Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Jaaasiek » 30 paź 2012, o 14:22

Mnie osobiście dalej śmieszy to napuszenie Polaków, że Kaczyński był tak ważny (i inne osobistości też) międzynarodowo, że Ruskie były zmuszone go usunąć. No sorry, ale to śmieszne myśleć, że naprawdę Rosja ma aż taki interes w Polsce, żeby usunąć gościa, który w 90% robił to co mu brat podyktował. Tylko nasz naród może pomyśleć, że aż tak bardzo liczą się w Rosji z naszymi władzami.
Obrazek

Postprzez I.W.O. » 30 paź 2012, o 14:29

Jaaasiek napisał(a):Mnie osobiście dalej śmieszy to napuszenie Polaków, że Kaczyński był tak ważny (i inne osobistości też) międzynarodowo, że Ruskie były zmuszone go usunąć. No sorry, ale to śmieszne myśleć, że naprawdę Rosja ma aż taki interes w Polsce, żeby usunąć gościa, który w 90% robił to co mu brat podyktował. Tylko nasz naród może pomyśleć, że aż tak bardzo liczą się w Rosji z naszymi władzami.

No tak, jesteśmy takimi małymi, biednymi nieeuropejskimi żuczkami. ;-) Polskie kompleksy. Zastrzegam: nie wierzę na razie w żadną wersję tego, co się zdarzyło 10.04.10, bo nie jestem eskpertem lotniczym, a śledztwo trwa.

Postprzez pokemon_mateusz » 30 paź 2012, o 14:46

Wszystko można wyśmiać i sprowadzić do absurdu. A może jednak jest coś o czym nie wiemy (i pewnie nigdy się nie dowiemy). Może był zagrożeniem nie tyle dla państwa Rosysjskiego, ale dla jakichś konkretnych interesów wpływowych Rosjan w Polsce? Może np. Kaczyński wiedział o czymś, czego Ruscy się obawiali? A może w ogóle nie chodziło o Kaczyńskiego, a o inne osoby znajdujące się na pokładzie. Wiadomo, to takie moje niczym nie poparte wymysły, mimo wszystko jednak możliwości jest wiele.

Postprzez Jaaasiek » 30 paź 2012, o 14:48

Ale chodzi nie tylko o to jak nas postrzegają jako kraj na arenie międzynarodowej, ale też o politykę L.K. Czy była ona aż takim zagrożeniem dla interesów Rosji, że musiał zostać usunięty? Dlatego między innymi zadałem pytanie powyżej, ponieważ osobiście sobie nie wyobrażam, aby którakolwiek z osób na pokładzie była potencjalnym celem.
Obrazek

Postprzez Holba » 30 paź 2012, o 14:52

Jaaasiek napisał(a):Mnie osobiście dalej śmieszy to napuszenie Polaków, że Kaczyński był tak ważny (i inne osobistości też) międzynarodowo, że Ruskie były zmuszone go usunąć. No sorry, ale to śmieszne myśleć, że naprawdę Rosja ma aż taki interes w Polsce, żeby usunąć gościa, który w 90% robił to co mu brat podyktował. Tylko nasz naród może pomyśleć, że aż tak bardzo liczą się w Rosji z naszymi władzami.

bo my wszystko wiemy, najrozniejsze gierki politykow, agentow, brudne interesy czy intrygi... gowno wiemy co sie dzieje za zamknietymi drzwiami... moj dobry kolega pracuje jednej ze sluzb, pytalem sie go kiedys jak wyglada otoczenie w jego pracy, czy sa ruscy agenci etc... odpowiedzial ze jest ich
w chuj
, nie mam powodow aby mu niewierzyc, tym bardziej, ze jest zapatrzony w Radka S.

ale pal licho Kaczynskiego, co z generalicja? nie byla wazna? gen. Gagor mial kilka miesiecy pozniej objac stanowiska Głównodowodzącego Wojsk NATO...
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Holba » 30 paź 2012, o 15:15

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Łukasz_eM » 30 paź 2012, o 15:19

wiem, wiem, na trójce o 14 coś wspomnieli na ten temat

Postprzez kolend » 30 paź 2012, o 16:03

o jednym fakcie przestało się wspominać, z tego co mówiono - to Lech Kaczyński baardzo się spóźnił rano, dlatego lot był opóźniony, a warunki były zdecydowanie gorsze niż jak lądował 1szy samolot
jego spóźnienia chyba nie zaplanowali Rosjanie?

Postprzez adrianos » 30 paź 2012, o 16:51

Holba napisał(a):

bo my wszystko wiemy, najrozniejsze gierki politykow, agentow, brudne interesy czy intrygi... gowno wiemy co sie dzieje za zamknietymi drzwiami... moj dobry kolega pracuje jednej ze sluzb, pytalem sie go kiedys jak wyglada otoczenie w jego pracy, czy sa ruscy agenci etc... odpowiedzial ze jest ich
w chuj
, nie mam powodow aby mu niewierzyc, tym bardziej, ze jest zapatrzony w Radka S.

ale pal licho Kaczynskiego, co z generalicja? nie byla wazna? gen. Gagor mial kilka miesiecy pozniej objac stanowiska Głównodowodzącego Wojsk NATO...

Też mam kolegę w służbach który jest zapatrzony w Radka :) Ciekawe czy to ten sam :)

Postprzez polake » 30 paź 2012, o 17:03

polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 30 paź 2012, o 20:18

Ale sobie "Rzepa" strzeliła w stopę. Masakra.
Cezary Gmyz, autor tekstu, po południu nagle znikł i telefony przestał odbierać. (Wyborcza sugeruje, że został wmanipulowany w swój własny materiał). Okazuje się, że prokuratura prosiła "Rzepę" o wstrzymanie publikacji do czasu zebrania szczegółowych informacji, a oni to puścili.

Ogólnie rzecz biorąc: kosmos.
Czego jak czego, ale takiego tabloidowego numeru to się po "Rzeczpospolitej" nie spodziewałem.
Zwolennicy teorii zamachu z Kaczyńskim na czele mieli po konferencji prokuratury wojskowej miny, jakby ich mama przyłapała na masturbacji ;-)

Postprzez Adam » 30 paź 2012, o 20:30

Gmyz na Twitterze:
"Z niczego się nie wycofuję. Moi informatrzy to ludzie o najwyższej wiarygodności. Żródła od siebie niezależne. I zawsze będe ich chronił."

Ktoś "Rzepę" wpuścił w maliny, bo musieli być pewni informacji, skoro ją tak szybko puścili. Oczywiście ich błąd, ale zobaczcie, kto dzisiaj za jednym zamachem oberwał: Rzepa, Gmyz, PiS i Kaczyński. Ostatni najbardziej, nie przeczę, że z ich winy, bo jak zwykle Kaczyński na emocjach poleciał, zamiast się wstrzymać. Jeśli to nie przypadek, to ktoś ośmieszył tę stronę wzorowo.

Postprzez Adam » 30 paź 2012, o 20:35

I jeszcze w rozmowie z Niezależną:
- Fakty opisane przeze mnie potwierdziły cztery niezależne źródła. Publikację tekstu poprzedziło spotkanie redaktora naczelnego mojej gazety z prokuratorem generalnym Andrzejem Seremetem. Po rozmowie ze mną redakcja „Rzeczpospolitej” usunęła ze swego oświadczenia słowa „pomyliliśmy się” i uważam to za satysfakcjonujące. Myślę, że zebrany przez mnie materiał pokazuje, że wysoce prawdopodobne jest, iż wykryte substancje to trotyl i nitrogliceryna. Wbrew temu, co twierdzi prokuratura, użyte przez nią urządzenie nie służy bowiem do wykrywania pestycydów czy kosmetyków, lecz materiałów wybuchowych - mówi nam Cezary Gmyz"

Postprzez polake » 30 paź 2012, o 20:51

Strasznie naiwne są takie teksty w stylu "musieliśmy ujawnić, bo prokuratura sama z siebie nie powiedziała, że coś znalazła".

Nie trzeba być specjalnie inteligentnym, żeby nie zdawać sobie sprawy z wagi stwierdzenia, że znaleziono coś, co MOŻE być materiałem wybuchowym. Zresztą dzisiejszy dzień to doskonale pokazał.

Ja się nie dziwię prokuraturze, że nic nie mówiła, dopóki nie wiadomo na 100%:
a. czy to rzeczywiście materiały wybuchowe
b. jeżeli tak, to skąd mogą pochodzić te materiały (sam Gmyz napisał, że to może być pozostałość po II WŚ, to nie jest wymysł GW)

Kompromitujące byłoby, gdyby prokuratora ogłosiła taką rewelację, a za pół roku ją dementowała.

Pytanie, kto wpuścił Gmyza, a przez to i Rzepę na taką minę. Bo że Gmyz wierzy w to, że tam był trotyl, to niestety pewne. I mam wrażenie, że on uważa, że to jest dowód na zamach.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez I.W.O. » 30 paź 2012, o 20:52

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Ale sobie "Rzepa" strzeliła w stopę. Masakra.
Cezary Gmyz, autor tekstu, po południu nagle znikł i telefony przestał odbierać. (Wyborcza sugeruje, że został wmanipulowany w swój własny materiał). Okazuje się, że prokuratura prosiła "Rzepę" o wstrzymanie publikacji do czasu zebrania szczegółowych informacji, a oni to puścili.

Ogólnie rzecz biorąc: kosmos.
Czego jak czego, ale takiego tabloidowego numeru to się po "Rzeczpospolitej" nie spodziewałem.
Zwolennicy teorii zamachu z Kaczyńskim na czele mieli po konferencji prokuratury wojskowej miny, jakby ich mama przyłapała na masturbacji ;-)

Łosiu, zauważ proszę, co powiedziała prokuratora wojskowa: "Nie można potwierdzić istnienia, ani nieistnienia śladów materiałów wybuchowych we wraku, będzie wiadomo więcej za pół roku" (cytuję z pamięci za wiadomościami w radiowej Trójce). Czyli po 2,5 roku nie wiemy nawet, czy na wraku są ślady materiałów wybuchowych. Czyli nie wiemy nic. Ale poczekajmy, prawda nas wyzwoli.
Ostatnio edytowano 30 paź 2012, o 20:55 przez I.W.O., łącznie edytowano 1 raz

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 30 paź 2012, o 20:53

No ale cokolwiek teraz Gmyz powie, to go mniej nie kompromituje. Chyba że by pokazał informatorów - a na to nikt przy zdrowych zmysłach chyba nie liczy.
Bardzo mnie rozbawiła dzisiejsza replika Piotra Cieślińskiego: To pseudonaukowy bełkot

Postprzez I.W.O. » 30 paź 2012, o 21:01

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):No ale cokolwiek teraz Gmyz powie, to go mniej nie kompromituje. Chyba że by pokazał informatorów - a na to nikt przy zdrowych zmysłach chyba nie liczy.
Bardzo mnie rozbawiła dzisiejsza replika Piotra Cieślińskiego: To pseudonaukowy bełkot

Możliwe też, że to była celowa wrzutka w celu ośmieszenia tych, co pilnie się przyglądają śledztwu: identyczna jak ta, gdzie podrzucono opozycji sfałszowaną notatkę Agencji Wywiadu o dobijaniu rannych po katastrofie.

Postprzez sem » 30 paź 2012, o 21:11

I.W.O. napisał(a):Czyli po 2,5 roku nie wiemy nawet, czy na wraku są ślady materiałów wybuchowych. Czyli nie wiemy nic. Ale poczekajmy, prawda nas wyzwoli.

Wiemy, że na wraku Tupolewa nie stwierdzono śladów detonacji.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 30 paź 2012, o 21:37

I.W.O. napisał(a):Łosiu, zauważ proszę, co powiedziała prokuratora wojskowa: "Nie można potwierdzić istnienia, ani nieistnienia śladów materiałów wybuchowych we wraku, będzie wiadomo więcej za pół roku" (cytuję z pamięci za wiadomościami w radiowej Trójce). Czyli po 2,5 roku nie wiemy nawet, czy na wraku [b]są ślady materiałów wybuchowych

No ale na tej zasadzie to równie dobrze "Rzepa" mogła napisać na pierwszej stronie o wielkim rumuńskim magnesie, bombie helowej itd. No bo przecież prokuratura też pewnie nie może teraz potwierdzić, że magnes istniał albo nie istniał - prawda? Nie publikuje się takich rzeczy w gazecie, jak się nie ma stu procent pewności. "Rzepa" dała ciała i tyle.

Postprzez Holba » 30 paź 2012, o 22:39

Obrazek

jeszcze bedzie sie dzialo
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 30 paź 2012, o 23:25

Jakby napisał w komentarzu na facebooku, że idzie się przebrać za Czerwonego Kapturka, a potem wyjdzie na ulice oblewając się śmietaną 3,2% i krzycząc "trotyl, troyyyyl" to też byłoby dla Ciebie fundamentem teorii? Gościu dał dupy i brnie w zaparte, dobrze, może pewni politycy następnym razem dwa razy się zastanowią nad rzetelnością pewnych gazet i portali przed komentarzami w TV.
Obrazek

Postprzez Holba » 30 paź 2012, o 23:52

Gmyz duzo zaryzykowal, wydaje mi sie, ze mial pewne kwity, jak sam pisze byli to ludzie, ktorym ufa... albo to byla prowokacja zrodla, albo prokuratura "mija sie z prawda", nie wierze ze Gmyz ot tak sobie wymyslil historie o trotylu, zreszta nie dziwi mnie, ze prokuratura "zaprzeczyla" seryjny samobojca wszak grasuje ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez adrianos » 31 paź 2012, o 13:11

Rzepa, haha. Śledząc polskie media coraz bardziej czuję się jak w liceum. Ktoś, komuś, coś, wiem ale nie powiem, plotki, ploteczki, małe śmieszne intrygi, dziecinada...echh

Postprzez maciek_m » 31 paź 2012, o 17:28

adrianos napisał(a):Rzepa, haha. Śledząc polskie media coraz bardziej czuję się jak w liceum. Ktoś, komuś, coś, wiem ale nie powiem, plotki, ploteczki, małe śmieszne intrygi, dziecinada...echh

i jak tu podchodzić do tego na poważnie? A znajdą się tacy którzy na tym skorzystają :> Niestety w naszym kraju opozycja zamiast walczyć o dobro polaków i kontrolować rząd / skrupulatnie go rozliczać sama sobie strzela w stopę i ciągnie smoleńsk następny rok - i kto tu zagłosuje na nich jak sami nie potrafią się ogarnąć. A my w mediach widzimy z jednej strony lewaków a z drugiej katoli, jedni i drudzy gówno robią by żyło się nam lepiej :]

Postprzez Holba » 2 lis 2012, o 09:50

Próbki z tupolewa wciąż są w Rosji
niezalezna.pl

Wszelkie dowody na to, że na pokładzie Tu-154M mogło dojść do wybuchu są wciąż w Rosji i nikt nie wie, kiedy trafią do Polski. Chodzi m.in. o próbki, na których wykryto ślady trotylu i nitrogliceryny. Tymczasem bliski jednej z ofiar zlecił badania naukowcom z USA – wykazały obecność materiałów wybuchowych.

Polska nie ma ani próbek, ani protokołów w sprawie materiałów wybuchowych na szczątkach tupolewa. Wszystko wciąż pozostaje w rękach Rosjan – przyznaje Mateusz Martyniuk, rzecznik prasowy Prokuratury Generalnej. Uspokaja, że „wszystko zaplombowano i czekamy na ich przysłanie". Wystarczy jednak przypomnieć zabezpieczenie m.in. czarnych skrzynek – chronił je jedynie skrawek papieru z pieczątką i podpisem polskich śledczych.

Prokuratorzy podkreślają także, że najnowsze wyniki „nie są w żaden sposób miarodajne, a źródła wskazań urządzeń pomiarowych mogą być przeróżne".

Tymczasem detektory IMS, którymi ostatnio w Rosji badali wrak polscy biegli, poza tym że informują o obecności cząstek wysokoenergetycznych, również je identyfikują, wskazując nazwę rozpoznanego materiału wybuchowego. Śledczy jednak nie podali nazwy używanego modelu urządzenia.

Inną metodę badania wykorzystali eksperci z USA. To do nich zwrócił się Stanisław Zagrodzki, kuzyn śp. Ewy Bąkowskiej, o zbadanie fragmentu pasa bezpieczeństwa z Tu-154M. Amerykanie badali próbki za pomocą alkoholu metylowego metodą ekstrakcji (wydobywania). Po odparowaniu metanolu zbiera się osad, który zawiera poszukiwaną substancję. Był nią trotyl.

moglby ktos, kto zdefiniowal chorobe psychiczna u Jarka i Antka powiedziec dlaczego te probki zostaja w Rosji na 1/2 roku ? dlaczego nie mozna ich przebadac w Polsce? No i kto ufa Rosjanom ze wszystko bedzie uczciwe, reka do gory ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM