somekind napisał(a):kwino napisał(a):Obecnie czytam jego listy.
Nieładnie czytać cudzą korespondencję.
"Excentrycy":
https://www.polskieradio.pl/9/206/Artyk ... Excentrycy
somekind napisał(a):kwino napisał(a):Obecnie czytam jego listy.
Nieładnie czytać cudzą korespondencję.
wicprze napisał(a):Przeglądałam pobieżnie cały wątek i nie nadknęłam się na nic na temat w sumie świeżutkiej perełki czyli autobiografii Kazika w postaci wywiadu rzeki " Idę tam gdzie idę", czytaliście? Jakie wrażenia?
arielg napisał(a):Sławomir Rawicz - Długi marsz rewelacyjnie się czyta;)
juniorka. napisał(a):Vladimir Fedorowski "Tajemnica Kremla".
juniorka. napisał(a):Vladimir Fedorowski "Tajemnica Kremla".
redhead napisał(a):onyx napisał(a):... "Miasto utrapienia" Jerzego Pilcha.
czytałem - nawet niezłe
o dziwo z podpisem mam ksiązkę - nie wiem (albo nie pamiętam) jak to się stało
--------------------
aktualnie - rzecz co wpadła mi w ręce przypadkiem
blake - zaślubiny nieba i piekła
bracie napisał(a):"cień wiatru", "gra anioła", więzień nieba" Zafona. Najlepiej ciągiem i w koniecznie tej kolejności.
uve napisał(a):"Życie" Keitha Richardsa, dosyć ciekawa pozycja, nawet dla osób w żaden sposób niezwiązanych z Rolling Stones
matt.G napisał(a):Krzysieq napisał(a):Ostatnio wpadło mi w ręce 'Spowiadałem się grobowi' pana Andrzeja Zielińskiego, z domu 'Słowik'.
a nie przypadkiem "Skarżyłem się grobowi" ? : ) Też czytałem to kilka dobrych lat temu.
wicprze napisał(a):Przeglądałam pobieżnie cały wątek i nie nadknęłam się na nic na temat w sumie świeżutkiej perełki czyli autobiografii Kazika w postaci wywiadu rzeki " Idę tam gdzie idę", czytaliście? Jakie wrażenia?
redhead napisał(a):onyx napisał(a):Teraz "Czas ciekawy,czas niespokojny"-rozmowa z Leszkiem Kołakowskim.
czytałem częśc 1 - drugą mam nadzieję doczytać jeszcze
do LK mam stosunek ambiwalentny - mam kilkanaście pozycji autora na półeczce, cenię go wielce (wielki człek to był) ale w kwestiach jego początków jestem nastawiony in minus - szczególnie w tych frag. kiedy kreśli wojnę i czasy tuż po
dziwnie się czasem losy człowieka układają
czerwona "1" warta czytania - polecam
weź poprawkę że Mentzel (sympatyczny człowiek przy bliższym poznaniu skądinąd) to wyznawca LK więc żadnego pytania wrogiego się nie spodziewaj
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości