Wybory Prezydenckie 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wybory Prezydenckie 2015

Postprzez Holba » 22 kwi 2015, o 23:03

Jeżeli ktoś myślał, że czasy "malowania trawy na zielono" minęły, niech się przygotuje na powrót do przeszłości. Sztab Bronisława Komorowskiego zorganizował bowiem pod Inowrocławiem przedstawienie mogące kojarzyć się z czasami PRL-u.

Pięć lat temu w trakcie kampanii wyborczej prezydent obiecał, że powstanie obwodnica wokół Inowrocławia. Postanowił, że starając się o reelekcję wystąpi na tle zaawansowanych prac budowlanych, chwaląc się osiągnięciem i zapowiadając nowe inwestycje. Problem w tym, że o żadnej budowie obwodnicy nikt nie słyszał...

A przynajmniej dnia przed przyjazdem Komorowskiego, gdyż w poniedziałek ok. godziny 15:00 w Jacewie pod Inowrocławiem nagle pojawiły się koparki, które zaaranżowały coś na kształt robót budowlanych. Na przygotowanym w ten sposób terenie pojawił się dzisiaj Komorowski w towarzystwie prezydenta Inowrocławia. Przyjechali też dziennikarze wspierających go największych stacji telewizyjnych, którzy nakręcili na miejscu materiał filmowy.

Niestety, w serwisach informacyjnych nie będzie widać tego, że pół godziny po wizycie prezydentów maszyny budowlane po kolei zaczęły opuszczać teren. Oburzeni świadkowie zdarzenia przedstawiają swoją relację w sieci:

Jeszcze w dniu wczorajszym teren widoczny na filmie był nietknięty! Dokładnie o godzinie 15:00, 20.04.2015 wjechał tam ciężki sprzęt, który trochę poudawał. Dziś gdy byłem na wystąpieniu Bronka działo się to co na filmiku! Pojazdy jeździły od lewej do prawej i z jednej kupki na drugą kupkę przerzucały żwir i piasek. Do tego walec jeździł do przodu i do tyłu po jednej linii.

O sprawę przedstawicieli sztabu Komorowskiego zapytali dziennikarze Wirtualnej Polski. Działacze umywają ręce od odpowiedzialności:

My odpowiadamy za spotkanie, ale nie za to, co dzieje się na budowie i ile jest koparek - tłumaczy się Jakub Rutnicki. To sprawa wykonawcy inwestycji.

Wykonawcą jest firma Mirbud, której przedstawiciel, Michał Michałowski, stwierdził, że budowa ruszy... dopiero za 2-3 miesiące. Utrzymuje również, że nagły i krótkotrwały ruch na pustym terenie... nie miał nic wspólnego z wizytą prezydenta.

W poniedziałek wjechały tam ciężarówki, ale nie z powodu wizyty pana prezydenta, tylko żeby prowadzić prace ziemne – przekonuje Michałowski. Budowa ruszy pełna parą za 2-3 miesiące.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez kolodent » 6 maja 2015, o 15:52

Oglądałem debatę kandydatów, ale jaja :D
Z niechęcią przyznam, że najlepiej medialnie wypada Duda i w drugiej turze postawię na niego (dobra pasztetowa firmowa). JKM rozczarował, Kukiz rozczarował, Ogórek już prawie zupełnie nie ma jej "tam w środku".
Medialnie sensownie wreszcie wypadł Kowalski - okazuje się że dosyć sensownie i składnie mówi, kiedy jest na żywo - wniosek jest taki, że wcześniej celowo był pokazywany przez monidło jako tępy, narodowy mięśniak a tak naprawdę to dość kumaty gostek tyle, że ultra-prawicowy. Moim miszczem w tej debacie był Pan Braun, nie wiem skąd się tacy kosmici biorą ale jego hasło: "Kościół, Szkoła, Strzelnica..." jest dla mnie megazajebistym wybuchem supernowej energii kosmicznej... :D W końcu "Bóg, Honor, Ojczyzna" się już zużyło :)

Najbardziej "po drodze" mi jest z Palikotem a właściwie z tym co Palikot głosi.
Niestety jakoś mu nie wierzę i jakoś go nie kocham.
Pozostanę w pierszej turze przy Kukizu :cool:
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez djadijos » 6 maja 2015, o 16:07

Postprzez djadijos » 7 maja 2015, o 15:13

Jak brzmi dewiza liberałów z PO? Praca do 67 roku życia czyni wolnym.

Postprzez przemo » 7 maja 2015, o 22:02

Jeśli tak wam się podoba ten gość z reklamy Coca Coli zwany Kukizem, to pragnę poinformować że w przypadku zaprzysiężenia tegoż na prezydenta, nie będzie w stanie zrobić NIC, osamotniony i bez zaplecza partyjnego. Zostanie tzw. słupem. Więc jeśli już mamy wybierać między słupami, to proponuję piękną Panią Madzię Ogórek, przynajmniej milej będzie popatrzeć co tam bredzi bez sensu w telewizorni...

Postprzez slaw » 7 maja 2015, o 22:46

przemo napisał(a):Jeśli tak wam się podoba ten gość z reklamy Coca Coli zwany Kukizem, to pragnę poinformować że w przypadku zaprzysiężenia tegoż na prezydenta, nie będzie w stanie zrobić NIC, osamotniony i bez zaplecza partyjnego. Zostanie tzw. słupem. Więc jeśli już mamy wybierać między słupami, to proponuję piękną Panią Madzię Ogórek, przynajmniej milej będzie popatrzeć co tam bredzi bez sensu w telewizorni...

W sytuacji dualizmu posmoleńskiego pozostali kandydaci walczą o trzecie miejsce.
Głos na Kukiza w większości myślę przypadków, to głos na człowieka szczerego, autentycznego, wyróżniającego się tym, że w przeciwieństwie do swoich rywali, nie jest cynicznym politykiem, który gra pod siebie lub w imię prezesa partii, faceta, któremu zależy. A silnym trzecim miejscem może właśnie to zaplecze polityczne na wybory parlamentarne sobie wyrobić.

Mój głos ma.

Postprzez djadijos » 7 maja 2015, o 23:37

ja tam głosuję na jacka wilka,

p.s.

na moim kanale z podpisu macie singiel prosto prawie cały do odsłuchu na wybory w playliście, jutro o polnocy usune ze wzgl na cisze wyborcza.

Postprzez artek » 7 maja 2015, o 23:58

przemo napisał(a):Jeśli tak wam się podoba ten gość z reklamy Coca Coli zwany Kukizem, to pragnę poinformować że w przypadku zaprzysiężenia tegoż na prezydenta, nie będzie w stanie zrobić NIC, osamotniony i bez zaplecza partyjnego. Zostanie tzw. słupem. Więc jeśli już mamy wybierać między słupami, to proponuję piękną Panią Madzię Ogórek, przynajmniej milej będzie popatrzeć co tam bredzi bez sensu w telewizorni...

miałeś już przyjemność obcować z prawdziwą kobietą ?

Postprzez bigdil » 8 maja 2015, o 00:14

Ja będę głosować na Jędrasa, chcę żeby został prezydentem bo będzie przynajmniej wesoło :roll:

Postprzez Krzysieq » 8 maja 2015, o 08:13

przemo napisał(a):Jeśli tak wam się podoba ten gość z reklamy Coca Coli zwany Kukizem,

Kukiz wystąpił w reklamie Pepsi.
Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog.
No way.

Postprzez kolodent » 8 maja 2015, o 18:25

https://www.youtube.com/watch?v=XhBdn_QzI7c

Mariusz Wypierdalaj na prezydenta :)

Postprzez Jaaasiek » 8 maja 2015, o 18:44

100% lepszy niż reszta kandydatów razem wzięta :D
Obrazek

Postprzez Krasz » 8 maja 2015, o 18:48

https://www.youtube.com/watch?v=NaTN9c_CqHA Kurna ale to jest zajebista płyta! głosuje na Kukiza :)
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez filip264 » 8 maja 2015, o 19:15

Krasz napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=NaTN9c_CqHA Kurna ale to jest zajebista płyta! głosuje na Kukiza :)

Będziesz glosować na Kukiza ze względu na jego muzykę? Niestety, obawiam się, że większość wyborców Kukiza kieruje się właśnie takimi kryteriami. Właśnie dlatego demokracja to taki głupi ustrój.
Na czarnej szosie pereł moc, to deszcz w tunelu świateł lśni...

Postprzez Krasz » 8 maja 2015, o 20:14

miedzy innymi tak, przeca jest artysta i w ten sposób wyraża swoje poglądy które w jakiś tam sposób mi odpowiadają ;-) zresztą moim celem jest zagłosowanie na zmianę chociaż iluzoryczną ;-) i na jakiegoś gościa z poza systemu a Kukiz ma chyba największe szanse na jakiś konkretny wynik, wahałem się jeszcze między Marianem K. ale jakoś się nie prze-wahałem ;-).
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez przemo » 8 maja 2015, o 22:00

Artek. Miałem przyjemność obcować z prawdziwą kobietą, jakkolwiek nie utożsamiaj się z żadną z nich ani z żadną inną, jakąkolwiek kobietą byś nie była, mimo męsko brzmiącego imienia.

Postprzez djadijos » 8 maja 2015, o 22:06

Postprzez gad » 9 maja 2015, o 03:12

filip264 napisał(a):
Krasz napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=NaTN9c_CqHA Kurna ale to jest zajebista płyta! głosuje na Kukiza :)

Będziesz glosować na Kukiza ze względu na jego muzykę? Niestety, obawiam się, że większość wyborców Kukiza kieruje się właśnie takimi kryteriami. Właśnie dlatego demokracja to taki głupi ustrój.

Filipie! Dawaj! Na kogo zagłosujesz? Zaraz go zjadę jak burą sukę! Kto by to nie był! Jesteś w stanie tak bardzo łatwo kogoś zaszufladkować, więc fajnie będzie jak zobaczysz jak to jest w drugą stronę!
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez redhead » 9 maja 2015, o 16:00

Głosuje na Kazika Staszewskiego.
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez kolodent » 9 maja 2015, o 18:32

Postprzez slaw » 9 maja 2015, o 23:29

redhead napisał(a):Głosuje na Kazika Staszewskiego.

Akurat po Tobie czegokolwiek innego trudno się spodziewać :D

Postprzez wójek » 10 maja 2015, o 12:12

Postprzez sevs » 10 maja 2015, o 21:39

ha ha ha
o
światełko!

Postprzez Krasz » 10 maja 2015, o 21:57

Postprzez Jaaasiek » 11 maja 2015, o 02:03

okrutna beka z Korwina :mrgreen:
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM