Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

Postprzez lothian » 7 wrz 2012, o 22:35

ja polecam 2 świetne seriale, które oglądałem w całości ( reszta po 5-12 min.)
1. RObin Hood ( z przepiękną muzyką Clannad )
2.Miasteczko Twin Peaks ( z NIESAMOWITĄ muza Angelo Badalamenti ) POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez gad » 7 wrz 2012, o 23:10

Ja właśnie Sherlocka oglądam. Bardzo wciągające.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez taataah » 8 wrz 2012, o 10:23

lothian napisał(a):ja polecam 2 świetne seriale, które oglądałem w całości ( reszta po 5-12 min.)
1. RObin Hood ( z przepiękną muzyką Clannad )
2.Miasteczko Twin Peaks ( z NIESAMOWITĄ muza Angelo Badalamenti ) POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aleś odkrył - przeca to w serii "stare kino" może być puszczane - klasyka przeca!!!
chcesz klasyki obczaj "Cudowne Lata " z NIESAMOWITĄ Danica mcKellar :P oraz równie dobrą muzyka
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez wania » 8 wrz 2012, o 11:07

Postprzez somekind » 9 wrz 2012, o 00:25

gad napisał(a):Ja właśnie Sherlocka oglądam. Bardzo wciągające.

A ja na tej akurat profanacji usypiałem. Żeby nie było - rozumiem i doceniam koncepcję "srały muchy będzie wiosna" w filmach sensacyjnych, ale nie w czymś, po czym spodziewałbym się jakiegoś poziomu.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez kierownik_startu » 9 wrz 2012, o 00:29

EKSTRADYCJA, pierwsza seria.
Nie ma to jak obejrzeć sobie czasy tego dzikiego kapitalizmu, furki z tamtego okresu, ubiory ludzi etc
Mnie zawsze fascynowal jak jeszcze za gówniarza ogladalem, i nadal tak jest - chociaz nie umiem wyjasnic dokladnie czemu az tak bardzo 8-) 8-)
"I czy tego chcesz, czy o to chodzi
Bym w złości tu przychodził.."

Postprzez gad » 9 wrz 2012, o 00:51

somekind napisał(a):

A ja na tej akurat profanacji usypiałem. Żeby nie było - rozumiem i doceniam koncepcję "srały muchy będzie wiosna" w filmach sensacyjnych, ale nie w czymś, po czym spodziewałbym się jakiegoś poziomu.

Kurczaki. Naprawdę nie czujesz tego klimatu? Może nie jest to nic oryginalnego, no ale serial ma klimat, choćby w humorze.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez beret » 9 wrz 2012, o 09:29

somekind napisał(a):

Na czym polega konwencja "srały muchy będzie wiosna"?
Bo dotychczas to powiedzenie spotykałem w kontekście szumnych i nierealizowanych obietnic (np. kampania wyborcza).

Postprzez marman » 9 wrz 2012, o 09:33

Ja czekałem na Paradoks w czwartek i ... nie miałem głosu na TVP2 :) próbowałem 10 minut z telegazetą i napisami dla niesłyszących ale to nie to samo. Dziś czekam na powtórkę

Postprzez kolend » 10 wrz 2012, o 08:26

http://marcinzwierzchowski.natemat.pl/3 ... o-ogladali
nawet nie wiedziałem, że to się niby pojawiło w tv

Postprzez bracie » 10 wrz 2012, o 09:30

marman napisał(a):Ja czekałem na Paradoks w czwartek i ... nie miałem głosu na TVP2 :) próbowałem 10 minut z telegazetą i napisami dla niesłyszących ale to nie to samo. Dziś czekam na powtórkę

Rzeczwyiście, z głosem kiepsko. A serial, no cóż mam nadzieję, że sie rozwinie. Dla mnie prokurator - Jakubik i naczelnik - Bluszcz - to strzał w 10. Absolutne klasyki to "Glina" i "Pitbull", Paradoksowi ciężko będzie dorównać.
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez uve » 11 wrz 2012, o 20:39

bracie napisał(a):Dla mnie prokurator - Jakubik i naczelnik - Bluszcz - to strzał w 10. Absolutne klasyki to "Glina" i "Pitbull", Paradoksowi ciężko będzie dorównać.

Niestety nie oglądałem, ale w temacie naczelników przypomniał mi się i najbardziej podobał niewydarzony naczelnik Barszczyk z "Pitbulla". Scena z rekwirowaniem broni bez rękawiczek gumowych mistrzowska

Ze swojej strony mogę polecić "Justified", "Shield" (dosyć stary serial, już zakończona produkcja) no i oczywiście "Rodzina Soprano"

Postprzez lia_nailo » 11 wrz 2012, o 21:08

taataah napisał(a):aha seriale ogladam tu http://iitv.info/ bo niektórzy szukaja po omacku

także większość oglądam na iitv, ale niektórych się nie da (np. miałam ogromny problem ze szpital królestwo). na szczęście zawsze zostaje też http://zalukaj.tv/ lub http://www.kinomaniak.tv/.

grabson, zgadzam się. ja właściwie już kończę ostatni sezon. może 4 odcinki mi zostały, aż szkoda. choć sezon 9 jest przeciętny. może ostatni odcinek pokaże coś ciekawego.

z seriali poza tym teraz oglądam zaklinacz dusz. jestem bliska skończenia 5 sezonu i niestety obawiam się, że zakończy się jak większość amerykańskich seriali: urwie się.
Obrazek

Postprzez kolend » 14 wrz 2012, o 15:25

2gi od paradoksu na forum przeszedł bez echa
wg mnei nawet ciekawy, troszkę bardziej mi się podobało niż poprzednio, niemniej tak się zastanawiam, czy oni tam nie mają roboty innej niż odgrzebywanie starych spraw? cały serial nie pokarzą czy Kaszowski czy jak to się Linda zwie nie ściga tych przestępców w czasie rzeczywistym? Jeśli tak będzie, to wg mnie formuła może się zgrać szybko.

Postprzez lemur » 14 wrz 2012, o 16:53

Piąty sezon "Synów Anarchii" zaczął się był takim pierdolnięciem, że głowa mała. Nieprawdopodobna dramaturgia. A ponoć w kolejnych odcinkach ma być tylko lepiej...

Obrazek

Postprzez wania » 14 wrz 2012, o 22:51

wlasnie sobie przypomnialem, ze to juz! sciagam pierwszy odcinek ;)

Postprzez kolend » 18 wrz 2012, o 10:08

kontunuuję the shield, jakoś chyba 5 odc 3ciej serii mocny był bardzo, szczególnie dla komendanta... cieszę się, że ktoś tu ten serial polecił, a ja się skusiłem :)

Postprzez Jaaasiek » 18 wrz 2012, o 10:34

Karma napisał(a):A ja z kolei nie mogę się doczekać 7 sezonu Dextera, świetnie się 6 skończył. Kto nie oglądał, niechaj żałuje :mrgreen:

Ano true, true.

Ja czekam na nowe odcinki "Homeland", "South Park", "Dextera" i "Walking Dead"... w styczniu 2013 rusza 6 seria "Californication, zobaczymy co wymyślą tym razem.
Obrazek

Postprzez uve » 18 wrz 2012, o 12:14

Trzeba wrócić do "Boardwalk Empire", bo się właśnie zaczął trzeci sezon i czekać z utęsknieniem na klasycznych "The Simpsons" - to już będzie dwudziesty czwarty sezon :)

Postprzez kolend » 18 wrz 2012, o 12:43

ostatni sezon californication mnie rozczarował, tak w sumie to nie bardzo czekam kolejnego, w dodatku, że to rzekomo miał być ostatni, ale jednak nie jest jakieś takieś dziwne info było

boardwalk mnie zanudził w pierwszym sezonie i już dalej tego nie ciągnąłem ;)

Postprzez Celtoiber » 24 wrz 2012, o 13:42

Z mojej strony polecam (nie nowosć) aczkolwiek serial dobrze zrobiony, i warty obejrzenia.
Criminal Minds

Postprzez taataah » 1 paź 2012, o 22:15

Dexter już "pracuje" w nowej serii :twisted:
natomiast Revolution zapowiadal sie ciekawie - zycie na ziemi po wylączeniu prądu - no ale jak 15 lat po awarii bohaterka ma nowa bluzke i buciki to mi odechcialo sie takiej fantastyki :x
pawarotaradio.pl

Postprzez taataah » 17 gru 2012, o 18:38

dexter sezon siodmy skonczony - wątki poniedokańczane bedzie jeszcze jeden sezon moze dwa
poza tym w serialach nima co oglądać - taka jest moja koncepcja
pawarotaradio.pl

Postprzez malenstwo » 17 gru 2012, o 19:08

taataah napisał(a):poza tym w serialach nima co oglądać - taka jest moja koncepcja

A the killing ogladales?
Brytyjskiego Sherlocka?
The hour?
Whitechapel?

Duński serial Broen?

Jest tak duzo zajebistych nieamerykanskich seriali, ze mi czasu na ogladanie brakuje :(
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez redhead » 17 gru 2012, o 19:15

w niedzielę dokończyłem .....walking dead (może być nawet - akcja nawet nawet choć ilość trupów poraża, a wataha strzela do wszystkiego niemal co się rusza i mięso lata wszędzie niemal)
generalnie spoko

dokończyłem tez House 8 sezon - Karolina Wydra ......śliczniasta po prostu i bezapelacyjnie ideał !!!! ;) :D :!:
warto zobaczyć 8 sezon choćby tylko dla NIEJ
generalnie dobra końcówka całości

przymierzać się będę .....znowu do synów anarchii (3 raz już bo jakoś nie mogę się przemóc)
czekam na 6 caliornication (styczeń tuż tuż)
a no i jeszcze będzie jakoś na pocz. roku 3 sezon Gry o Tron (smoki podrosną i będzie frajda)

warto też Bez Tajemnic sezon 2 trwa
choc słabszy niz "1" to jednak dobry jak na polskie realia - świetni aktorzy

-----
pzdr
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM