XXI wieku będzie grać dla polskiego średniaka. Drugi, jeszcze lepszy – Artur Boruc klubu nie może znaleźć.

Re: Ekstraklasa

Postprzez Holba » 12 wrz 2012, o 22:25

tacy zajebisci sa wlasnie polscy "pilkarze" :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez slaw » 13 wrz 2012, o 15:30

Holba napisał(a):tacy zajebisci sa wlasnie polscy "pilkarze" :)

Bo ja wiem? W przypadku Smolarka to zgoda, od transferu do Anglii to równia pochyła. Co do Boruca to dziwi mnie bardzo brak klubu, przecie ostatnie sezony we Włoszech miał naprawdę dobre! Gdyby nie Dyzma pewno grałby na euro i problemu z zatrudnieniem by nie było. A tak chyba jest zmuszony podpisać kontrakt z takim Terkiem Grozny, lepiej już tam grać niż w ogóle.

Postprzez Jedras » 13 wrz 2012, o 20:34

Podobnież Smolarek ma dostać za roczny kontrakt 100 000 euro. W sumie fajna piłkarska emeryturka:P

Postprzez LUCAS » 14 wrz 2012, o 09:46

Jedras napisał(a):Podobnież Smolarek ma dostać za roczny kontrakt 100 000 euro. W sumie fajna piłkarska emeryturka:P

na wydatki jakies starczy, on swoje juz odlozyl
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Maslowski » 14 wrz 2012, o 10:30

Po Smolarku trzeba się przygotować na jeszcze jeden wielki come back.Podobno Ireneusz Jeleń jest bliski podpisania umowy z Górnikiem :)

Postprzez LUCAS » 14 wrz 2012, o 14:59

Maslowski napisał(a):Po Smolarku trzeba się przygotować na jeszcze jeden wielki come back.Podobno Ireneusz Jeleń jest bliski podpisania umowy z Górnikiem :)

watpie zeby gornika bylo stac na jelenia - on zada tyle w miesiac co smolarek za rok
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Maslowski » 15 wrz 2012, o 11:55

Sędziowanie na meczu Pogoń – Wisła to naprawdę ekstraklasa :D

Postprzez Adam » 16 wrz 2012, o 18:57

Widzew liderem. 8-)

Postprzez kroy » 16 wrz 2012, o 19:43

Brawo! Oby tak dalej, życze majstra ;)
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez Holba » 16 wrz 2012, o 20:33

Nie ma co sie podpalac

8-)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez lothian » 16 wrz 2012, o 21:27

ja życzę widzewowi powrotu do lat świetności ( w składzie z Bońkiem, Smolarkiem, Młynarczykiem.......)

Postprzez sem » 16 wrz 2012, o 21:57

Widzew od kiedy wrócił do Ekstraklasy wyrobił sobie chyba patent na łowienie nieznanych zawodników i robienie z nich składnego i sensownego zespołu. Przed tym sezonem podstawowa jedenastka została wywrócona do góry nogami, podobna sytuacja była chyba rok temu, nie wiem czy dwa lata temu też nie. I Widzew o dziwo potrafi się w tym odnaleźć. Kupuje nieznanych piłkarzy, tworzy z tego zgrany zespół, promuje i sprzedaje. I słusznie, bo jak dla mnie jest to jedyna sensowna droga dla polskiego futbolu - szkolenie młodzieży, stwarzanie piłkarzom możliwości rozwoju i sprzedawanie z zyskiem na zachód (albo przynajmniej do Turcji lub Lubina :P). Do tego oczywiście rozsądne zarządzanie klubem, co by nie powtarzać historii typu pan Grajewski czy pan Ptak. Droga do sukcesu i sportowego, i finansowego. Od zachodu jeszcze długo będziemy biedniejsi i sama kasa z Telefoniki czy ITI na niewiele się zda.
Nie wiem na ile powtarzalność co sezon tego samego, szczęśliwego dla Widzewa scenariusza to kwestia farta, a na ile konkretnych osób (trener się tam zmienia co roku), ale jeżeli Widzew zachowa taką skuteczność w tworzeniu "czegoś z niczego" to klub ten może czekać całkiem ciekawa przyszłość :) Swoją drogą - wie ktoś może, jak tam obecna sytuacja finansowa Widzewa? Niestety nie pamiętam czasów, żeby ten klub nie miał problemów z kasą :/

A jako kibic Polonii mogę powiedzieć po tej kolejce tylko tyle - sędzia chuj :/

Postprzez klee » 17 wrz 2012, o 00:31

sem napisał(a):Widzew od kiedy wrócił do Ekstraklasy wyrobił sobie chyba patent na łowienie nieznanych zawodników i robienie z nich składnego i sensownego zespołu. Przed tym sezonem podstawowa jedenastka została wywrócona do góry nogami, podobna sytuacja była chyba rok temu, nie wiem czy dwa lata temu też nie. I Widzew o dziwo potrafi się w tym odnaleźć. Kupuje nieznanych piłkarzy, tworzy z tego zgrany zespół, promuje i sprzedaje. I słusznie, bo jak dla mnie jest to jedyna sensowna droga dla polskiego futbolu - szkolenie młodzieży, stwarzanie piłkarzom możliwości rozwoju i sprzedawanie z zyskiem na zachód (albo przynajmniej do Turcji lub Lubina :P). Do tego oczywiście rozsądne zarządzanie klubem, co by nie powtarzać historii typu pan Grajewski czy pan Ptak. Droga do sukcesu i sportowego, i finansowego. Od zachodu jeszcze długo będziemy biedniejsi i sama kasa z Telefoniki czy ITI na niewiele się zda.
Nie wiem na ile powtarzalność co sezon tego samego, szczęśliwego dla Widzewa scenariusza to kwestia farta, a na ile konkretnych osób (trener się tam zmienia co roku), ale jeżeli Widzew zachowa taką skuteczność w tworzeniu "czegoś z niczego" to klub ten może czekać całkiem ciekawa przyszłość :) Swoją drogą - wie ktoś może, jak tam obecna sytuacja finansowa Widzewa? Niestety nie pamiętam czasów, żeby ten klub nie miał problemów z kasą :/

Widzewa po prostu nie stać na sprowadzanie innych piłkarzy niż juniorów, ludzi bez kontraktu (Dudek) albo nołnejmów trzeciego sortu, ale jakimś cudem na polski kurwidołek to starcza. Ci piłkarze grają za głodową kasę, która jest im płacona albo nie, ale w perspektywie mają szansę pokazania się i znalezienia lepszego pracodawcy. Smutny to los klubu z ponadstuletnią tradycją i czterema majstrami, ale niestety w Łodzi w ogóle nie ma pieniędzy na futbol. I w najbliższym oknie transferowym trener Mroczkowski znów będzie musiał dokonywać cudów. Zakładając że jego też ktoś nie skusi kontraktem.
Dziś kolejne zwycięstwo i fotel lidera. Robi się fajna atmosferka, o ćwokach bojkotujących doping z powodu zakazów już się nie mówi. Ale niestety wszystko jest trochę na wyrost. Bramka niby zasłużona, ale przewagi Widzew w tym meczu nie miał. Mało tego, jak z boiska zszedł Dudek, środek pola w Widzewie przestał istnieć, a obrona wyniku była dość rozpaczliwa. Jest dużo młodych chłopaków, ale takiego wyrachowania, przytrzymania piłki, wygrania rzutu wolnego jest jak na lekarstwo. Fajnie by było widzieć RTS w gronie drużyn walczących o mistrzostwo, ale mimo imponującego startu, środek tabeli to jest maks na ten sezon.

sem napisał(a):A jako kibic Polonii mogę powiedzieć po tej kolejce tylko tyle - sędzia chuj :/

Polonia, jak na klub, który przed sezonem jedną nogą był w C klasie, trzyma się nieźle. Jak tak będzie tak grać, to żaden sędzia Wałek czy Lyczmański jej niegroźny. ;)

Postprzez LUCAS » 17 wrz 2012, o 08:55

na razie widzew zaskakuje in plus tylko trzeba jeszcze poczekac do pierwszego gorszego meczu i wtedy wydawac osady czy to tylko fart na starcie czy dobra druzyna. osobiscie w tym sezonie najabrdziej podoba mi sie praca stokowca w polonii bo graja pilke ktora sie fajnie oglada i mam nadzieje ze zalapia sie do pucharow.
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez pewu » 17 wrz 2012, o 14:05

sem napisał(a):A jako kibic Polonii mogę powiedzieć...

:) to chyba jest nas dwóch takich w tym miejscu :)

pozdr :)

Postprzez polake » 17 wrz 2012, o 14:10

pewu napisał(a):
sem napisał(a):A jako kibic Polonii mogę powiedzieć...

:) to chyba jest nas dwóch takich w tym miejscu :)

pozdr :)

Trzech ;)

Sędzia Małek powinien być dożywotnio odsunięty od sędziowania czegokolwiek.

Swoją drogą przez cały mecz padł tylko jeden bluzg ze strony Kamiennej - "sędzia chuj". Szkoda, że ten pan zepsuł święto na Konwiktorskiej.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez kolend » 17 wrz 2012, o 14:30

co ciekawe, chyba żadnej skruchy nie wyrazili jeden czy drugi, a do tego szef sędziów też się nie przejął

ja bym wprowadził kary za perfidne symulki, 1 mecz kary na podstawie analizy wideo, recydywa = 2 mecze i tak dalej, pewnie wtedy i prezesi i trenerzy mniej by zadowoleni z takich akcji byli, nawet jeśli ktoś karnego tak przyaktorzy, ale potem nie zagra np w 2 kolejnych meczach

Postprzez MP » 17 wrz 2012, o 16:50

do sędziów należy mieć pretensje jak są uzasadnione, ale jakby np. Wisła potrafiła strzelić więcej goli, to w naturalny dla sportu sposób zamknęła by wszystkim usta i sobie też :)
a tak to mamy przedstawienia w obsadzie wybitnych osobowości trenerskich:Michał Probierz, Tomasz Hajto...

Postprzez marman » 17 wrz 2012, o 16:55

co do Widzewa - jak mawiają w sporcie nie jest najważniejsza kasa $$$ Przykłady z zeszłego sezonu to Ruch czy Korona.
Pytanie kiedy Lechia poczuje się w Gdańsku jak u siebie. Do tej pory na nowym stadionie 3 zwycięstwa, 7 remisów i 7 porażek.

Postprzez kolend » 17 wrz 2012, o 17:12

MP napisał(a):do sędziów należy mieć pretensje jak są uzasadnione, ale jakby np. Wisła potrafiła strzelić więcej goli, to w naturalny dla sportu sposób zamknęła by wszystkim usta i sobie też :)
a tak to mamy przedstawienia w obsadzie wybitnych osobowości trenerskich:Michał Probierz, Tomasz Hajto...

ale bzdura
czyli co - jak sędzia uzna 2 bramki, których uznać nie powinien, to wcale nie znaczy, że można mieć do niego pretensje?
jakby Wisła strzeliła jedną, to co wtedy - fajnie by było? czy jak dwie? czy jak 3? ale nie strzeliła żadnej, ale też ani jednej prawidłowo nie straciła

Postprzez slaw » 17 wrz 2012, o 20:02

Adam napisał(a):Widzew liderem. 8-)

Cóż poradzić?

kolend napisał(a):ale bzdura
czyli co - jak sędzia uzna 2 bramki, których uznać nie powinien, to wcale nie znaczy, że można mieć do niego pretensje?
jakby Wisła strzeliła jedną, to co wtedy - fajnie by było? czy jak dwie? czy jak 3? ale nie strzeliła żadnej, ale też ani jednej prawidłowo nie straciła

Ten sam sędzia gwizdał w zeszłym sezonie mecz Wisły z Jagiellonią (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12,91 ... akcje.html) , wtedy zabrał zwycięstwo Jadze swoimi decyzjami, teraz najwidoczniej chciał odebrać Wiśle to, co jej wtedy podarował. Trafiło na Pogoń, więc niech ta się strzeże następnych meczów, gdy ten pan będzie sędziował :P

Postprzez Adam » 17 wrz 2012, o 20:16

slaw napisał(a):

Cóż poradzić?

Przyzwyczaić się :twisted:

Postprzez slaw » 17 wrz 2012, o 20:26

Adam napisał(a):
slaw napisał(a):

Cóż poradzić?

Przyzwyczaić się :twisted:

Tej, Adam, rok temu o tej porze na poprzednim forum był już taki jeden co Lecha koronował :D

Pierwszy lider chyba od 1997 roku, czy się mylę?
Jak ten Widzew w ogóle gra? W sumie te 3 wygrane u siebie na początku mnie nie zaskoczyły, ale wygrana w Lubinie już tak.

Postprzez Adam » 17 wrz 2012, o 20:30

slaw napisał(a):Pierwszy lider chyba od 1997 roku, czy się mylę?
Jak ten Widzew w ogóle gra? W sumie te 3 wygrane u siebie na początku mnie nie zaskoczyły, ale wygrana w Lubinie już tak.

Oczywiście ten mistrz to na razie z przymrużeniem oka, fajnie by było, ale pożyjemy, zobaczymy.

A co do gry - w Lubinie najlepszy mecz jak na razie, gdyby skuteczność lepsza to by się skończyło 2:0 albo nawet i 3:0.

Następna strona

Powrót do FORUM