Kult Unplugged 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Kult Unplugged 2015

Postprzez babeo » 23 mar 2015, o 00:17

Czy podzielisz sie swoja pracą?

Wracając do domu też przeszło mi po głowie, że mogliby nagrać Unplakta 2 :-)

Postprzez Lucky_Luke » 23 mar 2015, o 00:43

Nie wiem jakby co co zagrali chłopaki na bis w Gdańsku bo nocke w pracy miałem. Ale brakuje mi jeszcze do pełni szczęscia usłyszeć Wioślarzy bez prądu, a ponoć kiedys to zagrali, bodajrze w 2012..? Pozdrówka

Postprzez Lucky_Luke » 23 mar 2015, o 01:53

Tak słucham nagrania w oczekiwaniu na pociąg i dziwię sie ze w takiej aranżanacji Morawca utwór Prosto ni wyszedł na płycie. Istna perełka, najpiekniejszy kawałek na koncercie...

Postprzez Lucky_Luke » 23 mar 2015, o 02:30

Mirosław dodatkowo zaspiewał Lek niewłasciwie stoowany, widze ze nie bylo to wspomniane wczesniej.

Postprzez Lucky_Luke » 24 mar 2015, o 20:38

Utwór Polska na koncercie w Poznaniu https://www.youtube.com/watch?v=-xcsDet ... e=youtu.be

Postprzez avatek » 24 mar 2015, o 21:03

Jaa wybieram się do wytwórni łódzkiej juz w czwartek. Nie moge się doczekać juz tego koncertu.

Postprzez Lucky_Luke » 25 mar 2015, o 00:17

Postprzez Klempicz » 25 mar 2015, o 00:42

Lucky_Luke napisał(a):Utwór Polska na koncercie w Poznaniu https://www.youtube.com/watch?v=-xcsDet ... e=youtu.be

I w pierwszym rzędzie Natalia z balonem :) Tata dumny!

Postprzez Windchimes » 25 mar 2015, o 18:12

mogli by na te koncerty unplugged reaktywować utwór "Historia Pewnej Miłości",bo dziwne aż że nie wpadli na to przecież to się nadaje na akustyczne zagranie znakomicie...
You may think that I'm a fool but I know the answer
Words become a tool, anyone can use them
Take the golden rule, as the best example
Eyes that have seen will know what I mean.

Postprzez Lucky_Luke » 25 mar 2015, o 20:39

No to jeszcze z Poznania: Modlitwa o wschodzie słońca https://www.youtube.com/watch?v=ZFb6QIi ... e=youtu.be

Postprzez marman » 26 mar 2015, o 12:30

to i ja dwa słowa wrzucę o koncercie w Gdańsku.
Pierwszy raz widziałem na żywo Kult Ungplugged i podobało mi się, choć marzy mi się coś bardziej kameralnego i cichszego - może faktycznie bez prądu. Obawiałem się Janusza lecz dał radę. Lek również był na setliście.

Postprzez wb83 » 27 mar 2015, o 00:07

Łódź. Tak na gorąco. Trzeci mój unplugged i ostatni... chyba ;-) Ceny wysokie niestety kreują rodzaj publiczności. Ciężkie dupy przyklejone do foteli ni chuj nie chcą się poderwać do góry. Kult turyści z bólem rozkręcili towarzystwo w okolicach 18-20 utworu. Trochę to jednak sztuczne i zbędne, precz z krzesłami:-) Setlista standardowa. Brzmiało to wszystko fajnie, sekcja dęta klasa. Janusz Zdunek cicha woda co to rozpielda każdy brzeg :-) Czekałem na gości żeby osobiście na własne ucho z pełną świadomością ich ocenić. Janusz nawet nieźle, Babilon zabrzmiał super, klasa zagrane i zaśpiewane niczego sobie. Głowa do góry też na plus. Tan i ustne dźwięki, słabo. O gólnie Tan mi się nie podoba w takim wykonaniu unplugged, traci gdzieś swoją moc. Doktór słabo, Kwaska zjebana też od strony zaspołu. Wersja zaprezentowana zabija ten kawałek. Zacier śpiewał wódkę więc mnie chwyciło :-) Fajnie wypadli chłopaki śpiewając Róbrege, nieźle bujało :-) Plusy i minusy, ogólnie zabawa fajna w końcu to KULT :-)

Postprzez kezlok » 27 mar 2015, o 16:15

O jezusiu, jaki fałsz w modlitwie 8-)

Postprzez Jedras » 28 mar 2015, o 17:24

Postprzez SafeMan » 30 mar 2015, o 19:46

Janusz chyba nie wiedział gdzie ma wejść z wokalem albo się zamyślił :D

Postprzez kolend » 31 mar 2015, o 09:49

wb83 napisał(a):Łódź. Tak na gorąco. Trzeci mój unplugged i ostatni... chyba ;-) Ceny wysokie niestety kreują rodzaj publiczności. Ciężkie dupy przyklejone do foteli ni chuj nie chcą się poderwać do góry. Kult turyści z bólem rozkręcili towarzystwo w okolicach 18-20 utworu. Trochę to jednak sztuczne i zbędne, precz z krzesłami:-)

To jak byś poszedł do teatru na koncert, albo na orkiestrę symfoniczną, to też byś narzekał, że ludzie nie skaczą? Kurwa, to jest koncert unplugged, tam nie chodzi o to by było głośno i pierdolnięcie.

Postprzez wb83 » 31 mar 2015, o 10:05

Jak idę do teatru to siedzę. A na Kulcie będę stał. Organizuje zespół te anplagty z krzesłami, a zarazem czują chłopaki się dziwnie jak publika siedzi. Myślę że to sztuczne i zbędne. Ja nie oczekuję pierdolnięcia, ale zabawy. Kurwa to jest Kult, nie wkładajmy go w takie ramy bo to nie ta bajka. Krawaty, krzesła i ziewnięcia znudzone... jebać to :D

Postprzez Dev » 31 mar 2015, o 10:46

wb83 napisał(a):Jak idę do teatru to siedzę. A na Kulcie będę stał. Organizuje zespół te anplagty z krzesłami, a zarazem czują chłopaki się dziwnie jak publika siedzi. Myślę że to sztuczne i zbędne. Ja nie oczekuję pierdolnięcia, ale zabawy. Kurwa to jest Kult, nie wkładajmy go w takie ramy bo to nie ta bajka. Krawaty, krzesła i ziewnięcia znudzone... jebać to :D

Dla mnie anplakt to spektakl, ciagle mam wlaczony tryb "wow" stad siedzenie nie przeszkadza.

Aczkolwiek w krk dupy byly podrywane, a pod koniec siedzenie bylo abstrakcja :P

Postprzez kolend » 31 mar 2015, o 11:12

wb83 napisał(a):Jak idę do teatru to siedzę. A na Kulcie będę stał. Organizuje zespół te anplagty z krzesłami, a zarazem czują chłopaki się dziwnie jak publika siedzi. Myślę że to sztuczne i zbędne. Ja nie oczekuję pierdolnięcia, ale zabawy. Kurwa to jest Kult, nie wkładajmy go w takie ramy bo to nie ta bajka. Krawaty, krzesła i ziewnięcia znudzone... jebać to :D

A bierzesz pod uwagę, że na taki koncert może przyjść ktoś, kto faktycznie chce posłuchać muzyki, poszczególnych instrumentów, których tak dobrze nie słychać grając z prądem? Bierzesz pod uwagę, że inni mogą preferować inną zabawę niż Ty?

Postprzez wb83 » 31 mar 2015, o 11:14

kolend napisał(a):

A bierzesz pod uwagę, że na taki koncert może przyjść ktoś, kto faktycznie chce posłuchać muzyki, poszczególnych instrumentów, których tak dobrze nie słychać grając z prądem? Bierzesz pod uwagę, że inni mogą preferować inną zabawę niż Ty?

Nie biorę tego pod uwagę, bo ja mało tolerancyjny jestem :lol:

Postprzez wb83 » 31 mar 2015, o 11:30

Tak na poważnie już, ma ktoś może filmiki z Łodzi ?

Postprzez filip264 » 8 kwi 2015, o 20:07

Świetny koncert w Lublinie. Zespół w wybornej formie. Pierwszy raz byłem na anplakcie i przyznam się, że nie doceniałem tego przedsięwzięcia.
Na czarnej szosie pereł moc, to deszcz w tunelu świateł lśni...

Postprzez artek » 16 kwi 2015, o 23:35

O rany, rany, rany, jaki jestem niepozbierany….
Jutro ostatni koncert z trasy unplugged, a tymczasem nic o koncercie lubelskim. Jak zawsze wrzucam set, albo krótkie info, tak tym razem dałem ciała.
Już nadrabiam.
W końcu doczekałem się KULTu w rodzinnym mieście. Na dodatek w tak ciekawym wydaniu jakim jest formuła unplugged. W dodatku w dosyć dogodnym terminie, tuż po świętach gdzie jeszcze machina studencka nie ruszyła i nie zakorkowała miasta. Radość moja była przeogromna, nie musiałem tradycyjnie tułać się po nocy i walczyć ze snem za kierownikiem.
Na próbę nie udało mi się dotrzeć, ale stawiłem się w momencie kiedy chłopaki schodzili ze sceny. Nastrój dopisywał, wszyscy w dobrych humorach aż tu nagle … wiadomość – Kazik chory, zapalenie oskrzeli. Koncert wisiał na włosku. Jak donoszą zaprzyjaźnione źródła krakowsko-nowohuckie, stan Kazika był znany i wszystko stało pod znakiem zapytania. Niespełna pół godziny przed startem imprezy, dotarł lider. Dowieziony z hotelu, prosto z łóżka ze zwolnieniem lekarskim w ręku. Powiało grozą, ale na pytanie kierownictwa odnośnie ewentualnego przerwania koncertu – Kazimierz odpowiedział, że niczego nie będzie przerywać. Jak powiedział, tak zrobił. Wyszedł na scenę i zabrał wszystkich w niezwykłą, muzyczną podróż po największych przebojach zespołu. Prawie trzy godzinna uczta. Świetna gra świateł, perfekcyjne nagłośnienie i realizacja dźwięku. Kajetan jest mistrzem, w złych warunkach akustycznych dokonuje cudów, w warunkach sprzyjających wchodzi na poziom olimpijskiego złota. Sala w której odbywała się sztuka należy do tej drugiej kategorii, ale chylić czoła należy bo brzmiało to wszystko perfekcyjnie. Przepiękna oprawa dla kultowej muzyki. Kazimierz dawał z siebie wszystko, nie oszczędzał się, każde dmuchnięcie w chusteczkę rekompensowane było zdwojonym wysiłkiem wokalnym. Jak ten człowiek daje radę kondycyjnie, to jest to zwyczajnie niewiarygodne. Po tym co zaprezentował, zaśpiewał, wykrzyczał, wyłożył na kanwie konferansjerki, zaprfzeczył stanowi zdrowia i na pewno nikt nie odniósł wrażenia, z jakim poświęceniem odbywa się sztuka. SZACUNEK!!!
Goście.
Yry wystąpił jako pierwszy, a z racji przyczyn osobistych musiał wracać do domu i nie śpiewał w pozostałej części koncertu. Wiemy powszechnie o wzajemnej sympatii Kazika i Doktora. Wiemy też czemu służy obecność Doktora w tym projekcie. Nie mniej, mnie akurat ta część programu nie powaliła na kolana. Jakkolwiek Yrego kocham i szanuję, to ma on swoje miejsce w innych rejonach sztuki, bardziej L-dupowych. Kwaska – świetny numer, jeśli chłopaki z Kultu to ogarną i włączą do repertuaru to będzie prawdziwa perełka. Yry moim skromnym zdaniem nie pociągnął tego numeru.
Janusz – pozytywne zaskoczenie. Jak przyznał prywatnie i szczerze – zaśpiewać z Kultem –spełnienie marzeń, coś nieosiągalnego. Wiedziałem od lutego, że rozważa Babilon i powiem krótko, zajebiście dał radę. Głowa do góry – miła aranżacja przy wsparciu kultowych muzyków. Tan – wersja eksperymentalna. Wspaniały kawałek, monumentalny rzec można, tu w innej aranżacji z bitboxem Janusza, obronił się.
Mnierosław – pozytyw. Wódka bardzo fajnie zaśpiewana. Mocarny kawałek z ciekawym aranżem Zaciera. Róbrege i Leki, balony, rajstopy i banany dla publiczności. Brak garnka. Mirek był super.
Teraz tak. Przepytałem znajomych o wrażenia pokoncertowe. Wszyscy pozytywnie zaskoczeni. Bali się, że pójdzie zestaw z płyty. Tymczasem nowe piosenki w secie, Prosto – wersja Piotra Morawca, blisko 3 h koncert. Dla niektórych, mniej obytych, wielka niespodzianka – Sowieci. Wszyscy zadowoleni – chylą czoła i dziękują.
Co do samej publiczności to dziwnym trafem jakby bała się spontanu. Wszystkich przykleiło do krzeseł. Miejsca siedzące, ale nie oznaczało to przymusu siedzenia przez cały koncert. No cóż, chyba należą się przeprosiny dla zespołu, chyba że to ociężałość poświąteczna nastąpiła. A może skoro zespół siedział to nie wypadało wstać? Wyszło jak wyszło.
Miło było spotkać Beatę i Kostka, Mariusza z ekipą, Seweryna z córką, Annę z mamą, choć bez Przemka.
Zabrakło Bulleta.
To mój trzeci koncert z cyklu unplugged. Pierwszy był najważniejszy, bo pierwszy w ogóle, drugi miał miejsce w Kongresowej i w końcu lubelski. Przygoda trwa.

set:

1. Czterej Jeźdźcy
2. Jeśli zechcesz odejść - odejdź
3. Czarne słońca
4. Post
5. Dziewczyna się bała pogrzebów
6. W czarnej urnie
7. Kwaska
8. Małe piwko z korzeniami
9. Ja i pan
10. Ręce do góry
11. Zastanówcie się sami
12. Prosto
13. Arahja
14. Baranek
15. Babilon
16. Głowa do góry
17. Tan
18. Gdy nie ma dzieci
19. Nie dorosłem do swych lat
20. Berlin
21. Celina
22. Notoryczna narzeczona
23. Bal kreślarzy
24. Wódka (feat. Zacier na wokalu)
25. Róbrege
26. Leki
27. Gwiazda szeryfa
28. Zegarmistrz światła
29. Polska
30. Brooklińska rada żydów
31. Modlitwa o wschodzie słońca
32. Komu bije dzwon

Bisy:
33. Lewe lewe loff
34. Pasażer
35. Hej czy nie wiecie
36. Sowieci

dziękuję tradycyjnie: Piotrek, Kajetan, kultowe chłopaki

Postprzez pink » 17 kwi 2015, o 18:50

Byłam w zeszłym roku na unplugged, właśnie w kongresowej. Koncert miazga. Szczęście w nieszczęściu, że załapałam się na jedne z ostatnich biletów i miejscówkę miałam na samej górze. Ja po prostu nie umiem siedzieć w czasie koncertu 8-) . Także bezstresowo sobie podrygiwałam i śpiewałam, nie martwiąc się, że ktoś za mną będzie zaraz mnie szturchał, że zasłaniam mu widok :D W tym roku niestety odpuściłam, bojąc się, że będą kawałki z płyty. Super, że moje obawy się nie do końca potwierdziły, będę za rok (jak będzie opcja) 8-)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM