Wpadki PiSiaków

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki PiSiaków

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 8 lis 2012, o 11:47

Ja proponuję, żeby poseł Górski w ramach "szczególnej opieki finansowej" nad kobietą i jej dzieckiem, które pochodzi z gwałtu, po prostu regularnie oddawał na ten cel np. 20 proc. swojego poselskiego uposażenia. W ramach tego dealu mógłby się też załapać na "szczególną opiekę psychologiczną", o której sam uprzejmie wspomina.

Postprzez alek » 8 lis 2012, o 12:35

Holba napisał(a):To moze ja zaczne na dobry pocztek.

Siostra z Londynu dzwoni do brata. - Cześć Michał, co tam u Was w Polsce słychać?

-Mam dwie wiadomości, dobrą i złą. - Zacznij od złej. - Mama chora, dom zajął komornik, mój zakład upadł, babcia umarła bo nie miała na leki, dziadka chcą okraść gniotem-waloryzacja kwotową, sąsiad się powiesił po stracie pracy, zamknęli szkołę . ... Ania więc nie chodzi do szkoły bo nie mają pieniędzy na dojazdy, Wojtkowi odmówili chemioterapii wiec szykuje się kolejny pogrzeb... - A ta dobra wiadomość !? - Na szczęście to PO jest u władzy nie PiS

mama chora - no to do łóżka ciepłą herbatę pić (poza tym nie widzę związku z rządami PO),
dom zajął komornik- czyli uważasz, że lepiej jakby było bezprawie i ludzie, którzy zobowiązani są prawnie oddać komuś pieniądze by tego nie robili i nic nie można by było im zrobić. Chciałbyś, żebym był Ci winien choćby głupie 5 000 zł, a Ty nie mógł byś ich odzyskać? Jak tak, to pożycz tysiąc funciaków :D,
babcia umarła bo nie miała na leki - za czasów przewspaniałych rządów PiS+LPR+Samoobrona babcia miała na leki, a teraz nie ma? Co było tego powodem? Tusk jej pieniążki ukradł, żydomason jeden?!,
dziadka chcą okraść gniotem-waloryzacja kwotową - brednie Pan gadasz, średnio emeryt na waloryzacji traci uwaga... 4 grosze, czyli mniej niż jednego pensika. A jeżeli jest sytuacja tak ciężka, jak w swojej wesołej historyjce przedstawiasz, to dziadek kilkanaście złotych na miesiąc ma więcej - waloryzacja kwotowa to taka trochę ustawa Robin Hoodowska - "bogatym" emerytom zabrać, "biednym" dać - chociaż to bardzo z przymrużeniem oka, bo mówimy o kilkunastu złociszach miesięcznie,
sąsiad się powiesił po stracie pracy - chyba miał troszkę więcej problemów, przynajmniej natury psychicznej. Bo zamiast udać się do Urzędu Pracy wolał się powiesić.
zamknęli szkołę - bo młodzi ludzie, jak choćby przytoczona siostra z Londynu, zamiast prokreować w Polsce, uciekli z niej. A szkoła to normalny zakład usługowy, a jak nie ma popytu, to zakłady zamykamy.
Ania więc nie chodzi do szkoły bo nie mają pieniędzy na dojazdy - albo ma za duże mniemanie o sobie, no przecież nie będzie jeździła gimbusem z hołotą!
Wojtkowi odmówili chemioterapii wiec szykuje się kolejny pogrzeb... - tu wina po stronie zarówno PiS jak i PO. Z jedyna różnicą, że PiS cały pomysł obrzucało od najgorszych, a PO nie mam jaj się za to zabrać. Szpitale TRZEBA sprywatyzować. Ustalić jasne zasady pracy lekarzy. Szpital to też ma być normalne przedsiębiorstwo zarządzanie przez dobrego managera. Wtedy i usługi będą na najwyższym poziomie, i leków nie zabraknie. Jak w restauracji - jak mają być klienci, ma być cacy. Do tego należało by skontrolować wszystkie babcie, które chodzą do lekarza co 3 dzień tylko po to, żeby ponarzekać i spotkać się z koleżankami. Przez takie kur**szony na prawdę chory człowiek musi czekać w kolejce 3 razy dłużej w porównaniu do czasu, gdyby do lekarza chodzili faktycznie chorzy ludzie. Poza tym wizyta takiej zdrowej babci kosztuje 50 zł za jedną wycieczkę. Czyli pewnie średnio jakieś 300 zł / miesiąc licząc też wszystkie niepotrzebne badania, jakie lekarz przepisze dla świętego spokoju. I przez takie babcie biedny historyjkowy Wojtuś musi poczekać na dofinansowanie na leki do stycznia roku następnego.

Może by siostra z Londynu wróciła do Polski, płaciła tu podatki, wydawała tu pieniądze, spłaciła tym samym dług wobec Państwa za wykształcenie i powoli byłoby normalnie??

A co do PO, to największą ich wadą jest fakt, że nie mają jaj, a wszystkie brawurowe akcje robione są pod publiczkę (przykład: dopalacze)

Postprzez gad » 8 lis 2012, o 13:38

Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gorski-zgwalcone-kobiety-nie-powinny-miec-prawa-do,1,5298892,wiadomosc.html

No super Artur, ale co z ojcem? Jakieś tacierzyńskie by się jeszcze przydało. :roll:
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez Granik » 8 lis 2012, o 17:00

Jaaasiek napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gorski-zgwalcone-kobiety-nie-powinny-miec-prawa-do,1,5298892,wiadomosc.html

Brawo Artur, oby takich jak Ty więcej w PiS, może w końcu znikniecie z tej mapy politycznej...

Jestem ciekawy co szanowny pan poseł zrobił by w sytuacji kiedy taka historia przydarzyła by się w jego rodzinie? np. żonie, córce? czego oczywiście mu nie życzę...

Postprzez Goomi » 8 lis 2012, o 18:14

sąsiad się powiesił po stracie pracy - chyba miał troszkę więcej problemów, przynajmniej natury psychicznej. Bo zamiast udać się do Urzędu Pracy wolał się powiesić.

no uśmiałem się. fajne !:-)
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez Goomi » 8 lis 2012, o 18:17

Goomi napisał(a):sąsiad się powiesił po stracie pracy - chyba miał troszkę więcej problemów, przynajmniej natury psychicznej. Bo zamiast udać się do Urzędu Pracy wolał się powiesić.

Alek, rozebrałeś kawał po mistrzowsku :-) ciekawe kto się podejmie dyskusji?
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez alek » 8 lis 2012, o 18:44

Goomi napisał(a):
Goomi napisał(a):sąsiad się powiesił po stracie pracy - chyba miał troszkę więcej problemów, przynajmniej natury psychicznej. Bo zamiast udać się do Urzędu Pracy wolał się powiesić.

Alek, rozebrałeś kawał po mistrzowsku :-) ciekawe kto się podejmie dyskusji?

do kwasu pewnie i by się nadało :)

Postprzez czarliszin » 8 lis 2012, o 22:23

Granik napisał(a):

Brawo Artur, oby takich jak Ty więcej w PiS, może w końcu znikniecie z tej mapy politycznej...

Jestem ciekawy co szanowny pan poseł zrobił by w sytuacji kiedy taka historia przydarzyła by się w jego rodzinie? np. żonie, córce? czego oczywiście mu nie życzę...

Lepiej z jednej ofiary zrobić dwie i zabić dziecko?

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 8 lis 2012, o 22:36

czarliszin napisał(a):Lepiej z jednej ofiary zrobić dwie i zabić dziecko?

Wystarczy ofierze gwałtu pigułkę podać.
To wtedy nie ma żadnego dziecka jeszcze. I żadnego zabijania też nie ma. Żadnych wyrwanych rączek, nóżek, niczyjego cierpienia itp.
Natura robi dokładnie to samo w milionach przypadków, kiedy po prostu zapłodnionej komórce ze stu różnych powodów nie udaje się rozwinąć w płód. Gdybyście nad każdym takim przypadkiem mieli, "obrońcy życia", płakać, to nic innego byście w swoim własnym życiu nie robili.

A poza tym mam pogląd, że trzeba mieć wyjątkowe pokłady pokurwienia we łbie, by zgwałconą kobietę przymuszać ustawą do donoszenia ciąży pochodzącej z tego gwałtu. No i znamienne, że jeśli ktoś się z tym pokurwieniem zdradza, to raczej mężczyźni - no bo w końcu każdy się lubi powymądrzać, skoro jemu samemu nie grozi taka tragedia jak gwałt z konsekwencjami.

Postprzez czarliszin » 8 lis 2012, o 22:46

Jak nie ma "jeszcze" dziecka? To kiedy jest?
Albo... jeb się, nie interesuje mnie Twoja odpowiedź!

Postprzez kolodent » 8 lis 2012, o 22:50

Temat aborcji "wiecznie żywy". Jak dla mnie jest to dyżurny i idealny wprost temat do dzielenia społeczeństwa.
Jest to praktycznie "kwadratura koła", biorąc pod uwagę kwestię moralną i nie mu tu dobrego rozwiązania.
Jako temat społeczny, wyborczy znak na sztandarach, aborcja sprawdza się idealnie i dla jej przeciwników i dla jej zwolenników. "... nie pytaj o bełkotu logikę, jest celem samym w sobie..." - cytując klasyka.
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez Jaaasiek » 8 lis 2012, o 22:52

czarliszin napisał(a):
Granik napisał(a):Jestem ciekawy co szanowny pan poseł zrobił by w sytuacji kiedy taka historia przydarzyła by się w jego rodzinie? np. żonie, córce? czego oczywiście mu nie życzę...

Lepiej z jednej ofiary zrobić dwie i zabić dziecko?

No przecież, to akt Boży i kobieta powinna jeszcze podziękować facetowi. Nawet jak ma 14 lat i wracała z kościoła po wieczornej mszy. Przymuszać się do tego bólu, który będzie podczas porodu. I całe życie ma kochać to dziecko, które będzie jej przypominać o tym jakiego doznała uszczerbku na zdrowiu i psychice? W imię czego? Paru nawiedzonych krzykaczy? Bo Biblia tak nakazuje? Bo tak uczyli księża na katechezie?
Obrazek

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 8 lis 2012, o 22:54

Ho ho, jaki wzruszający standard dyskusji.
Oto wyznanie godne "obrońcy życia"! :lol:

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 8 lis 2012, o 23:00

kolodent napisał(a):Jak dla mnie jest to dyżurny i idealny wprost temat do dzielenia społeczeństwa.
Jest to praktycznie "kwadratura koła", biorąc pod uwagę kwestię moralną i nie mu tu dobrego rozwiązania.
Jako temat społeczny, wyborczy znak na sztandarach, aborcja sprawdza się idealnie i dla jej przeciwników i dla jej zwolenników. "

Niech zgadnę:
bo to ważna kwestia?
dotykająca spraw fundamentalnych?

Skoro sam przyznajesz, że dobrego rozwiązania (jak rozumiem: w znaczeniu ustawowym) nie ma, to po co w ogóle prawnie regulować problem?
Jeśli w Polsce jest 95 proc. katolików (używa się tej wielkości jak wygodnego oręża w wielu innych sporach), to przecież tych aborcji by prawie nie było! No przecież u katolików nie ma czegoś takiego jak niechciana ciąża albo złe urodzenie, nie?

Postprzez Jaaasiek » 8 lis 2012, o 23:04

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jeśli w Polsce jest 95 proc. katolików

Wierzących niepraktykujących i nie znających Biblii :D
Obrazek

Postprzez trini » 10 lis 2012, o 22:53

Kaczyński w Uważam Rze

Jarkowi pozostało już tylko jedno. Kaftan.
big badda boom

Postprzez czarliszin » 11 lis 2012, o 14:00

a Tobie pozostało jebnąć się w ryj! Hehe, Jarkowi można jechać, to czemu nie triniemu? Do piachu piździelcu! (Po co argumenty!) Żryj żużel bo ja tak mówie!

Postprzez gad » 11 lis 2012, o 14:12

Oj Panie czarliszin, nie wróżę Ci tutaj długiej kariery.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez Jaaasiek » 11 lis 2012, o 15:11

No cóż, napinacz internetowy, który się pewnie kolegom chwali jak to nie przypieprzył komuś Enterem.
Obrazek

Postprzez burmistrz » 11 lis 2012, o 15:55

Temu triniemu to chyba najbardziej dowalil. Ja bym mu jednak wybaczyl, pewnie najadl sie tych samych slodyczy, co jego idol z awataru. Nadpobudliwosc z powodu przedawkowania "cukru".
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez trini » 11 lis 2012, o 18:26

ojej :)

"Ten post został już zgłoszony"
ktoś mnie wyręczył, txh :roll:
big badda boom

Postprzez babeo » 12 lis 2012, o 21:23

trini napisał(a):Kaczyński w Uważam Rze

Jarkowi pozostało już tylko jedno. Kaftan.

Jakieś argumenty dla Twej wyjątkowo składnej i elokwentnej wypowiedzi?

Postprzez Holba » 12 lis 2012, o 21:26

kazdy Polak zna sie na pilce noznej i.... medycynie.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 12 lis 2012, o 21:40

babeo napisał(a):Jakieś argumenty dla Twej wyjątkowo składnej i elokwentnej wypowiedzi?

Osoba bezustannie powtarzająca kategoryczne sądy o rzeczywistości, które nie mają odzwierciedlenia w tej rzeczywistości, z pewnością ma problem z psychiką.
Zachęcam do zapoznania się z charakterystyką paranoicznego zaburzenia osobowości według klasyfikacji ICD-10.
O, choćby na Wikipedii jest. To tak a propos kaftana, który miał być - jak łatwo odczytać - przenośnią.

Ja tam nie jestem skłonny paranoików przymusowo leczyć.
Ja bym ich tylko trzymał jak najdalej od władzy.

Postprzez babeo » 12 lis 2012, o 21:41

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
babeo napisał(a):Jakieś argumenty dla Twej wyjątkowo składnej i elokwentnej wypowiedzi?

Osoba bezustannie powtarzająca kategoryczne sądy o rzeczywistości, które nie mają odzwierciedlenia w tej rzeczywistości, z pewnością ma problem z psychiką.
Zachęcam do zapoznania się z charakterystyką paranoicznego zaburzenia osobowości według klasyfikacji ICD-10.
O, choćby na Wikipedii jest. To tak a propos kaftana, który miał być - jak łatwo odczytać - przenośnią.

Ja tam nie jestem skłonny paranoików przymusowo leczyć.
Ja bym ich tylko trzymał jak najdalej od władzy.

To nie było pytanie do Ciebie.
Ja z Tobą nie rozmawiam.
Jesteś zbyt wspaniały.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM