barman55 napisał(a):Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.
Tych od PiS nie ma co liczyć faktycznie, bo takich prawie nie było
PO było pierwszym rządem, który wykonał autostradę jakąkolwiek od planowania, przez przetarg, projekt, budowę, po otwarcie. Przykro mi Holba.
Holba napisał(a):barman55 napisał(a):Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
bo takich oddanych za ich kadencji, a podpisanych umowow wczesniej za SLD czy tez PiS nie licz. dzieki.
PO było pierwszym rządem, który wykonał autostradę jakąkolwiek od planowania, przez przetarg, projekt, budowę, po otwarcie. Przykro mi Holba.
76 km trasa Grudziadz - Torun tj, 10 km na rok. wow
za Grabarczyka oddano do uzytku 300 km autostrad i 330 km ekspresowek. odliczajac te 76 kmmamy 554 km odziedziczone po poprzednikach sld i pis. no ale najwazniejsze, ze lemingi sie lapia na to jak PO drogi buduje
slabo sie z liczbami polemizuje, ale probuj.
barman55 napisał(a):Ciekawy jestem Holba, czy w ogóle otworzysz te linki...
barman55 napisał(a):polecam poczytać, od początku do końca:
http://wo.blox.pl/2010/05/Autostrady-Kaczynskiego.html
Minister finansów Jacek Rostowski zatrudnił ósmego zastępcę. Powołany właśnie nowy wiceminister to poseł Platformy Obywatelskiej Janusz Cichoń. Jak podaje RMF FM, nie ma on jeszcze sprecyzowanych obowiązków. - Póki co będę łatał dziury, a potem zobaczymy - powiedział w rozmowie z RMF FM Cichoń.
Każdy z wiceministrów w resorcie Rostowskiego zarabia miesięcznie ponad 10 tysięcy złotych.
Jak podaje RMF FM cały czas trwają rozmowy, czy nie powołać kolejnego wiceministra z PSL. Partia koalicyjna nie ma jeszcze swojego przedstawiciela w tym resorcie.
21 stycznia z resortu ma odejść wiceminister Mirosław Sekuła. Ma on zostać marszałkiem województwa śląskiego.
Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
Holba napisał(a):barman55 napisał(a):Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
za Grabarczyka oddano do uzytku 300 km autostrad i 330 km ekspresowek. odliczajac te 76 kmmamy 554 km odziedziczone po poprzednikach sld i pis. no ale najwazniejsze, ze lemingi sie lapia na to jak PO drogi buduje
chodi napisał(a):Holba napisał(a):chodi, byc moze. zrodlem jest fakt, nie zaglebialem sie bardziej w drugie dno
wczoraj ciekawie bylo u Lisa, nie widzialem jeszcze zeby atakowal kogokolwiek z PO tak jak wczoraj Nowaka. Tak to jest jak problem dotyka kogos bezposrednio, to oburzenie na potencjalnego morderce, bandyte itd... do "pelni szczescia" brakowalo mi tylko nowomowy w postaci kierowcoliogolnie dobra beka, kilka celnych punktow Nowaka, ale tez Lis pare razy zagial przeciwnika.
W UK mozna miec 12 punktow karnych.... przez 3 lata, dopiero wtedy sie kasuja, ale tylko te z pierwszego roku, te z drugiego i trzeciego przechodza do wspolnego liczenia z kolejnym, czwartym...
"inni maja jeszcze gorzej"
a widzisz... mimo to postawiłeś wniosek - nieprawdziwy:) i na przyszłość nie polecam prasy kolorowej traktować jako źródła informacji. Oni na tym zarabiają, że Ty się wkurwisz. Całe redakcje mają bekę z tego jak "wkręcają" społeczeństwo.
Co do UK to jest podobnie tylko punktów mamy 24 (trzeba zobaczyć czy są one "proporcjonalne" do punktów z UK) i przedawnienie jest po roku na w sumie podobnej zasadzie. Czyli 3 razy krócej niż w UK.
chodi napisał(a):Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
tu masz liczby. ich interpretacje zostawiam Tobie.
polake napisał(a):Holba napisał(a):
Przecież jest jeszcze A2 ze Strykowa do Konotopy.
Bilans Polaczka w zakresie budowy autostrad jest właściwie ujemny. Więc jeżeli komukolwiek powinna dziękować PO, to SLD
Holba napisał(a):chodi napisał(a):Holba napisał(a):chodi, ile drog "wybudowalo" PO ? Takich od projektu, przez przetargi, do finalnego odebrania drogi ?
tu masz liczby. ich interpretacje zostawiam Tobie.
chyba cos nie weszlo, nie widze liczb.
Holba napisał(a):No tak, faktycznie, zapomnialem, wszystko przez Jarkacza, a jak nie to i tak u was bija murzynow. co chcesz udowodnic piszac, ze za pisu wybudowano mniej? co to ma wspolnego z tym co ja napisalem? skad u Ciebie ten instykt samoobrony, ze jak atauje ktos PO to Ty czujesz sie w obowiazku jechac na PiS? Tak Pis malo zrobil, a wrecz i przeszkodzil, ale co to ma wspolnego z PO? Co to ma wspolnego z tym tematem?
wracajac do przyziemnych sprawjak odkladanie na emeryture, jak zarobki i ceny, duzo pracy, jak tam wogole zielona wyspa ?
zreszta chuj z tym. pogadajmy o pisie dla "lepszego" samopoczucia, mniejsza z tym, ze reka smierdzi od trzymania w nocniku... juz sie chyba obudziles ?
Holba napisał(a):a 554 km to skad ? faktycznie nic.
100km przez 6 lat, 16,6 km na rok to jest wynik
czytales co napisalem ? interesuje mnie ile od a do z oddano drog w PL za rzadow PO.
barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać.
malenstwo napisał(a):barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać.
Jak na to wpadłeś Szerloku?!
barman55 napisał(a):Holba, nie ma sensu z Tobą gadać. Nie odnosisz się do słów poprzedników, a innym wmawiasz, że nie rozumieją Twoich postów.
Dokładnie wiem, że chodzi Ci o budowanie od A do Z, ale jeśli chcesz porównywać jeden rząd z poprzednim, to porównuj do tego samego. Dlatego porównaj najpierw budowanie od A do Z, a potem jeszcze ilość km rozpoczętych przez oba rządy. I tu i tu PO wypada dużo lepiej niż ktokolwiek wcześniej. Można ich nie lubić, można mieć pretensje o wiele rzeczy, ale tego nie da się podważyć.
Nie wiem o co Ci chodzi z rokiem 2007, nie chce mi się domyślać którędy chodzą Twoje nieobliczalne przemyślenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 38 gości