24.10.2014 - KULT - Rzeszów ( Millenium Namiot )

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

24.10.2014 - KULT - Rzeszów ( Millenium Namiot )

Postprzez KULTowyTOMASZ » 17 paź 2014, o 13:15

To jak wszyscy to wszyscy ;) Ktoś zgłasza swoją skromną obecność ?

Dzień : 24 Października 2014
Czas : 19:00 [ wejście ] , 20 [ koncert ]
Miejsce : Hall Milenium ( Namiot ) Al. Kopisto 1
Support : Kołtun
Koszt biletów : Przedsprzedaż 57 PLN , Dzień koncertu 65 PLN

A bilecik w obecnym roku wygląda tak

Obrazek
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Re: 24.10.2014 - KULT - Rzeszów ( Millenium Namiot )

Postprzez Carlos » 17 paź 2014, o 14:13

O 20 zaczyna Kult czy support ?
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez aokigahara » 17 paź 2014, o 19:29

Ja się pojawię :)

orientuje się ktoś, w jakiej cenie są t-shirty trasowe?
Obrazek

Postprzez KULTowyTOMASZ » 17 paź 2014, o 22:21

Carlos napisał(a):O 20 zaczyna Kult czy support ?
/

Cóż jeśli się orientuję to w tamtym roku też tak było z wpuszczaniem czyli 19/20 . Sądzę ,że Kołtun zagra z niecałe pół godzinki i KULT wejdzie jakoś 20:30.. z lekkim przód lub w tył. ;)

Obrazek

Postprzez Bullet » 21 paź 2014, o 22:24

Ej, ale teraz tak na poważnie - jak ma być niby rozwiązany ten namiot? To będzie jakaś taka pseudokonstrukcja na wolnym powietrzu przed tą Millenium Hall czy jak? Widział już ktoś w ogóle jak to wygląda? Bardzo proszę o info!

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez KULTowyTOMASZ » 21 paź 2014, o 23:55

Hmm.. jeśli to jest to co widziałem to jest to tam gdzie przeważnie stoi lodowisko zimą czyli pośrodku Budynków Hall Millenium. Namiot jest typu.. Jak na Woodstocku w Krysznej :) . Podobny bardzo

Obrazek

Postprzez Bullet » 23 paź 2014, o 00:35

Ale to jest namiot na świeżym powietrzu czy w środku tego budynku czy jak to jest? Bo to jednak tak trochę śmiesznie brzmi, że koncert odbędzie się w namiocie... ;)

Pozdr.

Postprzez KULTowyTOMASZ » 23 paź 2014, o 01:23

Chcąc nie chcąc namiot jest na dworze :)

Obrazek

Postprzez kolend » 23 paź 2014, o 09:14

Bullet weź no rozwiń koncepcję stawiania namiotu w budynku :)
ps na ilu koncertach trasy byłeś/będziesz?

Postprzez fajfuzz » 23 paź 2014, o 23:02

Kiedyś rozbiliśmy namiot w moim pokoju, spokojnie można, do tego odgłosy puszczy na kolumnach i można poczuć się jak na wakacjach. :D

Żeby nie offtopować: raczej się nie pojawię, bo szkoda mi 60 zł na kolejny taki sam koncert (a nawet gorszy niż kiedyś, bo do nowej płyty nie moge się przekonać). :)

Postprzez KULTowyTOMASZ » 24 paź 2014, o 00:42

fajfuzz napisał(a):Kiedyś rozbiliśmy namiot w moim pokoju, spokojnie można, do tego odgłosy puszczy na kolumnach i można poczuć się jak na wakacjach. :D

Żeby nie offtopować: raczej się nie pojawię, bo szkoda mi 60 zł na kolejny taki sam koncert (a nawet gorszy niż kiedyś, bo do nowej płyty nie moge się przekonać). :)

Jeśli byłbyś tak wszechstronny to byś wiedział ,że na obecna trasę chłopaki grają większość perełek ze starych albumów ,które rzadko kiedy się pojawiały ,a z nowej płyty jest 2-3 utwory.

Bullet napisał(a):Ale to jest namiot na świeżym powietrzu czy w środku tego budynku czy jak to jest? Bo to jednak tak trochę śmiesznie brzmi, że koncert odbędzie się w namiocie... ;)

Pozdr.

A teraz chyba rozwiążę zagadkę dzieciństwa wszystkich tutaj. Udało mi się znaleźć zdjęcie owego namiotu . Więc jeśli się jeszcze pojawisz Bullet lub ktoś chcący wiedzieć jak to wygląda "Sir Vuple" :D

Obrazek

Obrazek

Postprzez Łukasz_eM » 24 paź 2014, o 09:44

Po ile miejsca na balkonie, albo w loży ?

Postprzez KULTowyTOMASZ » 24 paź 2014, o 10:12

Łukasz_eM napisał(a):Po ile miejsca na balkonie, albo w loży ?

Ponoć balkon darmowy jak przyniesiesz własny :D ,a dzisiaj już 65 PLN.

Obrazek

Postprzez donkey » 24 paź 2014, o 10:18

Śliczny :P. Tylko, żeby się nie okazało, że zamiast w Spodku grają w namiocie pod dworcem PKP :P.

P.S. Za rok :P.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez donkey » 24 paź 2014, o 10:22

KULTowyTOMASZ napisał(a):eśli byłbyś tak wszechstronny to byś wiedział ,że na obecna trasę chłopaki grają większość perełek ze starych albumów, które rzadko kiedy się pojawiały ,a z nowej płyty jest 2-3 utwory.

Szkoda, że nie grają nic z Poligono, bo były tam dobre (koncertowe) piosenki: Tłuszcza, Lepszych dni nie będzie już, Cham czy akordeonowy Nie żyję ponad stan. Te dwie ostatnie to nawet na płycie dobrze wyszły :!:

Postprzez Łukasz_eM » 24 paź 2014, o 10:35

KULTowyTOMASZ napisał(a):
Ponoć balkon darmowy jak przyniesiesz własny :D ,a dzisiaj już 65 PLN.

ee to ja olewam taki interes ; )

donkey napisał(a):Szkoda, że nie grają nic z Poligono, bo były tam dobre (koncertowe) piosenki: Tłuszcza, Lepszych dni nie będzie już, Cham czy akordeonowy Nie żyję ponad stan. Te dwie ostatnie to nawet na płycie dobrze wyszły :!:

Mnie to się cały czas marzy Pełniej, Piotr pielgrzym, Bandyta (chyba gdzieś mieli go zagrać podczas tej trasy) wszystko co by się dało z Salonu. Forum internetowe bardzo fajnie wyszło w Żywcu, więc czemu nie spróbować reszty... : )

Postprzez donkey » 24 paź 2014, o 11:48

Właśnie z SL też by mogli coś zagrać, a grają chyba tylko BRŻ. Nawet Łączmy się... nie grali chyba na tej trasie. Pielgrzyma to bym napewno chciał. Bandytę grali zagranicą, ale coś chyba Kazik narzekał. Henruka wójka i Sen Bruna S i FI to bym chciał bardzo usłyszeć.

Postprzez KULTowyTOMASZ » 24 paź 2014, o 17:06

No to lecim na Szczecin bo na Radom kurwy jadą :D Do zobaczyska.

Obrazek

Postprzez KULTowyTOMASZ » 25 paź 2014, o 02:00

Cóż moi drodzy tak na szybko coś ,a dokładniej będzie w późniejszym czasie . Według mnie dużo lepiej wypadł koncert "Pomarańczowy" niż ubiegło roczny. Kazo jak i reszta w bardzo dobrej formie. Nie obyło się bez niespodzianek ze sprzętem ;) .

Kulcikriu zaczęli grać o 20:43 , a skończyli o 23:24 ( 2 h 41 min )
Setlista z Rzeszowa :

1. Kasta Pianistów
2. Brooklyńska Rada Żydów
3. Baranek
4. Passenger
5. Prosto
6. Marysia
7. Posłuchaj, to do Ciebie
8. Patrz!
9. Niejeden
10. Czarne Słońca
11. Wysłannik
12. Goopya peezda ( Kazo na fali , zespół przez pewien czas instrumental )
13. Strange
14. Chodź z nami
15. Religia Wielkiego Babilonu
16. Berlin
17. Arahja
18. Lewe lewe loff ( Na gitarze zamiast Wojtka gra Guma , Wojtek w tym czasie pływa na fali )
19. Ręce do góry
20. Układ zamknięty
21. Marność
22. Idiota stąd
23. Do Ani
24. Gdy nie ma dzieci
25. Dziewczyna bez zęba na przedzie
26. Hej, czy nie wiecie
27. Wódka
28. Psalm 151
29. Modlitwa o wschodzie słońca ( Cover Jacka Kaczmarskiego )
30. Karinga

Bisy :
31. Polska
32. Konsument
33. Po co wolność
34. Krew Boga
35. Totalna stabilizacja ( vocal Gruda i Guma )
36. Sowieci

Bis 2 :
37. Celina ( Wersja na sucho [ Cały sprzęt już został odłączony ] wykonuję Kazik i Wojtek Jabłoński na gitarze )

Obrazek

Postprzez Carlos » 25 paź 2014, o 08:57

Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)

Postprzez aokigahara » 25 paź 2014, o 19:22

Koncert byl rewelacyjny, wraz z moja ekipa bedziemy go dlugo wspominac :")
@KULTowyTOMASZ, czy moze dostales setliste od KULT OCHRONY? :)
Obrazek

Postprzez KULTowyTOMASZ » 26 paź 2014, o 22:38

aokigahara napisał(a):Koncert byl rewelacyjny, wraz z moja ekipa bedziemy go dlugo wspominac :")
@KULTowyTOMASZ, czy moze dostales setliste od KULT OCHRONY? :)

Fakt koncert nie do opisania i szacunek dla Kazika ! ten drugi bis wielki szacunek dla Kazia jak i Wojtka :) A co do setlisty . Nie , nie dostałem po prostu sam sobie spisałem ;)

Obrazek

Postprzez Carlos » 27 paź 2014, o 16:24

Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)

Postprzez Bullet » 28 paź 2014, o 00:53

Witam ponownie po kolejnej krótkiej nieobecności. Właśnie zaczynam powoli dochodzić do siebie po serii kolejnych występów :)

Wypad do stolicy Podkarpacia zaliczam oczywiście na plus. Sam występ też był moim zdaniem bardzo udany, choć setowo myślę, że był jednak trochę za mało urozmaicony w stosunku choćby do setu np. z Wrocka. Ale i tak dał radę :) . Na plus oczywiście nowe/odgrzebane numery + Kasta (która zawsze jest przeze mnie pożądana ;) ), Głupia pizda oraz Chodź z nami. Jestem też pod mega potężnym wrażeniem tego, że ludziom udało się wywołać Celinę na ostatni bis tego wieczoru bo byłem pewien, że nie będzie na to najmniejszych szans. Niemniej jednak udało się. Ba! I to jeszcze w jakiej wersji! :D Można by rzec, że była to taka wersja czystogitarowa ala soute. Doprawdy miało to swój urok, nie ukrywam. Dlatego też ciesze się, że coś jeszcze mogło mnie zaskoczyć na tej, skądinąd, wyjątkowej trasie. Sytuacja w Rzeszowie myślę, że może być tego dobitnym przykładem :D .

Zaskoczyło mnie również podejście samego zespołu do tego występu bo pomijając fakt, że Kulci są nadal w świetnej formie to urzekło mnie, gdy Kazik, w którymś momencie poinformował, iż to właśnie w Rzeszowie zawsze mu się najlepiej gra spośród wszystkich koncertów na całej trasie. W którymś momencie powtórzył swoje słowa, że choćby nawet nie chciał to właśnie tutejsza publiczność daje mu największą frajdę podczas grania. Osobne słowa pochwały padły również dla lokalnego organizatora, który zapewne także miał swój udział w tym, że Kulci nadal bardzo lubią grać w tym rejonie :) . Zauważyłem również, że i sami ludzie dobrze się spisali i naprawdę świetnie się bawili, pomimo, że frekwencja w tym miejscu tak średnio dopisała...

Pozwolę sobie też na skomentowanie miejsca koncertu. Jadąc na miejsce byłem przekonany, że będzie tragicznie, a finalnie było nawet nieźle. Miejsca do zabawy było nawet więcej niż bym się spodziewał. Fajnie też, że oddzielono konsoletę, a za nią postawiono jakieś miejsca dla VIPów. Zaskoczyła mnie też ilość namiotów z piwami po jednej i po drugiej stronie namiotu (można było nawet trafić na grzańca :D ). Na szczęście nie było aż tak zimno w tym namiocie (a tego bardzo mocno się obawiałem zważywszy na to jak było na zewnątrz). Niemniej jednak uważam, że to chyba raczej zasługa bawiących się ludzi, którzy pojawili się na koncercie. Myślę, że to gorąca atmosfera na koncercie wywołana przez ludzi sprawiła, że dało się to jakoś wytrzymać i pobawić się przy trochę wyższej temperaturze otoczenia :) . Światła były standardowo jak najbardziej ok. O dziwo zaskoczyło mnie nagłośnienie i akustyka, które też dały radę, a obawiałem się tego ze względu na niską temperaturę powietrza. Na szczęście jednak wszystko się udało i myślę, że jako całość było naprawdę w porządku :) .

Na plus myślę, że można też zaliczyć support, który myślałem, że będzie smęcić, a nawet mimo to dosyć pozytywnie mnie zaskoczył. Zresztą, myślę, że nie tylko mnie :) . Takie sobie miłe plumkanie w stylu reagge, które mimo wszystko wpadało co jakiś czas w ucho i powodowało, że nóżka sama tupała. Dlatego też uważam, że te 35 minut przed gwiazdą wieczoru również tak jakoś pozytywnie nastroiło przed głównym koncertem :) .

I to chyba tyle w temacie. Minusów jakoś specjalnie żadnych nie pamiętam (pomijając temperaturę tego dnia oraz tłuczenie się busami tam i z powrotem ;) ). Na koniec podziękowania i pozdrosy. Tym razem lecą do:

- Kulcich (dzięnx za kolejny świetny występ na tej trasie)
- Waldka i Kajetana (standardowo dzięki za wszystko :) )
- nienapotkanego nigdzie pewu (a przecież był ;) )
- nowopoznanego radusha (miło było Cię w końcu poznać! Wielkie dzięki za zakup biletu, towarzystwo i w ogóle za wszystko! Mam nadzieję, że miło spędziłeś czas i że za bardzo nie zanudziłeś się moim towarzystwem ;) . Mam nadzieję, że do rychłego następnego zobaczenia! :D )
- dawno niewidzianego Pana Archeo (Kubuś! Aleś mi sprawił przyjemność tym spotkaniem!!! :D Tak się cieszę, że mogłem Cię spotkać po tylu latach i zamienić tych kilka słów... :D Pozdrów też swoją koleżankę! Szkoda tylko, że zmyłeś się po koncercie bo liczyłem, że pójdziemy razem na jakieś piwo pokoncertowe... :( )
- równie dawno niewidzianego s@xophone'a (Ciebie Łukaszu takoż było miło w końcu spotkać :) . Dzięki wielkie za tą krótką pogawędkę i mam nadzieję, że spotkamy się następnym razem już trochę szybciej. Zapożyczając słowa klasyka: "Hej, powiedz gdzie i kiedy spotkam Cię?" ;) )
- takoż dawno niewidzianego Pana Norberta (nie spodziewałeś się, że Cię pokojarzę, co? :D Fajnie było Cię widzieć, byq! Mam nadzieję, że wpadniesz też w końcu na jakiś koncert poza Twoim rejonem w przyszlości... ;) )
- Carlosa (widywanego jednak trochę częściej :P . Pozdro ziom ;) )

oraz wszystkich innych, których pominąłem lub nienapotkałem (KULTowy Tomasz, żółwik ;) ).

Btw.: Ale tam u Was piździ w tym Rzeszowie! :shock: Wychodząc z autobusu niemal mnie nie przewiało, a była raptem 13:30! :O Masakra, jak Wy tam macie zimno! Aż mi się zima stulecia z 2009 roku przypomniała. Na samą myśl znowu przeszły mnie ciary... :P

kolend napisał(a):Bullet weź no rozwiń koncepcję stawiania namiotu w budynku :)

A nie spotkałeś się nigdy z sytuacją, gdy namioty były stawiane np. w centrach handlowych albo podczas jakichś targów w jakichś większych budynkach czy galeriach? Bo ja to pierwotnie myslałem, że to właśnie w taki sposób będzie rozwiązane. Dopiero później uświadomiono mnie jak bardzo się myliłem... ;)

kolend napisał(a):ps na ilu koncertach trasy byłeś/będziesz?

Mój aktualny wynik to 6 zaliczonych sztuk. A przecież trasa jeszcze się nie skończyła... :mrgreen:

fajfuzz napisał(a):Kiedyś rozbiliśmy namiot w moim pokoju, spokojnie można, do tego odgłosy puszczy na kolumnach i można poczuć się jak na wakacjach. :D

Można i tak :mrgreen:

fajfuzz napisał(a):Żeby nie offtopować: raczej się nie pojawię, bo szkoda mi 60 zł na kolejny taki sam koncert (a nawet gorszy niż kiedyś, bo do nowej płyty nie moge się przekonać). :)

Szkoda, że jednak się nie pojawiłeś. Bo liczyłem, że może też zaszczycisz mnie swoją obecnością... ;)

KULTowyTOMASZ napisał(a):A teraz chyba rozwiążę zagadkę dzieciństwa wszystkich tutaj. Udało mi się znaleźć zdjęcie owego namiotu . Więc jeśli się jeszcze pojawisz Bullet lub ktoś chcący wiedzieć jak to wygląda "Sir Vuple" :D

Obrazek

Mersi boku za wyjaśnienie i wygrzebanie jakiegoś zdjęcia. Co prawda po czasie, ale doceniam wkład i chęć pomocy :)

donkey napisał(a):
KULTowyTOMASZ napisał(a):eśli byłbyś tak wszechstronny to byś wiedział ,że na obecna trasę chłopaki grają większość perełek ze starych albumów, które rzadko kiedy się pojawiały ,a z nowej płyty jest 2-3 utwory.

Szkoda, że nie grają nic z Poligono, bo były tam dobre (koncertowe) piosenki: Tłuszcza, Lepszych dni nie będzie już, Cham czy akordeonowy Nie żyję ponad stan. Te dwie ostatnie to nawet na płycie dobrze wyszły :!:

Nic dodać, nic ująć :!:

donkey napisał(a):Właśnie z SL też by mogli coś zagrać, a grają chyba tylko BRŻ. Nawet Łączmy się... nie grali chyba na tej trasie. Pielgrzyma to bym napewno chciał. Bandytę grali zagranicą, ale coś chyba Kazik narzekał. Henruka wójka i Sen Bruna S i FI to bym chciał bardzo usłyszeć.

Co do ŁSWPKS - niespodzianka :D . A co do pozostałych numerów - to też chciałbym je usłyszeć... :roll:

KULTowyTOMASZ napisał(a):No to lecim na Szczecin bo na Radom kurwy jadą :D Do zobaczyska.

Byłek żech w Radomiu, więc se uweżej chopie! :twisted:

3majta się i do następnego! :)

Postprzez radush » 29 paź 2014, o 16:44

aokigahara napisał(a):@KULTowyTOMASZ, czy moze dostales setliste od KULT OCHRONY? :)

Setlistę od Gumy brałem Ja, jeśli o to Ci chodzi.
Bullet napisał(a):- nowopoznanego radusha (miło było Cię w końcu poznać! Wielkie dzięki za zakup biletu, towarzystwo i w ogóle za wszystko! Mam nadzieję, że miło spędziłeś czas i że za bardzo nie zanudziłeś się moim towarzystwem ;) . Mam nadzieję, że do rychłego następnego zobaczenia! :D )

Również pozdrawiam i również dziękuję za piwko przed i po koncercie.
Co do koncertu, to chyba Bullet napisał wszystko, zespół jak i Kazo w świetnej formie, takoż i setlista przyjemna, może jedynie 2-3 smaczków z innych koncertów trasowych zabrakło, ale poza tym sztuka jak najbardziej na plus.

Pozdro również dla @Carlosa jak i wszystkich forumowiczów którzy byli, a których nie spotkałem.

Powrót do FORUM