Mr Mojo Risin napisał(a):Tego, że Rzeczpospolita straciła kredyt zaufania tłumaczyć nie musisz,sam się do niej zniechęciłem. Ale to nie tylko redakcji się tyczy ale też wydawcy. Skoro, jak piszesz, wydawca wymierza ciosy na oślep, to podejrzenia o motywy jego działania będą się pojawiać.
Mr Mojo Risin napisał(a):????????
Właśnie się dowiedziałem. Cudnie. To kto zostanie naczelnym? Kinga Rusin czy Wojewódzki?
Mr Mojo Risin napisał(a):Nie zaprzeczam też,że za poprzedniego wydawcy Rzepa nie była poddawana naciskom. Ale co to za argument, na poparcie czego? Może jak skończysz się śmiać napisz, czy to jest normalne, aby wydawca gazety spotykał się w nocy z rzecznikiem rządu, pogadał o artykule, nazajutrz Graś udawał nieświadomego durnia a wydawca ukarał tych, którzy zawinili (i to nie wszystkich) a tych, którzy nie zawinili, ujebał tak o!, przy okazji.
"z akt sprawy XIV KP 1004/12/S ...wynika, iż zamach był prowokacją policyjną dwóch agentów ABW działających w pięcioosobowej grupie ...agenci ABW udawali najbardziej radykalnych członków grupy. ... to agenci ABW zaoferowali się, że dokonają samobójczego ataku taranując bramę sejmu ciężarówką wypełnioną materiałami wybuchowymi.
...Brunon K. został aresztowany w fazie przygotowania do zamachu terrorystycznego...Do usiłowania nie mogło dojść ponieważ sam zamach miał być przeprowadzony ...przez inne osoby z grupy, którymi byli agenci Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego działający pod przykrywką."
z profilu Roberta Winnickiego
pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...
pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...
Holba napisał(a):pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...
gdzie tak glosza, podlinkuj cos. zwrociles uwage na kogo chcial robic zamach ? Na Sejm, Premiera i Prezydenta... w jaki sposob? taranujac brame wjazdowa...
Logicznie, chlop mialby jedno podejscie. Byc moze raz w roku zdarza sie sytuacja, ze w Sejmie jest i Prezydent i Premier... zeby ich wyzabijac, musieliby wjezdzac jeden po drugim, ewentualnie on musialby taranowac wjazd bezposrednio za kolumna Prezydenta/Premiera... Dla mnie to sie kupy nie trzyma....
A ha... nie postawionu mu zarzutu posiadania broniciekawe dlaczego, kto mu ta bron dostarczyl ? Wychodzi na to, ze grupa jego wspolpracownikow... bylo ich 4 lub 5
wszyscy zostali zwolnieni z odpowiedzialnosci
)) ciekawe kto ta grupe stworzyl Brunon czy ABW ?
Jak narazie tylko jeden terorysta zabil, czlonek PO, Ryszard C.
pavulon napisał(a):Holba napisał(a):pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...
gdzie tak glosza, podlinkuj cos. zwrociles uwage na kogo chcial robic zamach ? Na Sejm, Premiera i Prezydenta... w jaki sposob? taranujac brame wjazdowa...
Logicznie, chlop mialby jedno podejscie. Byc moze raz w roku zdarza sie sytuacja, ze w Sejmie jest i Prezydent i Premier... zeby ich wyzabijac, musieliby wjezdzac jeden po drugim, ewentualnie on musialby taranowac wjazd bezposrednio za kolumna Prezydenta/Premiera... Dla mnie to sie kupy nie trzyma....
A ha... nie postawionu mu zarzutu posiadania broniciekawe dlaczego, kto mu ta bron dostarczyl ? Wychodzi na to, ze grupa jego wspolpracownikow... bylo ich 4 lub 5
wszyscy zostali zwolnieni z odpowiedzialnosci
)) ciekawe kto ta grupe stworzyl Brunon czy ABW ?
Jak narazie tylko jeden terorysta zabil, czlonek PO, Ryszard C.
Akurat mi za bardzo nie chodziło o sam fakt zamachu. Czy by był, czy by go nie było. Tylko o retorykę prawicy, a dokładniej PiSu. Dla których to każda sprawa ma podwójne dno, a za wszystkim stoją tajne służby, komuniści, a przede wszystkim Rosja wespół z Donaldem Tuskiem.
Holba napisał(a):Akurat mi za bardzo nie chodziło o sam fakt zamachu. Czy by był, czy by go nie było. Tylko o retorykę prawicy, a dokładniej PiSu. Dla których to każda sprawa ma podwójne dno, a za wszystkim stoją tajne służby, komuniści, a przede wszystkim Rosja wespół z Donaldem Tuskiem.
Holba napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12908564,USA__nie_chciala_pokazac_policji_torebki__uzyli_paralizatora_.html
niby USA i nas to nie dotyczy.... aleznowu platforma ma moj glos, za zdecydowany sprzeciw w ograniczaniu wolnosci obywateli. Brawo !!! Nikt jeszcze o nas nie dbal tak jak to czyni Donald Prawdomowny.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/paraliza ... omosc.html
Holba napisał(a):skoro tak mowisz, zycze Tobie jak i wszystkim wyborcom POe "bliskich spotkan 1200 Volta"
Jaaasiek napisał(a):Holba napisał(a):skoro tak mowisz, zycze Tobie jak i wszystkim wyborcom POe "bliskich spotkan 1200 Volta"
Ja noszę bo to daje mi przewagę jeśli ktoś mnie napadnie. Używać trzeba z głową. Po to jest mózg, żeby myśleć. Czego życzę Tobie, kibolom i strażnikom parków.
Holba napisał(a):
No ale tutaj akurat za tym stoja tajne sluzby
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 79 gości