Kult miałby przynajmniej znów fajne melodie i teksty, jakich nie miał od lat. Mogliby je jedynie schrzanić przekombinowanymi aranżami.
Barti napisał(a):Bardzo dobrze, że płyta będzie nagrana z Kwartetem, jestem pewien, że warto czekać na efekt końcowy.
A może po prostu tytuł płyty dać od tytułu jednego z wierszy Stanisława Staszewskiego, który na tej płycie zostanie zaśpiewany?
Barti napisał(a):Hmm... a zatem od tytułu incipitowego, tj. od pierwszych słów treści?
A jeśli nie... to może "Szafa Kazika" (skojarzenie oczywiste), "W szafie Kazika", "Ze strychu Kazika"... trochę kombinuję.
Barti napisał(a):Hmm... a zatem od tytułu incipitowego, tj. od pierwszych słów treści?
A jeśli nie... to może "Szafa Kazika" (skojarzenie oczywiste), "W szafie Kazika", "Ze strychu Kazika"... trochę kombinuję.
maka napisał(a):Jak wszyscy to i ja może dorzucę propozycję, ale ciężko coś dobrego wymyślić. Tak żeby miało odniesienie do starych płyt, proformy i tomiku wierszy który poniekąd stworzył tę płytę to może "Samotny człowiek", "Samotny tata", chociaż to drugie mogłoby być odebrane w zupełnie inny sposób
miki2000 napisał(a):Jak już zrobiła się tutaj tak giełda tytułów to proponuje ,,Spadek" lub ,,Scheda"
Sądzę że tytuł to najmniej ważna rzecz. Ważne by muzyka się obroniła i za to bardzo trzymam kciuki
Klempicz napisał(a):Barti napisał(a):Hmm... a zatem od tytułu incipitowego, tj. od pierwszych słów treści?
Szmata Kazika!
amonos napisał(a):A może ''Wiersze Taty''? Z jednej strony wiadomo, że chodzi o Taty a z drugiej strony widać, że jest to zupełnie inny projekt. Wydaje mi się, że lepsze niż ''Syn Staszka''![]()
![]()
donkey napisał(a):Eska rock to jednak są muzgowce: http://www.eskarock.pl/eska_rock_news/k ... zej/140298
Macie ich w patronach medialnych?
Łukasz_eM napisał(a):donkey napisał(a):Eska rock to jednak są muzgowce: http://www.eskarock.pl/eska_rock_news/k ... zej/140298
Macie ich w patronach medialnych?
Przypomniało mi się jak pewien portal internetowy podał niusa, że teksty na najnowszą studyjną płytę KNŻ napisał perkusista Tomasz GoehsTak jak w tym przypadku wszystko było jasno przedstawione na filmiku ze studia
donkey napisał(a):To na Tatę 3 tekstów nie pisał Goehs? Nie kupuję w takim razie
Klempicz napisał(a):donkey napisał(a):To na Tatę 3 tekstów nie pisał Goehs? Nie kupuję w takim razie
Nie pisał. Ale czytał i mówi, że też by takie napisał. To chyba wystarczy?
artek napisał(a):czyli w Tata 3, obiegowo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 118 gości