Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Holba » 28 lis 2012, o 18:56

Lisicki zwolniony ze stanowiska naczelnego w Uwazam Rze, odchodza rowniez inni dziennikarze. czystek w opozycyjnej gazecie ciag dalszy, jeden z lepszych komentarzy w sieci
najlepszy naczelnym bylby Adam Michnik
:D Sprytnie to rozgrywaja... Trwam bez licencji, Rzepa po czystkach, URz czystki, coz za zbieg okolicznosci :)

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na władzę..., niech będzie pewien, że mu ta władza te ręke odrabie"
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez babeo » 28 lis 2012, o 22:16

Przypuszczam, że czytelników przejmie wSieci.

na szczęście nie jesteśmy lemingami, myślimy sami i kupujemy tytuły dla autorów, a nie dla samego tytułu. Aktualnie Uważam Rze ma sprzedaż na poziomie 130tys. Pod koniec grudnia stawiam max 40tys ;)

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 28 lis 2012, o 22:27

Oj tak, "nie jesteśmy lemingami", nie ma to jak się pobrandzlować przekonaniem o przynależności do elity :-D

Postprzez Holba » 28 lis 2012, o 23:50

babeo napisał(a):Przypuszczam, że czytelników przejmie wSieci.

na szczęście nie jesteśmy lemingami, myślimy sami i kupujemy tytuły dla autorów, a nie dla samego tytułu. Aktualnie Uważam Rze ma sprzedaż na poziomie 130tys. Pod koniec grudnia stawiam max 40tys ;)

tu nie o sprzedaz chodzi, po rewolcie reklamodawcy rzuca sie do sprzyjajacego rzadowi tygodnika, wiec bedzie status quo z kasa. Chodzi o mowienie jednym glosem, o zielonej wyspie, o 300 mld, wzorowym sledztwie smolenskich, generalnie o plusach, ktore nie daja sie przeslonic minusom :)

na szczescie jest jeszcze Olejnik, Lis, Michnik, oni napewno beda patrzyc wladzy na rece :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kroy » 29 lis 2012, o 00:20

Ja to tak czytam i widzę, że coraz cieżej o rozsądnych ludzi. Pomiędzy lemingiem a brunatną koszula, może nawet obojętnych. Takich co zajrzą do Uwarzam Rze i do Wyborczej, którzy poprą kibiców jak trzeba i Tuska jak trzeba, a nawet Jarka jak trzeba. Którzy wezmą pod uwagę wady i zalety tych ludzi o których sie mówi i których się ocenia. Brakuje wyważenia, taktu, kultury dyskusji. Już pomijając fakt, że to dyskusji nawet nie przypomina. Rzygać się chce.
I to jest nasza wpadka, jako społeczeństwa, nie mieszałbym w to ani PO ani PiSu.
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez chodi » 29 lis 2012, o 00:36

Jaaasiek napisał(a):Jestem za tym, żeby karać za nawoływaniem do przemocy i nienawiści wobec ludzi
- odmiennej orientacji
- odmiennego wyznania
- odmiennej przynależności etnicznej, czy narodowej
- odmiennych poglądów politycznych

Nie wiem, jak Wy to interpretujecie, ale dla mnie jest różnica powiedzieć "te głupie chuje z PO" czy "te głupie chuje z PiS" (nie wiem gdzie tu mowa nienawiści, czy wszystkich głupich chuji trzeba nienawidzieć ?), a nawoływaniem do obalenia partii, do ustanowienia segregacji rasowej, wyznaniowej, czy choćby głupiego ruszenia grupą na jakiś squot, siedzibę partii, rządu, kibiców przeciwnej drużyny itp.

Zależy wszystko od tego jak będzie ten przepis skonstruowany i jakie furtki pozostawi.

Jestem przeciw wszelkich tego typu regulacjom.
I wierzyłbym, że to nie gra polityczna jakby PO zamiast bronić Niesiołowskiego powiedziałoby i wcieliło w życie, że oni odpuszczają. A tak w ostatnich dniach usłyszalem że Niesiołowski wcale nie używa "mowy nienawiści" oraz premiera wciskającego małe złośliwości w stronę ksiązki Kaczyńskiego.
Poza tym mamy już przepisy karające za podżeganie na tle nienawiści.

Postprzez chodi » 29 lis 2012, o 00:37

kroy napisał(a):Ja to tak czytam i widzę, że coraz cieżej o rozsądnych ludzi. Pomiędzy lemingiem a brunatną koszula, może nawet obojętnych. Takich co zajrzą do Uwarzam Rze i do Wyborczej, którzy poprą kibiców jak trzeba i Tuska jak trzeba, a nawet Jarka jak trzeba. Którzy wezmą pod uwagę wady i zalety tych ludzi o których sie mówi i których się ocenia. Brakuje wyważenia, taktu, kultury dyskusji. Już pomijając fakt, że to dyskusji nawet nie przypomina. Rzygać się chce.
I to jest nasza wpadka, jako społeczeństwa, nie mieszałbym w to ani PO ani PiSu.

Ja bym jednak ich mieszał co nie zmienia trafności wypowiedzi.

Postprzez Horst Uhlke » 29 lis 2012, o 00:54

Holba napisał(a):
babeo napisał(a):Przypuszczam, że czytelników przejmie wSieci.

tu nie o sprzedaz chodzi, po rewolcie reklamodawcy rzuca sie do sprzyjajacego rzadowi tygodnika, wiec bedzie status quo z kasa. Chodzi o mowienie jednym glosem, o zielonej wyspie, o 300 mld, wzorowym sledztwie smolenskich, generalnie o plusach, ktore nie daja sie przeslonic minusom :)

na szczescie jest jeszcze Olejnik, Lis, Michnik, oni napewno beda patrzyc wladzy na rece :)

Patrząc na nazwiska tych co zrezygnowali ze współpracy z "URz" sądzę, jednak że ta gazetka padnie. Target dotychczasowy był dośc sprecyzowany, a w tej sytuacji po co dotychczasowi czytelnicy "Wprostu", "Polityki" i "Newsweeka" mają jeszcze kupowac nowy tytuł, w którym wszystko będzie na podobne kopyto.

Postprzez Horst Uhlke » 29 lis 2012, o 01:06

chodi napisał(a):
kroy napisał(a):Ja to tak czytam i widzę, że coraz cieżej o rozsądnych ludzi. Pomiędzy lemingiem a brunatną koszula, może nawet obojętnych. Takich co zajrzą do Uwarzam Rze i do Wyborczej, którzy poprą kibiców jak trzeba i Tuska jak trzeba, a nawet Jarka jak trzeba. Którzy wezmą pod uwagę wady i zalety tych ludzi o których sie mówi i których się ocenia. Brakuje wyważenia, taktu, kultury dyskusji. Już pomijając fakt, że to dyskusji nawet nie przypomina. Rzygać się chce.

Ja bym jednak ich mieszał co nie zmienia trafności wypowiedzi.

Również zgadzam się, chociaż niestety często jest tak, że do "brunatnych koszul", czy "kaczystów" są wrzucani ludzie, którzy powiedzieli cokolwiek "In minus" na obecną władzę, lub jej przedstawicieli w mediach. Jakakolwiek krytyka, czy domaganie się elementarnych zasad w zakresie odpowiedzialności w zw. ze sprawowaną funkcją przez rządzących jest traktowana jako deklaracja poparcia dla twierdzy "pisowsko-rydzykowej". I odwrotnie - cokolwiek źle o Kaczyńskim to akt niesamowitej odwagi i przepustka do pełnienia roli autorytetu. W Polsce nie ma normalnej debaty merytorycznej.

Postprzez sem » 29 lis 2012, o 01:27

Przede wszystkim brakuje trzeciej siły, będącej alternatywą dla specyficznej PO-PiSowskiej symbiozy. Niech sobie będzie z prawa czy z lewa, byle był w tym jakiś głos rozsądku. PO jest sobie partią wałkującą i ogólnie bierną, ale 'Jarosław-pasażerów samolotu zamordowano' nie jest żadną opozycją.

Postprzez Nikos » 29 lis 2012, o 01:28

chodi napisał(a):Poza tym mamy już przepisy karające za podżeganie na tle nienawiści.

To przeciwko czemu jesteś?

Postprzez sem » 29 lis 2012, o 01:50

A ewentualne osoby wyłamujące się z szeregów tych partii nie mają odpowiednich jaj i odpowiedniej kumacji, by wcielić w Polsce w życie SKUTECZNY byt polityczny. Nie ma w ogóle polityków z twarzą, z charyzmą (same 'kłody' w tv), takich od których biło by poczucie, że wiedzą co mówią, i jak się wypowiadają na jakiś temat to z sensem, żeby to się kupy trzymało - zarówno w kontekście programu danej partii, jak i w kontekście sytuacji społeczno-politycznej w kraju. Kurna, nie ma ludzi z choćby odrobiną politycznego sprytu. PJN na samej Kluzik Rostkowskiej donikąd nie zajechał (Jakubiak nie jest dla mnie osobą budzącą poczucie jakiejkolwiek kumacji). Palikot miał smykałkę do robienia zamieszania, ale nie ma pojęcia o przełożeniu tego na rzeczywistą strukturę polityczną, tak by jego działania niosły się skutecznym echem choćby w jego własnej partii. Palikot podnosi temat, robi dym i temat milknie. Żadnej sprawy nie dociągnął do końca. Coś za co lubię Tuska, to jest to, że on umie się w tym wszystkim odnaleźć i skutecznie w tym wszystkim lawirować, m.in. chyba po raz pierwszy w III RP wygrywając po raz drugi wybory. Jasne, to są fortele, ale to jest ta chytrość, swoista 'wrażliwość polityczna' którą polityk musi mieć. Musi mieć zaplecze ideologiczno-polityczne i musi być wirtuozem PRu, i to takiego docierającego do coraz młodszego pokolenia, pokolenia dzieci osób, którym się udało w kapitalistycznej Polsce, które odnajdują się w rzeczywistości i dzieci osób, którym transformacja dała popalić, które są sfrustrowane i muszą sobie tłumaczyć świat nadzieją na lepsze jutro pod flagą jeszcze bardziej biało-czerwoną.

Postprzez chodi » 29 lis 2012, o 17:43

Nikos napisał(a):
chodi napisał(a):Poza tym mamy już przepisy karające za podżeganie na tle nienawiści.

To przeciwko czemu jesteś?

dodatkowy regulacjo mówio NIE!

Postprzez chodi » 29 lis 2012, o 17:49

sem napisał(a):A ewentualne osoby wyłamujące się z szeregów tych partii nie mają odpowiednich jaj i odpowiedniej kumacji, by wcielić w Polsce w życie SKUTECZNY byt polityczny. Nie ma w ogóle polityków z twarzą, z charyzmą (same 'kłody' w tv), takich od których biło by poczucie, że wiedzą co mówią, i jak się wypowiadają na jakiś temat to z sensem, żeby to się kupy trzymało - zarówno w kontekście programu danej partii, jak i w kontekście sytuacji społeczno-politycznej w kraju. Kurna, nie ma ludzi z choćby odrobiną politycznego sprytu. PJN na samej Kluzik Rostkowskiej donikąd nie zajechał (Jakubiak nie jest dla mnie osobą budzącą poczucie jakiejkolwiek kumacji). Palikot miał smykałkę do robienia zamieszania, ale nie ma pojęcia o przełożeniu tego na rzeczywistą strukturę polityczną, tak by jego działania niosły się skutecznym echem choćby w jego własnej partii. Palikot podnosi temat, robi dym i temat milknie. Żadnej sprawy nie dociągnął do końca. Coś za co lubię Tuska, to jest to, że on umie się w tym wszystkim odnaleźć i skutecznie w tym wszystkim lawirować, m.in. chyba po raz pierwszy w III RP wygrywając po raz drugi wybory. Jasne, to są fortele, ale to jest ta chytrość, swoista 'wrażliwość polityczna' którą polityk musi mieć. Musi mieć zaplecze ideologiczno-polityczne i musi być wirtuozem PRu, i to takiego docierającego do coraz młodszego pokolenia, pokolenia dzieci osób, którym się udało w kapitalistycznej Polsce, które odnajdują się w rzeczywistości i dzieci osób, którym transformacja dała popalić, które są sfrustrowane i muszą sobie tłumaczyć świat nadzieją na lepsze jutro pod flagą jeszcze bardziej biało-czerwoną.

No i stałeś się dojrzałym wyborcą;p

No niestety Ci co cięzko beda pracować to nikt ich nie zauważy. A autorytetami i liderami rankingów są albo Ci na wysokich stanowiskach albo Ci od świetnego PR.
Powinien pojawić się polityk, który ponad wszystko będzie miał misję, że rządzi dla kraju. Który leni wyjebie, figurantów wypierdoli. A bedzie promować tych co starają się cokolwiek dla kraju zrobić. Tych co nie czekają aż procedura wyzwoli akcję. Tych co nie chowają się za przepisami, swoja partią, itp.
Ale z drugiej strony fachowców, którzy potrafią pracować duzo szybciej i wydajniej od tych wspomnianych powyżej. Tyle, że tacy wiedzą żeby się nie wychylać.
Chuj znowu się wkurwiłem!!! Bo to jest takie proste. Trzeba chcieć i trzeba się na tym naprawdę znać.

Postprzez Nikos » 29 lis 2012, o 19:59

chodi napisał(a):Powinien pojawić się polityk, który ponad wszystko będzie miał misję, że rządzi dla kraju. Który leni wyjebie, figurantów wypierdoli. A bedzie promować tych co starają się cokolwiek dla kraju zrobić. Tych co nie czekają aż procedura wyzwoli akcję. Tych co nie chowają się za przepisami, swoja partią, itp.

To Korwin próbuje i próbuje a społeczeństwo ma go w dupie :P
Rozumiem że zdajesz sobie sprawę że nie ma szans na takiego polityka który by się przebił tak wysoko przez "system partyjny"?

Postprzez kroy » 29 lis 2012, o 20:17

Jak sie komuś chce i się na tym zna to go udupiają. Nikomu taka osoba nie jest na rękę! Podejrzewam, ze też taka się nie pojawi, a szkoda
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez Holba » 29 lis 2012, o 22:39

Jaaasiek, dalej myslisz, ze to dobry pomysl ?

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1294 ... wisci.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 30 lis 2012, o 21:07

Trini specialnie dla Ciebie ten link ;)

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... okale=lodz

jaka fajna ta partia, tyle dla nas dobrego robia :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 5 gru 2012, o 22:13

Rzepa nie dziala :), w gw burza mozgow jak wybrnac z tego wszystkiego, wiadomej proweniencji "eksperci" do dziela.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 5 gru 2012, o 22:27

Holba napisał(a):Trini specialnie dla Ciebie ten link ;)

No dzięki, i...? Jesteś z tych, którzy dysponują badaniami naukowymi dowodzącymi, że GMO powoduje raka, alergię, zanik mózgu, ślepotę i zesłanie do czyśćca?
big badda boom

Postprzez Holba » 5 gru 2012, o 23:18

nie jestem, dlatego zycze Ci smacznego.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 6 gru 2012, o 08:57

Holba napisał(a):nie jestem, dlatego zycze Ci smacznego.

to takie logiczne :D
big badda boom

Postprzez I.W.O. » 6 gru 2012, o 20:43

trini napisał(a):
Holba napisał(a):Trini specialnie dla Ciebie ten link ;)

No dzięki, i...? Jesteś z tych, którzy dysponują badaniami naukowymi dowodzącymi, że GMO powoduje raka, alergię, zanik mózgu, ślepotę i zesłanie do czyśćca?

Sprawdź, jakie kraje zabroniły upraw GMO na swoim terytorium.

Postprzez trini » 6 gru 2012, o 22:00

I.W.O. napisał(a):
Sprawdź, jakie kraje zabroniły upraw GMO na swoim terytorium.

Austria, Francja, Niemcy, Szwajcaria, Luksemburg, Włochy, Węgry, Grecja i Bułgaria.
big badda boom

Postprzez babeo » 7 gru 2012, o 09:23

Piękne ubarwianie rzeczywistości.

Ta informacja w ogóle nie się nie pojawiła w GW: http://niezalezna.pl/35634-wczoraj-potw ... aprzeczaja

A tu jak ładnie napisali: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img

Sondaż CBOS: coraz mniej ludzi myśli, że w Smoleńsku nie było zamachu

Jakby nie można napisać wprost, że coraz więcej osób ma wątpliwości. Ale nie, to nie zgodne z liną polityki, trzeba powtarzać w kółko, nie, nie ma, nie było, mniej itp.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM