dwaeuro napisał(a):Jak Szacowne Grono głosuje? Co? :p
Dzisiaj kult spadł na drugie w LP3.
nevermind napisał(a):Witam.
Czy wiadomo coś na temat singla?Czytałem wypowiedz Sławka Pietrzaka przed wydaniem "Wstydu",że coś planują wydac tuż po wydaniu płyty.Więc jestem ciekaw,czy wzorem lat ubiegłych bedzie coś limitowanego zawierajacego różne wersje poszczególnych muzyków.
SP napisał(a):KULT - „Suplement – Wstyd”.
Suplement stanowi kontynuację i jednocześnie uzupełnienie płyty „Wstyd”.
Nowy album rozwija poruszane we wcześniejszym wydawnictwie wątki polityczne i społeczne, a muzyka utrzymana jest w charakterystycznym dla KULTU stylu – wyrazista rytmika oraz rozbudowane sekcje dęte.
Na płycie pojawi się osiem utworów, a oprócz autorskich kompozycji będą też dwa covery.
Jarek Ważny, puzonista zespołu, tak mówi o „Suplemencie”: „...niektóre rzeczy z suplementu podobały mi się bardziej niż te, które znalazły się na „Wstydzie”. Dzięki głosowaniu, dzięki temu quasi-demokratycznemu sposobowi mamy dwie płyty równe, ciężko powiedzieć, która jest lepsza i obie wydają mi się sensowne.”.
Premiera 2 grudnia 2016.
1. Modlitwa o wschodzie słońca
2. Leave the kids alone
3. Na dworze twego rodzaju
4. Jeśli nie masz nic do powiedzenia
5. Ten kto patrzy w chmury
6. Polityk muzykiem
7. Z podniesionym czołem
8. Tylko tego mi daj
maka napisał(a):Jest i suplement. Aczkolwiek premiera dopiero 2 grudnia, ale zamawiać już możnaSP napisał(a):KULT - „Suplement – Wstyd”.
Suplement stanowi kontynuację i jednocześnie uzupełnienie płyty „Wstyd”.
Nowy album rozwija poruszane we wcześniejszym wydawnictwie wątki polityczne i społeczne, a muzyka utrzymana jest w charakterystycznym dla KULTU stylu – wyrazista rytmika oraz rozbudowane sekcje dęte.
Na płycie pojawi się osiem utworów, a oprócz autorskich kompozycji będą też dwa covery.
Jarek Ważny, puzonista zespołu, tak mówi o „Suplemencie”: „...niektóre rzeczy z suplementu podobały mi się bardziej niż te, które znalazły się na „Wstydzie”. Dzięki głosowaniu, dzięki temu quasi-demokratycznemu sposobowi mamy dwie płyty równe, ciężko powiedzieć, która jest lepsza i obie wydają mi się sensowne.”.
Premiera 2 grudnia 2016.
1. Modlitwa o wschodzie słońca
2. Leave the kids alone
3. Na dworze twego rodzaju
4. Jeśli nie masz nic do powiedzenia
5. Ten kto patrzy w chmury
6. Polityk muzykiem
7. Z podniesionym czołem
8. Tylko tego mi daj
LP
CD
8 piosenek, bardzo fajnie. Okładka to pewnie ten pierwowzór płyty podstawowej. Nawet spoko, chociaż chyba okładka płyty podstawowej bardziej mi się podoba.
EDIT: nie no, w sumie nie wiem która lepszaw każdym razie przyjemna ta okładka suplementu i fajnie że się tak łączą ze sobą te okładki.
Thorgal napisał(a):Istnienie tego suplementu to zagranie nie fair.
donkey napisał(a):jesteś pastorem
Thorgal napisał(a):drenowanie kieszeni fanów
Thorgal napisał(a):nie fair
maka napisał(a):Jest i suplement. Aczkolwiek premiera dopiero 2 grudnia, ale zamawiać już można
djadijos napisał(a):Na początku grudnia będzie limitowany singiel Madryt 1000 sztuk.
maka napisał(a):djadijos napisał(a):Na początku grudnia będzie limitowany singiel Madryt 1000 sztuk.
No i fajnie, sprezentuję sobie razem z suplementem na urodziny.
Tak a propos to pewnie niedługo puszczą drugi singiel do radia. Który numer obstawiacie? Tak brzmieniowo to fajnie wyszedłby pęknięty dom cz.2, ale skleszczone ywruk raczej nie przejdą. Myślę że to będzie To nie jest kraj, albo tytułowy Wstyd. Osobiście wolałbym Wstyd, bo prawdopodobnie wyszedłby singiel z innymi wersjami tej piosenki. Ta płytowa jest dobra, ale może trafi się takie złoto jak Prosto w wersji Morawca.
Co do samej płyty jeszcze to dopiero niedawno doszło do mnie jaka dobra jest Apokalipsa. I w sumie teraz jest numerem który najczęściej powtarzam przy odsłuchiwaniu płyty, nawet po kilka razy.
maka napisał(a):djadijos napisał(a):Na początku grudnia będzie limitowany singiel Madryt 1000 sztuk.
No i fajnie, sprezentuję sobie razem z suplementem na urodziny.
Tak a propos to pewnie niedługo puszczą drugi singiel do radia. Który numer obstawiacie? Tak brzmieniowo to fajnie wyszedłby pęknięty dom cz.2, ale skleszczone ywruk raczej nie przejdą. Myślę że to będzie To nie jest kraj, albo tytułowy Wstyd. Osobiście wolałbym Wstyd, bo prawdopodobnie wyszedłby singiel z innymi wersjami tej piosenki. Ta płytowa jest dobra, ale może trafi się takie złoto jak Prosto w wersji Morawca.
Co do samej płyty jeszcze to dopiero niedawno doszło do mnie jaka dobra jest Apokalipsa. I w sumie teraz jest numerem który najczęściej powtarzam przy odsłuchiwaniu płyty, nawet po kilka razy.
blader napisał(a):Pytanie z innej beczki.
Czy wasze egzemplarze CD posiadają hologram? Zakupiłem swój egzemplarz w księgarni świat książki i hologramu nigdzie nie ma. Sprzedają piraty czy ta płyta tak ma? Chyba, że hologram był na folii i nie zwrociłem uwagi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 156 gości