Mistrzostwa Świata w piłce nożnej - Brazylia 2014

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Mistrzostwa Świata w piłce nożnej - Brazylia 2014

Postprzez efiut » 11 lip 2014, o 01:42

efiut napisał(a):Czy już mówiłem, że Niemcy wygrają?

Ja tylko chciałem przypomnieć swojego posta z początku mistrzostw.

Pozdrawiam z emigracji ;]

Postprzez Holba » 13 lip 2014, o 11:18

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez redhead » 13 lip 2014, o 23:35

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Granik » 14 lip 2014, o 00:26

No i fajnie...

1. Messi najlepszym zawodnikiem turnieju? bullshit
2. To nie Puyol miał wręczać puchar?

Postprzez redhead » 14 lip 2014, o 07:04

Granik napisał(a):No i fajnie...

1. Messi najlepszym zawodnikiem turnieju? bullshit
2. To nie Puyol miał wręczać puchar?

MVP całego turnieju może być tylko jeden....... NEUER !!!

Postprzez artek » 14 lip 2014, o 08:29

Messi pięknie pokazał, jak nie umie przegrywać

Postprzez wilkmaciej » 14 lip 2014, o 12:38

artek napisał(a):Messi pięknie pokazał, jak nie umie przegrywać

W którym momencie?

Postprzez Jaaasiek » 14 lip 2014, o 13:22

redhead - prędzej ktoś z grupy piłkarzy Mascherano, Mueller, Robben i Rodriguez.

Neuer miał jeden świetny występ a tak poza tym to grał na zwykłym poziomie bo nie miał dużo roboty.

Jeśli chodzi o Messiego to fakt nie należała mu się ta nagroda, ale jego skwaszoną minę tłumaczyłbym raczej goryczą porażki.

Śmieszą mnie też argentyńskie media, które szukają winy u sędziego. Fakt, dopuścił do brutalnej gry (ale z obu stron, pierwsza kartka dla Argentyny o jakieś pół godziny za późno), ale karnego do prędzej szukałbym po faulu Garraya na Kramerze. Higuain wiedział, że Neuer będzie szybciej przy piłce i dodatkowo używać może rąk, a mimo to poleciał szukać faulu/faulować. Brutalne wejście, ale chyba karny się tam nie należał.
Obrazek

Postprzez artek » 14 lip 2014, o 22:36

wilkmaciej napisał(a):

W którym momencie?

wręczanie złotej piłki i medali
piłka - chyba, że miał świadomość nagrody na wyrost
medal - zdjął natychmiast bo nie był złoty?

Postprzez Jaaasiek » 15 lip 2014, o 09:49

Nie wieszałbym psów po Messim, mimo iż bardzo go nie lubię. Widać było, że chciał wygrać mecz, chyba najbardziej z Argentyńczyków. Miał najwięcej do udowodnienia ze wszystkich piłkarzy na Mundialu (może oprócz CR7). Przy dekoracji wzięła górę złość sportowa, która jest czymś normalnym. Pewnie za parę dni dotrze do niego, że reprezentacja osiągnęła największy sukces od wielu lat.

No i chyba miał świadomość, że nie należy mu się tytuł najlepszego zawodnika turnieju, tu bym się zgodził.
Obrazek

Postprzez redhead » 17 lip 2014, o 12:01

takie czasy poprawne politycznie się zrobiły że wszystko kojarzy się z rasizmem albo brakiem tolerancji
nawet zabawa i wygłupy o tym w jaki sposób do domu wracali Argentyńczycy (na tarczy) a jak Niemcy (z tarczą)

https://www.youtube.com/watch?v=4jYuMsFV2ug

So gehn die Gaucho's
Obrazek
so gehn die Deutschen, die Deutschen gehen so
Obrazek

tylko ktoś kto zamienił mózg w blaszany bębenek z napisem "poprawność polityczna" może wnioskować że ów taniec radości mógł mieć jakiekolwiek podłoże rasistowskie

a sama feta piękna i warta obejrzenia

Postprzez Bullet » 22 lip 2014, o 01:39

redhead napisał(a):Özil won z reprezentacji (jak mozna było tego nie trafić? poza tym hymnu nie spiewa ;) )

Nie dziwota - sam bym nie zaśpiewał "Deutschland uber alles"... :P

efiut napisał(a):
efiut napisał(a):Czy już mówiłem, że Niemcy wygrają?

Ja tylko chciałem przypomnieć swojego posta z początku mistrzostw.

Pozdrawiam z emigracji ;]

No i wykrakałeś, mendo... :/

artek napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

W którym momencie?

Też mi się to rzuciło w oczy. Przegrywać z klasą też trzeba umieć, jak widać ... :/

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez wilkmaciej » 22 lip 2014, o 12:32

Bullet napisał(a):
artek napisał(a):

Też mi się to rzuciło w oczy. Przegrywać z klasą też trzeba umieć, jak widać ... :/

Pozdr.

Hmmm.... To jest oznaka, że nie umie się przegrywać? Gdyby Niemcom ręki nie podał, albo opluł to rozumiem. Oczekujesz eksplozji radości od człowieka, który przegrał mistrzostwo świata w finale? Miał się cieszyć z jakiejś głupkowatej nagrody, wiedząc że właśnie przegrał prawdopodobnie jedyny finał MŚ w jakim w życiu zagra? No ludzie bez jaj...Nie jestem fanem Messiego, ale to absurd. Dodatkowo, to że dobro drużyny przedkłada ponad indywidualne wyróżnienia to akurat świadczy o jego klasie. Szukacie dziury w całym :) Co z tej nagrody skoro nie został MŚ? Ciekawe ilu widzieliście szczęśliwych piłkarzy i uśmiechniętych od ucha do ucha po przegranym jakimkolwiek finale. A to nie był jakikolwiek finał....

Postprzez Bullet » 22 lip 2014, o 23:05

@wilkmaciej - chodziło mi bardziej o to, że ta jego mina, po prostu, kłuła niemiłosiernie w oczy. Sorry, nie wiem jak to inaczej określić, ale po prostu chciało się odwracać wzrok od telewizora. Może z jeden, dwa razy się uśmiechnął podając rękę komukolwiek, a tak to w kółko wyglądał jakby kogoś zabił. Ale patrząc na tą porażkę z innej strony - Argentyna zrobiła rzecz, której się nie udało zrobić przecież od wielu lat więc i tak powinni być szczęśliwi bo zdobycie wicemistrzostwa świata to chyba też spory zaszczyt, nieprawdaż? Gdyby nasi sprawili taką niespodziankę to wszyscy Polacy braliby chyba z miesiąc urlopu i chlali do upadłego. Podziwiam ich jako drużynę, gdy wysiadając z samolotu byli smutni i ich Pani prezydent pocieszała na lotnisku bo to wyglądało tak, jakby faktycznie było im wstyd. Ale Messi jakoś tak mi zapadł w pamięci na tej ceremoni (i teraz żałuję, że nie zwróciłem uwagi na innych), że po prostu tylko tą jego minę widzę przed oczami spośród tych wszystkich przegranych Argentyńczyków. Choć wydawało mi się (ale moge się mylić), że pozostali piłkarze podczas podawania dłoni byli chyba bardziej uśmiechnięci... Mam nadzieję, że teraz zostałem jakoś trochę bardziej zrozumiały :)

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez wilkmaciej » 24 lip 2014, o 13:48

Bullet napisał(a):@wilkmaciej - chodziło mi bardziej o to, że ta jego mina, po prostu, kłuła niemiłosiernie w oczy. Sorry, nie wiem jak to inaczej określić, ale po prostu chciało się odwracać wzrok od telewizora. Może z jeden, dwa razy się uśmiechnął podając rękę komukolwiek, a tak to w kółko wyglądał jakby kogoś zabił. Ale patrząc na tą porażkę z innej strony - Argentyna zrobiła rzecz, której się nie udało zrobić przecież od wielu lat więc i tak powinni być szczęśliwi bo zdobycie wicemistrzostwa świata to chyba też spory zaszczyt, nieprawdaż? Gdyby nasi sprawili taką niespodziankę to wszyscy Polacy braliby chyba z miesiąc urlopu i chlali do upadłego. Podziwiam ich jako drużynę, gdy wysiadając z samolotu byli smutni i ich Pani prezydent pocieszała na lotnisku bo to wyglądało tak, jakby faktycznie było im wstyd. Ale Messi jakoś tak mi zapadł w pamięci na tej ceremoni (i teraz żałuję, że nie zwróciłem uwagi na innych), że po prostu tylko tą jego minę widzę przed oczami spośród tych wszystkich przegranych Argentyńczyków. Choć wydawało mi się (ale moge się mylić), że pozostali piłkarze podczas podawania dłoni byli chyba bardziej uśmiechnięci... Mam nadzieję, że teraz zostałem jakoś trochę bardziej zrozumiały :)

Pozdr.

Tak oczywiście że nasz naród byłby zadowolony, no ale to trochę co innego :). Co do Argentyny, myślę że każdy był uśmiechnięty na myśl o wicemistrzostwie przed mistrzostwami. Natomiast żaden sportowiec świata nie jest zadowolony bezpośrednio po przegranym finale, niezależnie od tego jakie były oczekiwania. Oczywiście, rozumiem o czym mówisz jednak mnie to zupełnie nie dziwi i z pewnością bym zachował się podobnie. To jest kwestia ambicji. Messi chciał być mistrzem świata i nie widzę powodu do jakiegokolwiek uśmiechu po porażce w finale MŚ. Weźmy pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Dla Ciebie czy dla mnie to tylko kolejne mistrzostwa, a za cztery lata następne. Dla piłkarza jest to najprawdopodobniej najważniejszy mecz w życiu, który raczej się już nie powtórzy. Wtobrażam sobie, że ogromny smutek i żal wywołuje taka porażka. Można się na siłę uśmiechać aby się komuś przypodobać tylko po co? :) Każdy ma prawo do własnej opinii i nie ganię Cię za Twoją. Uważasz, że powinien się uśmiechać i przybić piątke. Ja rozumiem w 1--% jego zachowanie i w żadnym momencie nie powiem, że to oznaka że Messi nie umie przegrywać. I powtarzam, nie jestem fanem Messiego, to odnosi się do każdego piłkarza/sportowca.To było prawdopodobnie najważniejsze 120 minut jego życia. Pracował na to ciężko całe życie i z pewnością od dzieciństwa wyobrażał sobie ten dzień, który po tylu latach nadszedl i okazał się koszmarem... Ja personalnie nie widzę tu miejsca na "piątki" i uśmiechy :)

Pozdrawiam

Postprzez Jaaasiek » 24 lip 2014, o 15:33

Ja myślę, że za kasę, którą zarabia, każdy ma prawo oczekiwać od niego zachowania godnego sportowca, brak frustracji itp. Ale z drugiej strony jest człowiekiem i ma w sobie sportową złość.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 24 lip 2014, o 16:24

Jaaasiek napisał(a):Ja myślę, że za kasę, którą zarabia, każdy ma prawo oczekiwać od niego zachowania godnego sportowca, brak frustracji itp. Ale z drugiej strony jest człowiekiem i ma w sobie sportową złość.

No więc właśnie. Ja widziałem zachowanie godne sportowca, jego sportową złość i załamanie po porażce w najważniejszym meczu życia. Gdyby zależało mu tylko na kasie, pewnie byłby uśmiechnięty. Zapewniam, że w finale MŚ żaden piłkarz (nawet najbardziej zachłanny), nie myśli o pieniądzach. Mam wrażenie, że jak piszecie o zachowaniu niegodnym sportowca, frustracji oraz trudności z pogodzeniem się z porażką, to jednak oglądaliśmy inne sceny po skończonym finale. Rozumiem, gdyby nie podał ręki niemcowi bądź nie odebrał medalu. Że go zdjął... hmmm wielu tak robi. No nic widzieliście mało profesjonalnego buca, ja widziałem smutnego i załamanego sportowca, który przegrał coś na co pracował całe życie. Cóż, każdy ma inny punkt widzenia, a ja wasz szanuję :) Ciekaw jestem miny niemców gdyby to oni przegrali. Chciałbym zobaczyć te wszystkie piątki z kibicami i uśmiechy po drodze schodami do góry....

Poprzednia strona

Powrót do FORUM