artek napisał(a):Kazik gościł kilka razy na łamach tego zacnego pisma
Opowiedział się za Lechem Kaczyńskim w kategorii najlepszy prezydent RP
Krytykował Bronka
Protestuje przeciwko pomnikowi śpiących w Warszawie
No to jest swój chłop
A tu taka płyta, o zgrozo komunistyczne piosenki
Krótko? Chłam
Brak zarzutów o słabą realizację płyty (myślę że i tak redaktor się nie zna na tym), słabych muzyków – chyba, że „zespół bigbitowy”, odnośnie wokalnych zdolności Kazika. Nawet nie można powiedzieć, że wydanie płyty jest w tym przypadku koniunkturalne (na Kukiza).
Żadnych merytorycznych argumentów. Ciekawe czy w ogóle redaktor słuchał płyty?
Jedynie psychofani i chłam.
Chmiel chwali się, że uczestniczył w spotkaniu. Przyszedł po autograf? Jeśli miał pytania do Kazika to mógł je w trakcie zadać, a nie teraz bić pianę.
„Członkowie zespołu sami nie wiedzieli w jakich zostali obsadzeni rolach” – na spotkaniu? Czy odnośnie płyty?
„są na tej płycie piosenki z filmu „Miś”, przypomnijcie mi, żebym się z tego pośmiał w wolnym czasie” – przy takich grubych tekstach do tygodnika może być ciężko na relaks panie redaktorze, a i po co wymuszać poczucie humoru?
kolodent napisał(a):Płytę widziałem, w ręku trzymałem, wystarczył mi rzut oka na track-listę aby podjąć decyzję o niezakupie.
Jedynym dla mnie zrozumiałym powodem wydania takiej płyty jest kasa ale też mam wrażenie, że Kazik się przeliczył zakładając, że wierni fani kupią wszystko. A jeśli tak to jak siebie do onych nie zaliczam.
Pasternak napisał(a):Co ironicznego jest w Kazikowej wersji "Międzynarodówki", "Gdy naród do boju" czy "Gdy Polska da nam rozkaz?" i całej reszcie? Chyba wiem co. Tylko to, ŻE śpiewa to Kazik (i Zacier).
donkey napisał(a):Pasternak napisał(a): Natomiast, co ma być ironicznego w Gdy naród do boju? To wiersz z drugiej połowy XIX wieku, do którego ułożono potem melodię podobną do jakiegoś klasyku. Traktujący wiadomo o czym. Jest dość uniwersalny. Paradoksalnie stał się popularny w kręgach sprzyjających braciom zza Buga. Ten tekst idealnie by pasował do obecnej sytuacji w Polsce. Teraz to dopiero lud ma nędzę, że aż piszczy i traktowany jest jak niewolnicy, roboci. Tylko niestety na refleksję teraz już nawet ludzie czasu nie mają, już nie myślą. Teraz mają tanią rozrywkę... Jeśli chodzi o Gdy Polska da nam rozkaz, to radzę sobie tego posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=rkhKB2k7jwA
babeo napisał(a):Dla mnie płyta okej. Taka trochę ciąg dalszy Silnego Kazika.
Największe zaskoczenie, że kilka tekstów wspomnianych socjalistycznych piosenek napisał Pan Stanisław Tym. No proszę jak mu się porobiło, że teraz stał się takim orędownikiem PO, takim nadwornym sługą GW, gdy błotem trzeba rzucić w PiS.
To mu się w życiu zmieniło.... zaraz, zaraz, a może nic się nie zmieniło, tylko PZPR nazwę i aktualnie wciąż rządzi w Polsce?
Już sam nie wiem.
babeo napisał(a):Dla mnie płyta okej. Taka trochę ciąg dalszy Silnego Kazika.
Największe zaskoczenie, że kilka tekstów wspomnianych socjalistycznych piosenek napisał Pan Stanisław Tym. No proszę jak mu się porobiło, że teraz stał się takim orędownikiem PO, takim nadwornym sługą GW, gdy błotem trzeba rzucić w PiS.
To mu się w życiu zmieniło.... zaraz, zaraz, a może nic się nie zmieniło, tylko PZPR nazwę i aktualnie wciąż rządzi w Polsce?
Już sam nie wiem.
lemur napisał(a):Post babeo to najlepsza rzecz na forum 3K ever. That's official.
bracie napisał(a):babeo napisał(a):Dla mnie płyta okej. Taka trochę ciąg dalszy Silnego Kazika.
Już sam nie wiem.
Ty tak na serio?
babeo napisał(a):bracie napisał(a):babeo napisał(a):Dla mnie płyta okej. Taka trochę ciąg dalszy Silnego Kazika.
Już sam nie wiem.
Ty tak na serio?
Pytam się na serio, jak to jest.
Mam w domu płytę, na razie ją tylko oglądałem.
Chwilowo nie ma na czym przesłuchać (wymiana przewodów w stereo).
Z jednej strony gdzieś na necie czytałem, że to mają być piosenki z lat 40 do 60-tych, więc tak się nastawiłem, nie brałem pod uwagę, że mogą być to "nowe-stare" piosenki.
Dziękuję Forumowej Braci za wyjaśnienia.
artek napisał(a):w teleexpressie dzisiejszym gościli członkowie legendarnej trupy ZK za wyjątkiem Kazika I Mruffsona
nastąpiła również emisja teledysku o młodym junaku
donkey napisał(a):To ja już niczego nie rozumiem.
babeo napisał(a):donkey napisał(a):To ja już niczego nie rozumiem.
To może wytłumaczę jeszcze raz.
Płytę już mam, ale jeszcze jej nie słuchałem, bo jestem w trakcie modernizacji stereo.
Mj jedyny kontakt z nią, to obejrzenie okładki i wtedy wpadł mi w oko S. Tym.
Odnalazłem wspomnianą przeze mnie recenzje: http://muzyka.onet.pl/rock/plyta-zakazo ... azik/5677g w pamięci zapadł mi tytuł, że są to piosenki z lat 40-60. Dlatego nie analizowałem tego dalej, że mogą to być też piosenki, które powstały później, a tylko traktowały o tamtych czasach (jak to miało miejsce w przypadku piosenek do Misia).
Teraz jasne?
wilkmaciej napisał(a):babeo napisał(a):donkey napisał(a):To ja już niczego nie rozumiem.
To może wytłumaczę jeszcze raz.
Płytę już mam, ale jeszcze jej nie słuchałem, bo jestem w trakcie modernizacji stereo.
Mj jedyny kontakt z nią, to obejrzenie okładki i wtedy wpadł mi w oko S. Tym.
Odnalazłem wspomnianą przeze mnie recenzje: http://muzyka.onet.pl/rock/plyta-zakazo ... azik/5677g w pamięci zapadł mi tytuł, że są to piosenki z lat 40-60. Dlatego nie analizowałem tego dalej, że mogą to być też piosenki, które powstały później, a tylko traktowały o tamtych czasach (jak to miało miejsce w przypadku piosenek do Misia).
Teraz jasne?
Aaaaaachaaa czyli pisząc że płyta Ci się podoba, chodziło Ci o jej nietypowy okrągły kształt. Natomiast wspominając o kontynuacji "silnego kazika", miałeś na myśli wyraźną, naturalną linię ewolucyjną pomiędzy rajtuzami Kazika z tamtej płyty i kapturem z "Zucha".
No teraz jasne!!!!!
Bullet napisał(a):Naprawdę? Zuch Kazik dostał złotą płytę? To aż się boję zapytać za ile sprzedanych egzemplarzy się ją teraz dostaje...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 113 gości