Żal mi tych ludzi, którzy słuchają muzyki na gównianych mp3

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Żal mi tych ludzi, którzy słuchają muzyki na gównianych mp3

Postprzez amerykanin » 21 mar 2015, o 01:53

http://tnij.org/4rjik3g

Spoko, prawdziwa muzyka musi być słuchana na złotym kompakcie.

Kto sądzi inaczej ten złodziej. :lol: :lol: :lol:

Re: Żal mi tych ludzi, którzy słuchają muzyki na gównianych

Postprzez przemo » 21 mar 2015, o 09:46

Myślę, że jednak nie do końca zrozumiałeś intencji Kazika. Po prostu lubi słuchać muzyki w dobrej jakości, na dobrym nośniku , czytaj: 'złota płyta" na srebrnym zwykłym kompakcie z Empiku. Skoro kochasz naszą muzykę, to stać Cię na 30 PLN , tak czy ,kurwa, nie?

Postprzez SafeMan » 21 mar 2015, o 16:04

Kazik ma tutaj 100% racji. Ludzie słuchają często muzyki z mp3, radia, a nawet z laptopa albo tanich słuchawek/głośników i nie mają pojęcia jak to jest słuchać muzyki w dobrej jakości. Dlatego potem twierdzą, że płyty są niepotrzebne, a muzykę wystarczy ściągnąć z internetu. Najlepiej mp3 128 kb/s, żeby mniej miejsca zabrało/było tańsze na chomiku. No a w wyniku tego szerzy się piractwo, zaś muzycy nie zarabiają na płytach, lecz głównie na koncertach, których na szczęście nie da się ściągnąć.

Postprzez Marian Bączek » 21 mar 2015, o 16:09

Kazik to jest jednak mądry chłopak

Postprzez djadijos » 21 mar 2015, o 16:46

Dodał bym to,że wśród młodego pokolenia do którego ja również należę nie ma w ogóle tradycji kupowania muzyki.
Około 2000 roku to muzyka była często słuchana w radiu, przynajmniej wśród moich "rówieśników" (czyli roczniki 1990-95/6)
Dopiero później wzajemnie kopiowano od siebie co kto miał na dysku pierwszego komputera, następnie był pierwszy internet i programy typu emule ares itp

Później torrenty i warezy i jakoś tak młodzi ludzie nie mają tej zajawki posiadania fizycznych nośników i ekscytacji z otwieraniem świeżego nabytku prosto z folii i czucia jego "zapachu". Inna sprawa też,że kiedyś to sklepy muzyczne w mniejszych miastach praktycznie nie istniały, dopiero właśnie przez wielu wyzywany empik wprowadził nową jakość. Że w dniu premiery idziesz do sklepu i kupujesz nowiutką jeszcze pachnącą płytę.
To w nas jest właśnie ta misja, by tych "gówniarzy" nakręcić na tą zajawkę, na to kupowanie sidików, nie pobieranie z sieci.

Postprzez Jedras » 21 mar 2015, o 22:28

A po co komu płyty i dobrej jakości sprzęt?:P Teraz to się słucha muzy z głośniczka w telefonie - najlepiej wchodzi jakiś polski hiphop i koniecznie w tramwaju / autobusie;)

Postprzez djadijos » 21 mar 2015, o 23:17

nie hip hop tylko szmelc. Jakoś nie kojarze by któryś z dresów słuchał np trip 52 albo neo a to też rap...

Postprzez Maro » 22 mar 2015, o 01:30

Gadacie jak stare baby. Ja obserwuję pokolenie 30-40 latków piratujących na potęgę i nie widzących w tym nic złego. To jak ich dzieci mają postępować inaczej?
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Powrót do FORUM