Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Mr Mojo Risin » 20 lis 2012, o 09:27

Ciekawe jest szczególnie powiązanie artukułów dotyczących kompromitacji MSZ ze zwolnieniami w Rzepie. Te artykuły o białoruskich opozycjonistach plus naciski na redakcję ze strony MSZ plus spotkania Grasia z wydawcą Rzeczpospolitej przed wypuszczeniem artykułu o trotylu oraz późniejsze tłumaczenia redakcji w tej ostatniej sprawie dają do myślenia.
Cieszę się, że mając wiele lat temu wybór drogi życiowej nie wybrałem dziennikarstwa, tylko poszedłem inną drogą. Bo o czym tu można pisać aby nie oberwać a jednocześnie moć spojrzeć w lustro z czystym sumieniem? O gaciach Dody? A może wypociny w stylu: "Pan Wiesław (l.53) nie śpi, bo trzyma szafę"?
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 20 lis 2012, o 09:46

No jasne. "Przypadek? Wątpię" :-D

Posłuchaj sobie może, co pan redaktor Gmyz wygaduje w kontekście tej sprawy. Nadal wygaduje, podkreślam - a to akurat znaczy, że ma zerową zdolność skumania, że coś spieprzył.
A to jest kwestia kluczowa i pierwotna.
Redakcja "Rzeczpospolitej" się skompromitowała, więc wydawca się wkurwił - to można zrozumieć. Inna rzecz, że ciosy rozdaje trochę na oślep.
Nie wiem, czy Ty sobie zdajesz sprawę, że w oczach tych czytelników, którzy nie traktują żadnego z dzienników/tygodników jak prawdy objawionej, "Rzepa" straciła skutkiem tej afery olbrzymi kapitał zaufania. Wcale się nie dziwię nerwowej reakcji wydawcy.

P.S 1: Jak "Rzepa" należała w połowie do skarbu państwa, również za rządów PiS, to była bardziej niezależna i niepodatna na naciski?
P.S. 2: Jako osoba, która już dziennikarstwa cokolwiek polizała, mogę Cię zapewnić, że dylemat "o czym tu można pisać, aby nie oberwać" to ja też przerabiałem. Tylko że w gazecie uznawanej dość powszechnie za prawicową. W żadnym innym miejscu nie, a tam tak. Tak że Twoje wywody o naciskach i jakości dziennikarstwa w kontekście przypadku rzekomo prześladowanego Gmyza pozwalam sobie zbyć wybuchem śmiechu.

Postprzez Mr Mojo Risin » 20 lis 2012, o 11:08

Tego, że Rzeczpospolita straciła kredyt zaufania tłumaczyć nie musisz,sam się do niej zniechęciłem. Ale to nie tylko redakcji się tyczy ale też wydawcy. Skoro, jak piszesz, wydawca wymierza ciosy na oślep, to podejrzenia o motywy jego działania będą się pojawiać. I te wątpliwości to ma raczej twój kolega po fachu, redaktor jb z Wyborczej.
Za Gmyzem się ten trotyl będzie ciągnął, nie bronię tu redaktora ani jego artykułu.
Nie zaprzeczam też,że za poprzedniego wydawcy Rzepa nie była poddawana naciskom. Ale co to za argument, na poparcie czego? Może jak skończysz się śmiać napisz, czy to jest normalne, aby wydawca gazety spotykał się w nocy z rzecznikiem rządu, pogadał o artykule, nazajutrz Graś udawał nieświadomego durnia a wydawca ukarał tych, którzy zawinili (i to nie wszystkich) a tych, którzy nie zawinili, ujebał tak o!, przy okazji.

Postprzez babeo » 20 lis 2012, o 22:02

Mr Mojo Risin napisał(a):Tego, że Rzeczpospolita straciła kredyt zaufania tłumaczyć nie musisz,sam się do niej zniechęciłem. Ale to nie tylko redakcji się tyczy ale też wydawcy. Skoro, jak piszesz, wydawca wymierza ciosy na oślep, to podejrzenia o motywy jego działania będą się pojawiać.

Dla jednych straciła z powodów o których piszesz, a dla innych z powodu skrętu w stronę GW (mianowanie Węglarczyka zastępcą naczelnego). Masakra jakaś. Jest to porównywalne, z Lisem we Wproście.

Postprzez Mr Mojo Risin » 21 lis 2012, o 09:11

????????
Właśnie się dowiedziałem. Cudnie. To kto zostanie naczelnym? Kinga Rusin czy Wojewódzki?

Postprzez babeo » 21 lis 2012, o 09:41

Mr Mojo Risin napisał(a):????????
Właśnie się dowiedziałem. Cudnie. To kto zostanie naczelnym? Kinga Rusin czy Wojewódzki?

Mają być castingi na naczelnego, gdzieś przeczytałem że ma zostać wybrany dopiero w 2013r.

Postprzez Horst Uhlke » 21 lis 2012, o 15:16

Mr Mojo Risin napisał(a):Nie zaprzeczam też,że za poprzedniego wydawcy Rzepa nie była poddawana naciskom. Ale co to za argument, na poparcie czego? Może jak skończysz się śmiać napisz, czy to jest normalne, aby wydawca gazety spotykał się w nocy z rzecznikiem rządu, pogadał o artykule, nazajutrz Graś udawał nieświadomego durnia a wydawca ukarał tych, którzy zawinili (i to nie wszystkich) a tych, którzy nie zawinili, ujebał tak o!, przy okazji.

Teraz to już jest normalne, natomiast gdyby taka rzecz miała miejsce "w mrocznych czasach rządów PiS" przeczytałbyś nazajutrz w GW elaborat naczelnego o niedopuszczalności takich sytuacji połączonego z apelem o wolność mediów.

Moje 12 groszy do całej tej afery trotylowej: Cała sprawa pokazuje dokonane już zmanipulowanie opinii publicznej dot. katastrofy smoleńskiej. Osią dyskusji stają się kolejne "teorie spiskowe" różnych "prawicowych oszołomów", stan psychiki Kaczora, analiza karier naukowych profesorów wypowiadających się ws. katastrofy "niezgodnie z linią", czy badanie kompetencji dziennikarzy którzy pojadą z tematem za daleko.
Choćby przy okazji ostatniej afery z Gmyzem, zapraszane do dyskusji różne autorytety (Lis reaktywował w tym celu nawet Mazowieckiego) nie zastanawiają się dlaczego aż 2 i pół roku po katastrofie prokurator nie ma jednoznacznej wiedzy na obecność materiałów wybuchowych w resztkach samolotu (bo przypominam, że na konferencji nie nastąpiło jednoznaczne dementi w tym temacie). Dlaczego - pomimo obietnic Tuska i Sikorskiego (nie wiem nawet ilu) ten wrak, skrzynki i szereg innych dowodów - dalej są poza naszymi granicami i to na dodatek z ograniczonym dostępem dla polskich organów ścigania. Dlaczego do tej pory nikt z BOR-u i kancelarii sejmu nie poniósł odpowiedzialności za fatalne przygotowanie tego lotu. Przypominam to chociażby w kontekście incydentu z Klausem, gdzie koleś wyskoczył z atrapą pistoletu a reakcja ochrony była zdecydowanie za późna - tamtejszy szef BOR-u sam złożył dymisję, u nas po tej katastrofie - szef BOR-u dostał ... awans.
Reasumując - rząd i funkcjonalnie podległa mu prokuratura popisują się w tej sprawie taką nieudolnością, że w wielu innych krajach - w najlepszym razie byliby już dawno po procedurze zdymisjonowania. A u nas zdziwienie budzi emocjonalne wystąpienie szefa opozycji, prywatnie brata bliźniaka, który i tak może sobie walić głową w mur.

Postprzez Holba » 21 lis 2012, o 18:39

Obrazek

:)

I jeszcze cytat z innego forum :)

"z akt sprawy XIV KP 1004/12/S ...wynika, iż zamach był prowokacją policyjną dwóch agentów ABW działających w pięcioosobowej grupie ...agenci ABW udawali najbardziej radykalnych członków grupy. ... to agenci ABW zaoferowali się, że dokonają samobójczego ataku taranując bramę sejmu ciężarówką wypełnioną materiałami wybuchowymi.

...Brunon K. został aresztowany w fazie przygotowania do zamachu terrorystycznego...Do usiłowania nie mogło dojść ponieważ sam zamach miał być przeprowadzony ...przez inne osoby z grupy, którymi byli agenci Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego działający pod przykrywką."

z profilu Roberta Winnickiego
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez pavulon » 21 lis 2012, o 22:23

Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez Jedras » 21 lis 2012, o 22:45

Dla rozluźnienia nerwów i jelit:P

Obrazek

Postprzez Holba » 21 lis 2012, o 22:53

pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...

gdzie tak glosza, podlinkuj cos. zwrociles uwage na kogo chcial robic zamach ? Na Sejm, Premiera i Prezydenta... w jaki sposob? taranujac brame wjazdowa...

Logicznie, chlop mialby jedno podejscie. Byc moze raz w roku zdarza sie sytuacja, ze w Sejmie jest i Prezydent i Premier... zeby ich wyzabijac, musieliby wjezdzac jeden po drugim, ewentualnie on musialby taranowac wjazd bezposrednio za kolumna Prezydenta/Premiera... Dla mnie to sie kupy nie trzyma....

A ha... nie postawionu mu zarzutu posiadania broni :D ciekawe dlaczego, kto mu ta bron dostarczyl ? Wychodzi na to, ze grupa jego wspolpracownikow... bylo ich 4 lub 5 :) wszyscy zostali zwolnieni z odpowiedzialnosci :))) ciekawe kto ta grupe stworzyl Brunon czy ABW ?

Jak narazie tylko jeden terorysta zabil, czlonek PO, Ryszard C. ;)
Ostatnio edytowano 21 lis 2012, o 22:55 przez Holba, łącznie edytowano 1 raz
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Marcowy » 21 lis 2012, o 22:54

pavulon napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chce z tego że za każdym razem, ale to dosłownie za każdym razem, jeśli jest jakiś atak, afera czy cokolwiek na prawicy, to jest to prowokacja, przekłamanie, zamach itd. Jeśli jest taka sytuacja jak teraz, tzn ktoś planował przeprowadzić zamach na ekipę rządzącą, to prawica i jej orędownicy głoszą że była to akcja przygotowana przez tajne służby, ażeby móc przez to uderzyć w prawicę...

Oczywiście, dlatego stworzono na tę okoliczność specjalne określenia-wytrychy, które Błaszczak wykuł na pamięć:

- Dlaczego AKURAT TERAZ (kiedykolwiek)?!
- Wiadomo, że TO (cokolwiek) na przykryć TAMTO (cokolwiek)!
- Gdzie jest PREMIER / PREZYDENT / odpowiedni MINISTER (gdziekolwiek by był)?!

Z takim metajęzykiem nie ma polemiki i nie ma szans na jakiekolwiek rzeczowe wytłumaczenie. A zdecydowanie ważniejsze od argumentów i kontekstu są tu mimika i intonacja :-)

Postprzez sem » 21 lis 2012, o 22:59

Wpadką nie wiem czyją, ale chyba całego ustroju po 89r w PL jest to, że jest w mediach informacja o udowodnionym planowanym zamachu na naprawdę grubą skalę, a mało kto ją traktuje poważnie. Ja z resztą też podchodzę do niej z dużym dystansem i moim głównym dylematem nie jest pytanie co jest przyczyną takich radykalnych posunięć, tylko jest to pytanie ile w tym zamachu było naprawdę zamachu. Pytanie to przyprawiło mnie w pierwszej chwili o napad schizofrenii - z jednej strony całkiem dokładny materiał dowodowy, z drugiej śmiech prawicy, z trzeciej próby wybuchowe wyglądające jak nagrane specjalnie pod prezentację w powerpoincie dziecka z podstawówki, a z czwartej chronologia ostatnich wydarzeń (ruch narodowy eksponujący się 11 listopada i zaraz potem info o zamachu o jednoznacznych inspiracjach nacjonalistycznych i ksenofobicznych). Ale nie, to nie schizofrenia - to polskie życie polityczno-medialne. Jako taką klamrą spinającą dla mnie póki co całe to zamieszanie jest ten artykuł: http://dziennikarze.nowyekran.pl/post/80571,sledztwo-ne-samobojczego-zamachu-mieli-dokonac-agenci-abw

Postprzez Holba » 21 lis 2012, o 23:08

sem, bardzo dobry tekst podlinowales :) wychodzi na to, ze ktos przy tej okazji chcial sobie ugrac wlasne interesy, ABW ?

dziwne, ze tamat zniknal z czolowki GW, zaledwie 24-30 godzin pozniej :D chyba wiedza, ze cos tu smierdzi... chyba trotyl ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez pavulon » 21 lis 2012, o 23:29

Holba napisał(a):

gdzie tak glosza, podlinkuj cos. zwrociles uwage na kogo chcial robic zamach ? Na Sejm, Premiera i Prezydenta... w jaki sposob? taranujac brame wjazdowa...

Logicznie, chlop mialby jedno podejscie. Byc moze raz w roku zdarza sie sytuacja, ze w Sejmie jest i Prezydent i Premier... zeby ich wyzabijac, musieliby wjezdzac jeden po drugim, ewentualnie on musialby taranowac wjazd bezposrednio za kolumna Prezydenta/Premiera... Dla mnie to sie kupy nie trzyma....

A ha... nie postawionu mu zarzutu posiadania broni :D ciekawe dlaczego, kto mu ta bron dostarczyl ? Wychodzi na to, ze grupa jego wspolpracownikow... bylo ich 4 lub 5 :) wszyscy zostali zwolnieni z odpowiedzialnosci :))) ciekawe kto ta grupe stworzyl Brunon czy ABW ?

Akurat mi za bardzo nie chodziło o sam fakt zamachu. Czy by był, czy by go nie było. Tylko o retorykę prawicy, a dokładniej PiSu. Dla których to każda sprawa ma podwójne dno, a za wszystkim stoją tajne służby, komuniści, a przede wszystkim Rosja wespół z Donaldem Tuskiem.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez Holba » 22 lis 2012, o 09:24

pavulon napisał(a):
Holba napisał(a):

Akurat mi za bardzo nie chodziło o sam fakt zamachu. Czy by był, czy by go nie było. Tylko o retorykę prawicy, a dokładniej PiSu. Dla których to każda sprawa ma podwójne dno, a za wszystkim stoją tajne służby, komuniści, a przede wszystkim Rosja wespół z Donaldem Tuskiem.

No ale tutaj akurat za tym stoja tajne sluzby :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 22 lis 2012, o 20:51

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... tora_.html

niby USA i nas to nie dotyczy.... ale :) znowu platforma ma moj glos, za zdecydowany sprzeciw w ograniczaniu wolnosci obywateli. Brawo !!! Nikt jeszcze o nas nie dbal tak jak to czyni Donald Prawdomowny.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/paraliza ... omosc.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kolodent » 22 lis 2012, o 22:04

Holba napisał(a):Akurat mi za bardzo nie chodziło o sam fakt zamachu. Czy by był, czy by go nie było. Tylko o retorykę prawicy, a dokładniej PiSu. Dla których to każda sprawa ma podwójne dno, a za wszystkim stoją tajne służby, komuniści, a przede wszystkim Rosja wespół z Donaldem Tuskiem.

No ale tutaj akurat za tym stoja tajne sluzby :D[/quote]

Żaden tam tajne, skoro wiadomo kto ... :D
Ja stawiam raczej na Israelczyków z Hamasu, którzy chcieli tą aferą przykryć swoje "przygotowania do świąt boszegonarowdzenia" :P
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez Jaaasiek » 23 lis 2012, o 10:05

Holba napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12908564,USA__nie_chciala_pokazac_policji_torebki__uzyli_paralizatora_.html

niby USA i nas to nie dotyczy.... ale :) znowu platforma ma moj glos, za zdecydowany sprzeciw w ograniczaniu wolnosci obywateli. Brawo !!! Nikt jeszcze o nas nie dbal tak jak to czyni Donald Prawdomowny.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/paraliza ... omosc.html

Nie wiem co w tym dziwnego. Sam mam i noszę, też nade mną nikt kontroli nie sprawuję czy nie katuję staruszek na pasach, albo czy nie testuję go na bezdomnych.
Obrazek

Postprzez Holba » 23 lis 2012, o 13:19

skoro tak mowisz, zycze Tobie jak i wszystkim wyborcom POe "bliskich spotkan 1200 Volta" ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 23 lis 2012, o 13:28

Co drodzy forumowicze sadzicie o Trybunale Stanu dla JK i ZZ ? Uwazam, ze to dobrze, otworzymy puszke pandory i za kilka lat to samo bedzie czekac Tukaszenke. Ponoc w procesie TS nie obowiazuje tajemnica panstwowa...

Warto nadmienic, ze wszystkie (slownie WSZYSTKIE ) procesy, w ktorych oskarzano pisowcow za lata rzadow zostaly wygrane przez... pisowcow.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 23 lis 2012, o 13:29

Holba napisał(a):skoro tak mowisz, zycze Tobie jak i wszystkim wyborcom POe "bliskich spotkan 1200 Volta" ;)

Ja noszę bo to daje mi przewagę jeśli ktoś mnie napadnie. Używać trzeba z głową. Po to jest mózg, żeby myśleć. Czego życzę Tobie, kibolom i strażnikom parków.
Obrazek

Postprzez Holba » 23 lis 2012, o 13:37

i jeszcze takie cos. Tusek negocjuje w Brukseli, chcialem sobie przypomniec o co dokladnie chodzilo z tymi 300 mld zl, no i jest strona oficialna PO...

http://www.platforma.org/pl/artykul/pla ... -wyborow-/

jest tez klip wyborczy... usuniety :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 23 lis 2012, o 13:40

Jaaasiek napisał(a):
Holba napisał(a):skoro tak mowisz, zycze Tobie jak i wszystkim wyborcom POe "bliskich spotkan 1200 Volta" ;)

Ja noszę bo to daje mi przewagę jeśli ktoś mnie napadnie. Używać trzeba z głową. Po to jest mózg, żeby myśleć. Czego życzę Tobie, kibolom i strażnikom parków.

kibole to co najwyzej siekiery, maczety, kije bejsbolowe, palki, kastety, race... a ostatnio granaty, trotyl i 4 tony materialow wybuchowych ;)

A na powaznie. Na tym filmiku z USA uzywaja z glowa ? myslisz, ze polscy szeryfowie gdy wyjda na ulice beda tego uzywac zgodnie z zaleceniami... (o kurwa sorry, zalecen jeszcze nie ma :D nie wspomniales o tym) tak jak bron gladkolufowa ponizej pasa :D Naiwny jestes.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 23 lis 2012, o 20:08

Holba napisał(a):
No ale tutaj akurat za tym stoja tajne sluzby :D

kurde, jakoś znajomo to wszystko brzmi.... a, już wiem! tak samo było, jak Sawicka wzięła łapówkę, którą jej agent Tomek razem z fiutem do ręki wepchał. Ale to przecież porządny poseł porządnej partii teraz jest.
big badda boom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM