Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez sienia » 22 paź 2014, o 16:02

To piwo po prostu miażdży!!

Obrazek

Postprzez sanostol » 22 paź 2014, o 22:43

sienia napisał(a):To piwo po prostu miażdży!!

Obrazek

a wiesz jaki lany jest dobry?

Postprzez sienia » 23 paź 2014, o 22:49

Niestety lanego nie miałem okazji spróbować. Ale coś mi mówi, że to chyba nastąpi.

Postprzez somekind » 9 lis 2014, o 03:28

Jedras napisał(a):
kolodent napisał(a):Od teraz piję tylko i wyłącznie piwo marki CIECHAN, solidaryzując się z właścicielem, na którego trwa w pedalskich mediach nagonka. I tak mi smakowało a teraz tym bardziej będzie smakowało z wartością dodaną w postaci protestu wobec absurdów politycznej poprawności, która knebluje swobodę poglądów i wypowiedzi.

Popieram i też mi teraz bardziej smakuje!:)

Jest to jakieś rozwiązanie, zawsze można też zaprzestać korzystania z pedalskich mediów, ale to by chyba wymagało zmiany orientacji, co jest raczej niemożliwe.
Tak czy siak, po co o tym pisać w wątku o piwie?
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Bulizzor » 12 lis 2014, o 21:29

Z Beskidu Niskiego :)
Załączniki
butelka_pilsweiser_goralskie.png
butelka_pilsweiser_goralskie.png (95.15 KiB) Przeglądane 22497 razy

Postprzez kolodent » 14 lis 2014, o 12:21

somekind napisał(a):
Jedras napisał(a):
kolodent napisał(a):Od teraz piję tylko i wyłącznie piwo marki CIECHAN, solidaryzując się z właścicielem, na którego trwa w pedalskich mediach nagonka. I tak mi smakowało a teraz tym bardziej będzie smakowało z wartością dodaną w postaci protestu wobec absurdów politycznej poprawności, która knebluje swobodę poglądów i wypowiedzi.

Popieram i też mi teraz bardziej smakuje!:)

Jest to jakieś rozwiązanie, zawsze można też zaprzestać korzystania z pedalskich mediów, ale to by chyba wymagało zmiany orientacji, co jest raczej niemożliwe.
Tak czy siak, po co o tym pisać w wątku o piwie?

Bo sprawa dotyczy piwa ?
Zapytałeś, odpowiadam ale bez zamiaru nakręcania dyskusji o wątkach pobocznych.
Generalnie CIECHAN należy do mojej czołówki piwnej i nic tego nie zmieni, chyba że zacznie się psuć receptura.
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez Krasz » 14 lis 2014, o 20:57

do meczyku takowe siekłem Obrazek
i powiem wam, że jest git :)
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez Jedras » 24 lis 2014, o 23:45

Gdzie tego Żywca można kupić? Takiego jeszcze nie widziałem i niestety nie piłem..

Postprzez donkey » 25 lis 2014, o 00:00

Ja tam wolę iść do Sresco (sic!), mają tam czeski piwa. Tych polskich piw się już nie da pić - więcej tam piany i chemii niż w Bałtyku :P.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Bullet » 1 gru 2014, o 21:50

donkey napisał(a):Ja tam wolę iść do Sresco (sic!), mają tam czeski piwa. Tych polskich piw się już nie da pić - więcej tam piany i chemii niż w Bałtyku :P.

A nie próbowałeś pić jakichś naszych lokalnych? Bo ja jestem w nich zakochany! Te wszystkie Łomże, Perły, Namysłowy, Rybnickie, Śląskie, Brackie... No po prostu poezyja! :mrgreen:

Wymieszałem teraz w łikend 8 różnych piw lokalnych i rano nie miałem żadnego kaca. Ani odrobinkę! Te nasze lokalne browary są faktycznie niczym skarb narodowy! Aż mi się odechciewa pić tych wszystkich masówek na samą tylko myśl... :roll:

Pozdro :)
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Jedras » 2 gru 2014, o 18:20

Z tą Perłą i Łomża nie ma co przesadzać - kiedyś (zanim pojawiły się reklamy w tv) te piwka były nawet niezłe. Teraz juz wcale nie są takie dobre:p

Postprzez Jedras » 5 gru 2014, o 22:10

Książęce Chlebowo - Miodowe daje radę:) Polecam z czystym sumieniem:)

Postprzez Jedras » 9 gru 2014, o 23:09

Wreszcie kupiłem i wypiłem tego Żywca Apa - nawet, nawet to piwko ale i tak wolę Książęce Chlebowo Miodowe;)

Postprzez SafeMan » 9 gru 2014, o 23:28

Żywiec APA kusi mnie od jakiegoś czasu, muszę go w końcu posmakować. :)

Dzisiaj zaś smakowałem American IPA z serii Podróże Kormorana.

Obrazek

Serdecznie polecam, świetne piwo. Podróże Kormorana to w ogóle bardzo udana seria. :)

Postprzez somekind » 14 gru 2014, o 04:09

kolodent napisał(a):Bo sprawa dotyczy piwa ?

Sprawa w ogóle nie dotyczy piwa, a jedynie kłótni buraka z idiotami.

Generalnie CIECHAN należy do mojej czołówki piwnej i nic tego nie zmieni, chyba że zacznie się psuć receptura.

Ciechan jest dobry, mimo że szef jest burakiem, i mimo akcji jakichś kretynów, którzy w ramach protestu zwiększają mu przychody. Szkoda tylko, że na Twoją ocenę piwa mają wpływ nie tylko jego cechy, ale też kwestie zupełnie z nim nie związane: teraz tym bardziej będzie smakowało z wartością dodaną w postaci protestu wobec absurdów politycznej poprawności, która knebluje swobodę poglądów i wypowiedzi.
No, a skoro korzystasz z pedalskich mediów, to chyba jasno określa Twoją orientację, a to znaczy, że prezes Ciebie również nie lubi. Ot, taki paradoks.

donkey napisał(a):Ja tam wolę iść do Sresco (sic!), mają tam czeski piwa. Tych polskich piw się już nie da pić - więcej tam piany i chemii niż w Bałtyku :P.

To, że nie umiesz kupić polskiego piwa nie znaczy, że w Polsce piwa nie ma.
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez donkey » 16 gru 2014, o 22:16

somekind napisał(a):To, że nie umiesz kupić polskiego piwa nie znaczy, że w Polsce piwa nie ma.

Miałem na myśli te pospolite (klasyczne piwa). Piłem różne regionalne (lepsze, gorsze) piwa, ale nie takie klasyczne piwa jak te dobre z Czech. Budweiser nie piłem z dziesięć lat. Ostatnio kupiłem w Lidlu (za grosze; 3 złote butelka), nie był już raczej taki dobry jak onegdaj, ale w porównaniu do polskich piw masowych, to niebo.

P.S. W Polsce piwo jest, tylko nie umiem kupić polskiego, więc kupuję czeskie :P ;).

Postprzez jaroslawmj » 18 gru 2014, o 13:04

Z całym szacunkiem dla polskiego piwa, ja też wybieram czeskie :)

Postprzez Bulizzor » 18 gru 2014, o 21:17

Czeskie najlepsze! :)

Postprzez sevs » 18 gru 2014, o 21:32

Polecam Zwierzyniec nowy, 6% 0,33

Postprzez SafeMan » 19 gru 2014, o 17:04

Ja polecam tegorocznego Grand Championa - Dubbel Cieszyński. Do kupienia w Tesco.

Postprzez Jedras » 19 gru 2014, o 19:50

Obrazek

Takie sobie - z braku laku można wypić;P

Postprzez somekind » 26 gru 2014, o 20:33

donkey napisał(a):Budweiser nie piłem z dziesięć lat. Ostatnio kupiłem w Lidlu (za grosze; 3 złote butelka), nie był już raczej taki dobry jak onegdaj, ale w porównaniu do polskich piw masowych, to niebo.

Nie ma czegoś takiego jak piwo masowe, te supermarketowe siki typu Tyskie, Żywiec, Lech, itd. to nie są piwa, co najwyżej wyroby piwopodobne.
Ten Budweisera z Lidla smakuje tak, jakby go warzyli na miejscu. :) W porównaniu z piwem to też siki.
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez oksymoron » 19 sty 2015, o 18:29

Będąc w Żywcu, koniecznie spróbujcie miejscowego piwa. Ale nie sików z Browaru Żywiec, tylko trunków stąd (klikamy w obrazek):
Obrazek
Miałem okazję spróbować Krajcara Zdrój, Mohikanina i Imperial Stout - dla mnie bomba. Na miejscu można też dobrze zjeść (hamburger urywa dupę!). Oprócz pięknej knajpy przy ulicy Świętokrzyskiej 8, mają lokal w Istebnej, a i w innych miejscach można ponoć na Krajcara trafić. Minusem jest cena piwa butelkowego - 6zł za butelkę 0,33 na wynos. Ile kosztuje w sklepie - nie wiem.
Na zdrowie!
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez Beneq » 21 sty 2015, o 18:14

Jedras napisał(a):Z tą Perłą i Łomża nie ma co przesadzać - kiedyś (zanim pojawiły się reklamy w tv) te piwka były nawet niezłe. Teraz juz wcale nie są takie dobre:p

Dokladnie mam to samo zdanie na temat tych piw;/ Ostatnio pojawily sie u mnie w Lewiatanie w promocji po 1.49 za butelke:> ale juz z krotkim terminem do spozycia...ale zakupilem skrzynke:P

PS. A gdzie mozna zakupic tego Zywca? bo nie spotkalem go nigdzie do tej pory;/
Permen King - czy to rozwiazanie na wszelakie problemy??

Postprzez donkey » 21 sty 2015, o 18:49

somekind napisał(a):
donkey napisał(a):Budweiser nie piłem z dziesięć lat. Ostatnio kupiłem w Lidlu (za grosze; 3 złote butelka), nie był już raczej taki dobry jak onegdaj, ale w porównaniu do polskich piw masowych, to niebo.

Nie ma czegoś takiego jak piwo masowe, te supermarketowe siki typu Tyskie, Żywiec, Lech, itd. to nie są piwa, co najwyżej wyroby piwopodobne.
Ten Budweisera z Lidla smakuje tak, jakby go warzyli na miejscu. :) W porównaniu z piwem to też siki.

Nie najlepszy ten z Lidla, to fakt. Dużo lepszy jest Zatecky Gus: http://www.dinotrade.pl/productid4_43_116.html (można go w Tesco kupić w litrowych puszkach).

P.S. A Ty jakie piwa byś polecił? Chociaż ostatnio (szczególnie zimą) za piwem nie przepadam, wolę wino.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM