Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez somekind » 23 wrz 2012, o 20:10

Bulizzor napisał(a):Ze swojej strony polecam z Żabki dwa piwka browaru Kormoran - Warnijskie i Orkiszowe. Pycha :) Cena 5zł za sztukę.

Z Kormorana akurat wszystko poza Rześkim jest świetne.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Carlos » 6 paź 2012, o 17:57

Obrazek
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez slaw » 9 paź 2012, o 21:44

Obrazek

Urzekło mnie to piwo ostatnio. Wszystkie dotychczasowe miodowe, które piłem (Fortuny, Trybunały itd.) się chowają. Pijąc czuje się esencję prawdziwego miodu. No, mistrzostwo. Na Śląsku ponoć dość często można je spotkać.

Postprzez Ender » 10 paź 2012, o 12:53

slaw napisał(a):Obrazek

Urzekło mnie to piwo ostatnio. Wszystkie dotychczasowe miodowe, które piłem (Fortuny, Trybunały itd.) się chowają. Pijąc czuje się esencję prawdziwego miodu. No, mistrzostwo. Na Śląsku ponoć dość często można je spotkać.

A jak byś porównał do Ciechana Miodowego? Bo u mnie akurat on wygrywa w rankingu browarów miodowych, ma wg mnie właśnie najbardziej wyrazisty smak miodu. Tego, które prezentujesz nie piłem, ale może jak następnym razem zahaczę o Katowice (bo w Bydgoszczy nie widziałem), to spróbuję.

Postprzez Jedras » 10 paź 2012, o 21:34

[img]1.bp.blogspot.com/-LMOvgrJ2Mw8/TufLfFrHvoI/AAAAAAAAAZM/B_pX3OHPHqo/s1600/IMG+009_bartnik.jpg[/img]

Nie wiem czy ktoś wcześniej wspominał o tym piwku;) Czuć, że w składzie ma naturalny miód a przy tym nie jest za słodkie.

Postprzez ido » 11 paź 2012, o 19:05

Polecam PERON w Łodzi tzn DOM PIWA:) tam są pyszne piwa... wiśniowe jest dobre :) Choć jestem z wielkopolski, to PERON wspominam doskonale, zwłaszcza iż myślałam, że jestem w nim całą noc, a byłam półtorej godziny :D nie pamiętam,jak wyszłam ;)
I tylko chcę Ci powiedzieć
Ten pociąg nie pojedzie jeśli Ty w nim nie będziesz

Postprzez Jedras » 11 paź 2012, o 22:14

ido napisał(a):Polecam PERON w Łodzi tzn DOM PIWA:) tam są pyszne piwa... wiśniowe jest dobre :) Choć jestem z wielkopolski, to PERON wspominam doskonale, zwłaszcza iż myślałam, że jestem w nim całą noc, a byłam półtorej godziny :D nie pamiętam,jak wyszłam ;)

Jeśli chodzi o Łódź to polecam Bar Anna (ul. Tuwima 1). Mnóstwo regionalnych piw w rozsądnych cenach i ciekawe towarzystwo. Tak na co dzień schodzi się mnóstwo giterii, od czasu do czasu skinheadzi ale ogólnie bardzo klimatyczne miejsce:)

Postprzez ido » 12 paź 2012, o 09:47

Jedras napisał(a):
ido napisał(a):Polecam PERON w Łodzi tzn DOM PIWA:) tam są pyszne piwa... wiśniowe jest dobre :) Choć jestem z wielkopolski, to PERON wspominam doskonale, zwłaszcza iż myślałam, że jestem w nim całą noc, a byłam półtorej godziny :D nie pamiętam,jak wyszłam ;)

Jeśli chodzi o Łódź to polecam Bar Anna (ul. Tuwima 1). Mnóstwo regionalnych piw w rozsądnych cenach i ciekawe towarzystwo. Tak na co dzień schodzi się mnóstwo giterii, od czasu do czasu skinheadzi ale ogólnie bardzo klimatyczne miejsce:)

Lubię klimatyczne miejsca:) W Poznaniu ostatnio owych szukałam... :) ale czasem domówki ze zbiorem piwnym też są fajne i bardziej klimatyczne... choć w domu ludzi interesujących nie poznam ;)
I tylko chcę Ci powiedzieć
Ten pociąg nie pojedzie jeśli Ty w nim nie będziesz

Postprzez slaw » 14 paź 2012, o 12:29

Ender napisał(a):A jak byś porównał do Ciechana Miodowego? Bo u mnie akurat on wygrywa w rankingu browarów miodowych, ma wg mnie właśnie najbardziej wyrazisty smak miodu. Tego, które prezentujesz nie piłem, ale może jak następnym razem zahaczę o Katowice (bo w Bydgoszczy nie widziałem), to spróbuję.

Wszystkie dotychczasowe miodowe które piłem (Ciechan też) przy tym wydają się nienaturalne, w Solucie miodowym czuć idealną domieszkę miodu w piwie. I ten aromat pozostający na języku, podniebieniu po każdym łyku - niepowtarzalny.

Postprzez efiut » 15 paź 2012, o 16:29

slaw napisał(a):Obrazek

Propsuję. Trochę tego ze slawem skosztowaliśmy podczas jego służbowego wyjazdu do Krakowa.

Ponadto:
a) Zamkowe z browaru Namysłów: niezłe, bez rewelacji. Ale w tym przedziale cenowym - ma jaja.
b) Warnijskie i Orkiszowe z browaru Kormoran: bardzo dobre. W Żabce promocja była, za 2.99. Świeże, aromatyczne. Tyle pamiętam, więc tyle powiem.

Postprzez cytrynowy » 15 paź 2012, o 21:16

W sumie, to jak nie piłem całe życie, tak ostatnio zacząłem delektować się niektórymi rodzajami trunków, piwem zwłaszcza.
Nie mogę zdzierżyć wszystkich reklamowanych sikaczy, ale większość piw ze stajni Amber'a jest mega! Koźlak, Pszeniczniak, Żywe.. mmm.. :mrgreen:
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez Bayzel » 16 paź 2012, o 09:50

Obrazek
Jako ciekawostkę (nie)polecam Kenigera z Biedronki, najgorsze piwo jakie piłem w życiu (a próbowałem już chyba wszystkiego).
Tego nie da się pić! Te Jabłonowo czy Rysy w plastikowych butelkach przy tym to Paulaner :P

Postprzez Ziemo » 16 paź 2012, o 10:15

Gorsze niż Ambrosius z Kauflandu?

Postprzez slaw » 16 lis 2012, o 17:20

Ostatnio miałem okazję skosztować piwa ... czosnkowego. :o

O, to to:

http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,3518 ... ynek_.html

Okropność, choć barman w barze mówił, że nawet niektórym smakuje. Czekam na piwo o smaku ryby, tak akurat na piątek odpowiednie. :P

Postprzez oksymoron » 16 lis 2012, o 20:25

Ostatnio próbowałem Miłosława:
Obrazek
W pobliskim całodobowym mieli to w promocji za 1,8zł - jak stwierdziła pani sprzedawczyni "za drogie było i się nie sprzedawało". Wrażenie niezbyt miłe - taki lekki posmak, jakby słodkawy, charakterystyczny dla niektórych mocnych piw. Nie w moim guście, ale za te pieniądze można było wypić ;-)
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez Damazy » 16 lis 2012, o 22:22

z Miłosławia ostatnio marcowe próbowałem, b. pozytywne wrażenie.

Postprzez Granik » 16 lis 2012, o 22:57

Ja ostatnio miałem przyjemność spróbowania piwa dyniowego (Pumpkin Ale) z Browaru Pinta. Ciekawe piwo takie o jak na zdjęciu poniżej:) Polecam!
Obrazek

Postprzez madamimadamk » 16 lis 2012, o 23:31

poleciłby mi ktoś jakieś meksykańskie piwo, ale żeby nie kosztowało miliard złotych jak np. corona extra?

Postprzez Jedras » 16 lis 2012, o 23:45

Obrazek

Naprawdę eleganckie piwko;)

Postprzez bumelant » 17 lis 2012, o 00:11

Jedras napisał(a):Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie Perła się zepsuje - zawsze tak jest jeśli w tv polecą reklamy browaru...Zapewne sprzedaż piwka wzrośnie a jego jakość spadnie..

Komentując z perspektywy czasu - Perła Chmielowa kupowana w "swiecie" jest w większości przypadków nędzna. Kupowana w brązowych wymiennych butelkach na Lubelszczyźnie - to stara porządna jakość.

Postprzez zgrzyt » 19 lis 2012, o 13:47

oksymoron napisał(a):Ostatnio próbowałem Miłosława:

Ja kupiłem Miłosława bo jak to wypatrzyłem na półce to przeczytałem że to Mirosław :) dopiero w domu przeczytałem właściwie :) Tak czy tak wypić się dało :)

A wczoraj próbowałem to:
Obrazek
Taki sobie zwykły soczek piwny jak inne piwa smakowe..
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez efiut » 19 lis 2012, o 16:47

slaw napisał(a):Ostatnio miałem okazję skosztować piwa ... czosnkowego. :o

O, to to:

http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,3518 ... ynek_.html

Okropność, choć barman w barze mówił, że nawet niektórym smakuje. Czekam na piwo o smaku ryby, tak akurat na piątek odpowiednie. :P

Też to piłem, w ten sam dzień :D Aromat tragiczny, ale smak ciekawy. Idealny do jedzenia. Taki wurst na piwie czosnkowym duszony, na przykład...

Postprzez lothian » 20 lis 2012, o 20:54

Obrazek
3x łomża z braku laku !
Najlepsze piwo uber alles to Namysłów Niepasteryzowane (ktoś już je zapodał-miszczu znaczysie), to piwo przywołuje mi najlepsze czasy w kwesti konsumpcji, za komuny żarcie (szczególnie) i picie było zajebiste,
ja młodzieniec po 40-stce coś wiem na ten temat,ale z braku laku 3x łomża...

Postprzez Carlos » 21 gru 2012, o 23:55

Dzisiaj delikatnie 4xŻywiec ;)

Obrazek
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez somekind » 25 gru 2012, o 20:34

Carlos napisał(a):Dzisiaj delikatnie 4xŻywiec ;)

Ale to jest wątek o piwie.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”