Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 18 sty 2013, o 17:47

Tutaj służę przykładowym linkiem do Wojciecha Orlińskiego, który uważnie śledzi budowy autostradowe w Bolandzie od szeregu lat:

Bezczelny Polaczek

Postprzez Holba » 18 sty 2013, o 19:35

barman55 napisał(a):
Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?

bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.

Tych od PiS nie ma co liczyć faktycznie, bo takich prawie nie było :D

PO było pierwszym rządem, który wykonał autostradę jakąkolwiek od planowania, przez przetarg, projekt, budowę, po otwarcie. Przykro mi Holba.

76 km trasa Grudziadz - Torun tj, 10 km na rok. wow :)

za Grabarczyka oddano do uzytku 300 km autostrad i 330 km ekspresowek. odliczajac te 76 km :D mamy 554 km odziedziczone po poprzednikach sld i pis. no ale najwazniejsze, ze lemingi sie lapia na to jak PO drogi buduje :D

slabo sie z liczbami polemizuje, ale probuj.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Holba » 18 sty 2013, o 19:39

zreszta sa wazniejsze rzeczy :D zielona wyspa tonie.

http://biznes.interia.pl/makroekonomia/ ... ki,1884654
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez barman55 » 18 sty 2013, o 22:21

Holba napisał(a):
barman55 napisał(a):
Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?

bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.

PO było pierwszym rządem, który wykonał autostradę jakąkolwiek od planowania, przez przetarg, projekt, budowę, po otwarcie. Przykro mi Holba.

za Grabarczyka oddano do uzytku 300 km autostrad i 330 km ekspresowek. odliczajac te 76 km :D mamy 554 km odziedziczone po poprzednikach sld i pis. no ale najwazniejsze, ze lemingi sie lapia na to jak PO drogi buduje :D

polecam poczytać, od początku do końca:
http://wo.blox.pl/2010/05/Autostrady-Kaczynskiego.html

dla ułatwienia przytoczę ostatnie zdanie, które jest legendą do mapy z samego początku wpisu:
Na mapie oznaczono na czarno autostrady, które zbudowały poprzednie rządy; na czerwono te, których budowę zaczął PiS (budowa odcinka 2’ jeszcze się nie zakończyła), na niebiesko te, których budowę zaczął rząd Tuska)
Zwracam jednocześnie uwagę, że wpis jest z połowy roku 2010.

Tu wpis z sierpnia 2008, gdzie dokładnie wyliczone jest ile który rząd zainicjował (i gdzie):
http://wo.blox.pl/2008/08/Tusk-lepszy-od-Kaczynskiego.html
Już wtedy PO zainicjowało więcej niż PiS. Nie wiem skąd Twoje liczby, może je rozwiniesz jakoś?

A tu zestawienie co po sobie zostawiały kolejne rządy (SLD, PiS, PO po pierwszej kadencji), z krótkim opisem (październik 2011):
http://wo.blox.pl/2011/10/Trzy-giga-i-dwa-lata.html

Ciekawy jestem Holba, czy w ogóle otworzysz te linki...

Postprzez Nikos » 18 sty 2013, o 23:33

barman55 napisał(a):Ciekawy jestem Holba, czy w ogóle otworzysz te linki...

Ni chu... chu...
Nazwa wrogowie źle jest trochę za mocna ale funkcję bardzo gorąco polecam.

Postprzez Nikos » 19 sty 2013, o 00:14

barman55 napisał(a):polecam poczytać, od początku do końca:
http://wo.blox.pl/2010/05/Autostrady-Kaczynskiego.html

gwoli ścisłości i sprawiedliwości:
Po 1.
Marcinkiewicz 31.10.2005 r - rząd Kaczyńskiego pełnił obowiązki do 16.11.2007
2 lata to nie jest czas żeby oczekiwać czegoś "od kontraktu do otwarcia"
zwłaszcza że decyzje lokalizacyjne, środowiskowe czy pozwolenie na budowę a podpisanie umowy to może być szmat czasu
ale:
Po 2.
To Jarosław podał rząd do dymisji, pretensje o co?
Kontrakty w 2009. 2010, 2011 miażdżą, jeśli mówimy o samych kontraktach, Euro? oczywiście! pretensje? znowu wracamy - to Jarosław podał rząd do dymisji

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 02:19

No tak, faktycznie, zapomnialem, wszystko przez Jarkacza, a jak nie to i tak u was bija murzynow. co chcesz udowodnic piszac, ze za pisu wybudowano mniej? co to ma wspolnego z tym co ja napisalem? skad u Ciebie ten instykt samoobrony, ze jak atauje ktos PO to Ty czujesz sie w obowiazku jechac na PiS? Tak Pis malo zrobil, a wrecz i przeszkodzil, ale co to ma wspolnego z PO? Co to ma wspolnego z tym tematem?

wracajac do przyziemnych spraw :) jak odkladanie na emeryture, jak zarobki i ceny, duzo pracy, jak tam wogole zielona wyspa ?

zreszta chuj z tym. pogadajmy o pisie dla "lepszego" samopoczucia, mniejsza z tym, ze reka smierdzi od trzymania w nocniku... juz sie chyba obudziles ? ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 02:21

Nikos, Jarkacz podal rzad do dymisji bo nie bylo wiekszosci do rzadzenia. Zrobil to co nakazuje zdrowy rozsadek. No chyba ze mieli pierdziec w stolki ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez holyfido » 19 sty 2013, o 02:23

Buhahahahahahahaaaaa.

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 09:55

napisz co Ci tam propaganda gw i tvn natlukla do glowy. napisz jak bylo ?

Minister finansów Jacek Rostowski zatrudnił ósmego zastępcę. Powołany właśnie nowy wiceminister to poseł Platformy Obywatelskiej Janusz Cichoń. Jak podaje RMF FM, nie ma on jeszcze sprecyzowanych obowiązków. - Póki co będę łatał dziury, a potem zobaczymy - powiedział w rozmowie z RMF FM Cichoń.
Każdy z wiceministrów w resorcie Rostowskiego zarabia miesięcznie ponad 10 tysięcy złotych.

Jak podaje RMF FM cały czas trwają rozmowy, czy nie powołać kolejnego wiceministra z PSL. Partia koalicyjna nie ma jeszcze swojego przedstawiciela w tym resorcie.

21 stycznia z resortu ma odejść wiceminister Mirosław Sekuła. Ma on zostać marszałkiem województwa śląskiego.

holyfido, teraz zamiast spazmatycznego smiechu napisz ze to deszcz pada.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 19 sty 2013, o 11:29

tu masz liczby. ich interpretacje zostawiam Tobie.

Postprzez polake » 19 sty 2013, o 18:23

Holba napisał(a):
barman55 napisał(a):

Przecież jest jeszcze A2 ze Strykowa do Konotopy.

Bilans Polaczka w zakresie budowy autostrad jest właściwie ujemny. Więc jeżeli komukolwiek powinna dziękować PO, to SLD :)
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 20:15

chodi napisał(a):
Holba napisał(a):chodi, byc moze. zrodlem jest fakt, nie zaglebialem sie bardziej w drugie dno ;)

wczoraj ciekawie bylo u Lisa, nie widzialem jeszcze zeby atakowal kogokolwiek z PO tak jak wczoraj Nowaka. Tak to jest jak problem dotyka kogos bezposrednio, to oburzenie na potencjalnego morderce, bandyte itd... do "pelni szczescia" brakowalo mi tylko nowomowy w postaci kierowcoli :D ogolnie dobra beka, kilka celnych punktow Nowaka, ale tez Lis pare razy zagial przeciwnika.

W UK mozna miec 12 punktow karnych.... przez 3 lata, dopiero wtedy sie kasuja, ale tylko te z pierwszego roku, te z drugiego i trzeciego przechodza do wspolnego liczenia z kolejnym, czwartym...
"inni maja jeszcze gorzej" :P

a widzisz... mimo to postawiłeś wniosek - nieprawdziwy:) i na przyszłość nie polecam prasy kolorowej traktować jako źródła informacji. Oni na tym zarabiają, że Ty się wkurwisz. Całe redakcje mają bekę z tego jak "wkręcają" społeczeństwo.

Co do UK to jest podobnie tylko punktów mamy 24 (trzeba zobaczyć czy są one "proporcjonalne" do punktów z UK) i przedawnienie jest po roku na w sumie podobnej zasadzie. Czyli 3 razy krócej niż w UK.

chodi, wracajac do tego tematu... jest cos na rzeczy... moze postawilem jednak prawdziwy wniosek :D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 20:18

chodi napisał(a):

chyba cos nie weszlo, nie widze liczb.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 19 sty 2013, o 20:32

polake napisał(a):
Holba napisał(a):

Przecież jest jeszcze A2 ze Strykowa do Konotopy.

Bilans Polaczka w zakresie budowy autostrad jest właściwie ujemny. Więc jeżeli komukolwiek powinna dziękować PO, to SLD :)

polake pisalem o Grabarczyku czyli pierwszej (?) kadencji PO, jezeli dodamy kolejne 2 lata z Nowakiem to... moze lepiej nie dodawac ile wyjdzie na rok :D ten odcinek ma juz status autostrady ukonczonej ? :D

co znaczy ujemny ? asfalt zdzieral ? :)

ale ja nikomu nie udowadniam ze za pis drogi powstawaly jak grzyby po deszczu. trzeba byc jednak obiektywnym. bo PO niewiele tak naprawde "wybudowala" od a-z, wiele za to oddala do uzytku.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez chodi » 19 sty 2013, o 22:21

Holba napisał(a):
chodi napisał(a):

chyba cos nie weszlo, nie widze liczb.

hehe. linka nie wkleiłem.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1142261

a polake chodziło że jeśli weźmiemy ilość ropoczętych, czy też przygotowanych budów i odejmiemy zabranie konesji na A1 to wychodzi ujemny bilans.

PS. Twój link z faktu potwierdził się dzisiaj. Wyborcza o tym napisała. nie pozostaje nic innego jak skwitować to jednym słowem: kretynizm.

Postprzez barman55 » 19 sty 2013, o 23:53

Holba napisał(a):No tak, faktycznie, zapomnialem, wszystko przez Jarkacza, a jak nie to i tak u was bija murzynow. co chcesz udowodnic piszac, ze za pisu wybudowano mniej? co to ma wspolnego z tym co ja napisalem? skad u Ciebie ten instykt samoobrony, ze jak atauje ktos PO to Ty czujesz sie w obowiazku jechac na PiS? Tak Pis malo zrobil, a wrecz i przeszkodzil, ale co to ma wspolnego z PO? Co to ma wspolnego z tym tematem?

wracajac do przyziemnych spraw :) jak odkladanie na emeryture, jak zarobki i ceny, duzo pracy, jak tam wogole zielona wyspa ?

zreszta chuj z tym. pogadajmy o pisie dla "lepszego" samopoczucia, mniejsza z tym, ze reka smierdzi od trzymania w nocniku... juz sie chyba obudziles ? ;)

Sorry Holba, ale sam najpierw piszesz:

więc wykładam Ci kawę na ławę, że prawie nic po PiS i SLD nie odziedziczyli. Więc o co pretensje i oskarżenia o "zwalanie na Jarkacza"? I jeszcze raz pytam - skąd liczby z Twojego wcześniejszego. przed chwilą zacytowanego, posta?

Postprzez Holba » 20 sty 2013, o 00:13

a 554 km to skad ? faktycznie nic.
100km przez 6 lat, 16,6 km na rok to jest wynik :D

czytales co napisalem ? interesuje mnie ile od a do z oddano drog w PL za rzadow PO.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez barman55 » 20 sty 2013, o 01:46

Holba napisał(a):a 554 km to skad ? faktycznie nic.
100km przez 6 lat, 16,6 km na rok to jest wynik :D

czytales co napisalem ? interesuje mnie ile od a do z oddano drog w PL za rzadow PO.

Odpowiem po Twojemu - więcej niż za jakiegokolwiek rządu wcześniej. Jeszcze dalej idąc Twoim tropem - ile km dróg otworzą następcy PO odziedziczonych po PO właśnie.
Facet, próbujesz wojować na polu, na którym akurat PO sprawiło się bardzo dobrze, a jeszcze lepiej wypada na tle jakichkolwiek poprzedników.

Jeszcze raz proszę, otwórz linki, które podałem w pierwszym tu wpisie w tym temacie i je PRZECZYTAJ.

Postprzez Holba » 20 sty 2013, o 10:14

zacznij rozrozniac co znaczy wybudowac od A do Z (duzymi jakbys przeoczyl) od projektow rozpoczetych w latach 2000 - 2007 i ukonczonych za rzadow PO.

zgadza sie. wiecej niz poprzednicy. dokladnie 16.6 km (naciagane) rocznie. tak jak pisalem z liczbami sie nie dyskutuje.

nie interesuje mnie ile oddadza nastepcy, pewnie wiecej, ale to nigdy nie bylo moim clue sprawy. mnie interesuje klam, ze PO wybodowalo setki km drog. nie wybudowalo !!! od A do Z (duzymi jakbys znowu przeoczyl) oddali ponad 100 w 6 lat. Tak wiecej, niz inni. 1 tez jest wiecej 0.

Wez jeszcze jedna rzecz pod uwage. co wydazylo sie w 2007 roku oprocz przejecia wladzy przez po, cos co pozwolilo na podpisywanie umow na wielokilometrowe odcinki, cos czego nie mialy poprzednie rzady? Wiesz i napiszesz to obiektywnie?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez barman55 » 20 sty 2013, o 13:52

Holba, nie ma sensu z Tobą gadać. Nie odnosisz się do słów poprzedników, a innym wmawiasz, że nie rozumieją Twoich postów.
Dokładnie wiem, że chodzi Ci o budowanie od A do Z, ale jeśli chcesz porównywać jeden rząd z poprzednim, to porównuj do tego samego. Dlatego porównaj najpierw budowanie od A do Z, a potem jeszcze ilość km rozpoczętych przez oba rządy. I tu i tu PO wypada dużo lepiej niż ktokolwiek wcześniej. Można ich nie lubić, można mieć pretensje o wiele rzeczy, ale tego nie da się podważyć.
Nie wiem o co Ci chodzi z rokiem 2007, nie chce mi się domyślać którędy chodzą Twoje nieobliczalne przemyślenia.

Postprzez malenstwo » 20 sty 2013, o 14:10

barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać.

Jak na to wpadłeś Szerloku?! ;)
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez barman55 » 20 sty 2013, o 14:20

malenstwo napisał(a):
barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać.

Jak na to wpadłeś Szerloku?! ;)

Czasem jednak człowieka podkusi i spróbuje ;]

Postprzez somekind » 20 sty 2013, o 22:56

Tylko czemu równocześnie z rozbudową autostrad tak bardzo zaniedbany został transport kolejowy?
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez chodi » 21 sty 2013, o 13:06

barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać. Nie odnosisz się do słów poprzedników, a innym wmawiasz, że nie rozumieją Twoich postów.
Dokładnie wiem, że chodzi Ci o budowanie od A do Z, ale jeśli chcesz porównywać jeden rząd z poprzednim, to porównuj do tego samego. Dlatego porównaj najpierw budowanie od A do Z, a potem jeszcze ilość km rozpoczętych przez oba rządy. I tu i tu PO wypada dużo lepiej niż ktokolwiek wcześniej. Można ich nie lubić, można mieć pretensje o wiele rzeczy, ale tego nie da się podważyć.
Nie wiem o co Ci chodzi z rokiem 2007, nie chce mi się domyślać którędy chodzą Twoje nieobliczalne przemyślenia.

A może ktoś tabelkę zrobić z podziałem na lata i etapy budowy (DŚU, przetarg na budowę, budowa), wtedy zobaczymy to czarno na białym. z mojego linka to można zrobić. Myślę że to zakończy tą dyskusję, a przynajmniej ją ograniczy.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM