Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Holba » 24 lis 2012, o 00:00

trini napisał(a):
Holba napisał(a):
No ale tutaj akurat za tym stoja tajne sluzby :D

kurde, jakoś znajomo to wszystko brzmi.... a, już wiem! tak samo było, jak Sawicka wzięła łapówkę, którą jej agent Tomek razem z fiutem do ręki wepchał. Ale to przecież porządny poseł porządnej partii teraz jest.

mylisz sie. cba moze uzywac prowokacji jako narzedzia operacyjnego, abw juz nie.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez trini » 24 lis 2012, o 00:07

aaa, więc PROWOKACJA, tylko, że PO się jebło i wybrało nie te służby co trzeba. Dobrze, ze Pisiory przemyślały sprawę lepiej i wrobiły głupią kobietę zgodnie z prawem.
big badda boom

Postprzez Holba » 24 lis 2012, o 00:29

Typowa dla lemingow argumentacja, nie wazne, ze korupcja, ze oszustka, ze z po :) wazne ze serce zlamane, a ona biedna zakochala sie i z milosci chciala korumpowac :D Trini mozesz wyrok sadu przypomniec ? :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 24 lis 2012, o 14:31

o kurwa, nie wierzę, że można być aż takim hipokrytą.
big badda boom

Postprzez Holba » 24 lis 2012, o 15:31

Mozesz jasniej? blakasz sie gdzies, ale do konca nie wiem gdzie.

Jesli lustro nie pozwala Ci przypomniec wyroku dla Sawickiej, ja go przypomne.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 52595.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez svoraa » 24 lis 2012, o 17:27

Wpisujmy miasta

Radom
"Lepiej siurkiem mieszać bigos,
niż z Kult-Forum mieć amigos!" beret

Postprzez trini » 24 lis 2012, o 18:27

lustro..? co Ty w ogóle gadasz?

a zresztą - gadaj sobie co chcesz. Ty i Tobie podobni mogą tylko utyskiwać, bo Twój idol Katroflany Frustrat już nigdy nie wróci do władzy. jest stary i umrze, a przy toczącej go zgniłej psychicznej gangrenie, zejdzie jeszcze wcześniej. jeśli na złość wszystkim nie będzie chciał umierać, to Donek zorganizuje ZAMACH, zdradzi go o świcie idąc do SKOKu i zakładając mu konto, po czym zapisze go potajemnie na kurs prawa jazdy, a pod drzwi mieszkania podrzuci torbę zakupów z Biedronki. wszystko to zrobi w MIESIĘCZNICĘ, czego serce Jaro nie wytrzyma i nastąpi natychmiastowa śmierć.
już zawsze będziesz tylko utyskiwał, wklejał swoje idiotyczne linki, a jak jakiś policjant, nauczyciel czy urzędnik puści bąka w biurze i nie przeprosi, to wkleisz tutaj linka na ten temat i będziesz mówił, że to wina RZĄDU, bo rząd nie zrobił nic z pierdzeniem pracowników budżetówki i oni ciągle pierdzą i pierdzieć będą, a to jest HAŃBA.
ciężko się pogodzić, że rządy perfidnych sfrustrowanych miernot to już przeszłość, bo takie żałosne cioty jak Hofman, kiedy zabraknie małego Adolfa, nigdy się nie przebiją i spleśnieją na śmietniku. życzę im tego jak najszybciej.
big badda boom

Postprzez Holba » 24 lis 2012, o 20:04

wiedzialem. mloda, wyksztalcona, z wielkiego miasta :D

skarbie, nerwy Ci puszczaja.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Rebel88 » 24 lis 2012, o 20:59

trini napisał(a):l

a zresztą - gadaj sobie co chcesz. Ty i Tobie podobni mogą tylko utyskiwać, bo Twój idol Katroflany Frustrat już nigdy nie wróci do władzy. jest stary i umrze, a przy toczącej go zgniłej psychicznej gangrenie, zejdzie jeszcze wcześniej. jeśli na złość wszystkim nie będzie chciał umierać, to Donek zorganizuje ZAMACH, zdradzi go o świcie idąc do SKOKu i zakładając mu konto, po czym zapisze go potajemnie na kurs prawa jazdy, a pod drzwi mieszkania podrzuci torbę zakupów z Biedronki. wszystko to zrobi w MIESIĘCZNICĘ, czego serce Jaro nie wytrzyma i nastąpi natychmiastowa śmierć.
już zawsze będziesz tylko utyskiwał, wklejał swoje idiotyczne linki, a jak jakiś policjant, nauczyciel czy urzędnik puści bąka w biurze i nie przeprosi, to wkleisz tutaj linka na ten temat i będziesz mówił, że to wina RZĄDU, bo rząd nie zrobił nic z pierdzeniem pracowników budżetówki i oni ciągle pierdzą i pierdzieć będą, a to jest HAŃBA.
ciężko się pogodzić, że rządy perfidnych sfrustrowanych miernot to już przeszłość, bo takie żałosne cioty jak Hofman, kiedy zabraknie małego Adolfa, nigdy się nie przebiją i spleśnieją na śmietniku. życzę im tego jak najszybciej.

: D http://www.youtube.com/watch?v=1kq-ZQTANh8
Obrazek

Postprzez babeo » 24 lis 2012, o 22:50

trini napisał(a):...

Ależ w tobie jadu, wrogości i nienawiści, normalnie więcej niż w przeciętnym "oglądaczu Trwamu"
Aż strach się bać.
Wyluzuj, złość piękności szkodzi ;)

Postprzez kolodent » 25 lis 2012, o 09:12

Zgrabny klip i kawałek, który jest dosyć bystrą refleksją tyle, że ... cóż z tego ?
A co w zamian ?
Można powtórzyć, że Ci co łykają ściemę to lemingi, tyle że po drugiej stronie "barykady" nie mniejsza ściema a może nawet i większa. Kontestacja jest łatwa, dużo trudniej zaproponować w zamian coś wartościowego i budującego bo to co proponują mohery i środowiska "prawdziwych polaków" to jest dla mnie prawda, która brzmi jak okrzyk: "do szeregu" !
I aż się prosi w tym momencie pojechać cytatem z klasyka:

... kto za tym a kto za tym, o czym jest ta piosenka ... ?
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez pavulon » 25 lis 2012, o 23:54

Beka z tego wątku zawsze po przeczytaniu kilku postów :lol:

Nie jestem za PO, nie głosowałem na nich, ale widocznie jestem ślepy, jestem lemingiem i w ogóle kolaborant i zdrajca Narodu Polskiego, bo nie stoje po jedynej słusznej stronie. To też mnie chyba pozbawia prawa do nazywania się Polakiem.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez artek » 26 lis 2012, o 14:24

jest złoty środek na zabezpieczenie naszych emerytur
min. Jacek Rostowski zalecił inwestycję w alkohol
jak by nie patrzeć są to najwyżej oprocentowane lokaty

Postprzez Holba » 27 lis 2012, o 18:19

wolnosc slowa, wolnosc slowa, jaka kurwa wolnosc slowa... dobrze, ze PO zlagodzilo przepisy, za PIS to dopiero bylo... god save PO, sorry, gosh save PO :D

PO złożyła w Sejmie projekt ustawy w sprawie tzw. mowy nienawiści - poinformował dziś Krzysztof Kwiatkowski z PO. Chodzi m.in. o zmianę artykułu Kodeksu karnego dotyczącego nawoływania do nienawiści na tle różnic etnicznych czy rasowych.
PO chce zapisać w art. 256 Kodeksu karnego, że "kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści wobec grupy osób lub osoby z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, politycznej, społecznej, naturalnych lub nabytych cech osobistych lub przekonań (...) podlega karze grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".

"Nienawiść na tle przynależności politycznej"

- W sposób znaczący rozszerzamy ten katalog wartości, który chce chronić ustawodawca, czyli polski parlament. Mamy głęboką nadzieję, że takie sformułowanie przepisów będzie stanowić lepszy, pełniejszy instrument do działania takich organów jak prokuratura - powiedział Kwiatkowski na konferencji w Sejmie. Nowością jest m.in. wpisanie do art. 256 kk "naturalnych lub nabytych cech osobistych". Karane byłyby też osoby nawołujące do nienawiści na tle przynależności politycznej.

- Kiedy rozpoczynaliśmy pracę nad tym projektem, byliśmy głęboko przekonani, że istnieje potrzeba czytelnego sygnału dotyczącego wartości, które powinny podlegać szczególnej ochronie. (...) Ta potrzeba jest głęboko pilniejsza, niż nam się początkowo wydawało - ocenił Kwiatkowski.

Eskalacja oskarżeń, kłamstw, półprawd i agresji

Małgorzata Kidawa-Błońska (PO) mówiła o obserwowanej eskalacji "oskarżeń, kłamstw, półprawd i agresji" w naszych społeczeństwie. - Takim językiem mówią politycy, zaczynają nim mówić artyści. Zaczyna dziać się coś bardzo niepokojącego - uzasadniała potrzebę zmian w prawie wiceszefowa klubu PO.

Artykuł 256. kk w obecnym kształcie stanowi, że "kto nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega karze grzywny, karze ograniczenia wolności, albo pozbawienia wolności do lat 2".

Własne projekty zmian w Kodeksie karnym w tej sprawie zgłosiły już Ruch Palikota i SLD. RP proponuje zmianę, która dotyczy ścigania przestępstw popełnianych z nienawiści z uwagi na płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność oraz orientację seksualną. Projekt SLD dotyczy ścigania za tzw. mowę nienawiści skierowaną przeciwko osobom odmiennej rasy, orientacji seksualnej czy niepełnosprawnym.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 27 lis 2012, o 18:47

I bardzo dobrze. Ktoś kto nawołuje do "bicia pedałów", "jebania żydów", "sierpem i młotem czerwoną hołotę" i ogólnie do używania przemocy powinien zostać oskarżony a jeśli nie to sam się z tą przemocą powinien bliżej zapoznać, np w postaci buta w mordę... Może wtedy zacznie w końcu być spokojnie i normalnie.
Obrazek

Postprzez Holba » 27 lis 2012, o 20:54

oj Jaaasiek, Jaaasiek, co Ty pleciesz? za glupiego "chuja z pisu" mozesz dostac 2 lata... nie lapiesz, ze to wszystko jest tylko ograniczanie Twojej swobody obywatelskiej? Za bicie pedalow, zydow etc juz sa paragrafy, za zle zdanie o polityku jeszczez nie... lapiesz juz? chodzi o to by "zamknac mordy" niewygodnym ;) mowi Ci to cos "daj mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie" ? Za slowa do wiezienia. Pieknie.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 28 lis 2012, o 01:22

Jaaasiek napisał(a):I bardzo dobrze. Ktoś kto nawołuje do "bicia pedałów", "jebania żydów", "sierpem i młotem czerwoną hołotę" i ogólnie do używania przemocy powinien zostać oskarżony a jeśli nie to sam się z tą przemocą powinien bliżej zapoznać, np w postaci buta w mordę... Może wtedy zacznie w końcu być spokojnie i normalnie.

Ależ popatrz na to z innej strony. Przepisy będą na tyle niejednoznaczne, że za "skurwieli z PiS" sąd w Olsztynie nie skarze obywatela, a za "skurwieli z PO" sąd z Warszawy skarze innego obywatela. Lub odwrotnie w zależności od wielu czynników.

Na mocy tego samego prawa.
Jestem przeciw.

PS. Dziwi mnie, bo jak pamiętam byłes przeciw ACTA, które było mniej niejednoznaczne i na dodatek już wdrożone - a skierowane przeciw złodziejom.

Postprzez Jaaasiek » 28 lis 2012, o 02:07

Jestem za tym, żeby karać za nawoływaniem do przemocy i nienawiści wobec ludzi
- odmiennej orientacji
- odmiennego wyznania
- odmiennej przynależności etnicznej, czy narodowej
- odmiennych poglądów politycznych

Nie wiem, jak Wy to interpretujecie, ale dla mnie jest różnica powiedzieć "te głupie chuje z PO" czy "te głupie chuje z PiS" (nie wiem gdzie tu mowa nienawiści, czy wszystkich głupich chuji trzeba nienawidzieć ?), a nawoływaniem do obalenia partii, do ustanowienia segregacji rasowej, wyznaniowej, czy choćby głupiego ruszenia grupą na jakiś squot, siedzibę partii, rządu, kibiców przeciwnej drużyny itp.

Zależy wszystko od tego jak będzie ten przepis skonstruowany i jakie furtki pozostawi.
Obrazek

Postprzez Holba » 28 lis 2012, o 10:07

Jaaasiek napisał(a):Jestem za tym, żeby karać za nawoływaniem do przemocy i nienawiści wobec ludzi
- odmiennej orientacji
- odmiennego wyznania

Nie wiem, jak Wy to interpretujecie, ale dla mnie jest różnica powiedzieć "te głupie chuje z PO" czy "te głupie chuje z PiS" (nie wiem gdzie tu mowa nienawiści, czy wszystkich głupich chuji trzeba nienawidzieć ?), a nawoływaniem do obalenia partii, do ustanowienia segregacji rasowej, wyznaniowej, czy choćby głupiego ruszenia grupą na jakiś squot, siedzibę partii, rządu, kibiców przeciwnej drużyny itp.

Zależy wszystko od tego jak będzie ten przepis skonstruowany i jakie furtki pozostawi.

nauczony doswiadczeniem powinienes wiedziec, ze w polskim prawie furtki sa zawsze szeroko otwarte. a niektorzy ludzie sa na telefon, sedzia, prokurator... wake up man.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 28 lis 2012, o 10:14

chodi napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):I bardzo dobrze. Ktoś kto nawołuje do "bicia pedałów", "jebania żydów", "sierpem i młotem czerwoną hołotę" i ogólnie do używania przemocy powinien zostać oskarżony a jeśli nie to sam się z tą przemocą powinien bliżej zapoznać, np w postaci buta w mordę... Może wtedy zacznie w końcu być spokojnie i normalnie.

...

PS. Dziwi mnie, bo jak pamiętam byłes przeciw ACTA, które było mniej niejednoznaczne i na dodatek już wdrożone - a skierowane przeciw złodziejom.

Widzisz chodi, tu jest roznica. Moge sie mylic, ale Jaaasiek sciaga powiedzmy "rozne" rzeczy z neta, mniej i bardziej legalnie, wiec problem dotyczy go bezposrednio, wiec jest przeciw, z mowa nienawisci jest inaczej, nie przeklina, na nikogo nie naskakuje etc, wiec jest za... to jest klasyczny przyklad "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia".

Jaaasiek, bez urazy, to jest z mojej strony czysta spekulacja ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Horst Uhlke » 28 lis 2012, o 11:15

Jaaasiek napisał(a):Jestem za tym, żeby karać za nawoływaniem do przemocy i nienawiści wobec ludzi
- odmiennej orientacji
- odmiennego wyznania

Dążenie do tak kazuistycznej regulacji nie ma sensu, bo im bardziej one są szczegółowe tym większe możliwości ich ominięcia. Bardziej skuteczne będzie ogólne napiętnowanie tego typu zachowań, nie zależnie od sympatii i antypatii politycznych relatywizowanie ich:
Proste przykłady z życia jak przedstawiane są pewne zjawiska i postawy w głównych mediach:
- portrety Stalina, Lenina, Mao, Che w knajpach - ok, - portret Hitlera nie-ok;
- sierp i młot- ok, swastyka- nie-ok
- szydzenie z KK na paradach tęczowych - ok, - szydzenie z pedałów w marszach narodowców - nie-ok,
- chuligańskie ataki kiboli - nie-ok, atak lewackich bojówek na pokojową manifestację - ok
etc.
Ostatnio bardzo dobry przykład z Braunem - jego wypowiedź oczywiście nie-ok. Bo facet "wredny prawicowiec"
Tymczasem teksty o dorżnięciu watah, wypatroszeniu Kaczyńskiego, czy cykliczne mięcho Urbana zapraszanego na salony itd. - ok, bo wypowiadane przez ludzi lubianych w "mainstreamach".

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 28 lis 2012, o 11:54

A Ty jesteś taki obiektywny i nierelatywizujący, że Brauna nie możesz odsądzić od czci i wiary tak po prostu, bez wspominania że "u was to murzynów biją".
Mimo iż facet - w odróżnieniu od Sikorskiego czy Urbana - po prostu wzywa do zabijania ludzi. Bardzo konkretnych zresztą. O tak, przemawia przez Ciebie rzeczywiście bezstronna i nierelatywna postawa. Jestem pod wrażeniem.

Postprzez Horst Uhlke » 28 lis 2012, o 12:08

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):A Ty jesteś taki obiektywny i nierelatywizujący, że Brauna nie możesz odsądzić od czci i wiary tak po prostu, bez wspominania że "u was to murzynów biją".
Mimo iż facet - w odróżnieniu od Sikorskiego czy Urbana - po prostu wzywa do zabijania ludzi. Bardzo konkretnych zresztą. O tak, przemawia przez Ciebie rzeczywiście bezstronna i nierelatywna postawa. Jestem pod wrażeniem.

I wzajemnie - przypisałeś Brauna do wątku "PiS-owskiego", chociaż facet z PiS-em nie ma nic wspólnego a bliźniaków bardzo ostro często atakował. Po prostu, kto nie z nami, tego od razu do wora pisowskiego - gratulacje.
Ponadto - czytaj ze zrozumieniem - ja nie relatywizuję, tylko mówię o tym, że media mają za takie numery jechać po wszystkich a nie tylko po "wrednych pisowcach".
Urban to osobny wątek - po prostu media, które zapraszają go jako eksperta/autorytet etc. odmawiają sobie pprawo do krytykowania ostrych wypowiedzi innych polityków.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 28 lis 2012, o 12:52

Horst Uhlke napisał(a):I wzajemnie - przypisałeś Brauna do wątku "PiS-owskiego", chociaż facet z PiS-em nie ma nic wspólnego a bliźniaków bardzo ostro często atakował.

A wrocławski PiS to mu laseczki aby nie robi, zapraszając na swoich stronach na spotkania z nim?
Nie ma z nim nic wspólnego?
RUFKM?

Horst Uhlke napisał(a):Urban to osobny wątek - po prostu media, które zapraszają go jako eksperta/autorytet etc. odmawiają sobie prawo do krytykowania ostrych wypowiedzi innych polityków.

O co Ciebie chodzi z tym Urbanem?
Gdzie on według Ciebie jest zapraszany jako "ekspert / autorytet"? Ma jakiś swój program w TVN24 czy stałą rubrykę w jakimś mainstreamowym magazynie?
No i zakładam, że masz jakieś narzędzie do rozróżnienia, że gdzieś jest zapraszany jako gość, a gdzieś indziej jako "ekspert / autorytet"? No bo jak nie masz, to jest to próżne gadanie. I fałszywa symetria przede wszystkim.

Postprzez Horst Uhlke » 28 lis 2012, o 16:18

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
A wrocławski PiS to mu laseczki aby nie robi, zapraszając na swoich stronach na spotkania z nim?
Nie ma z nim nic wspólnego?
RUFKM?

A skąd wiesz, że robią to za free? Ponadto, to że ktoś za kimś przepada lokalnie, nie oznacza generalnych związków.
Powtarzam - Braun nie jest w żaden sposób związany z PiS-em a do Kaczora ma stosunek jak najbardziej negatywny, zerknij sobie na pierwsze/lepsze wypowiedzi w Internecie.

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):O co Ciebie chodzi z tym Urbanem?
Gdzie on według Ciebie jest zapraszany jako "ekspert / autorytet"? Ma jakiś swój program w TVN24 czy stałą rubrykę w jakimś mainstreamowym magazynie?
No i zakładam, że masz jakieś narzędzie do rozróżnienia, że gdzieś jest zapraszany jako gość, a gdzieś indziej jako "ekspert / autorytet"? No bo jak nie masz, to jest to próżne gadanie. I fałszywa symetria przede wszystkim.

Szkoda, że nie wiesz o co mi chodzi z tym Urbanem.
A jak dla mnie - to on nie musi mieć stałej rubryki - nawet jak się gdzieś raz pojawi, to o raz za dużo. A niestety ostatnio coraz więcej programów/zajawek z jego udziałem.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM