Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Holba » 12 gru 2012, o 15:20

skoro daja sobie nagrody, to widocznie zasluzyli. chyba nie masz watpliwosci, ze jest inaczej? tam pracuja tak dobrzy i prawi ludzie na czele z z dotknietym przez Boga geniuszem (copyright. S. Nowak), ze nigdy, ale to przenigdy nie zasmiali by sie narodowi w twarz.

By zylo sie lepiej, aj waj.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Holba » 12 gru 2012, o 21:19

Obrazek

kolejny debilny link/obrazek :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Bullet » 12 gru 2012, o 22:18

bodzioooo napisał(a):I jak ma byc dobrze w tym kraju!
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-dal ... omosc.html
Oni se nagrody dają a mi mój kołchoz zaproponował podwyżką od stycznia w wysokości 3% brutto z mojej stawki godzinowej ,w moim przypadku to bedzie jakieś 33 gr. brutto wiecej za godzinę!
Dzięki ci Polsko za twą hojność!
Toz to nawet inflacji kur..nie pokrywa!!!

Nie narzekaj. Ty chociaż pracujesz... :roll:

Ale fakt faktem, brzmi to mega żałośnie. Tylko cóż zrobić? Umiłowany kraj... Oby tylko Nowy Rok przyniósł jakieś nowe, pozytywne rozwiązania... :?

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Holba » 12 gru 2012, o 23:44

Bullet napisał(a):
bodzioooo napisał(a):I jak ma byc dobrze w tym kraju!
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-dal ... omosc.html
Oni se nagrody dają a mi mój kołchoz zaproponował podwyżką od stycznia w wysokości 3% brutto z mojej stawki godzinowej ,w moim przypadku to bedzie jakieś 33 gr. brutto wiecej za godzinę!
Dzięki ci Polsko za twą hojność!
Toz to nawet inflacji kur..nie pokrywa!!!

Nie narzekaj. Ty chociaż pracujesz... :roll:

Ale fakt faktem, brzmi to mega żałośnie. Tylko cóż zrobić? Umiłowany kraj... Oby tylko Nowy Rok przyniósł jakieś nowe, pozytywne rozwiązania... :?

Pozdr.

25 % VAT :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez bodzioooo » 12 gru 2012, o 23:59

Chłopy.Ja Was proszę.
Nie dobijajcie mnie!
Ja dzisiaj spotkałem sie z koordynatorem mojego obszaru (w pracy) i serdecznie podziekowałem mu za ta podwyżkę!
Nie przyjme jej i ch... w du.. takim jeb...ym kołchozom jak mój po dwustukroć!!!

Postprzez chodi » 13 gru 2012, o 02:30

Holba napisał(a):
chodi napisał(a):
Jedras napisał(a):http://www.wprost.pl/ar/379827/Kasia-Tusk-w-tle-sciete-brzozy-Internauci-prowokacja/

No i jeszcze ta prowokacja - córka premiera na ściętej brzozie:P
W jakim kraju my żyjemy....

Przebiłeś mojego posta;)

chodi, najlatwiej wszystko sprowadzic do absurdu. w koncu byl ten trotyl czy nie ? :lol:

ale to nie zwolennicy PO doszukali się ukrytych motywów w tym zdjęciu... także to nie oni sprowadzili sprawę do absurdu.

Co do obecności trotylu to wszystko prokuratorzy wyjaśnili. Problem jest że dla niektórych śladowa obecność trotylu = zamach.
Faktem jest jedynie, że jedno z wielu urządzeń pomiarowych wskazało na obecność śladowych ilości TNT. Czy to odpowiada na pytanie czy był tam trotyl? Ja się nie podejmuję odpowiedzi.

Postprzez chodi » 13 gru 2012, o 02:33

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
kroy napisał(a):Tragiczne jest to że z tak ważnej sprawy z jednej strony jest "ekipa zamach" a z drugiej banda słabych żartownisiów.
Porażka społeczeństwa polskiego.

Ostatnio coraz częściej bliżej mi do poglądu, że teorie zamachowe zasługują nie na polemikę, ale właśnie co najwyżej na kpinę.
Dlatego, że ludzi, którzy powzięli przekonanie, że doszło do jakiegoś zamachu, nikt i nic z tego przekonania nie wyprowadzi - żaden argument, żaden dowód, żadna komisja.

Zrobiłem ostatnio wywiad z gościem, który prowadzi znanego i kultowego bloga Dlaczego Nie Napalm - tutaj można sobie kliknąć: Proszę bardzo

Mój rozmówca mnie trochę przechylił w stronę poglądu, że polemika z ludźmi, którym ignorancki tupet pozwala bredzić o bombach, trotylach, strzałach w dwudziestej sekundzie, mija się z celem. Oni i tak nie skumają.

zgoda z jednym wyjątkiem. Jeżeli podejmujesz polemikę rób to na poważnie. Kpina i cynizm do niczego nie prowadzą.

Postprzez Holba » 13 gru 2012, o 09:51

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 13 gru 2012, o 11:03

chodi napisał(a):zgoda z jednym wyjątkiem. Jeżeli podejmujesz polemikę rób to na poważnie. Kpina i cynizm do niczego nie prowadzą.

Chodi, zgadzam się, że do niczego nie prowadzą. Są w określonych sytuacjach tylko miarą mojego stosunku do zjawiska, nie zaś środkiem perswazji czy wymiany poglądów.

Polemizować to ja mogę z kimś, kto 1. posiadł zdolność czytania i pisania w stopniu elementarnym. 2. poświęca czas i minimum wysiłku rozumowego na zapoznanie się z moją argumentacją i szanuje mój czas poświęcony na to, żeby jemu spójnie odpowiedzieć. 3. umie się posługiwać źródłami w sposób krytyczny.
Dyskusja z każdym funkcjonalnym analfabetą, który posługuje się mieszanką pozbawionych komentarza linków, kibolskich komunałów i antyrządowych mantr, jest stratą czasu.
Dlatego polemika będzie tam, gdzie jej miejsce i z rozmówcami, którzy na to zasługują. A kpiny w innych sytuacjach wcale to nie wyklucza.

Postprzez adrianos » 14 gru 2012, o 12:46

Ale się uśmiałem po wczorajszej konferencji śląskiego marszałka :D

Postprzez Holba » 20 gru 2012, o 22:28

Zagadka :) Kto to powiedzial :)

Każde dziecko wie, że wypadków jest więcej, bo jest więcej samochodów, a dobrych dróg nie przybywa. Nieudacznicy z rządu PiS tej prawdy nie pojęli. Zauważyłem też fenomen. Drogi są coraz gorsze, ale na ulicach pojawiły się fotoradary. Polacy mają być kontrolowani w każdym miejscu. Utrudnić ludziom życie do maksimum, a na końcu ich skontrolować wszystkich bez wyjątku. To jest filozofia PiS. Tylko facet który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary, a nie na drogi.

piona :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kroy » 21 gru 2012, o 00:27

smiało można to nazwać niefortunną wypowiedzią :)
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez I.W.O. » 21 gru 2012, o 02:05

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):[
Dyskusja z każdym funkcjonalnym analfabetą, który posługuje się mieszanką pozbawionych komentarza linków, kibolskich komunałów i antyrządowych mantr, jest stratą czasu.
Dlatego polemika będzie tam, gdzie jej miejsce i z rozmówcami, którzy na to zasługują. A kpiny w innych sytuacjach wcale to nie wyklucza.

I jesteś w podobnym miejscu do tych, z których się nabijasz, tylko po przeciwnej stronie barykady.

Zero dyskusji, bo każdy ma już swoją, zabetonowaną wersję rzeczywistości: i czytelnik "GW" i "Naszego Dziennika".

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 21 gru 2012, o 12:11

Nie, nie jestem.
Ja nie piszę o jakości argumentów w sporze.
Piszę o tym, że coraz częściej się przekonuję, iż spór z kimś, kto nie umie czytać i pisać po polsku, a więc: relacjonuje tylko własną myślową pustkę, jest stratą mojego czasu.

Zachęcam w tym miejscu do lektury Kazimierza Twardowskiego, który wprawdzie pisał o stylach filozoficznych, ale i tak poniższy fragment jest uniwersalny:
"Odgadywanie myśli [autora piszącego stylem niejasnym] tylko wtedy przedstawiać będzie rzecz godną wysiłku, jeżeli skądinąd nabyliśmy przekonania, że myśli jasno, że więc niejasność stylu pochodzi w danym wypadku ze skażenia tekstu albo z pośpiechu w spisywaniu dzieła.
Jeżeli zaś nie mamy tego przekonania, wtedy możemy spokojnie przyjąć, że autor nie umiejący myśli swych wyrazić jasno nie umie też myśleć jasno, że więc jego myśli nie zasługują na to, by silić się na ich odgadywanie".

I ja o tym, a nie o sednie sporu.

Postprzez Holba » 27 gru 2012, o 22:08

Tym razem nie bedzie wpadki, ale pomysl godny nasladowania :D ... skoro Niemcy moga to dlaczego Polacy nie ?

http://www.rp.pl/artykul/28,964573-Kazd ... ka-TV.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 27 gru 2012, o 22:13

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... okale=lodz\

a to juz wpadka na calej lini.

idz pan w chuj z takim "panstwem"
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 14 sty 2013, o 20:35

Wszystkie drogi będą płatne. Nowa maszynka do zarabiania pieniędzy

Posłowie Platformy Obywatelskiej wymyślili nowy sposób, na wyciąganie pieniędzy z kieszeni kierowców. Zgodnie z ich pomysłem, już wkrótce możemy płacić za korzystanie... ze wszystkich dróg krajowych.

Po wprowadzeniu opłat za autostrady i obwodnice, politycy partii rządzącej najwyraźniej nabrali wiatru w żagle i chcą wyciągnąć od kierowców znacznie więcej pieniędzy.

– Docelowo za jazdę drogami krajowymi powinniśmy płacić wszyscy bez wyjątku, to nie ulega wątpliwości – tłumaczy w rozmowie z dziennikiem „Fakt” wiceprzewodniczący sejmowej komisji infrastruktury Stanisław Żmijan.

Obecnie w Polsce jest ok 20 tys. kilometrów dróg krajowych. Politycy PO wymyślili, że opłaty za korzystanie z dróg mogłyby być pobierane przez system viaTOLL, który funkcjonuje już na autostradach i płatnych odcinkach dróg ekspresowych.

Stawki nie zostały jeszcze ustalone, jednak posłowie PO uważają, że to tylko kwestia czasu, a każdy kto jeździ więcej, powinien też więcej płacić. Zgodnie z szacunkowymi wyliczeniami reporterów „Faktu”, jeśli przyjmie się, że za kilometr drogi krajowej trzeba będzie zapłacić połowę stawki autostradowej, czyli 5 groszy, kierowca, który drogę z Warszawy do Białegostoku i z powrotem pokonuje raz w miesiącu zapłaci ok. 240 zł rocznie. Oczywiście po wprowadzeniu pomysłu PO w życie nie zniknie podatek drogowy doliczany do tankowanego paliwa.

pieknie. popieram, rypac lemingow z kasy ile wlezie. :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 14 sty 2013, o 23:16

holba,

jedno małe ale. systemowi viatoll nie podlegają pojazdy osobowe. więc ktoś coś pomylił. Chodzi pewnie o auta ciężarowe. albo ktoś coś sobie wymyślił.

Postprzez Holba » 15 sty 2013, o 09:08

chodi, byc moze. zrodlem jest fakt, nie zaglebialem sie bardziej w drugie dno ;)

wczoraj ciekawie bylo u Lisa, nie widzialem jeszcze zeby atakowal kogokolwiek z PO tak jak wczoraj Nowaka. Tak to jest jak problem dotyka kogos bezposrednio, to oburzenie na potencjalnego morderce, bandyte itd... do "pelni szczescia" brakowalo mi tylko nowomowy w postaci kierowcoli :D ogolnie dobra beka, kilka celnych punktow Nowaka, ale tez Lis pare razy zagial przeciwnika.

W UK mozna miec 12 punktow karnych.... przez 3 lata, dopiero wtedy sie kasuja, ale tylko te z pierwszego roku, te z drugiego i trzeciego przechodza do wspolnego liczenia z kolejnym, czwartym...
"inni maja jeszcze gorzej" :P
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez redhead » 15 sty 2013, o 23:03

http://www.youtube.com/watch?v=KckjYVki ... _embedded#!

jak to było tusku kłamliwy
"tylko facet, który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary"
"to jest filozofia pisu" (zatem tusk wstąpił do pisu)

http://stooq.pl/n/?f=692101

normalnie zaczynam rozumieć tych ludzi z art.
http://menstream.pl/wiadomosci-reportaz ... 31882.html

============================
:x Biały Bór - Bobolice x5 :twisted:
NIGDY NIE ZAPOMNĘ !!! :x
gminom tym życze wszystkiego najgorszego
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez chodi » 17 sty 2013, o 13:42

Holba napisał(a):chodi, byc moze. zrodlem jest fakt, nie zaglebialem sie bardziej w drugie dno ;)

wczoraj ciekawie bylo u Lisa, nie widzialem jeszcze zeby atakowal kogokolwiek z PO tak jak wczoraj Nowaka. Tak to jest jak problem dotyka kogos bezposrednio, to oburzenie na potencjalnego morderce, bandyte itd... do "pelni szczescia" brakowalo mi tylko nowomowy w postaci kierowcoli :D ogolnie dobra beka, kilka celnych punktow Nowaka, ale tez Lis pare razy zagial przeciwnika.

W UK mozna miec 12 punktow karnych.... przez 3 lata, dopiero wtedy sie kasuja, ale tylko te z pierwszego roku, te z drugiego i trzeciego przechodza do wspolnego liczenia z kolejnym, czwartym...
"inni maja jeszcze gorzej" :P

a widzisz... mimo to postawiłeś wniosek - nieprawdziwy:) i na przyszłość nie polecam prasy kolorowej traktować jako źródła informacji. Oni na tym zarabiają, że Ty się wkurwisz. Całe redakcje mają bekę z tego jak "wkręcają" społeczeństwo.

Co do UK to jest podobnie tylko punktów mamy 24 (trzeba zobaczyć czy są one "proporcjonalne" do punktów z UK) i przedawnienie jest po roku na w sumie podobnej zasadzie. Czyli 3 razy krócej niż w UK.

Postprzez chodi » 17 sty 2013, o 13:47

redhead napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=KckjYVki0-s&feature=player_embedded#!

jak to było tusku kłamliwy
"tylko facet, który nie ma prawa jazdy, może wydawać pieniądze na fotoradary"
"to jest filozofia pisu" (zatem tusk wstąpił do pisu)

http://stooq.pl/n/?f=692101

normalnie zaczynam rozumieć tych ludzi z art.
http://menstream.pl/wiadomosci-reportaz ... 31882.html

Z małą jedną różnicą. W międzyczasie ten podły kłamca Tusk zbudował trochę dróg i z tego co pamiętam o to chodziło głównie w jego wypowiedzi. Nie był to sprzeciw wobec fotoradarów, tylko myśleniu, że ZAMIAST dróg stawiamy fotoradary.
Wg mnie radarów powinno być tym więcej im więcej będziemy mieli dobrych dróg. Z takim podejściem się zgodzę.

Jednak z faktycznym zastrzeżeniem, że radary mają dbać o bezpieczeństwo, a nie być dodatkowym dochodem państwa. Tylko nie mi to weryfikować.

Postprzez Holba » 17 sty 2013, o 19:59

chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?

bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez polake » 18 sty 2013, o 12:04

Chociażby A2 od Strykowa do Konotopy.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez barman55 » 18 sty 2013, o 17:36

Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?

bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.

Tych od PiS nie ma co liczyć faktycznie, bo takich prawie nie było :D

PO było pierwszym rządem, który wykonał autostradę jakąkolwiek od planowania, przez przetarg, projekt, budowę, po otwarcie. Przykro mi Holba.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM