jason napisał(a):Ma ktos nagranie Oj, zono moja mila zaciera z kazikem?
artek napisał(a):KULT Akustik
Poniedziałek, 20 maja 2019 o 20:00 – 22:00
Tarnowski Teatr im. Ludwika Solskiego w Tarnowie
ul. Mickiewicza 4, 33-100 Tarnów
Bilety · 90 zł – 120 zł
kroy napisał(a):Wracając do Kult Akustik - koncert dobry natomiast jedyna rzecz która powoduje że nie można go nazwać świetnym albo doskonałym to GOŚCIE.
Ja darze dużym szacunkiem dokonania każdego z tych gości osobno (może poza Januszem, który artystycznie jest, delikatnie rzecz mówiąc, niewypałem) ale wydaje mi się, że taki zespół powinien celować wyżej jeżeli chodzi o rozpoznawalność i dokonania artystyczne swoich gości.
Oczywiście, zagorzały fan Kultu i tak przyjdzie, zapłaci, uśmiechnie się na widok gości ale dla osób, które Kult znają pobieżnie czas kiedy śpiewają goście to okres w którym można swobodnie iść do kibla albo po piwo. Porządne koncerty Unplugged mają to do siebie ze goście DODAJĄ wartości a nie ODBIERAJĄ wartość.
Liczę, że ktoś kiedyś to przemyśli i gościę bedą odpowiedni do rangi wydarzenia i klasy zespołu jakim jest Kult.
Wystarczy spojrzeć na popularność wspólnego wykonania Polski Kazika z Organkiem, można też zaprosić Munka Staszczyka, Kasię Nosowską, Darie Zawiałow - coś, co jak już mówiłem, doda wartości zamiast występy gości kwalifikować jako "gorszą cześć koncertu".
Pozdro!
kroy napisał(a):
Wracając do Kult Akustik (...)
Porządne koncerty Unplugged mają to do siebie ze goście DODAJĄ wartości a nie ODBIERAJĄ wartość. (...)
Wystarczy spojrzeć na popularność wspólnego wykonania Polski Kazika z Organkiem, można też zaprosić Munka Staszczyka, Kasię Nosowską, Darie Zawiałow - coś, co jak już mówiłem, doda wartości zamiast występy gości kwalifikować jako "gorszą cześć koncertu".
Pozdro!
artek napisał(a):kroy napisał(a):
Wracając do Kult Akustik (...)
Porządne koncerty Unplugged mają to do siebie ze goście DODAJĄ wartości a nie ODBIERAJĄ wartość. (...)
Pozdro!
Nie widzę w tych wykonawcach, żadnej wartości dodanej. Sorry.
jarekg napisał(a):Serio nie widzisz nic fajnego w wykonaniu "Arahji" z Kasią Nosowską?
Ja wiem, że aktualnie goście to przyjaciele i rodzina Kazika ale może warto czasem wyjść poza swoje podwórko. Bo na zewnątrz dzieją się rzeczy ciekawe a dla wielu dzisiejszych twórców Kazik nadal jest autorytetem. Myślę, że warto to wykorzystać.
EDIT: Inna sprawa, że ci sami goście na koncertach - to już naprawdę robi się nudne. To przede wszystkim jest powód dla którego nie chodzę na unplugged.
kroy napisał(a):
Każdy ma swoje gusta, więc rozumiem, że Tobie się to może nie podobać ale chodzi mi o zwiększenie wartości koncertu przez gościa ( i tutaj wpisz sobie polskiego artystę którego lubisz) a nie zmniejszenia wartości koncertu podczas występu Janusza
artek napisał(a):Jestem regularnie, rok w rok, na koncertach bezprądowych. Począwszy od pierwszego z 2010 r. Sety w każdym roku są inne. Kult należy szczęśliwie do zespołów, które mogą praktycznie zagrać każdy koncert w oparciu o inne numery, a koncert i tak będzie udany. Goście co roku wykonują inne numery. Jeśli jesteś uprzedzony do Yrego, Zaciera i Janusza, rozumiem, ja mam też sporo kapel, których już nie słucham, a były kiedyś dla mnie ważne. Może Twoja aprobata dla Kazika, też kiedyś minie to będziesz miał jeszcze łatwiej.
Arahja w wykonaniu Nosowskiej akurat jest spoko. Jeśli nie byłoby jej infantylnych komentarzy, przed i po, to poszłoby.
Co do autorytetu Kazik, jest i będzie. Ale poszukaj sobie wykonań z Męskiego Grania, z ubiegłego roku, to dzisiejszych twórców, nie da się słuchać w numerach kultowo-kazikowych.
Trochę jak 12 groszy z Twoja twarz brzmi znajomo...
jarekg napisał(a):[
Gdybym np. dowiedział się, że Przemek Lembicz wystąpi na anplakcie, pierwszy leciałbym kupić bilet i nawet nie patrzyłbym na cenę.
jarekg napisał(a):Sugeruję przede wszystkim pewną elastyczność w doborze gości.
artek napisał(a):A jaki ma być cel promocji młodych talentów przez Kult i Kazika?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 146 gości