najlepszy naczelnym bylby Adam Michnik

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na władzę..., niech będzie pewien, że mu ta władza te ręke odrabie"
najlepszy naczelnym bylby Adam Michnik
babeo napisał(a):Przypuszczam, że czytelników przejmie wSieci.
na szczęście nie jesteśmy lemingami, myślimy sami i kupujemy tytuły dla autorów, a nie dla samego tytułu. Aktualnie Uważam Rze ma sprzedaż na poziomie 130tys. Pod koniec grudnia stawiam max 40tys
Jaaasiek napisał(a):Jestem za tym, żeby karać za nawoływaniem do przemocy i nienawiści wobec ludzi
- odmiennej orientacji
- odmiennego wyznania
- odmiennej przynależności etnicznej, czy narodowej
- odmiennych poglądów politycznych
Nie wiem, jak Wy to interpretujecie, ale dla mnie jest różnica powiedzieć "te głupie chuje z PO" czy "te głupie chuje z PiS" (nie wiem gdzie tu mowa nienawiści, czy wszystkich głupich chuji trzeba nienawidzieć ?), a nawoływaniem do obalenia partii, do ustanowienia segregacji rasowej, wyznaniowej, czy choćby głupiego ruszenia grupą na jakiś squot, siedzibę partii, rządu, kibiców przeciwnej drużyny itp.
Zależy wszystko od tego jak będzie ten przepis skonstruowany i jakie furtki pozostawi.
kroy napisał(a):Ja to tak czytam i widzę, że coraz cieżej o rozsądnych ludzi. Pomiędzy lemingiem a brunatną koszula, może nawet obojętnych. Takich co zajrzą do Uwarzam Rze i do Wyborczej, którzy poprą kibiców jak trzeba i Tuska jak trzeba, a nawet Jarka jak trzeba. Którzy wezmą pod uwagę wady i zalety tych ludzi o których sie mówi i których się ocenia. Brakuje wyważenia, taktu, kultury dyskusji. Już pomijając fakt, że to dyskusji nawet nie przypomina. Rzygać się chce.
I to jest nasza wpadka, jako społeczeństwa, nie mieszałbym w to ani PO ani PiSu.
Holba napisał(a):babeo napisał(a):Przypuszczam, że czytelników przejmie wSieci.
na szczęście nie jesteśmy lemingami, myślimy sami i kupujemy tytuły dla autorów, a nie dla samego tytułu. Aktualnie Uważam Rze ma sprzedaż na poziomie 130tys. Pod koniec grudnia stawiam max 40tys
tu nie o sprzedaz chodzi, po rewolcie reklamodawcy rzuca sie do sprzyjajacego rzadowi tygodnika, wiec bedzie status quo z kasa. Chodzi o mowienie jednym glosem, o zielonej wyspie, o 300 mld, wzorowym sledztwie smolenskich, generalnie o plusach, ktore nie daja sie przeslonic minusom
na szczescie jest jeszcze Olejnik, Lis, Michnik, oni napewno beda patrzyc wladzy na rece
chodi napisał(a):kroy napisał(a):Ja to tak czytam i widzę, że coraz cieżej o rozsądnych ludzi. Pomiędzy lemingiem a brunatną koszula, może nawet obojętnych. Takich co zajrzą do Uwarzam Rze i do Wyborczej, którzy poprą kibiców jak trzeba i Tuska jak trzeba, a nawet Jarka jak trzeba. Którzy wezmą pod uwagę wady i zalety tych ludzi o których sie mówi i których się ocenia. Brakuje wyważenia, taktu, kultury dyskusji. Już pomijając fakt, że to dyskusji nawet nie przypomina. Rzygać się chce.
I to jest nasza wpadka, jako społeczeństwa, nie mieszałbym w to ani PO ani PiSu.
Ja bym jednak ich mieszał co nie zmienia trafności wypowiedzi.
chodi napisał(a):Poza tym mamy już przepisy karające za podżeganie na tle nienawiści.
Nikos napisał(a):chodi napisał(a):Poza tym mamy już przepisy karające za podżeganie na tle nienawiści.
To przeciwko czemu jesteś?
sem napisał(a):A ewentualne osoby wyłamujące się z szeregów tych partii nie mają odpowiednich jaj i odpowiedniej kumacji, by wcielić w Polsce w życie SKUTECZNY byt polityczny. Nie ma w ogóle polityków z twarzą, z charyzmą (same 'kłody' w tv), takich od których biło by poczucie, że wiedzą co mówią, i jak się wypowiadają na jakiś temat to z sensem, żeby to się kupy trzymało - zarówno w kontekście programu danej partii, jak i w kontekście sytuacji społeczno-politycznej w kraju. Kurna, nie ma ludzi z choćby odrobiną politycznego sprytu. PJN na samej Kluzik Rostkowskiej donikąd nie zajechał (Jakubiak nie jest dla mnie osobą budzącą poczucie jakiejkolwiek kumacji). Palikot miał smykałkę do robienia zamieszania, ale nie ma pojęcia o przełożeniu tego na rzeczywistą strukturę polityczną, tak by jego działania niosły się skutecznym echem choćby w jego własnej partii. Palikot podnosi temat, robi dym i temat milknie. Żadnej sprawy nie dociągnął do końca. Coś za co lubię Tuska, to jest to, że on umie się w tym wszystkim odnaleźć i skutecznie w tym wszystkim lawirować, m.in. chyba po raz pierwszy w III RP wygrywając po raz drugi wybory. Jasne, to są fortele, ale to jest ta chytrość, swoista 'wrażliwość polityczna' którą polityk musi mieć. Musi mieć zaplecze ideologiczno-polityczne i musi być wirtuozem PRu, i to takiego docierającego do coraz młodszego pokolenia, pokolenia dzieci osób, którym się udało w kapitalistycznej Polsce, które odnajdują się w rzeczywistości i dzieci osób, którym transformacja dała popalić, które są sfrustrowane i muszą sobie tłumaczyć świat nadzieją na lepsze jutro pod flagą jeszcze bardziej biało-czerwoną.
chodi napisał(a):Powinien pojawić się polityk, który ponad wszystko będzie miał misję, że rządzi dla kraju. Który leni wyjebie, figurantów wypierdoli. A bedzie promować tych co starają się cokolwiek dla kraju zrobić. Tych co nie czekają aż procedura wyzwoli akcję. Tych co nie chowają się za przepisami, swoja partią, itp.
Holba napisał(a):Trini specialnie dla Ciebie ten link
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... okale=lodz
jaka fajna ta partia, tyle dla nas dobrego robia
Holba napisał(a):nie jestem, dlatego zycze Ci smacznego.
trini napisał(a):Holba napisał(a):Trini specialnie dla Ciebie ten link
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... okale=lodz
jaka fajna ta partia, tyle dla nas dobrego robia
No dzięki, i...? Jesteś z tych, którzy dysponują badaniami naukowymi dowodzącymi, że GMO powoduje raka, alergię, zanik mózgu, ślepotę i zesłanie do czyśćca?
I.W.O. napisał(a):
Sprawdź, jakie kraje zabroniły upraw GMO na swoim terytorium.
Sondaż CBOS: coraz mniej ludzi myśli, że w Smoleńsku nie było zamachu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 59 gości