Thorgal napisał(a):Dobrze, że Kazik krotka zapowiedzia przed Prosto odcial sie od Owsiaka i politycznej agitki na Woodstock.
A czym jest Woodstock? Tu samozaoranie Jerzego:
https://m.cda.pl/video/376142579
artek napisał(a):Thorgal napisał(a):Dobrze, że Kazik krotka zapowiedzia przed Prosto odcial sie od Owsiaka i politycznej agitki na Woodstock.
hmmm, może on ma jakąś alternatywną projekcję rzeczywistości, widzi jakieś obrazy, słyszy jakieś obce głosy?
Horst Uhlke napisał(a):artek napisał(a):Thorgal napisał(a):Dobrze, że Kazik krotka zapowiedzia przed Prosto odcial sie od Owsiaka i politycznej agitki na Woodstock.
hmmm, może on ma jakąś alternatywną projekcję rzeczywistości, widzi jakieś obrazy, słyszy jakieś obce głosy?
Jak dla mnie - ten gość ma duże parcie na "rządzenie duszami", spokojnie sprawdziłby się jako guru jakiejś sekty. Początki były takie sobie: reżimowe PR4 i jakieś tam akcje z chińskimi ręcznikami i słoniami. Wreszcie WOŚP okazało się super pomysłem do realizacji tego celu: jest tzw. autorytetem, jego komentarze są szeroko cytowane i analizowane, liczą się z nim politycy.
A Kazik/Kult - jakoś było im nie po drodze z Owsiakiem, stąd po tym występie tyle emocji i komentarzy.
Horst Uhlke napisał(a):djadijos napisał(a):
Tymczasem Jarek Ważny na łamach czasopisma NIE wypowiedział się o wizualizacjach.
http://nie.com.pl/szeregowiec-kurski/#more-49324
Ojp... komentarz zespołu(?) dot. piosenki "Po co wolność" na łamach gazety Urbana - świat się kończy - jakby ktoś 30 lat temu coś takiego zapowiedział - każdy pukałby się w czoło.
Notabene zastanawiam się nad reakcją społeczności forumowej, gdyby oświadczenie zawisło np. na stronie ONR.
Pleban napisał(a):Horst Uhlke napisał(a):djadijos napisał(a):
Tymczasem Jarek Ważny na łamach czasopisma NIE wypowiedział się o wizualizacjach.
http://nie.com.pl/szeregowiec-kurski/#more-49324
Ojp... komentarz zespołu(?) dot. piosenki "Po co wolność" na łamach gazety Urbana - świat się kończy - jakby ktoś 30 lat temu coś takiego zapowiedział - każdy pukałby się w czoło.
Notabene zastanawiam się nad reakcją społeczności forumowej, gdyby oświadczenie zawisło np. na stronie ONR.
JW pisał na swoim blogu, że w ramach pracy (naukowej?) ostatnio dość często odwiedza starych komunistów w celach przeprowadzenia wywiadów. Z Urbanem miał się spotkać przez Polandrockiem, ale musiało to zostać przełożone... wygląda na to, że chyba już się spotkał
pavulon napisał(a): Zwłaszcza uradowali mnie "Parkiem 23" , bo już nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem coś z "Poligono".
Szkoda tylko że Kazik był chyba albo strasznie spięty, albo nie miał humoru. Po tylu latach kiedy wreszcie zagrali na tak dużym festiwalu i przed tak mega dużą publicznością, sądziłem że Kazik będzie bardziej rozemocjonowany i da temu większy wyraz.
Też takie moje wrażenie z relacji Kazik - Jurek było, że oddali sobie szacunek, ale bez zbędnej wylewnosci z każdej ze stron.
artek napisał(a):Moim zdaniem publiczność średnio weszła w relację z zespołem i piosenkami. Liczyłem na większy oddźwięk na Polsce czy Baranku. Było tak sobie, co widać po filmach Kręcioły. Jednak Stodoła albo Spodek dają lepsze efekty. To nie ilość słuchaczy a jakość decyduje. Kiedy kilka tysięcy kupi bilet, robi to świadomie i to widać na koncercie.
Jurek pewnie chciał więcej...
Jaaasiek napisał(a):artek napisał(a):Moim zdaniem publiczność średnio weszła w relację z zespołem i piosenkami. Liczyłem na większy oddźwięk na Polsce czy Baranku. Było tak sobie, co widać po filmach Kręcioły. Jednak Stodoła albo Spodek dają lepsze efekty. To nie ilość słuchaczy a jakość decyduje. Kiedy kilka tysięcy kupi bilet, robi to świadomie i to widać na koncercie.
To Waść w złym miejscu musiałeś być. Z górki ASP było cudownie miło posłuchać jak wszyscy śpiewają. Dopiero z daleka to nabiera rozmachu.
jarekg napisał(a):Jaaasiek napisał(a):artek napisał(a):Moim zdaniem publiczność średnio weszła w relację z zespołem i piosenkami. Liczyłem na większy oddźwięk na Polsce czy Baranku. Było tak sobie, co widać po filmach Kręcioły. Jednak Stodoła albo Spodek dają lepsze efekty. To nie ilość słuchaczy a jakość decyduje. Kiedy kilka tysięcy kupi bilet, robi to świadomie i to widać na koncercie.
To Waść w złym miejscu musiałeś być. Z górki ASP było cudownie miło posłuchać jak wszyscy śpiewają. Dopiero z daleka to nabiera rozmachu.
Ja byłem prawie pod samą sceną, wokół mnie sporo osób znało teksty, nie tylko "Baranka" czy "Polski". Z drugiej strony o jakiej interakcji tu można mówić? Ponad 700 tysięcy osób, lekko licząc, z czego część po raz pierwszy na Kulcie, a teren koncertu tak rozległy, że ciężko pewnie było Kazikowi cokolwiek ogarnąć. Porównanie do Stodoły moim zdaniem średnio trafione.
Thorgal napisał(a):Byloby inaczej, gdyby Kazik zawołał: Jesteście tam?!
Jak się czujecie?! Woodstock, jesteście zaje...ści!
Ludzie tam śpiewają i skaczą jak ktoś z nimi porozmawia, zbuduje relację. Jak na randce. A Kazik tylko z muzyką zapieprza. Dziwak. Publicysta. Socjolog.
artek napisał(a):
jak Ty to ogarnąłeś...
Pleban napisał(a):artek napisał(a):
jak Ty to ogarnąłeś...
Kiedyś uczyli czytania i wyciągania wniosków...
artek napisał(a):Pleban napisał(a):artek napisał(a):jak Ty to ogarnąłeś...
Kiedyś uczyli czytania i wyciągania wniosków...
to widać...
Pleban napisał(a):Od razu spytam: mam Cię za coś przeprosić?
Horst Uhlke napisał(a):Wracamy do punktu wyjścia: pisałem Ci, że różne były rodzaje propagandy. Kwestia metodologii, obecna jest bardziej drewniana i tyle. Poprzednia była bardziej "ogarnięta" stosując krytykę "kontrolowaną'. Pamiętam np. jak ładnie w wiadomościach tłumaczyli program powszechnej prywatyzacji, likwidację OFE czy podniesienie wieku emerytalnego. Kurski mógłby się wiele nauczyć (może się nauczyL )
Horst Uhlke napisał(a):Dresy, karki, różne zakapiory etc. generalnie mają alergię na to, że ktoś im się wpieprza „na ich teren” – jak ktoś się prosi o wp…., to nic prostrzego iść na ich „teren” i prowokować ich. Te prowokacje tak naprawdę służą tym organizacjom do pokazania, że w Polsce jest nietolerancja. To jest jakaś marginalna grupa ludzi a nie reprezentatywna społeczność.
Horst Uhlke napisał(a):A ja też jakoś nie potrafię zrozumieć Twojego rozumowania, np. reżim stalinowski popełnił większe zbrodnie (ilościowo) i tak samo prześladował homoseksualistów ale te środowiska jakoś z sowietami i komunistami tych prześladowań nie kojarzą.
Horst Uhlke napisał(a):Z tych samych przyczyn, co człowiek bez ręki nie będzie dopuszczony do skakania o tyczce. Czy on jest przez to dyskryminowany? Mi chodzi o równość wobec prawa a nie o możliwość korzystania z pewnych praw obwarowanych warunkami. Czy rodzeństwo chcące zawrzeć małżeństwo też jest dyskryminowane? Nie – bo ta instytucja jest ściśle określona, ale dla każdego są przewidziane te same warunki i dostępność jest powszechna dla wszystkich.
Horst Uhlke napisał(a):Tak to nazywają – chcą dodatkowej ochrony przed rzekomą dyskryminacją.
Horst Uhlke napisał(a):To, że komuś się chce rzygać na widok dwóch spółkujących facetów, nie oznacza od razu, że chce ich wsadzać do więzienia.
Horst Uhlke napisał(a):Ponadto, mam duże wątpliwości, czy te organizacje propagujące ideolo LGBT są faktycznie reprezentantami tych osób. Znam kilu homoseksualistów i oni uważają, że z tej działalności jest więcej złego niż dobrego a te parady ukazują ich faktycznie jak jakichś dewiantów z kolorowymi piórkami w d.. .
Horst Uhlke napisał(a):Po drugie, to o czym piszesz wynika też z tego, że tzw. prawica (określenie umowne) rządziła bardzo krótko po 89 r. i nawet jakby chcieli to nie zdążyli skręcić żadnego „dila”
Horst Uhlke napisał(a):Wyluzujcie - normalnie jacyś "strażnicy moralności" na forum. Od tego jest forum aby sobie na nim dyskutować - Kult wystąpił i różne są aspekty tego występu i ludzi mają na ten temat prawo rozmawiać. Nie ma żadnej pyskówki jest wymiana myśli/poglądów.
djadijos napisał(a):Tylko że ja nie tylko pierdole by pierdolic tylko działam dla dobra wszystkich. Tutaj to akurat tylko dodatek A dyskusja o polityce tutaj nie daje nic oprócz kłótni. Pamiętasz słowa Kazika przed wykonaniem Prosto na tym koncercie ??
Jestem typem spoleczniaka który woli zamiast pierdolic i dać się dzielić po prostu działać tam gdzie wszyscy mogą zyskać.
djadijos napisał(a):Koncert właśnie bardzo fajny, niestety tutaj jak widać niektórzy nie posłuchali co Kazik powiedział przed rozpoczęciem utworu Prosto...
Pleban napisał(a):Ten koncert musiał być ostro do dupy, skoro na jedynym fachowym w tym zakresie forum większość tego wątku to wojenka polsko-polska, a nie wrażenia z występu.
kroy napisał(a):Chlopaki, moze przeniescie sie na Wykop, forum Frondy, Pudelka no tego sie czytac nie da... sami jestescie politycy nie lepsi I nie gorsi od Owsiaka i Kazika. I jak ktos ma warpliwosci co do "obiektywnosci" tvp to po prostu jest idiota
gad napisał(a):djadijos napisał(a): niestety tutaj jak widać niektórzy nie posłuchali co Kazik powiedział przed rozpoczęciem utworu Prosto...
Panowie zdradzę wam tajemnicę, Kazik to nie jest wyrocznia i o ile jeszcze x lat temu rzeczywiście mówił mądrze, głupio, ale ciekawie, tak teraz zostało głównie głupio i mało ciekawie. Piosenka o której wspominacie jest zwykłym bełtem i zasadniczo nie znaczy zupełnie nic.
artek napisał(a):Koncert darmowy, jak dni miasta. Są prawdziwi fani a większość przypadkowa.
slaw napisał(a):artek napisał(a):Koncert darmowy, jak dni miasta. Są prawdziwi fani a większość przypadkowa.
Ale porównanie
Działoszyn od tego momentu czuje się jak milionowa metropolia!
Wśród tych przypadkowych nie fanów prawdziwych zabrakło mi na Polandrocku pani z balonikiem
Thorgal napisał(a):Na Woodstock jeżdżą fani Łydki Grubasa, Tabu, Vavamuffin, Huntera, Zalewskiego, O.N.A. i Kabanosa.
Wiekszosc z nich nie zna piosenek Kultu. Zostali na koncercie, bo byl za free i wypadalo zostac.
Porownanie z fankami Bajm, Kombii, Rodowiczki nie tak dalekie.
Thorgal napisał(a):Na Woodstock jeżdżą fani Łydki Grubasa, Tabu, Vavamuffin, Huntera, Zalewskiego, O.N.A. i Kabanosa.
Wiekszosc z nich nie zna piosenek Kultu. Zostali na koncercie, bo byl za free i wypadalo zostac.
Porownanie z fankami Bajm, Kombii, Rodowiczki nie tak dalekie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 146 gości