Kult Pomarańczowa 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Kult Pomarańczowa 2015

Postprzez bodzioooo » 29 wrz 2015, o 18:45

No to teraz kilka słów o Manchesterze.
Generalnie wszystko byłoby w jak najlepszym porządku,gdyby głosowa niedyspozycja Kazika (wiem,że był w szpitalu,z powodu ostrej niewydolności strun głosowych ,i widziałem zdjecia ja był podłączony pod tlen z lekami)
Chodziło tylko o to o to aby ten koncert mógł sie w ogóle odbyć i tyle (jak rozmawiałem pózniej z chłopakami to wszyscy mieli obawy co do tego właśnie )
Ale jak to sam Kazimnierz pózniej przyznał że na pierwszych pieciu piosenkach myślał,że nie da rady,lecz pózniej było juz trochę lepiej i mimo wszystko dociągnął koncert do końca
I choćby z tego właśnie powodu należy mu sie absolutnie pełen szacunek,i uznanie ever!
Co do samego koncertu to mimo Kazikowych problemów poszło wszystko nad wyraz sprawnie i bardzo ładnie
Kazik mimo poważnych kłopotów jak zwykle nie oszczędzał sie w zadnym stopniu.
Ale po koncercie nie mógł nawet słowa powiedzieć.
Dobrze że teraz ma kolka dni wolnego więc niech zbiera siły.
A set przedstawiał sie następująco:
1. Kasta pianistów
2. Układ zamknięty
3. Pasażer
4. Baranello
5. Twoje słowo jest prawdą
6. Posłuchaj to do Ciebie
7. Dlaczego tak tu jest
8. Kochaj mnie ,a bede Twoją
9. Prosto
10. Wódka
11. Kaseta
12. Kurwy wedrowniczki
13. Gdy nie ma dzieci
14. Do Ani
15. Amnezja
16. To Babilon
17. Marność
18. Poznaj swój raj
19. Wróci wiosna baronowo
20. Ręce do góry
21. Latający holender
22.pierwotnie mieli być piloci ,a było BRŻ
23. Piosenka młodych wioslarzy
24. pierwotnie miała być Marysia a była Celina (woggie boggie)
25.zamiast głupiej peezdy (której nie lubie) było lewe lewe loff
26. Hej czy nie wiecie
27.Berlin
28. Arahja
29.Modlitwa o wschodzie słońca
30.Psalm 151
+bisy
polska
konsument
wolnośc
krew boga
Totalna stabilizacja
sowieci
Set (jak dla mnie nawet przyjemny z racji tego ,że już dość długo mnie nie było na Kulcie
Na pewno bedą zmiany napolską część trasy (to wiem).
a poza tym to ogromne podziękowania dla chłopaków za to że zagrali dobry koncercik mimo Kazikowych problemów
I na uwage zasługuje fakt ,że w całym secie kazik tylko jeden jedyny raz sie pomylił w tekscie ,(a to nie często sie dzieje ;) ).
Poza tym Gruda kilka razy sie walnął ze wstępem do krwi boga i dopiero za którymś tam z kolei razem (po reprymendzie od Kaza) ruszyli z tym.
Jeżyk też wie walnął w tej piosence na wejściu heh :D )
Dziękuję wszystkim za bardzo miły after i pogawędki w szczególności dla Morwy,Glaza ,Goehsa,Jarka,Wojtka,oraz a może przede wszystkim dla Jeżyka,(za to że wysiedział ze mna i jeszcze kilkoma ludzmi do 5 rano w hotelowej restauracji ,gdyż tam właśnie oczekiwałem na pociąg .
Ogromne podziękowania dla Kaza i Pewu! :)
To tyle ode mnie

Postprzez zaleszczotek » 30 wrz 2015, o 16:58

Witajcie
Rzeszowa cd
Kult w Lukrze - świat się kończy!!!
To jest wylaszczony klub, cekiny, perfumy i szpilki, nie na takie koncerty.
Ciasno tam w uj, ale twierdzą, że na Lemonie było 1500 luda, wyobrażacie to sobie? Jak sardynki w puszce.
5 metrów miejsca przed sceną - reszta po bokach gdzie nic nie widać.
To ja już wolę w namiocie.
Jest wiadome, że Kazik to wieloletni kumpel właściciela i stąd cała historia, przykre.
ehh, myślałam, że bardziej ceni fanów
ale bilet i tak już kupiłam

Postprzez aokigahara » 1 paź 2015, o 07:28

Niemożliwe, że w Lukrze zmieści 1500 ludzi. Jestem jeszcze tylko ciekawa, czy przy wejściu będą robić zdjęcia na tej głupiej iance, jak to bywa na innych imprezach w tym klubie...
Obrazek

Postprzez precz » 1 paź 2015, o 15:29

Ja odpuszczam w tym roku. 75 zł za koncert w Rzeszowie to cena rodem z kosmosu, na dodatek miejscówka pozostawia wiele do życzenia. Aż takiego parcia na kolejny koncert Kultu nie mam, zwłaszcza że nie wiadomo jak będzie z głosem Kazika. Tak czy siak życzę udanej zabawy.

Postprzez Carlos » 1 paź 2015, o 16:32

Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez Jedras » 1 paź 2015, o 20:41

W Łodzi bilety po 60 ziko chodzą, faktycznie powoli robi się drogo:P Ciekawe tylko czy będą kolekcjonerskie czy tak jak w przypadku ostatniego KNŻ jakieś drukowane gówno..

Postprzez Jaaasiek » 1 paź 2015, o 21:52

W Spodku w kasach przed koncertem w zeszłych latach były kolekcjonerskie?
Obrazek

Postprzez oksymoron » 2 paź 2015, o 07:46

Jaaasiek napisał(a):W Spodku w kasach przed koncertem w zeszłych latach były kolekcjonerskie?

Są zawsze (tak mi się przynajmniej wydaje). W zeszłym roku były na pewno.
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez wr » 2 paź 2015, o 12:35

donkey napisał(a):
wr napisał(a):1.Nie wiem kto był gościem w Wódce. Zrozumiałem tylko, że Marek, ale nie wiem z jakiej grupy. Wokalista.
2. Koncert bardzo przyjemny. Narzekacie na setliste, a mnie się podobało. Być może dlatego, że równy rok nie byłem na koncercie i takie kawałki jak "Kochaj mnie, a będę twoja", "Babilon", "Latający holender" i szybka "Celina" to były dla mnie rarytaski ;) Publika, jak w zeszłym roku, dała radę. Pod względem atmosfery koncerty tutaj biją na łeb te w Polsce.
3.Dzięki Boguś za wrzucenie setlisty, bo bardzo nie chciało mi się tego przepisywać :D Teraz czekam na Twoją z Manchesteru.

Pozdrawiam

Nie masz czasami nagrań wymienionych przez Ciebie utworów? ;)

Tutaj Wódka i ten nowy cover:

https://www.youtube.com/watch?v=NbWm6AV2I9c

https://www.youtube.com/watch?v=RMyvcdwjSpU

W tym roku jeno to nagrałem :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=9E4FPQkt4Dg

Z zeszłego roku mam sporo, gdybyś był zainteresowany :P
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez majchas » 5 paź 2015, o 11:15

Siemka. Orientuje sie Ktos czy w Szczecinie przed koncertem beda sprzedawac koszulki zespolowe, a jezeli tak to mniej wiecej w jakiej cenie?

Postprzez SebaGdynia » 5 paź 2015, o 11:45

Orientuje się ktoś czy drogą internetową można kupić bilety na Toruń lub czy ewentualnie będzie prowadzona sprzedaż bezpośrednio przed koncertem?

Postprzez Lucky_Luke » 5 paź 2015, o 12:48

majchas napisał(a):Siemka. Orientuje sie Ktos czy w Szczecinie przed koncertem beda sprzedawac koszulki zespolowe, a jezeli tak to mniej wiecej w jakiej cenie?

Pewnie będą, jak zawsze i pewnie L-ka bedzie znowu wykupiona pod koniec trasy chociaż... ;)

SebaGdynia napisał(a):Orientuje się ktoś czy drogą internetową można kupić bilety na Toruń lub czy ewentualnie będzie prowadzona sprzedaż bezpośrednio przed koncertem?

Umm, przed koncertem w Toruniu nie liczyłbym na sprzedaż przed wejsciem do klubu - 2 lata temu były wykupione bilety. Ja bodajże rezerwowałem mailowo/telefonicznie wtedy i odebrałem przed wejściem (coś takiego)

Postprzez Jedras » 5 paź 2015, o 15:52

Też w ten sposób kupowałem bilety na Knż w Odnowie - rezerwacja była mailowa, a przed koncert płaciłem za bilety. Ale to było ze 4 lata temu albo i lepiej:P

Postprzez SebaGdynia » 5 paź 2015, o 17:33

Kuźwa, to bardzo nie dobrze. Nie dam rady być na koncercie u mnie w Gdyni, dlatego chciałem się zjawić w Toruniu, a dopiero teraz się okazało, że mogę (gdy jest już chyba za późno aby dostać bilety). Jakby któryś z szanownych kolegów mieszkających w Toruniu miałby czas i ochotę zajrzeć do jednego z punktów sprzedaży byłbym niezmiernie wdzięczny.

Postprzez pietruchap » 5 paź 2015, o 19:35

Jestem z Torunia, ale nie ma już biletów. Sam chętnie odkupię. Jeśli ktoś ma i chce się ich pozbyć proszę o kontakt pietruchap@wp.pl
Zgapiłem sprawę i w weekend już nie było :(
Pozdrawiam

Postprzez jason » 10 paź 2015, o 11:39

ktos ma seta z torunia ?
ponoć mialy być jakies zmiany

Postprzez Jedras » 15 paź 2015, o 21:08

No właśnie? Co tam w Toruniu grali?;)

Postprzez Carlos » 16 paź 2015, o 15:27

Mała prośba. Będzie ktoś w stanie kupić mi bilet kolekcjonerski na koncert w Kielcach?
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez rychu » 17 paź 2015, o 08:04

Gdynia 2015-10-16

1. Rząd oficjalny
2. Amnezja
3. Kocham Cie a miłością swoją
4. Prosto
5. Pasażer
6. Gdy nie ma dzieci
7. Posłuchaj to do Ciebie
8. Do Ani
9. Maria ma syna
10. Baranek
11. Berlin
12. Arahja
13. Celina
14. Religia Wielkiego Babilonu
15. Układ Zamknięty
16. Latający Holender
17. Czarne słońca
18. Leave the kids alone
19. Lewe lewe loff
20. Kochaj mnie a będę Twoją
21. Dolina
22. Hej czy nie wiecie
23. Wyslannik
24. Post
25. Parada wspomnień
26. Marność
27. BRŻ
28. Wódka
29. Modlitwa o wschodzie słońca
30. Psalm 151
------------------------------------------------------
31. Polska
32. Konsument
33. Po co wolność
34. Krew boga
35. Totalna stabilizacja
36. Sowieci
Ludzie nie wykształceni sa o wiele lepsi od ludzi wykształconych.
Człowiek wykształcony jest silnie spaczony swoją wiedzą. A. C

Postprzez Łukasz_eM » 17 paź 2015, o 08:13

Jak z koszulkami cenowo i jakościowo ?
Nadal z promostar ?

Postprzez SafeMan » 18 paź 2015, o 21:53

Koszulki dobre jakościowo i z wyjątkowo ładnym nadrukiem, cena 65 zł.

A koncert w Gdyni zaliczam do udanych, zwłaszcza podobała mi się Religia Wielkiego Babilonu, Latający Holender, Marność i Wysłannik :)

Postprzez jason » 19 paź 2015, o 16:14

bydgo, Zg - jakieś sety ktos cos?

Postprzez Bullet » 20 paź 2015, o 22:50

Witam po kolejnej krótkiej przerwie. Mam tylko nadzieję, że choć trochę się za mną stęskniliście ;)

Na początek setka z koncertu w Zielonej Górze (18.10.2015):

1. Udana transakcja
2. Układ zamknięty
3. Kocham Cię, a miłością swoją
4. Baranek
5. Twoje słowo jest prawdą
6. Pasażer
7. Kochaj mnie, a będę Twoją
8. Łączmy się w pary
9. Posłuchaj to do Ciebie
10. Latający Holender
11. Prosto
12. Do Ani
13. O Ani
14. Prowokator
15. Medelin
16. Bal kreślarzy
17. Kaseta
18. Gdy nie ma dzieci
19. Inżynierowie z Petrobudowy
20. Berlin
21. Arahja
22. Leave the Kids Alona
23. Parada wspomnień (na setliście papierowej To Babilon)
24. Bruklińska rada żydów
25. Mój mąż
26. Zegarmistrz (na setliście papierowej wykreślona Marysia :D )
27. Wódka
28. Hej czy nie wiecie
29. Modlitwa o wschodzie słońca
30. Psalm 151
---------------------
31. Polska
32. Konsument
33. Wolność
34. Krew Boga
35. Totalna stabilizacja (Gruda na wokalu)
36. Sowieci

A jak wrażenia po samym koncercie? Muszę przyznać, że bardzo pozytywne. Nawet się trochę pobawiłem choć było bardzo ciasno ;) . Na plus oczywiście setlista - cieszę się, że w końcu usłyszałem po dłuższej przerwie O Ani oraz Medelin. Miła to niespodzianka. Fajnie też było usłyszeć ponownie Prowokatora oraz Kasetę. Cieszy też, że Kochaj mnie, a będę Twoją i Latający Holender utrzymują się nadal na secie. Nawet taki śmieszny Mój mąż sprawił mi lekką frajdę :P . Nowość w postaci coveru Leave the Kids Alone jest dla mnie mega zaskoczeniem, a sama piosenka naprawdę fajna - przypomina mi trochę Gdy nie ma dzieci, ale w takiej wersji bardziej dla dorosłych. Śmieszy też szczerość Kazika, który stwierdził, że grają to chyba lepiej niż oryginał ;) . Szkoda mi tylko tego Babilonu, który finalnie wyleciał z setu, ale dobrze, że chociaż zastąpiła go ta Parada wspomnień. Niemniej mogło być gorzej - mogła wrócić np. Marysia, która wyleciała ustępując miejsca Zegarmistrzowi, który był z dedykacją :D . Choć przyznam, że i mnie już powoli ten Zegarmistrz zaczyna wychodzić lekko bokiem... Niemniej i tak życzyłbym sobie więcej podobnych setlist na trasie. Jeżeli chodzi o formę zespołu to muszę przyznać, że chłopaki bardzo dobrze nadal się trzymają. Sam Kazik też jak najbardziej na plus, choć kilka czytanek z kartek też pozaliczał. Ale nic to. Grunt, że impreza była przednia i nie żałuję przyjazdu ;) . Sam klub zaś masakryczny - człowiek na człowieku i ciasnota straszna, choć odniosłem wrażenie, że i tak było chyba trochę luźniej niż rok temu. I może korzystając z okazji pozwolę sobie może jeszcze na skromne podziękowania dla dwóch Panów, którzy dzielnie pomagali mi stać na posterunku trzymając mocarnie ten niewielki płotek. Chłopaki - choć szczerze w to wątpię, że to przeczytają, niemniej łudzę się, że może ktoś jednak im przekaże - absolutnie wielki szacun za tą nieocenioną pomoc bo naprawdę to doceniam. Jak będziecie następnym razem to stawiam Wam piwo. Jeszcze raz dziękuję! :)

To na koniec może jeszcze standardowo pozdrosy i podziękowania. Tym razem lecą one do:

- Kulcich (wielkie dzięki za kolejny świetny koncercik i liczę na podobne w najbliższej przyszłości ;) )
- pewu, Kajetana oraz Jola (standardowo wielkie dzięki za wszystko i fajnie Was było zobaczyć!!! :) )
- pani_irenki (Przeogromne dzięki za gościnę i w ogóle za wszystko oraz przepraszam za wszelkie niedogodności związane z moją obecnością. Niemniej łudzę się, że może nie było aż tak najgorzej i że miło spędziłaś czas ;) )
- kazimierzyków (baaaardzo się cieszę, że jednak zjawiliście się pomimo niepewnej sytuacji biletowej. Zawsze się cieszę jak Was widzę! Dzięki raz jeszcze za niespodzianki i przepraszam, że tak szybko się zmyliśmy, ale sytuacja tego wymagała. Niemniej liczę, że niebawem (czyt. Katowice) jakoś to nadrobimy ;)
- dla obu Panów, o których wspomniałem powyżej

oraz wszystkich innych, których pominąłem. Dzięki wielkie za wszystko i mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zawitać do Zielonej ;) .

Pozdro i powoli już szykuje się na Rzeszów. Hej! :)

P.S.: W Bydgoszczu nie byłem więc nie pomogę. Sorry :P
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez jason » 20 paź 2015, o 23:09

set w pyte, oby podobne w krk i katowicach. Zeby tak kwaske i forum zagrali to by byla pełnia szczescia. dzieki!

Postprzez KULTowyTOMASZ » 21 paź 2015, o 20:26

Słuchajcie mam małe pytanko odnośnie kogoś kto zajmuję się lub ogarnia Kraków. Mamy zamiar z kolegą wpaść lecz nie będziemy się rwać po bilety na dniu. Czy będą jeszcze do kupienia przed kasami? za te 60 złotych ;)
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM