sumkinda napisał(a):https://allegro.pl/oferta/kult-ostatnia-plyta-cd-autografy-10802618589
Limitowane autografy
Neghe napisał(a):"Pyk pyk Niko znikł"
Jaki k*** Niko?
nazywoalenazywo napisał(a):Też tak myślałem po pierwszym przesłuchaniu. Ale już po kilku odsłuchach melodie uwidaczniają różnorodność i nie wydają się już tak podobne do siebie. Piosenki zaczynają wpadać w ucho i potem zdarza mi się nawet nucić cześć z nich. Moi faworyci to: Polityk zawsze będzie moim wrogiem, Umarłem aby żyć, Opowieść z pandemii, Prawo się wali, Na każde stopy do Europy, Szok szok disco pop, Donos do boga, Wiara, Rafi, Ziemia obiecana, Wyłącz komputer. Zulus na urozmaicenie. Jak dla mnie początek płyty może mniej wyrazisty. A może jak do niego częściej będę wracać coś jeszcze tam odkryję?
Ta trąbka i pianino bardziej uwydatnione niż poprzednio, są też oczywiście liczne skojarzenia z poprzednimi płytami, ale to nieuniknione. Ta płyta poprzez te trąbkę i mniej klasycznych gitar jakby trochę bliżej była momentami OKSK. Saksofon jakby mniej rzuca mi się na ucho albo ma inną nieco barwę brzmieniową bardziej kojarzącą się z trąbką.
Darek Szerszeń napisał(a):Minęło tyle czasu, a ja nie wiem co mam powiedzieć o nowej płycie, nie wiem co mam sądzić mimo, że już tyle razy ją przesłuchałem od deski do deski. Pierwszy raz jestem na rozdrożu, z jednej strony nie takiego Kultu chciałem, a z drugiej strony sięgam po nią i jak już włączę to przesłuchuję z miłą chęcią. Muzycznie jest bardzo dobrze, może czasem dęciakow za dużo i takich trochę przekombinowanych. Wiemy, że Kazika "konikiem" jest Afryka Południowa i pewnie ma on bardzo dużo do powiedzenia na ten temat ale utwór "Zulu... " omijam, próbowałem go posluchać do końca, ale mam z tym problem. Szok Szok jak się słucha na płycie jest ok. Ale chcąc oglądnąć teledysk to trzeba być twardym aby dotrwać do końca, widzę TLove od razu. Z utworem "prawo się wali" też nie daje rady. Utwory 2,4,8,10,12,14,24,28,30,31 są moimi ulubionymi. A "polityk", "wiara", "ziemia" "Rafi" "donos" to perełki. Jeśli napisałem coś nie tak, to możecie mnie skarcić.
Darek Szerszeń napisał(a):Minęło tyle czasu, a ja nie wiem co mam powiedzieć o nowej płycie, nie wiem co mam sądzić mimo, że już tyle razy ją przesłuchałem od deski do deski. Pierwszy raz jestem na rozdrożu, z jednej strony nie takiego Kultu chciałem, a z drugiej strony sięgam po nią i jak już włączę to przesłuchuję z miłą chęcią. Muzycznie jest bardzo dobrze, może czasem dęciakow za dużo i takich trochę przekombinowanych. Wiemy, że Kazika "konikiem" jest Afryka Południowa i pewnie ma on bardzo dużo do powiedzenia na ten temat ale utwór "Zulu... " omijam, próbowałem go posluchać do końca, ale mam z tym problem. Szok Szok jak się słucha na płycie jest ok. Ale chcąc oglądnąć teledysk to trzeba być twardym aby dotrwać do końca, widzę TLove od razu. Z utworem "prawo się wali" też nie daje rady. Utwory 2,4,8,10,12,14,24,28,30,31 są moimi ulubionymi. A "polityk", "wiara", "ziemia" "Rafi" "donos" to perełki. Jeśli napisałem coś nie tak, to możecie mnie skarcić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 147 gości