Kaliber 44 – reaktywacja

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Kaliber 44 – reaktywacja

Postprzez efiut » 6 lip 2013, o 22:44

Pokrórce mówiąc: słuchy o reaktywacji Kalibra chodziły już jakiś czas, w końcu ruszyli. Pracują nad nowym albumem, zatytułowanym "4:44"; zagrali wczoraj pierwszy koncert w nowym składzie z żywym bandem w Gdyni... No i kurde, tak se z jutjuba włączyłem – a tam świetnie brzmiąca kapela, z sekcją dętą, kawałki rewelacyjnie zaaranżowane. Miód.
http://www.youtube.com/watch?v=NkT5JHSZ9ck
Podrejrzewam, że już im się u Pietrzaka nie będzie chciało wydawać :D Ale jeśli płyta dojdzie do skutku, to wydarzenie niemałe będzie. Zresztą, już pomysł grania starych kawałków z kapelą jest przekozacki, na taki koncert to bym się wybrał.
Tutaj wywiadzik całkiem miły: http://www.youtube.com/watch?v=4Gv6PpiEN4Q

Podsumowując:

Kaliber 44 – "Księga Tajemnicza: Prolog".
No way. :|

Re: Kaliber 44 – reaktywacja

Postprzez kroy » 7 lip 2013, o 04:29

niby spoko ale zawsze to będzie odcinanie kuponów.
osobiście wole nieżywe legendy
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez vonfloyd » 7 lip 2013, o 12:00

Sam pomysł przed usłyszeniem tego co efiut podlinkował z Open'era wydał mi się słaby. Ale no wyszło im zajebiście - nie ma co. Pod nazwą K44 nagrywali już bez Magika, więc trochę inna sytuacja niż miałaby się reaktywować Paktofonika, więc i kontrowersja jakby mniejsza. A jeśli mogłoby być z tego coś dobrego - czemu nie ;)

Postprzez Buli » 7 lip 2013, o 17:14

Zespół Kaliber 44 nie istnieje.Z tego co powszechnie wiadomo Magik nie żyje.Kroy ma absolutną rację.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez Bartos » 7 lip 2013, o 18:40

Buli napisał(a):Zespół Kaliber 44 nie istnieje.Z tego co powszechnie wiadomo Magik nie żyje.

Z tego co powszechnie wiadomo Magik opuścił Kaliber po nagraniu drugiej płyty. Chłopaki promowali ją i nagrali kolejną sami. Jak dla mnie mają pełne prawo, aby kontynuować działalność. Tym bardziej, że Dab wielokrotnie mówił,że zdaje sobie sprawę z "legendy" zespołu i jeśli nie będzie w 100% przekonany co do jakości materiału to tego nie puści. Ja mu wierzę i czekam.

Postprzez efiut » 8 lip 2013, o 01:36

Problem z powrotami legendarnych zespołów jest jeden – ci, którzy ich słuchali wcześniej, byli wówczas piękni i młodzi.
Teraz są starsi i śmierdzi im z ryja. A dawniejsze dzieła legend kojarzą im się ze starymi, dobrymi czasami, i – niezależnie od tego, jak dobre by nowe twory były – nic już temu, co było nie dorówna.

Postprzez lasmaquinas » 8 lip 2013, o 19:29

Magik nie grał tam pierwszych skrzypiec, skład prężnie działał i po jego odejściu. Jak dla mnie to brak Joki albo Abradaba był by nie do przełknięcia. trzymam kciuki za nową płytę bo jest zajebisty potencjał

Postprzez onyx » 9 lip 2013, o 18:36

Bartos napisał(a):
Buli napisał(a):Zespół Kaliber 44 nie istnieje.Z tego co powszechnie wiadomo Magik nie żyje.

Z tego co powszechnie wiadomo Magik opuścił Kaliber po nagraniu drugiej płyty. Chłopaki promowali ją i nagrali kolejną sami. Jak dla mnie mają pełne prawo, aby kontynuować działalność. Tym bardziej, że Dab wielokrotnie mówił,że zdaje sobie sprawę z "legendy" zespołu i jeśli nie będzie w 100% przekonany co do jakości materiału to tego nie puści. Ja mu wierzę i czekam.

Bardzo dobrze,że się reaktywowali i koncertują.
Prawda w relacji i ochrona,ale jesteśmy czystą miłością 8-)

Postprzez kolodent » 10 lip 2013, o 00:01

zapoznałem się ostatnio bo wcześniej nie znałem K44, na chwilę dobre ale na dłuższą metę nie podchodzi mi wokal - męczy mnie ta specyficzna maniera wokalna.

wolę takie cuś:

http://www.youtube.com/watch?v=ZB2ebXO9iU8
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez onyx » 10 lip 2013, o 17:13

Kolodent gratuluję sygnatury,ale wygrywa wilk,którego karmię(jedna niepozorna literka) ;)
Prawda w relacji i ochrona,ale jesteśmy czystą miłością 8-)

Postprzez kolodent » 10 lip 2013, o 23:42

onyx napisał(a):Kolodent gratuluję sygnatury,ale wygrywa wilk,którego karmię(jedna niepozorna literka) ;)

onyx, szacun za uważność 8-)

to nie jest przypadek:

1. W języku polskim tradycyjnie prawidłowa wymowa koncówki brzmi "e".
"ę" jest nieprawidłowe, niepolskie, pretensjonalne i świadczy o ignorancji językowej.
chociaż w mowie pisanej, rzeczywiście pisze się "ę".
2. "karmie" lepiej się kojarzy z "karmą" - w tym wypadku gra słów bo oznacza zarówno karmę dobrą i karmę złą jak i w rozumieniu "pożywienie" ;)
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez kolend » 11 lip 2013, o 08:18

co to jest na mariackiej w kato, jakaś wystawa niby, niemniej jeden lokal oklejony na komiksy z płyty k44

aaa wygooglowałem już:
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Postprzez KULTowyTOMASZ » 12 lip 2013, o 01:46

Kaliber działa ostro.. szybko i do przodu z tą reaktywacją ;) . Kolejny koncert widoczny na " Męskim Graniu "
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Postprzez sem » 12 lip 2013, o 07:46

efiut napisał(a):No i kurde, tak se z jutjuba włączyłem – a tam świetnie brzmiąca kapela, z sekcją dętą, kawałki rewelacyjnie zaaranżowane. Miód.
http://www.youtube.com/watch?v=NkT5JHSZ9ck

Niestety, jestem na nie ;) Kozackiego bitu na żywo nie da się odegrać. Albo robisz z zespołem zupełnie nową aranżację (i dokładasz sfuzzowane gitary :twisted: ), albo jedziesz z podkładami z playbacku, innej drogi nie ma ;) Odgrywanie na żywo podkładków nutka w nutkę nie ma dla mnie sensu.

PS. Kim jest pan w pomarańczowych spodniach z mikrofonem?

PS2. Tak się rapuje na żywo ;) https://www.youtube.com/watch?v=UxQcOCETmWY

Postprzez kolend » 12 lip 2013, o 08:42

to chyba Gutek

Postprzez ekhm » 12 lip 2013, o 18:19

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

Nigdy do końca nie rozumiałem, dlaczego raperzy zaczęli grać na koncertach z zespołami. Płacę za bilet i chcę posłuchać piosenek, które znam i przy których się dobrze bawię. Zamiast tego zdarza się, że otrzymuję kupę z nową linią melodyczną, a jeśli nawet nie, to i tak 'stara' melodia jest tylko gdzieś tam w tle, ledwo słyszana. I stoję i się zastanawiam, co to za utwór. Zabawa taka, jak na ostatnich juwenaliach w Toruniu podczas koncertu Kultu - żadna. Łona ma super producenta - jeździ z Pimpsami. Pezet współpracował z super producentami (nie licząc 'rapera' Polaka) - grywa z zespołem. Jeśli raperzy nagrają płytę na kozackich bitach, to na koncertach, moim zdaniem, powinni prezentować ją w tym samym aranżu. Jeśli dAb nagrał 'Ostatni poziom kontroli' z zespołem (super podkłady), to niech ten materiał gra z zespołem. Ale po tak długiej przerwie (około 10 lat, nie licząc kilku(nastu?) koncertów), wolałbym żeby K44 zagrali choć kilka koncertów na starych dobrych podkładach z DJ Feel-Xem i DJ Bartem za dekami.

To, com na YT usłyszał nie brzmi źle. Po prostu nie lubię raperów z zespołami. A już K44 - zespół, który definitywnie wciągnął mnie w rap - z zespołem to dla mnie przeginka. To nie K44, tylko Joka, dAb i Przyjaciele.

A na koncert pewnie i tak pójdę, jeśli będzie gdzieś w okolicy. :P

Postprzez ekhm » 12 lip 2013, o 18:27

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

O kurwa, tu się uśmiałem zdrowo. Kolega napisze mi, głupiemu, kto wydał album '3:44'? Podpowiem, że płyta pochodzi ze stajni wytwórni p. Sławomira Pietrzaka i jeszcze nie była z serii edycji limitowanych.

P.S. Czy to Ty, Bulinku?

Postprzez Buli » 12 lip 2013, o 23:35

ekhm napisał(a):

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

O kurwa, tu się uśmiałem zdrowo. Kolega napisze mi, głupiemu, kto wydał album '3:44'? Podpowiem, że płyta pochodzi ze stajni wytwórni p. Sławomira Pietrzaka i jeszcze nie była z serii edycji limitowanych.

P.S. Czy to Ty, Bulinku?

Album "3:44" wydał zespół Kaliber 44 w składzie: Ś.P. Brat Joka,AbradAb,DJ Feel-X.
Tak-to ja.
Nie mam w tym temacie nic więcej do dodania, ponadto co kilka postów wyżej napisał kroy.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez Grzesiek » 22 lip 2014, o 21:50

W piątek w Warszawie Kaliber 44 zagra za darmo nad Wisłą:
Obrazek

Postprzez Jen » 26 lip 2014, o 22:00

Byłam ostatnio na koncercie Kalibra i - może na zbyt wielu koncertach hip-hopowych nie byłam, ot może z 10 - ale ten był najlepszy.
Nie zapominaj o ludziach,
że mają grypę, imieniny, małe kłopoty, nudne historyjki do opowiedzenia przez telefon. Nie zapominaj, chociaż oni też nie mają czasu. I mogą zapomnieć.

Postprzez bongo » 27 lip 2014, o 03:13

NAJLEPSZY?!?!?!?!?!1111111111111111?!?!?

Postprzez bongo » 27 lip 2014, o 03:16

najlepszy to jest KAZIK na SpALajS IĘ!

Postprzez madamimadamk » 28 lip 2014, o 13:02

bongo napisał(a):najlepszy to jest KAZIK na SpALajS IĘ!

Jantoś, tęskniłem.

Postprzez Windchimes » 28 lip 2014, o 13:30

madamimadamk napisał(a):
bongo napisał(a):najlepszy to jest KAZIK na SpALajS IĘ!

Jantoś, tęskniłem.

Jantoś to ja
tamten to nie ja
tylko bongo jakiś no
You may think that I'm a fool but I know the answer
Words become a tool, anyone can use them
Take the golden rule, as the best example
Eyes that have seen will know what I mean.

Powrót do FORUM