Kult Pomarańczowa 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Kult Pomarańczowa 2015

Postprzez Emilia » 21 paź 2015, o 20:41

Ja również mam pytanie o Kraków - czy przewidywane są również miejsca siedzące ? Jest to dla mnie bardzo ważna informacja. Dodatkowo info z fejsa:

"W niedzielę w Krakowie Kazik Staszewski będzie obecny na Targi Książki w Krakowie. Macie okazję zakupić książkę "Idę tam gdzie idę" na stoisku Księgarni Świat Książki - sektor C, nr stoiska 34. A w godzinach 14.30 - 15.20 zdobyć autograf "

Postprzez KULTowyTOMASZ » 22 paź 2015, o 00:53

Hm moje pytanie nieważne. Nie zauważyłem ,że można zamówić sobie jeszcze e-bilety na Ticketpro. Zatem do zobaczenia w Rzeszy i Krakowie ! :)

Emilia napisał(a):Ja również mam pytanie o Kraków - czy przewidywane są również miejsca siedzące ? Jest to dla mnie bardzo ważna informacja. Dodatkowo info z fejsa:

"W niedzielę w Krakowie Kazik Staszewski będzie obecny na Targi Książki w Krakowie. Macie okazję zakupić książkę "Idę tam gdzie idę" na stoisku Księgarni Świat Książki - sektor C, nr stoiska 34. A w godzinach 14.30 - 15.20 zdobyć autograf "

O ile wiem raczej nie ze względu ,że bilety były sprzedawane tylko na płytę. ;)
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Postprzez Goomi » 22 paź 2015, o 14:42

Emilia napisał(a):Ja również mam pytanie o Kraków - czy przewidywane są również miejsca siedzące ? Jest to dla mnie bardzo ważna informacja. Dodatkowo info z fejsa:

Co do miejsc siedzących, info Galicja Productions: decyzja jutro wieczorem. Na dzisiaj płyta nie jest wypełniona w 3/4 wiec jeśli bil;ety nie ruszą z kopyta, to otwieranie trybun nie będzie miało sensu. Oczywiście ranni, inwalidzi (szczególnie wojenni), obłożnie chorzy i w gipsie zostaną posadzeni.
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez aneta2606 » 22 paź 2015, o 17:13

moj pierwszy koncert kultu w życiu to hala astoria 2003 rok bydgoszcz trasa pazdziernikowa w tym roku mialam okazje po 12 latach byc na astori po raz kolejny i jestem mega zadowolona... oczywiscie 12 lat temu( a jestem rocznik 86 więc miałam 17 lat) skakałam pod sceną pogo teraz grzecznie siedzialam na trybunach ale wspomnienia mega jak chcecie mam set liste z koncertu w miedzy czasie bylam na kulcie w vanilla club, kuzni, juwenaliach w bydgoszczy, wystepie kultu w mogilnie, kilka razy w toruniu gdzie mieszka moja siostra no i w mózgu na buldogu, swego czasu w vanilli nawet udalo mi sie zrobic zdjecie z Kazikiem ktore jest oprawione w ramke i wisi na honorowym miejscu w domu... Kocham kult kazika i słucham co dzień

Postprzez donkey » 22 paź 2015, o 17:23

aneta2606 napisał(a):moj pierwszy koncert kultu w życiu to hala astoria 2003 rok bydgoszcz trasa pazdziernikowa w tym roku mialam okazje po 12 latach byc na astori po raz kolejny i jestem mega zadowolona... oczywiscie 12 lat temu( a jestem rocznik 86 więc miałam 17 lat) skakałam pod sceną pogo teraz grzecznie siedzialam na trybunach ale wspomnienia mega jak chcecie mam set liste z koncertu w miedzy czasie bylam na kulcie w vanilla club, kuzni, juwenaliach w bydgoszczy, wystepie kultu w mogilnie, kilka razy w toruniu gdzie mieszka moja siostra no i w mózgu na buldogu, swego czasu w vanilli nawet udalo mi sie zrobic zdjecie z Kazikiem ktore jest oprawione w ramke i wisi na honorowym miejscu w domu... Kocham kult kazika i słucham co dzień

Było by miło, gdybyś podała setlistę. Z góry dziękuję.

Witamy na forum :).

P.S. Ma ktoś jeszcze jakieś setlisty z tegorocznej trasy?
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez pavel555 » 22 paź 2015, o 17:35

witam,
Jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie chce iść do Lukr-u w Rzeszowie? Ja specjalnie na koncert jadę do Krakowa i mam wolne miejsce w aucie. Wylot z Rzeszowa.

Postprzez Jedras » 22 paź 2015, o 21:28

A jednak w tym roku też zaliczę Kult w Łodzi:) Mimo tej chujowej niedzieli:P

Postprzez onyx » 23 paź 2015, o 00:18

pavel555 napisał(a):witam,
Jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie chce iść do Lukr-u w Rzeszowie? Ja specjalnie na koncert jadę do Krakowa i mam wolne miejsce w aucie. Wylot z Rzeszowa.

W ciekawych czasach żyjemy to pewne,od lat koncertowego rozwoju do klęski urodzaju :)
Prawda w relacji i ochrona,to co było nie istnieje,ale ma na dzisiaj wpływ.

Postprzez radush » 23 paź 2015, o 11:57

onyx napisał(a):
pavel555 napisał(a):witam,

W ciekawych czasach żyjemy to pewne,od lat koncertowego rozwoju do klęski urodzaju :)

Ciekaw jestem relacji z koncertu. Skoro bilety się wyprzedały, a do sprzedaży przeznaczone było minimum 500 sztuk, plus sprzedaż internetowa, goście z listy itd., to ja nie chcę wiedzieć co tam się będzie działo. Stanie słupem na koncercie Kultu przez trzy godziny - nie moja bajka. Klub raczej cukierkowy, dyskotekowy - zdecydowanie dobry na koncert "Salsy", natomiast na koncert Kultu już mniej. Toteż zdecydowałem się zrezygnować na rzecz krakowskiej pro formy w listopadzie.

Postprzez raffpak » 23 paź 2015, o 12:51

poproszę o seta z Bydgoszczy

Postprzez KULTowyTOMASZ » 24 paź 2015, o 01:51

Coś czego bało się wielu.. Czyli kilka słów o Rzeszowie.

Hm kto przyszedł sobie wcześniej ten i w kolejce miał bliżej.. bo kolejka do sprawdzania wykazała się dość spora.Lecz można powiedzieć ,że poszło im to zupełnie sprawnie szybko bo już na początku poustawiali kto miał internetowe ,a kto zwykłe więc to na drobny plus.Selekcji jako owej tam tak ostrej jak to co po niektórzy mówili nie było. Nawet parę glanów by się znalazło na LUKRowym Parkiecie ,który będą chyba czyścić dość długo :D. Znalazło się rzecz jasna pod kołnierzykami parę osób ,ale dominowały czarne koszulki z pomarańczowymi logami ;). Koncert ponoć był wyprzedany tak twierdzili organizatorzy ,ale w kasach kto tam jeszcze chciał bilet mógł nabyć bo zostało ich parę. Na oko to ponoć chłop w szpitalu umarł ,ale można określić ,iż ludzi było hm ponad pół tysiąca niech nie wierzy nikt w bajki o tym ,że na Lemonie czy Rojku było 1,5 tysiąca .. bo teraz w sumie był luz.. nie jakiś ogromny lecz był można było się spokojnie poruszyć to jak napompować jeszcze kolejny tysiąc to byłaby kompletna tragedia. Hm zero jakiegokolwiek odstępu od sceny jest faktem ,że stało się wprost przy scenie co Kazik ocenił i zasłodził ,iż szef potrafił z tego wykrzesać coś na podobieństwo starej Akademii. Można powiedzieć ,że miejsce jest dobre fakt ładnie to wszystko wygląda lecz nie jest on na koncertu tego pokroju. Jakieś dyskoteki czy tam jazzowe ,popowe okej i raczej niech tak pozostanie. W sumie wykrzesało się jakieś pogo pod sceną więc nie jest tak źle.. jak to mówią zawsze mogło być gorzej. :) Nie obyło się rzecz gości z Jasła ,których Kaziu nie omieszkał pozdrowić :) .

Setlista z Rzeszowa (start:21:20 / zakończenie 0:10)

1.Udana transakcja
2.Brooklyńska Rada Żydów
3.Oni chcą Ciebie
4.Pasażer
5.Dlaczego tak tu jest
6.Berlin
7.Arahja
8.Jeśli będziesz tam ja (nowa piosenka) / Na setliście kartkowej Bomba na Parlament
9.Baranek
10.Posłuchaj to do Ciebie
11.Kocham cię ,a miłościa swoją (na saksie gość)
12.Leave kids alone (Cover )
13.Układ zamknięty
14.Gdy nie ma dzieci
15.Latający holender
16.Do Ani
17.Wróci ,wiosna baronowo
18.Młodzi Warszawiacy
19.TDK Kaseta
20.Dyplomata
21.Piloci
22.Parada wspomnień (na kartkowej Łączymy się w pary)
23.Kochaj mnie, a będę twoją
24.Prosto
25.Wódka (na saksie gość)
26.Post
27.Śmierć poety
28.Hej, czy nie wiecie
29.Modlitwa o wschodzie słońca
30.Psalm 151

31.Polska
32.Konsument
33.Po co wolność
34.Krew Boga
35.Totalna stabilizacja (Janusz na wokalu)
36.Sowieci

Do zobaczyska w zasadzie dzisiaj w Krakowie ;)

Obrazek

Postprzez Carlos » 24 paź 2015, o 13:12

Nowy kawałek :
Jeśli będziesz tam ja
https://youtu.be/WMk-x_mAMio
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez filip264 » 24 paź 2015, o 13:29

Carlos napisał(a):Nowy kawałek :
Jeśli będziesz tam ja
https://youtu.be/WMk-x_mAMio

Bardzo fajny. Kojarzy mi się z ''idź przodem''. Trudno zrozumieć tekst, ale fajny klimat tej piosenki
Na czarnej szosie pereł moc, to deszcz w tunelu świateł lśni...

Postprzez wójek » 24 paź 2015, o 18:09

ach to były czasy koncertów kultowych w rzeszowie.. akademia, później juwenalia i jak się uparło można było jeszcze w październiku o kraków zahaczyć, teraz wrocław człowiekowi został tylko, niby publiczność to publiczność, ale jednak w rzeszowie pamiętam najlepsze młyny no i ewentualnie zeszłoroczny kończący trasę koncert w krakowie- rewelacja!
taka okołojesienna refleksja,
niemniej udanej zabawy i dzięki Carlos za podgląd nowego kawałka!

Postprzez kazikomianiak » 25 paź 2015, o 00:42

Podrzuci ktoś jak było w Krakowie? ;>
,, LUDZKIE DROGI, KAŻDA INNA JEST" - ZERO GAIN

Postprzez jason » 25 paź 2015, o 00:53

Zajebiście w ciul , set może strasznego szału nie zrobił, ale forma maxxxxx. Zaczęli kochaj mnie a będę twoja

Postprzez Dev » 25 paź 2015, o 01:01

Set wlasciwie identyczny z Rzeszowem (chociaz TDK nie kojarze, ale moze po piwo stalem wtedy), oczywiscie tylko kolejnosc zmieniona, ale tez nie jakos drastycznie. Kulci w formie, fajnie sie bawia piosnkami swymi. Jak zwykle top class.

Za to juz wiem czemu na Wisle nie sa organizowane koncerty :P

Postprzez kazikomianiak » 25 paź 2015, o 01:14

Dev napisał(a):Kulci w formie, fajnie sie bawia piosnkami swymi. Jak zwykle top class.

To już czekam na Poznań :)
,, LUDZKIE DROGI, KAŻDA INNA JEST" - ZERO GAIN

Postprzez KULTowyTOMASZ » 25 paź 2015, o 02:50

W porównaniu wczorajszego koncertu ,a obecnego dzisiaj to jednak różnica ogromna.. w Krakowie jest publika i atmosfera godna pozazdroszczenia ,a linoleum z parkietu odpada tak szybko ,że nie wiadomo co się z nim podziało bo Yry go nie przyjął :lol: .

Setlista Krakoł (Start 19:50 / Zakończenie 22:40 )

1.Kochaj mnie ,a będę twoją
2.Brooklyńska rada żydów
3.Piloci
4.Baranek
5.Dlaczego tak tu jest
6.Pasażer
7.Chodź z nami
8.Oni chcą Ciebie
9.Kurwy wędrowniczki
10.Wódka
11.Celina (wersja szybka)
12.Jeśli będzie tam ja (Nowa piosenka)
13.Prosto
14.Czarne słońca
15.Gdy nie ma dzieci
16.Wysłannik
17.Lewe lewe loff
18.Dziewczyna bez zęba na przedzie
19.Marność
20.Berlin
21.Arahja
22.Latający holender
23.Do Ani
24.Leave the kids alone (cover)
25.Układ zamknięty
26.Parada wspomnień
27.Piosenka młodych wioślarzy +Hava Nagila
28.Hej ,czy nie wiecie
29.Modlitwa o wschodzie słońca
30.Psalm 151
Bis
31.Polska
32.Konsument
33.Po co wolność
34.Krew Boga
35.Totalna stabilizacja (Gruda)
36.Sowieci

Obrazek

Postprzez wr » 26 paź 2015, o 11:25

W Krakowie bardzo dobry koncert. Dobrze, że się zdecydowałem :)
Miło było zobaczyć dawno niewidzianych. Bullet, mistrzu! Dziękuję Ci bardzo za wszystko i gratuluję jubileuszu! :)
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez Moyojojo » 29 paź 2015, o 19:23

Warszawa 6.11 ktoś jakiś before? :roll:
Szukam kultowej żony :)

Postprzez młoda » 29 paź 2015, o 22:35

Wiem, że jeszcze sporo czasu, ale będzie ktoś może wracał po koncercie w Łodzi do Poznania i miałby 3 miejsca wolne w samochodzie?:)

Postprzez grabson » 30 paź 2015, o 18:15

W Łodzi dostępne są jeszcze kolekcjonerskie, ale raczej nie zapowiada się żeby zostaly wyprzedane. Niedziela jednak nie jest najlepszym terminem na koncert
L ikwidować
O bijać
B ombardować
O ko ci zbieleje fraferze

Postprzez Jen » 1 lis 2015, o 23:14

Ech, pierwszy koncert 15.06.2003 rok, nadzieja na Polskę i niezapomniana podróż pociągiem powrotnym
A w piątek parada wspomnień - odliczam już dni.
Do zobaczenia.

...a gdyby się te dusze tutaj kiedyś zabłąkały, to pozdro dla Zuzy, Pitera, Ostacha, WBKR, Marka i Tiera.
Nie zapominaj o ludziach,
że mają grypę, imieniny, małe kłopoty, nudne historyjki do opowiedzenia przez telefon. Nie zapominaj, chociaż oni też nie mają czasu. I mogą zapomnieć.

Postprzez Moyojojo » 2 lis 2015, o 22:11

młoda napisał(a):Wiem, że jeszcze sporo czasu, ale będzie ktoś może wracał po koncercie w Łodzi do Poznania i miałby 3 miejsca wolne w samochodzie?:)

Również poszukuję, ale do Warszawy ;)
Szukam kultowej żony :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM