KULT Biała Księga ...

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

KULT Biała Księga ...

Postprzez artek » 19 paź 2012, o 20:17

http://wydawnictwo.kosmoskosmos.pl/pl/p ... nkowa.html

jak dobrze pamiętam, było takie życzenie części czytelników pierwotnego wydania i jak widać się spełniło ;)

Re: KULT Biała Księga ...

Postprzez madamimadamk » 19 paź 2012, o 22:03

hej a co z białą księgą kazika? powstaje?

Postprzez wernyhora » 19 paź 2012, o 22:08

madamimadamk napisał(a):hej a co z białą księgą kazika? powstaje?

powstaje ale w tym roku ma jej nie być mimo zapowiedzi

Postprzez despero » 20 paź 2012, o 11:24

wernyhora napisał(a):powstaje ale w tym roku ma jej nie być mimo zapowiedzi

Dobrze, że przynajmniej powstaje, bo czekam na nią niecierpliwie. :)
"Produkować broń, to na tym świecie jest pierwszy, najlepszy i największy interes"

Postprzez wernyhora » 20 paź 2012, o 11:36

no tak, a tak się napaliłem że już w tym roku będę wszystko wiedzieć

Postprzez ron oczywistek » 20 paź 2012, o 12:58

despero napisał(a):
wernyhora napisał(a):powstaje ale w tym roku ma jej nie być mimo zapowiedzi

Dobrze, że przynajmniej powstaje, bo czekam na nią niecierpliwie. :)

Powstaje albo i nie powstaje...
W lutym po koncercie pytałem o tę kwestię Kazika i jak sam zainteresowany stwierdził był już "przesłuchany" przez W. Weissa. Natomiast później autor jakoś nie mógł się pozbierać do dalszych przesłuchań i na ów moment praca stała w miejscu ( chyba od dłuższego czasu o ile mnie pamięć nie myli). Tak wyglądały sprawy pod koniec lutego, więc rychłego ukazania się tego dzieła jakoś bym tak się nie spodziewał.

Postprzez Thorgal » 20 paź 2012, o 13:29

Te wersja kieszonkowa ponoć dostosowana jest formatem do kieszeni na telefony komórkowe.
Kapitalny pomysł - jak to mawiał Włodek Szaranowicz.
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Gurt » 21 paź 2012, o 00:46

bongo napisał(a):Wiecie kto jest może adminem profilu Kultu na fejsiku?

To ciebie ten mistrz opierdolił za marudzenie za fanowskim portalem Połomskiego? :|
Obrazek

Postprzez despero » 21 paź 2012, o 19:56

bongo napisał(a):Wiecie kto jest może adminem profilu Kultu na fejsiku?

Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że adminem jest pewu, ale ile w tym prawdy tego nie wiem.
"Produkować broń, to na tym świecie jest pierwszy, najlepszy i największy interes"

Postprzez Gurt » 22 paź 2012, o 02:05

No coś gównianego wisi w powietrzu, skoro wystarczy wzmianka o połomskim.art.pl, żeby admin zaczął opierdalać fana jak wąsaty ojciec swojego gimbusa. Nie ma opcji, że to pewu, on fanów szanuje, a i dobrze wie, jak o wizerunek kapeli dbać. To ewidentnie jakaś gorąca głowa, co nie za dobrze potrafi panować nad emocjami, ma fuchę do odpierdolenia i tak to traktuje. No wyobraź sobie, że w mięsnym, po wspomnieniu o szynce, którą zawsze kupowałeś i była najlepsza, ale przestali ją dostawać, sprzedawczyni ci sprzedaje tekst na poziomie, że nie ma jej i nie będzie, przestań pan marudzić, bierz pan tą szynkę z konstara albo spierdalaj. Mądry właściciel sklepu nigdy by tak nie zrobił.

Co do tej tożsamości, to mi się wydaje, że jak sprawa była gorąca, było że to jakaś młoda kobieta chciała dostać hasła na fejsbukowy profil połomskiego. Do mojego rysopisu i metafory sklepu mięsnego pasuje, ale teraz już zamykam mordę, bo to chyba ktoś z rodziny Kaźmirza, więc nie wypada.
Obrazek

Postprzez despero » 22 paź 2012, o 14:52

Gurt napisał(a):to chyba ktoś z rodziny Kaźmirza

Zgadza się, była to (najprawdopodobniej) niejaka Karolina Staszewska, czyli było nie było, żona syna Kazika, ale raczej wątpie w to by to ona była adminem Kultu. ;)

Postprzez zgrzyt » 22 paź 2012, o 15:17

Czy ktoś już zakupił to wydawnictwo? jak "wrażenia"??
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez polake » 22 paź 2012, o 16:42

Czy to prawda, że to wydanie posiada mniej zdjęć, a więcej tekstu (dopisana historia zespołu za okres po wydaniu Białej Księgi)? Bo takie coś słyszałem i nie wiem, czy to prawda.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez oksymoron » 22 paź 2012, o 16:48

polake napisał(a):Czy to prawda, że to wydanie posiada mniej zdjęć, a więcej tekstu (dopisana historia zespołu za okres po wydaniu Białej Księgi)? Bo takie coś słyszałem i nie wiem, czy to prawda.

Pierwszy post w tym temacie:
Kosmos Kosmos napisał(a):Pierwsze wydanie „Białej księgi”, z 2009 roku, miało postać bogato ilustrowanego albumu. W edycji obecnej mogliśmy zachować jedynie wybrane fotografie. (...) Zgodnie z życzeniem Kazika tekst został zachowany w postaci z wydania pierwszego, a wzbo­gaciło go jedynie omówienie muzyki Kultu, która trafiła na rynek od tamtej pory.
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez polake » 22 paź 2012, o 16:56

oksymoron napisał(a):
polake napisał(a):Czy to prawda, że to wydanie posiada mniej zdjęć, a więcej tekstu (dopisana historia zespołu za okres po wydaniu Białej Księgi)? Bo takie coś słyszałem i nie wiem, czy to prawda.

Pierwszy post w tym temacie:
Kosmos Kosmos napisał(a):Pierwsze wydanie „Białej księgi”, z 2009 roku, miało postać bogato ilustrowanego albumu. W edycji obecnej mogliśmy zachować jedynie wybrane fotografie. (...) Zgodnie z życzeniem Kazika tekst został zachowany w postaci z wydania pierwszego, a wzbo­gaciło go jedynie omówienie muzyki Kultu, która trafiła na rynek od tamtej pory.

Dzięki, nie doczytałem :)
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez ŁabęćDeZet » 22 paź 2012, o 21:27

W końcu będę to mógł po ludzku przeczytać. Do albumu podchodziłem kilka razy i mi nie wychodziło czytanie.

Postprzez Bullet » 22 paź 2012, o 22:29

To znaczy, że został omówiony jeszcze singiel "Karinga"? Bo to w zasadzie jedyne wydawnictwo, które wyszło "od tamtej pory"... :ugeek:

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez rychu » 22 paź 2012, o 22:41

I koncert MTV.
W zasadzie to kupiłem to kuzynce na urodziny w sobotę, ale nie zajrzałem do środka, czy jest coś nowego w porównaniu z wersją dużą - oczywiście słabszy papier i brak zdjęć.
Ludzie nie wykształceni sa o wiele lepsi od ludzi wykształconych.
Człowiek wykształcony jest silnie spaczony swoją wiedzą. A. C

Postprzez dwaeuro » 23 paź 2012, o 03:09

Bullet napisał(a):

To znaczy, że został omówiony jeszcze singiel "Karinga"? Bo to w zasadzie jedyne wydawnictwo, które wyszło "od tamtej pory"... :ugeek:

Pozdr.

Tak to jest z grubsza to co było w Teraz Rocku.

Postprzez Gurt » 23 paź 2012, o 17:54

W "TR" był kawał księgi? W jakiej formie? "Wiesiek Weiss prezentuje (odc. 31)"?
Obrazek

Postprzez dwaeuro » 24 paź 2012, o 00:51

Nie do końca - jak wyszedł singiel to był artykuł właśnie w stylu Białej Księgi, czyli opis i przeżycia do poszczególnych piosenek.

Postprzez Gurt » 24 paź 2012, o 16:13

Ale autorstwa Weissa, czy nie?
Obrazek

Postprzez artek » 24 paź 2012, o 19:52

Nowe omówienie dotyczy piosenek:
I ja ją
Nastały czasy miłości
Kazimierz po dziadku Staszewski
Gdy spadnie śnieg
Party jednoosobowe
czyli kawałki z płyty ''Karinga-Hurra! Suplement"

dodatkowo można przeczytać o "kulisach" MTV Unplugged

reszta bez zmian, oczywiście książka nie jest tak bogato ilustrowana jak pierwotne wydawnictwo ale do korzystania, czyli czytania jest o niebo poręczniejsza
kilka fotografii zostało zamieszczonych na jej końcu
nie jest to wydanie do kieszeni na komórkę ;)

Postprzez marman » 13 lis 2012, o 17:30

dostałem od małżonki, właśnie sobie czytam i słucham :)
poprzedniej wersji nie miałem w rękach, więc nie mogę porównać.

Postprzez k@zelot » 13 lis 2012, o 19:23

Ja posiadam obie wersje:)
I takowe obie mnie się podobają.
-kieszonkowa faktem niezaprzeczalnym jest o jej poręczności podczas zagłębiana zawartego w niej tekstu:)
Wersja podstawowa to już taka wisienka na torcie.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Następna strona

Powrót do FORUM