onyx napisał(a):Juniorka nie bądź aż tak skromna,jestem w temacie i czytasz o wiele więcej
onyx napisał(a):... "Miasto utrapienia" Jerzego Pilcha.
trini napisał(a):Od kilkunastu dni magluję biografię Dave'a Grohla "Oto moje (po)wołanie". Nie doszłam jeszcze do połowy, ale nie dlatego, że mnie ta książka męczy - wręcz przeciwnie. Paul Brannigan serwuje tyle informacji na temat narodzin amerykańskiej sceny hardcore, że ich "weryfikacja" zajmuje mi mnóstwo czasu. Muzyka pierwszej połowy lat 80-tych to dla mnie czarna dziura, bo ja byłam za mała, żeby to pamiętać, a moi rodzice za starzy, żeby wkręcić się w punka. I ta książka łata tę lukę.
Brannigan serwuje mnóstwo nazw kapel, kawałków, składanek, płyt, wytwórni, postaci. Jak tylko pojawia się coś nowego, sprawdzam to na youtubie albo Wiki. Ta część historii rocka urywa dupę, dosłownie i w przenośni. O większości ówczesnych kapel nigdy nie słyszałam i teraz nadrabiam: Black Flag, Scream, Melvins, Hüsker Dü, Lynyrd Skynyrd, Minor Threat, Mudhoney, i tak dalej.
O życiu Grohla oczywiście też jest co nieco
Polecam zwłaszcza ludziom 30+, którzy mogą mieć niedobór wiedzy w temacie muzycznej pierwszej dekady lat 80-tych, jako i ja miałam.
chodi napisał(a):
Wpadnij z rodziną na piwo to Ci nadrobię całą scenę hc z lat 80-tych:)
trini napisał(a):chodi napisał(a):
Wpadnij z rodziną na piwo to Ci nadrobię całą scenę hc z lat 80-tych:)
Ha! dobry strzał, bo podczas czytania tej książki prześladowały mnie wyobrażenia o właśnie Twojej płytotece
uve napisał(a):http://www.empik.com/gosciu-auto-bio-grabaz-grabaz-grabowski-krzysztof-gajda-krzysztof,prod58693549,ksiazka-p
Ktoś miał z tym do czynienia, bo się zastanawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 112 gości