mam to w dupie, zostaje w zus

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: mam to w dupie, zostaje w zus

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2014, o 12:43

Tu akurat przyznam rację wilkowi, że poparcie samorządowe a parlamentarne przeważnie ma jakieś odzwierciedlenie tylko w przypadku dwóch największych partii. Na wyniki tych mniejszych to głównie wpływa położenie regionu w Polsce i sytuacja ekonomiczna w nim (co w sumie też wiąże się z położeniem).
Obrazek

Postprzez donkey » 20 lis 2014, o 13:55

No tak, ale z drugiej strony, uważam, że KNP ma stały elektorat i jak się frekwencja zwiększy, to procentowo stracą. Tak na marginesie, ciekawe ile procent w skali kraju uzyska KNP w miastach (powiedzmy) powyżej stu tysięcy? Tam już sytuacja może być podobna do tej, jaka ma miejsce w wyborach parlamentarnych. PSL pewnie dlatego tak dobrze wyszło, bo w najgłębszych norach uzyskali poparcie. Mniejsza z tym. Tak mnie to za wiele nie obchodzi, a za rok zobaczymy. Korwin stał się milionerem, więc może kampania będzie z rozmachem ;) i uzyskają co najmniej 14 promili, pfu, procent ;).
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2014, o 14:22

Wciąż nie rozumiem, co ma do tego stały elektorat. Każda partia ma stały elektorat, a ja nadal nie kumam Twojego toku rozumowania, że elektorat KNP idzie do wyborów w 100%, a innych partii dopiero dotrze na wybory parlamentarne :lol:
Za rok się zresztą przekonamy, czy bliżej będzie do 14% czy do 3%. Ja, tak jak mówiłem nie wierzę w 14%, ale uważam że będzie bliżej 14% niż 3%. Stawiam na ok 10% - tylko i niestety. Jeśli uważasz, że apanaże z PE, odmieniły całkowicie status materialny Korwina, to jesteś chyba w błędzie. Nie ma się o co kłócić, 11 miechów zleci jak z bicza zajebał :)
Jak się ludzie opamiętają i przestaną głosować na mafię PO-PIS-SLD-PSL, to KNP automatycznie zdobędzie więcej głosów. Nie pójście to dla mnie żadne rozwiązanie. Na szczęście w tym zjebanym kraju, każdy ma wciąż prawo zrobić ze swym głosem co chce. Czy później jest to uczciwie przedstawiane, to już kwestia odrębna. Wybory samorządowe to nie jest bajka KNP. Nie mają nawet tylu członków aby obstawić wszystkie wiochy. W wielu miejscach nawet nie było reprezentanta. PSL ma rolników w każdej wsi, no i oczywiście pierwszą stronę w karcie - to jest jak widać kluczowy atrybut demokracji w inteligentnym społeczeństwie :lol:

Postprzez Krasz » 20 lis 2014, o 14:34

Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez Jedras » 22 lis 2014, o 22:05

Ogłoszenia - Praca:
PKW zatrudni byłego właściciela agencji towarzyskiej, w celu ogarnięcia tego burdelu.

Postprzez donkey » 22 lis 2014, o 22:28

Jedras napisał(a):Ogłoszenia - Praca:
PKW zatrudni byłego właściciela agencji towarzyskiej, w celu ogarnięcia tego burdelu.

:)

Byli właściciele teraz zasiadają w europarlamencie :P.

Postprzez Bullet » 1 gru 2014, o 21:09

Tak trochę z innej beczki: Wiecie kto wygrał wybory na prezydenta w Słupsku?! :D Aż jestem ciekaw co tam się teraz będzie działo... :mrgreen: Bo cały czas mam w pamięci to czym tak naprawdę zajmował się Twój Ruch, gdy dostał się do władzy. Strzelam, że teraz pierwszą decyzją nowego prezydenta będą pochody mniejszościowe i potrójna tęcza w jakimś zaszczytnym miejscu Słupska. Zaprawdę, powiadam Wam: Coś czuję, że może być wesoło... :mrgreen: Choć chciałbym się mylić... :roll:

Pozdro ;)
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Jaaasiek » 1 gru 2014, o 21:30

A nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki będzie miał wkład w rozwój turystyki miasta. Tylu pielgrzymek chłopaków z Ruchu Narodowego czy ONR to pewnie jeszcze żadne miasto nie widziało w historii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Postprzez Bullet » 1 gru 2014, o 21:43

Jaaasiek napisał(a):A nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki będzie miał wkład w rozwój turystyki miasta. Tylu pielgrzymek chłopaków z Ruchu Narodowego czy ONR to pewnie jeszcze żadne miasto nie widziało w historii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobre :lol:

Ja bym to jeszcze skwitował stwierdzeniem, że dzięki temu prostemu zabiegowi Słupsk będzie przeżywać uroczystość Święta Niepodległości do kilku (jeśli nie kilkunastu) razy w roku :mrgreen:
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez bracie » 2 gru 2014, o 13:47

Bullet napisał(a):Tak trochę z innej beczki: Wiecie kto wygrał wybory na prezydenta w Słupsku?! :D Aż jestem ciekaw co tam się teraz będzie działo... :mrgreen: Bo cały czas mam w pamięci to czym tak naprawdę zajmował się Twój Ruch, gdy dostał się do władzy. Strzelam, że teraz pierwszą decyzją nowego prezydenta będą pochody mniejszościowe i potrójna tęcza w jakimś zaszczytnym miejscu Słupska. Zaprawdę, powiadam Wam: Coś czuję, że może być wesoło... :mrgreen: Choć chciałbym się mylić... :roll:

Pozdro ;)

Ja polecę starą grą słów: Domki w Słupsku.
Rozwiązanie zawiera, w tym wypadku, słowo klucz.
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez Jaaasiek » 2 gru 2014, o 14:06

Pewnie już nikt się nie napije Coca Coli przez słomkę :P
Obrazek

Postprzez somekind » 14 gru 2014, o 04:22

wilkmaciej napisał(a):KNP posiada w swoich szeregach wiele inteligentnych młodych osób, które nie są dopuszczane do mediów

To może pora, żeby Korwin zaczął ich dopuszczać?

Ludzie, tu nie chodzi o Korwina ani KNP. Czy wy widzicie w jakim kraju żyjemy? Czy nie kumacie naprawdę, że nic się nie zmieni dopóki będziecie głosować na tych samych złodziei?

Wielu ludzi widzi, i na złodziei nie głosuje. Na niezłodziei też nie, bo ich nie ma, albo są kretynami.

To, że nie widzicie chociażby programu KNP

Programu? Mocne słowo jak na króciutki zbiór ogólników.

a skupiacie się na pierdoleniu mediów o "skandalicznych" wypowiedziach Korwina (niepełnosprawnych itp), to wasza wina i niczyja inna.

Nasza wina, że Korwin plecie? :D

Znam wiele osób, które by zagłosowało na KNP, ale tego nie zrobią, bo twarzą tej partii jest stetryczały błazen. KNP dostanie szansę na więcej głosów, dopiero jak JKM zejdzie. Oby jak najszybciej.

donkey napisał(a):Nie rozumiem tego, skąd takie wnioski, że jak nie głosujemy na KNP, to jesteśmy za PO, PiSem, etc. To bez sensu.

Fanboje JKM to z reguły kompletni kretyni, oni nie rozumieją, że zazwyczaj są więcej niż dwie możliwości wyboru.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez wilkmaciej » 16 gru 2014, o 13:54

somekind napisał(a):

Naucz się czytać ze zrozumieniem. To nie Korwin zaprasza ludzi, tylko stacje telewizyjne.

somekind napisał(a):Wielu ludzi widzi, i na złodziei nie głosuje. Na niezłodziei też nie, bo ich nie ma, albo są kretynami.

Ja za kretynów uważam innych ludzi.

somekind napisał(a):Programu? Mocne słowo jak na króciutki zbiór ogólników.

Posiadasz jakąkolwiek wiedzę na temat tej partii, czy tylko chciałeś ot tak "się wypowiedzieć"? Czy znasz jakichś konkretnych ludzi z KNP poza Korwinem i Wiplerem i znasz ich poglądy? Czy to co usłyszałeś od Moniki Olejnik?

somekind napisał(a):Nasza wina, że Korwin plecie? :D

Znowu słabo z czytania ze zrozumieniem. Nie Korwin plecie, tylko media przkręcają, wyrywają z kontekstu i manipulują. A tacy jak Ty łykają to jak kaczor gnojówę.Tak tak, jestem chorym zwolennikiem teorii spiskowych. Tak powinienem z Macierewiczem badać katastrofę smoleńską. Wszak świat nasz jest tak prawy i przejrzysty, a nie wiedzieć skąd tylu takich oszołomów jak ja....

somekind napisał(a):Znam wiele osób, które by zagłosowało na KNP, ale tego nie zrobią, bo twarzą tej partii jest stetryczały błazen. KNP dostanie szansę na więcej głosów, dopiero jak JKM zejdzie. Oby jak najszybciej.

To tylko świadczy o ich ingorancji i zerowej wiedzy o polityce.
Zrezygnować z powodu "twarzy" to można z reklamy ogórków.
Niestety się zgodzę z jednym. Ci ludzie, nie mają zielonego pojęcia o niczym, a po wysłuchaniu wypowiedzi JKM przedstawionych w mainstreamowych mediach i ich "wiadomościach", również bym nie zagłosował.

somekind napisał(a):Fanboje JKM to z reguły kompletni kretyni, oni nie rozumieją, że zazwyczaj są więcej niż dwie możliwości wyboru.

Tak? I co wybrałeś? Nie pójść na głosowanie? Kretyni, to myślą że to jest wyjście. "z reguły" to jesteś generalizującym i śmiesznym ignorantem. "Fanboje" - k....a...

Postprzez wilkmaciej » 16 gru 2014, o 14:00

wilkmaciej napisał(a):
somekind napisał(a):

Naucz się czytać ze zrozumieniem. To nie Korwin zaprasza ludzi, tylko stacje telewizyjne.

somekind napisał(a):Wielu ludzi widzi, i na złodziei nie głosuje. Na niezłodziei też nie, bo ich nie ma, albo są kretynami.

Ja za kretynów uważam innych ludzi.

somekind napisał(a):Programu? Mocne słowo jak na króciutki zbiór ogólników.

Posiadasz jakąkolwiek wiedzę na temat tej partii, czy tylko chciałeś ot tak "się wypowiedzieć"? Czy znasz jakichś konkretnych ludzi z KNP poza Korwinem i Wiplerem i znasz ich poglądy? Czy to co usłyszałeś od Moniki Olejnik?

somekind napisał(a):Nasza wina, że Korwin plecie? :D

Znowu słabo z czytania ze zrozumieniem. Nie Korwin plecie, tylko media przkręcają, wyrywają z kontekstu i manipulują. A tacy jak Ty łykają to jak kaczor gnojówę.Tak tak, jestem chorym zwolennikiem teorii spiskowych. Tak powinienem z Macierewiczem badać katastrofę smoleńską. Wszak świat nasz jest tak prawy i przejrzysty, a nie wiedzieć skąd tylu takich oszołomów jak ja....

somekind napisał(a):Znam wiele osób, które by zagłosowało na KNP, ale tego nie zrobią, bo twarzą tej partii jest stetryczały błazen. KNP dostanie szansę na więcej głosów, dopiero jak JKM zejdzie. Oby jak najszybciej.

To tylko świadczy o ich ingorancji i zerowej wiedzy o polityce.
Zrezygnować z powodu "twarzy" to można z reklamy ogórków.
Niestety się zgodzę z jednym. Ci ludzie, nie mają zielonego pojęcia o niczym, a po wysłuchaniu wypowiedzi JKM przedstawionych w mainstreamowych mediach i ich "wiadomościach", również bym nie zagłosował.

somekind napisał(a):Fanboje JKM to z reguły kompletni kretyni, oni nie rozumieją, że zazwyczaj są więcej niż dwie możliwości wyboru.

Tak? I co wybrałeś? Nie pójść na głosowanie? Kretyni, to myślą że to jest wyjście. "z reguły" to jesteś generalizującym i śmiesznym ignorantem. "Fanboje" - k....a...

A, zapomniałem dodać. Gówno mnie obchodzi Korwin.

Postprzez Jaaasiek » 16 gru 2014, o 17:24

wilku, ale co z tego, że jest wielu mądrych i obiecujących ludzi w partii, skoro i tak faktyczną władzę, w wypadku wygranej, sprawować będzie człowiek z narkolepsją i pijany rycerz?
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 16 gru 2014, o 17:48

Jaaasiek napisał(a):wilku, ale co z tego, że jest wielu mądrych i obiecujących ludzi w partii, skoro i tak faktyczną władzę, w wypadku wygranej, sprawować będzie człowiek z narkolepsją i pijany rycerz?

Co to znaczy sprawować władzę? Wbrew temu co myślisz (jeśli tak myślisz), KNP to nie PIS gdzie Jarek wypierdoli każdego, kto postawi w złym miejscu przecinek. Poza tym, poglądy gospodarcze większości członków KNP są zbieżne. Problem polega na tym, że ludzie którzy wcale nie interesują się polityką patrzą na partię przez pryzmat medialnej nagonki na kontrowersyjne i często naiwne kwestie światopoglądowe, które wygłasza Korwin. Tak naiwne, bo ten gość mówi szczerze i nie przebiera w słowach. Nie ma stada wypranych łbów PR-owców, którzy mu piszą każde słowo. To idealna pożywka dla medialnych hien. Byłem świadkiem wielu programów, gdzie wrecz nie pozwala mu się mówić o niczym konkretnym, schodząc na głupie tematy i próbuje zrobić z niego debila. Zaraz prowokacje o hitlerze i innym sraniu. Wracając...weźmy np takie wybory samorządowe. Jest mądry gość, który ma coś mądrego do powiedzenia i zaoferowania, ale nikt na niego nie zagłosuje tylko dlatego, że ten startuje pod szyldem KNP. A co ma do tego Korwin? Więc nie bardzo wiem, co rozumiesz pod pojęciem sprawowania władzy w partii. Myślę, że ogólne i fundamentalne dążenia KNP są spójne i Korwin nikogo nie musi dyscyplinować. No ale jak się KNP zna z urywków wypowiedzi Korwina przedstawianych w TVP TVN i Polsacie, to wiadomo że się nie zagłosuje, za to generalizuje i wszystkich uważa za oszołomów. Przy okazji, jak oglądałem debatę JKM vs Szumlewicz, to nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś JKM uważa za szaleńca. Retoryka Szumlewicza, oraz bezładny bezmyślny potok słów propagandy przytłacza każdego myślącego człowieka po 5 minutach. A jak ktoś pisze o mnie "FANBOJ KORWINA", to ja już wiem że on do takich ludzi się nie zalicza, a wtedy gadać się odechciewa. Zresztą, jeśli uważasz tak jak piszesz (chyba że piszesz, cytując tylko mnie), że w partii jest wielu obiecujących ludzi, to już jest powód aby zagłosować na KNP. Po 1 - w innej partii takich ludzi nie ma. Po 2 Korwin ma 74 lata i jeśli Ci przeszkadza jego szefowanie, to jest to jedynie melodia najbliższej raczej przyszłości. "Narkoleptyk" i "pijany rycerz" pominę, bo nie wnosi to nic do rozmowy, nie jest niczym poparte a jest jedynie ukazaniem Twojego zacietrzewienia w swoich poglądach.

Postprzez wilkmaciej » 16 gru 2014, o 17:59

wilkmaciej napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):wilku, ale co z tego, że jest wielu mądrych i obiecujących ludzi w partii, skoro i tak faktyczną władzę, w wypadku wygranej, sprawować będzie człowiek z narkolepsją i pijany rycerz?

Co to znaczy sprawować władzę? Wbrew temu co myślisz (jeśli tak myślisz), KNP to nie PIS gdzie Jarek wypierdoli każdego, kto postawi w złym miejscu przecinek. Poza tym, poglądy gospodarcze większości członków KNP są zbieżne. Problem polega na tym, że ludzie którzy wcale nie interesują się polityką patrzą na partię przez pryzmat medialnej nagonki na kontrowersyjne i często naiwne kwestie światopoglądowe, które wygłasza Korwin. Tak naiwne, bo ten gość mówi szczerze i nie przebiera w słowach. Nie ma stada wypranych łbów PR-owców, którzy mu piszą każde słowo. To idealna pożywka dla medialnych hien. Byłem świadkiem wielu programów, gdzie wrecz nie pozwala mu się mówić o niczym konkretnym, schodząc na głupie tematy i próbuje zrobić z niego debila. Zaraz prowokacje o hitlerze i innym sraniu. Wracając...weźmy np takie wybory samorządowe. Jest mądry gość, który ma coś mądrego do powiedzenia i zaoferowania, ale nikt na niego nie zagłosuje tylko dlatego, że ten startuje pod szyldem KNP. A co ma do tego Korwin? Więc nie bardzo wiem, co rozumiesz pod pojęciem sprawowania władzy w partii. Myślę, że ogólne i fundamentalne dążenia KNP są spójne i Korwin nikogo nie musi dyscyplinować. No ale jak się KNP zna z urywków wypowiedzi Korwina przedstawianych w TVP TVN i Polsacie, to wiadomo że się nie zagłosuje, za to generalizuje i wszystkich uważa za oszołomów. Przy okazji, jak oglądałem debatę JKM vs Szumlewicz, to nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś JKM uważa za szaleńca. Retoryka Szumlewicza, oraz bezładny bezmyślny potok słów propagandy przytłacza każdego myślącego człowieka po 5 minutach. A jak ktoś pisze o mnie "FANBOJ KORWINA", to ja już wiem że on do takich ludzi się nie zalicza, a wtedy gadać się odechciewa. Zresztą, jeśli uważasz tak jak piszesz (chyba że piszesz, cytując tylko mnie), że w partii jest wielu obiecujących ludzi, to już jest powód aby zagłosować na KNP. Po 1 - w innej partii takich ludzi nie ma. Po 2 Korwin ma 74 lata i jeśli Ci przeszkadza jego szefowanie, to jest to jedynie melodia najbliższej raczej przyszłości. "Narkoleptyk" i "pijany rycerz" pominę, bo nie wnosi to nic do rozmowy, nie jest niczym poparte a jest jedynie ukazaniem Twojego zacietrzewienia w swoich poglądach.

Może w skrócie jeszcze bardziej.... Jak można nie zagłosować na KNP tylko z powodu Korwina? Przecież jego poglądy są zbieżne z resztą członków. Więc albo się chce tego co proponuje KNP, albo nie. Tylko że aby wybrać, trzeba by coś wiedzieć, bo to co mówią o Korwinie i KNP media wiedzą nazwać się nie da. Jeśli się patrzy na kogoś pod względem głupkowatych wyrwanych z kontekstu wypowiedzi, to nie powinno się zabierać głosu bo to nie jest kryterium wyboru. Wszak kryterium wyboru restauracji rzadko bywa informacja, jakim mężem czy ojcem jest właściciel tejże.

Postprzez Jaaasiek » 16 gru 2014, o 19:33

No to teraz mi powiedz, co należy myśleć o partii, która nie potrafi się pozbyć szkodników wizerunkowych? Skoro nie mogą dojść do ładu wewnątrz swoich struktur to jak chcą zdobyć zaufanie w przekazaniu rządzenia strukturami całego kraju?

Wybory pokazują, że ludzie nie ufają Wiplerowi i Korwinowi.

A pseudonimy dla Janusza i Przemka wynikają z tego, z czego są ostatnio najbardziej znani.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 16 gru 2014, o 20:49

Jaaasiek napisał(a):No to teraz mi powiedz, co należy myśleć o partii, która nie potrafi się pozbyć szkodników wizerunkowych? Skoro nie mogą dojść do ładu wewnątrz swoich struktur to jak chcą zdobyć zaufanie w przekazaniu rządzenia strukturami całego kraju?

Wybory pokazują, że ludzie nie ufają Wiplerowi i Korwinowi.

A pseudonimy dla Janusza i Przemka wynikają z tego, z czego są ostatnio najbardziej znani.

Ależ ufają Korwinowi. Mów za siebie. Wybory to trochę bardziej skomplikowany proces, niż zaufanie do lidera. Ludzie są przyzwyczajeni do słodkiego pierdzenia przez polityków. Inaczej mówiąc, są przyzwyczajeni do kłamstwa i im to odpowiada. Dziś niemal nikt nie bierze na poważnie obietnic Kopacz (po tym co naobiecywał Rudy), a PO wygrywa wybory. Ludzie uważają, że nie ma alternatyw? Tylko jaki procent z nich alternatyw szuka? Za Wiplerem to akurat delikatnie mówiąc, nie przepadam. KNP nie potrafi się jak narazie pozbyć szkodników, ale przynajmniej próbuje i robi to otwarcie. Wystarczy posłuchać przykładowo Wilka. Do każdej parti ciągną szczury i karierowicze. Selekcja nie jest taka prosta, bo sztukę kłamstwa politycy opanowali do perfekcji. Jest to jednak przynajmniej partia, która nie kryje swoich problemów i stara sie z nimi walczyć. Podaj przykład partii która robi coś takiego? Poza oczywiście momentem nieuniknionym kiedy jest już gruba afera i trzeba odjebać dla gawidzi pokazówkę (patrz PIS). Są też partie, których betonu nie skruszy żadna afera (patrz PO). Każda partia ma i będzie mieć szkodników wizerunkowych. Tyle, że JEŚLI ktoś zgadza się z KNP, to kto jak kto, ale JKM za takiego przez niego postrzegany być nie powinien. Nie wiem, ja mam uczulenie mocne od zawsze na jedną rzecz. Kłamstwo. Nienawidzę kłamstwa i robienia z ludzi kretynów. Dlatego zawsze wybiorę KNP, ponad układ pinokiów od lewej do prawej. Można nie lubić Korwina, ale zarzuć mu że mówi co innego niż myśli...od 25 lat to samo. To on chciał skruszyć beton lat temu 24. Nie udało się, a teraz jego fundamenty są w głowach ludzi już tak głębokie, że raczej się nie uda. Celem samym w sobie i nadrzędnym (a może jedynym) 99% polityków jest dojść do władzy. Zapewniam Cię, że w KNP (z Korwinem na czele), odsetek takich osób jest najmniejszy. Idea lepsza czy gorsza, będzie przeze mnie zawsze bardziej pożądana, niż rządzenie dla rządzenia i kradnięcia ile się zdąży.

Postprzez sevs » 16 gru 2014, o 22:01

wilkmaciej napisał(a):ufają Korwinowi

popiera jeszcze putina?

Postprzez donkey » 16 gru 2014, o 22:05

wilkmaciej napisał(a):Celem samym w sobie i nadrzędnym (a może jedynym) 99% polityków jest dojść do władzy. Zapewniam Cię, że w KNP (z Korwinem na czele), odsetek takich osób jest najmniejszy. Idea lepsza czy gorsza, będzie przeze mnie zawsze bardziej pożądana, niż rządzenie dla rządzenia i kradnięcia ile się zdąży.

No to teraz mi powiedz, co takiego robi Korwin w europarlamencie? Siedzi i pierdzi, śpi... czy bierze aktywny udział w dyskusjach, przygotowuje jakieś ustawy? Skoro nie ma tam nic do powiedzenia, a Unii Europejskiej nie rozwali (sam to chyba przyznał), to powinnien zrezygnować. Konkluzja jest taka, że wcale nie jest lepszy od innych złodzieji polityków. Bierze ogromne pieniądze za nic. Ciekaw jestem jak teraz go będziesz bronić.

Postprzez wilkmaciej » 17 gru 2014, o 00:48

sevs napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):ufają Korwinowi

popiera jeszcze putina?

Nigdy nie popierał. Durczok Ci mówił czy Kraśko? Bo z pewnością nie Korwin.

Postprzez wilkmaciej » 17 gru 2014, o 01:18

donkey napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Celem samym w sobie i nadrzędnym (a może jedynym) 99% polityków jest dojść do władzy. Zapewniam Cię, że w KNP (z Korwinem na czele), odsetek takich osób jest najmniejszy. Idea lepsza czy gorsza, będzie przeze mnie zawsze bardziej pożądana, niż rządzenie dla rządzenia i kradnięcia ile się zdąży.

No to teraz mi powiedz, co takiego robi Korwin w europarlamencie? Siedzi i pierdzi, śpi... czy bierze aktywny udział w dyskusjach, przygotowuje jakieś ustawy? Skoro nie ma tam nic do powiedzenia, a Unii Europejskiej nie rozwali (sam to chyba przyznał), to powinnien zrezygnować. Konkluzja jest taka, że wcale nie jest lepszy od innych złodzieji polityków. Bierze ogromne pieniądze za nic. Ciekaw jestem jak teraz go będziesz bronić.

Ustawy? Hehe. Chyba dotyczące krzywizny bananów, zakazu żarówek i rtęciowych termometrów. W unii nie ma ustaw, w unii są zakazy i nakazy pozwalające okraść europodatników. Korwin przynajmniej daje im do zrozumienia każdym przemówieniem, że są bandą złodziei. Jeśli uważasz, że nie jest lepszy - Twoja sprawa. Musisz jednak pamiętać, że ilość partii eurosceptycznych w unii rośnie i KNP jest kolejną a nie jedyną. Pieniądze z europarlamentu są przeznaczane na działalność partii. W przeciwieństwie do reszty układu złodziei, KNP nie dostaje pieniędzy z Twoich podatków. Bardzo dobrze, że JKM jest w europarlamencie, bardzo mnie cieszy każde jego wyśmiewane w mediach przemówienie. Im bardziej jest wyśmiewane, tym bardziej mnie cieszy. Powiedz, że to nie jest prawda że uważasz że JKM poszedł tam dla tej pensji?? 25 lat czekał na tę posadę?:) Czy wiesz jakim majątkiem ten człowiek dysponuje? Naprawdę nie rozróżniasz ludzi, którzy idą się nachlać unijnej kasy od ludzi którzy mają jakieś poglądy, w które wierzą i chcą je głosić? Nasze społeczeństwo niestety nie należy do najinteligentniejszych i nie potrafi wyciągać wniosków z tego co się dzieje (patrz pytanie o Putina powyżej). Nie ważne zresztą... Każdy ma swoje poglądy, ale naprawdę dziwi że nie widzicie różnicy między obłudnymi złodziejami, a ludźmi z zasadami. Proponuję sięgnąć trochę do historii "wolnej polski". W zasadzie do jej początków. Wtedy kilka rzeczy może się rozjaśnić, a interpretacja dzisiejszej papki medialnej może stać się łatwiejsza. Polecam chociażby książkę "Media - Resortowe Dzieci". Tak tylko na początek. Kończę, bo to nie dyskusja na forum.

Postprzez sevs » 17 gru 2014, o 10:24

wilkmaciej napisał(a): nie należy do najinteligentniejszych i nie potrafi wyciągać wniosków z tego co się dzieje (patrz pytanie o Putina powyżej)

"W rozmowie z Mariuszem Staniszewskim lider Kongresu Nowej Prawicy podkreśla, że nigdy nie „popierał” Władimira Putina, a gdyby go popierał, to by się tego nie wstydził. Jednym z moich zajęć jest prostowanie głupot, które się mówi o Rosji, a o JE Włodzimierzu Putinie w szczególności. Nigdy nie powiedziałem niczego, czego bym się wstydził i musiał to odwoływać – mówi Korwin-Mikke. I dodaje - Oczywiście uważam, że pan Putin jest znakomitym prezydentem Rosji i byłby świetnym prezydentem Polski. (…) Im bardziej Polacy (i inni sąsiedzi) są niezadowoleni z pana Putina, tym lepszym jest prezydentem z punktu widzenia Rosji. Rozmowa z Januszem Korwin-Mikkem – w nowym „Do Rzeczy”. "

mam problem z inteligencją więc trudno mi to zrozumieć

umarł krul, niech żyje putin!

Postprzez Jaaasiek » 17 gru 2014, o 11:08

Ja odnoszę często takie wrażenie czytając dyskusję z popierającymi KNP:

1. Kto nie popiera KNP (co dla wyborców tejże partii = popiera PO, PiS, SLD, Palikota) nie może być inteligentny
2. Wszystkie wypowiedzi Wiplera czy Korwina są przeinaczane i wyrwane z kontekstu
3. Jak ktoś prosi o wyjaśnienie w jaki sposób zostały przeinaczone/wyrwane z kontekstu wypowiedzi to "i tak nie zrozumiesz" bo patrz punkt 1.

Fajnie jest się zasłonić poglądami i brać kasę za spanie na posiedzeniu i jeszcze OTWARCIE o tym mówić podczas gdy tylu ludzi klepie biedę w kraju, doprawdy fantastyczne to muszą być poglądy. Faktycznie, poprawia to obraz Krula wśród ludzi. I Ty mi potem powiesz, że to nie szkodnik.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM