Po co Kult?

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Po co Kult?

Postprzez Thorgal » 22 paź 2015, o 15:17

Ok, może nadszedł czas na nowy wątek, który pewnie zabrzmi kontrowersyjnie, ale co tam - warto zadawać sobie pytania o sens istnienia :) To w końcu odróżnia świadomych przeżywaczy życia od nieświadomych :)

No więc Kazik od kilku lat bardzo często podkreśla, że Kult "istnieje tylko dzięki wam", że "bez was nie byłoby nas" itd.
I teraz pytanie - dadaaam - za 16 punktów! Czy oznacza to więc, że jedynym powodem grania w grupie młodzieżowej jest szerokie audytorium słuchaczy?

I drugie pytanie: po co istnieje Kult? :) Czy wiąże się to z jakąś misją, czy też jest to zwykły element konsumpcji, show biznesu dający ludziom rozrywkę, odprężenie, a twórcy środki do życia? Odpowiedzi proszę wysyłać w SMS na numer 701-709-709. Koszt 0,0084 zł.
mój blog: pbartosik.pl

Re: Po co Kult?

Postprzez wójek » 24 paź 2015, o 19:17

próbowałem wysłać smsa, ale chyba nie doszedł..

Postprzez slaw » 25 paź 2015, o 11:46

Thorgal - a ja mam inne pytania: jak tam idzie pisanie książki o Kulcie - Fani dla Fanów? Kiedy planujesz premierę? Już z pięć lat ją tworzysz?
Odpowiedzi na powyższe pytania umioeść pod moim postem.

Postprzez Thorgal » 3 lis 2015, o 19:25

wójek, rzeczywiście, coś nie tak z tymi SMSami :)

slaw, dobrą masz pamięć :) Ha! Może to jest dobry moment, by wrócić do tego tematu. Poprzednio nie było zgodności i jednomyślności i temat zdechł. Przemyślę to jeszcze - co i jak - i dam znać jeśli coś się urodzi. Jesteś zainteresowany dołożeniem swojej cegiełki do tego wiekopomnego dzieła?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez redhead » 3 lis 2015, o 22:30

Thorgal napisał(a):Odpowiedzi proszę wysyłać w SMS na numer 701-709-709. Koszt 0,0084 zł.

jakie nagrody? :lol: ;)
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Jaaasiek » 3 lis 2015, o 22:38

rozgrzeszenie
Obrazek

Postprzez Moyojojo » 3 lis 2015, o 22:49

Thorgal napisał(a):No więc Kazik od kilku lat bardzo często podkreśla, że Kult "istnieje tylko dzięki wam", że "bez was nie byłoby nas" itd.

Wydaje mi się, że chodzi o to, że jakyśmy nie chodzili na koncerty to by nie było sensu grać, po kilku koncertach dla 15 osób sam bym przestał, dochodzi tu też kwestia kasy, musi się opłacać - zespół nie je powietrza ani nie pije wody :D

Thorgal napisał(a):I drugie pytanie: po co istnieje Kult? :)

Misję to miał kiedyś jak był trzeba śpiewać przeciwko władzy, teraz śpiewanie o podziale PIS/PO nie jest tak ważne/potrzebne, ale piosenka dobra ;)
Szukam kultowej żony :)

Postprzez I.W.O. » 4 lis 2015, o 23:39

Ja niedawno myślałem o zainicjowaniu podobnej dyskusji na forum. A konkretnie o tym, że na Kult spadła ze strony fanów (na poprzednim forum) fala krytyki za "Poligono Industrial" - że piosenki słabe, że Kazik śpiewa, jakby mu się nie chciało, że teksty wymuszone - a kilka lat później świetnie przyjęto "Hurra"...

A mi "Poligono..." się podobało i nawet z perspektywy czasu postrzegam go jako dobry, spójny, świetnie "ciepło" brzmiący (zwłaszcza waltornia i klawisze!) z dużą dozą autoironii, humoru i BEZPRETENSJONALNOŚCI. A "Hurra"... Płaskie brzmienie, fatalne, na siłę "zabawne" teksty (o Marysi co jest facetem, i że "te czasy to dla mnie szok", że kiedy ucichną działa to zabrzmią nowe działa etc.) Może dlatego tak cieszył, bo był szumniej zapowiadany? Czyli - bo lepszy PR miał? Nie wiem. Zagadka dla mnie.

Postprzez Jedras » 5 lis 2015, o 11:31

Poligono to całkiem dobra płyta...ale doszedłem do tego dopiero po latach;) Hurra i Prosto - te płyty łącznie przesłuchałem może z 10x:P Nie o to chodzi, że te płyty są złe, one są nijakie i przez to nie mam ochoty do nich wracać.
Obecnie Kult dla mnie to przede wszystkim dobre koncerty (szkoda, że cały czas setlista wygląda prawie tak samo ale raz w roku..), które są pretekstem do spotkania z dawno nie widzianymi znajomymi. Jakoś nie wyobrażam sobie października / listopada bez koncertu Kultu:)

Postprzez onyx » 5 lis 2015, o 12:03

Thorgal napisał(a):Ok, może nadszedł czas na nowy wątek, który pewnie zabrzmi kontrowersyjnie, ale co tam - warto zadawać sobie pytania o sens istnienia :) To w końcu odróżnia świadomych przeżywaczy życia od nieświadomych :)

No więc Kazik od kilku lat bardzo często podkreśla, że Kult "istnieje tylko dzięki wam", że "bez was nie byłoby nas" itd.
I teraz pytanie - dadaaam - za 16 punktów! Czy oznacza to więc, że jedynym powodem grania w grupie młodzieżowej jest szerokie audytorium słuchaczy?

I drugie pytanie: po co istnieje Kult? :) Czy wiąże się to z jakąś misją, czy też jest to zwykły element konsumpcji, show biznesu dający ludziom rozrywkę, odprężenie, a twórcy środki do życia? Odpowiedzi proszę wysyłać w SMS na numer 701-709-709. Koszt 0,0084 zł.

Kult dla wzajemnej mentalnej wolności i równowagi.
Prawda w relacji i ochrona,ale jesteśmy czystą miłością 8-)

Postprzez onyx » 13 kwi 2016, o 12:10

wójek napisał(a):próbowałem wysłać smsa, ale chyba nie doszedł..

https://www.youtube.com/watch?v=MIaORknS1Dk
Prawda w relacji i ochrona,ale jesteśmy czystą miłością 8-)

Postprzez calibra7 » 15 kwi 2016, o 14:27

Czy Kult zagra kiedyś na koncercie utwór My Wa
y?

Powrót do FORUM