Wybory Prezydenckie 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wybory Prezydenckie 2015

Postprzez kolodent » 11 maja 2015, o 08:52

teraz to się dopiero zacznie "Wielka Kołomyja Elementarna" :D
po reakcji mendiów wydaje się, że namaszczony został Duda, może to i dobrze.
w każdym razie jakoś ta zabetonowana scena polityczna się zmieni, choćby i trochę to już dobrze :)
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez slaw » 11 maja 2015, o 09:07

Arogancja władzy jednak czasem skutkuje wynikiem - pan Komorowski jeszcze chwilę temu był przekonany o wygranej w 1 turze, a tu trzeba się prosić zwolenników Kukiza o głosy, już od piątku gadał, że zawsze był za JOW-ami. :D
Śmieszne już są teraz umizgi kandydatów PO i PiS do Kukiza, myślę, że te dwa tygodnie będzie czasem lizania po jajach Kukiza przez obu, oby bez pozytywnego rezultatu ze strony Pawła dla któregokolwiek z nich.

Postprzez redhead » 11 maja 2015, o 10:00

redhead napisał(a):Głosuje na Kazika Staszewskiego.

Głos oddany był.
Niestety nie wszedł do II tury ...widać wyborcy nie dorośli do swych lat ;)
W II turze głosuje przeciw ...Bronkowi.

hej :D
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez artek » 11 maja 2015, o 10:29

redhead napisał(a):
redhead napisał(a):Głosuje na Kazika Staszewskiego.

Głos oddany był.
Niestety nie wszedł do II tury ...widać wyborcy nie dorośli do swych lat ;)
W II turze głosuje przeciw ...Bronkowi.

hej :D

słusznie
dość chamstwa i arogancji obecnej władzy
co do Komoory
już był w ogródku, już witał się z gąską; miło było wczoraj zobaczyć ten sztab smuty, te twarze HGW, Kłamacz i samego Bredzisława odarte z pysznego uśmiechu;
zbyt mało ludzi w tym kraju żyje godnie żeby godzić się dalej na taką nijakość państwa

Postprzez babeo » 11 maja 2015, o 12:14

II tura.
Głos przeciwko Bronkowi.
+1

Postprzez sevs » 11 maja 2015, o 19:29

Kazik:
"Mimo że deklarowałem, że nie idę na wybory, bo nie widzę kandydata, który by mi odpowiadał, to jednak w niedzielę tuż przed godz. 21 spontanicznie poszedłem do komisji i też oddałem głos na Kukiza."
i wszystko jasne!

Postprzez artek » 11 maja 2015, o 23:28

Ręka boska mnie chroniła, żeby nie dać się przekonać i iść na tę debatę, bo dla mnie to była sytuacja na żenującym poziomie - powiedział prezydent Bronisław Komorowski, komentując debatę kandydatów w TVP.
Dlaczego zdaniem prezydenta debata była żenująca? - Ze względu na sposób prezentacji. Każdy kandydat mówił po dwie minuty - to nie jest najlepszy pomysł. A po drugie - jeden kandydat przyszedł z krzesełkiem (...)

http://polska.newsweek.pl/debata-kandyd ... 618,1.html

Postprzez donkey » 12 maja 2015, o 01:36

sevs napisał(a):Kazik:
"Mimo że deklarowałem, że nie idę na wybory, bo nie widzę kandydata, który by mi odpowiadał, to jednak w niedzielę tuż przed godz. 21 spontanicznie poszedłem do komisji i też oddałem głos na Kukiza."
i wszystko jasne!

To teraz powinni nagrać "Zatańczysz ze mną..." Tak spontanicznie ;).
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Holba » 12 maja 2015, o 20:40

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez taataah » 13 maja 2015, o 18:22

sevs napisał(a):Kazik:
"Mimo że deklarowałem.......i też oddałem głos na Kukiza."
i wszystko jasne!

a sztab kukiza na to https://www.youtube.com/watch?v=6BlxozVHqds
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez Holba » 13 maja 2015, o 23:10

Obrazek

:))
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 13 maja 2015, o 23:30

I jeszcze takie :D :D

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez leroyanabel » 14 maja 2015, o 11:01

ja głosowałam na Kukiza, a na drugą turę nie idę, bo żaden z kandydatów nie zasłuzył na mój głos, wolę to zbojkotować

Postprzez artek » 18 maja 2015, o 23:59

Kazik:

Po raz pierwszy mam poczucie, że moja spontaniczna decyzja o pójściu na wybory i wrzuceniu głosu do urny miała sens. I utwierdzam się w tym przekonaniu tym bardziej, im dalej jesteśmy od pierwszej tury. Natomiast nic się w moich opiniach nie zmieniło. Oddałem swój głos na Pawła Kukiza, a na drugą turę się nie wybieram, ponieważ swój głos uważam za antysystemowy, za protest przeciwko temu zamkniętemu układowi, który reprezentują sobą zarówno PO z prezydentem Komorowskim, jak i PiS z Andrzejem Dudą.

Dlatego debatę prezydencką oglądałem na zimno, bez emocji, trochę jak piłkarski mecz towarzyski. I na zimno oceniam, że delikatnie na punkty wygrał ją Komorowski. Robił nieco lepsze wrażenie. Uderzył mnie natomiast fakt, że żaden z kandydatów nie próbował zawalczyć o elektorat Kukiza. Bo pomysły takie jak projekt referendum w sprawie JOW-ów ogłoszony przez Komorowskiego dzień po wyborach uważam za kompletne nieporozumienie. To świadectwo, że jego sztab wyborczy jest oderwany od rzeczywistości i nie rozumie, o co tak naprawdę chodzi ludziom.

Kukiz nie zdobył tylu głosów za sprawą hasła o jednomandatowych okręgach wyborczych. Oddane na niego głosy to głosy protestu przeciw całej oderwanej od rzeczywistości, od tego, czym naprawdę żyje ulica, klasie politycznej. Tymczasem oglądaliśmy wymianę jakichś złośliwości, ataków, które odwoływały się do twardych elektoratów obu kandydatów, a które wyborców Kukiza kompletnie nie interesowały.

Mimo to mam wrażenie, że wynik Pawła był jednak sporym szokiem dla całej klasy politycznej. I że coś do tych ludzi jednak dotarło. Przeczytałem gdzieś opinię, że Arłukowicza czy innego Kamińskiego można sobie kupić jakimś stanowiskiem do swojej ekipy. Ale zobaczyć, jak zaczynają się bać elity z układu zamkniętego - to bezcenne.

Dlatego zakładam, że ktokolwiek przegra drugą turę wyborów, będzie to dla niego i jego formacji przegrana ostateczna. A jeśli Paweł dotrwa w jakiejś zorganizowanej formacji do jesiennych wyborów parlamentarnych, wywrócą one naszą scenę polityczną i będziemy świadkami zupełnie nowego rozdania.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,17941052,Wyb ... z3aWv6mO2k

Postprzez djadijos » 19 maja 2015, o 14:45

widzę że chcecie aby te wybory wygrał duda - oto mała scenka która czysto hipotetycznie może rozegrać się tuż po tym wyborze :

duda : Panie prezesie melduje wykonanie zadania !

kaczor : Dobrze Andrzejku, dobrze, gratuluje.

duda : w końcu nie muszę już ludziom nic obiecywać, rety już sam zacząłem w to wierzyć.

kaczor : no już spokój Andrzejku nie denerwuj się, trochę jeszcze poobiecuj a jak zostane premierem jak kiedyś pamiętaj podpisuj wszystko co Ci powiem

antek : Panie prezesie - widze że najwyższy czas na trzecią konferencje smoleńską - mam nowych naukowców, tylko nikt mnie już nie słucha

kaczor : Andrzejku, wygłoś orędzie jaki to mój brat był jedynym Wielkim i słusznym prezydentem tego Kraju i jak to poległ na ruskiej ziemi niczym jezus chrystus, po czym wystąp w spocie i opowiedz o tych kłamstwach tej ruskiej rodem z KGB, może Antuś w końcu odkryje przed nami tajemnice tego zamachu

duda : oczywiście Panie prezesie ! jeszcze pisnę słówko to ojca dyrektora - niech wygłosi jaki to Prezydent Kaczyński był wielkim Ojcem tego narodu

znalezione w sieci :D

Postprzez artek » 19 maja 2015, o 14:48

djadijos napisał(a):
widzę że chcecie aby te wybory wygrał duda - oto mała scenka która czysto hipotetycznie może rozegrać się tuż po tym wyborze :

duda : Panie prezesie melduje wykonanie zadania !

kaczor : Dobrze Andrzejku, dobrze, gratuluje.

duda : w końcu nie muszę już ludziom nic obiecywać, rety już sam zacząłem w to wierzyć.

kaczor : no już spokój Andrzejku nie denerwuj się, trochę jeszcze poobiecuj a jak zostane premierem jak kiedyś pamiętaj podpisuj wszystko co Ci powiem

antek : Panie prezesie - widze że najwyższy czas na trzecią konferencje smoleńską - mam nowych naukowców, tylko nikt mnie już nie słucha

kaczor : Andrzejku, wygłoś orędzie jaki to mój brat był jedynym Wielkim i słusznym prezydentem tego Kraju i jak to poległ na ruskiej ziemi niczym jezus chrystus, po czym wystąp w spocie i opowiedz o tych kłamstwach tej ruskiej rodem z KGB, może Antuś w końcu odkryje przed nami tajemnice tego zamachu

duda : oczywiście Panie prezesie ! jeszcze pisnę słówko to ojca dyrektora - niech wygłosi jaki to Prezydent Kaczyński był wielkim Ojcem tego narodu

znalezione w sieci :D

wrzuć to do kwasów bo tutaj trudno mi to ogarnąć

Postprzez sevs » 21 maja 2015, o 20:59

komentarze a propos tych wyborów pokazują, że niektórzy zwariowali tutaj
znaczy w Polsce

Postprzez Jedras » 21 maja 2015, o 21:33

Też doszedłem do podobnych wniosków. Moi znajomi na fejsie mnie przerażają..Ludzie niby po studiach, około 30stki, czyli powinni mieć wyrobiony światopogląd i jakieś ogólne życiowe "ogarnięcie" a dają sobą manipulować, że aż żal patrzeć na to wszystko.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się dokąd ten świat zmierza. Tzn wiem - wszystko idzie w kierunku wielkiej czarnej dupy (albo Dudy jak kto woli) :P

Postprzez Jaaasiek » 21 maja 2015, o 21:44

Najbardziej powariował fejs. Ludzie masowo biorą udział w wydarzeniach typu "Nie głosuję na...", "W II turze głosuję na..." "24maja głosuję na..." "Głosowałem w I turze na Kukiza, więc swój głos oddaję...", ja pierdolę, niektórzy oczywiście we wszystkich naraz biorą udział. Co za pojebany świat.
Obrazek

Postprzez bracie » 21 maja 2015, o 21:50

A propos czarnej... Mam sporo ponad 4 dychy, wiec troche pamietam z naszej najnowszej historii. Dodatkowo od 20 lat sluze naszemu Panstwu. Mialem juz szefow ze wszystkich mozliwych opcji politycznych. Ale zadziwia mnie niezmiernie jedna rzecz. Od popedzenia komuny minelo 25 lat. PiS w tym czasie rzadzil 2 lata. A dzis partia, ktora jako jedyna leci druga kadencje w dodatku ze swoim prezydentem nie chwali sie swoimi dokonaniami tylko straszy powrotem Pisu. Jest ktos, kto mi przypomni czego powinienem sie bac?
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez sevs » 21 maja 2015, o 22:10

kk

Postprzez bracie » 21 maja 2015, o 22:17

A teraz nie ma kk?

Postprzez sevs » 21 maja 2015, o 22:20

kościół katolicki jest najsilniejszą władzą tutaj
Pis to jeszcze bardziej wzmocni
to chyba o to chodzi

Postprzez bracie » 21 maja 2015, o 22:27

Ale tak bylo jak oni rzadzili, bo nie pamietam? Czy boisz sie bo tak ktos mowi?

Postprzez sevs » 21 maja 2015, o 22:33

ok głupi jestem

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM