Noclegi tu i tam. Miejsca polecane przez forumowiczów.

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Noclegi tu i tam. Miejsca polecane przez forumowiczów.

Postprzez wiater » 6 wrz 2012, o 10:18

Jako, że chciałem zapytać, czy ktoś mógłby polecić mi nocleg, postanowiłem również wątek spłodzić :P

Chodzi mi o 2 miasta:

1. Wrocław
2. Toruń

Najlepiej jakiś niedrogi hostel. I najlepiej w okolicy drogi prowadzącej z PKP na Rynek ;-)
We Wrocławiu jest tego sporo ale czy jakiś dobry nie wiem.

Co do Torunia, to wogle nie mam pojęcia co i jak poza tym, że z pkp na rynek jest hektar :P

I przy okazji propozycje miejsc wartych odwiedzenia mile widziane (poza Spiżem :P )
pzdr
" A już nie daj Boże, gdy
Jakaś się spodoba mi
Zamiast brać bez zbędnych słów
Plączę i się kończę znów "

Re: Noclegi tu i tam. Miejsca polecane przez forumowiczów.

Postprzez Anielica » 6 wrz 2012, o 10:36

Jeśli Wrocław to Hostel Chopper. http://chopperhostel.pl/ przy rynku. ceny są ok, pokoje również, spytaj dr Yry czy mu się tam podobało, bo spali w nim. a do dworca pkp z galerii dominikańskiej tramwaje i autobusy, gdzie droga zajmuje jakieś 3 min. piechotką jakieś 15 min.
co warto obejrzeć hm, panoramę racławicką, ostrów tumski, zoo, pergolę, ogród japoński. jak mi się coś przypomni to dopiszę.
a co do Torunia, to mile wspominam fort IV, byłam tam kiedyś z klasą ;-P Alek z plagiatami też coś o tym forcie wie.
- chujem Ci z oczu patrzy.
- to dlatego, że się w nich odbijasz.

Postprzez ekhm » 6 wrz 2012, o 11:03

Co do Torunia - kiedy planujesz przyjechać, na ile i w ile osób?

Na razie się wypowiem w kwestii nienoclegowej - z Dworca Głównego na starówkę są bezpośrednie autobusy, wystarczy przejechać przez most i jesteś na miejscu, także w zależności od stopnia zakorkowania zajmuje to jakieś 5-10min. ;) Z Dworca Wschodniego tramwajem góra 10min.

Jak się zapuścisz w starówkę toruńską, to będziesz miał co robić - polecam spacer Bulwarem Filadelfijskim nad Wisłą (na barce piwko 6zł):

Obrazek

Krzywa Wieża: (mogę opowiedzieć kilka legend:P)

Obrazek

Fontanna - atrakcja miejska z pokazami muzyczno-dźwiękowymi odbywającymi się wieczorami:

Obrazek

Jak będzie Ci się chciało, to polecam też Muzeum Piernika - interaktywne, wstęp kosztuje jakieś 5-6zł od osoby, ale pieczesz swoje pierniczki, można je potem ze sobą zabrać, ale nie nadają się do jedzenia (Krzysieq obalił tę tezę).

Mamy tu mnóstwo pięknych kamienic - Pod Białą Gwiazdą na przykład: (w środku jest muzeum sztuki dalekiego wschodu czy coś takiego, ale podobno warto wejść ze względu na zachowane barokowe wyposażenie wnętrza; zawsze mi tam nie po drodze;))

Obrazek

Za mostem, po stronie dworca głównego jest miejsce, gdzie można zobaczyć panoramę starówki, coś takiego (wybrałam najgorsze zdjęcie, a zobacz, jak pięknie :P):

Obrazek

Jest też tam niedaleko Zamek Dybowski, a w sumie jego ruiny - fajne miejsce na spacer (statuty nieszawskie to tutaj wydano!):

Obrazek

Wracając do starówki, to można wejść na wieżę ratuszową - milion schodów i fajny widok na koniec. W ogóle, wszędzie są fajne widoki, spodoba Ci się. :P I koniecznie idź na lody do LENKIEWICZA! Milion smaków do wyboru, gałka 3zł ale wielkości pięści.

Obrazek

Postprzez Mr Mojo Risin » 6 wrz 2012, o 11:09

Jak zależy ci na cenie to tu jest tanio: http://triosolo.spanie.pl/ Kiedyś tam spałem, jak jeszcze nie mieszkałem we Wrocławiu. Warunki znośne. Nie jest po drodze z pkp na Rynek, ale z pkp łatwo sie do tego hostelu dostać (np. tramwaj 31plus) a na Rynek nie jest stamtąd daleko,jakieś 15 min. piechotą.
http://www.avantgardehostel.pl/lokalizacja.html - tu masz coś pomiędzy pkp a Rynkiem. Nie spałem, ale któryś znajomy był zadowolony.
Jak będziesz spragniony i niecierpliwy po podróży- polecam knajpy przy Bogusławskiego, lokale małe, ale ciekawe, z dobrym i tanim czeskim piwem. Lokale są tuż przy dworcu pkp, więcej tutaj: http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,odk ... -3685.html
Miłego Wrocławia.
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez ron oczywistek » 6 wrz 2012, o 11:37

Ktoś może się orientuje w kwestii jakiegoś sensownego i przystępnego noclegu w Wiedniu?

Postprzez kolend » 6 wrz 2012, o 11:44

zależy czy interesuje Cię hotel czy coś jeszcze tańszego, no i na ile osób
w dobrych punktach komunikacyjnych mieszkałem w Etap (obecnie Ibis) hotel - stacja metra gasometer, no i geblergasse przy Alser Straße, mieszkałem też w hotelach dalej od centrum, ale teraz nazwy nie pamiętam, mogę spytać znajomych

Postprzez Jedras » 6 wrz 2012, o 11:48

Anielica napisał(a):Jeśli Wrocław to Hostel Chopper. http://chopperhostel.pl/

A jak z parkingiem dla samochodów?

Postprzez Dorian » 6 wrz 2012, o 11:52

Bukowiec k. Soliny

Byliśmy tam z Le Moorem na wczasach. Piękna okolica. Nowiuteńka chatka 5-osobowa. 150 zł/doba. Pełne wyposażenie, przyjemna okolica. Chillout, po prostu : )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdr.,

Postprzez ron oczywistek » 6 wrz 2012, o 11:55

Chętnie coś tańszego od hotelu, najlepiej gdzieś w okolicach dworca

Postprzez kolend » 6 wrz 2012, o 11:58

to nie bardzo pomogę, szukaj hosteli, jest tego dużo

ps dworców Ci tam dostatek, autobusowy, na który przyjeżdżają nasze busy jest w zdecydowanie innym miejscu niż ten, gdzie podjedziesz pociągiem, anyway - komunikacja publiczna jest tam na kosmicznym poziomie w porównaniu z naszą

Postprzez wiater » 6 wrz 2012, o 12:21

OK :-)
dzięki :-)
teraz pozostaje tylko ruszyć dupsko! :P
Jakaś się spodoba mi

Postprzez qman » 6 wrz 2012, o 13:32

Ładne zdjęcia Dorian. I ta lampka nocna pod kolor pościeli ... ;)
Lecz dzień lęki wymiecie
Więc spokojnie możecie
Drzwiami trzasnąć i zasnąć
Gdy dobranoc powiemy wam

Postprzez Dorian » 6 wrz 2012, o 13:55

qman napisał(a):Ładne zdjęcia Dorian. I ta lampka nocna pod kolor pościeli ... ;)

Płytki w sraczu też pod kolor pościeli! ; )

Postprzez kroy » 6 wrz 2012, o 14:07

http://www.domnaskarpie.pl/

Ja ze swojej strony mogę polecić domek w Zawoji :)
50 m. od wyciągu Mosorny Groń (na nartach spod domu na wyciąg i z wyciągu pod dom = można pić ;P)
Najlepiej dla grup znajomych rodzinek od 8-12 osób.

Dla forumowiczów zniżka ;]
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez barman55 » 6 wrz 2012, o 14:44

Jeżeli szukacie czegoś w Poznaniu to ja polecam Poco Loco Hostel!

http://poco-loco.pl/

Właścicielem hostelu jest mój kolega z liceum, więc ręczę za miłą obsługę! Ceny są na stronie, ale jak widzicie studenci mają taniej :)
Hostel nowiutki, bo otwarty parę tygodni przed Euro.
Dodatkową atrakcją jest dyżurujący często na nocnej zmianie Patyczak, czyli cały skład Brudnych Dzieci Sida ;]

Postprzez bodzioooo » 6 wrz 2012, o 18:42

A czy ktoś z forum może polecić w rozsądnej cenie jakiś nocleg w Łodzi w miarę blisko deko?
Dzięki :)
Pamiętam,ze swego czasu forumowy trąbka pisał cos na temat noclegu tam ale coś nie mogę tego znaleść.

Postprzez Jedras » 6 wrz 2012, o 19:38

bodzioooo napisał(a):A czy ktoś z forum może polecić w rozsądnej cenie jakiś nocleg w Łodzi w miarę blisko deko?
Dzięki :)
Pamiętam,ze swego czasu forumowy trąbka pisał cos na temat noclegu tam ale coś nie mogę tego znaleść.

Co prawda ja tam nigdy nie nocowalem ale na Limanowskiego jest takie cos http://hostelluna.pl/ w miare blisko Dekompresji.

Postprzez radush » 6 wrz 2012, o 23:10

Macie coś sensownego i taniego do polecenia w na wypad w Tatry? Preferuję raczej Zakopane. Za każde info będę wdzięczny.

Postprzez Anielica » 6 wrz 2012, o 23:35

Jedras napisał(a):
Anielica napisał(a):Jeśli Wrocław to Hostel Chopper. http://chopperhostel.pl/

A jak z parkingiem dla samochodów?

z parkingiem przy samym hostelu jest trudno bo to zamknięta ulica, ale przy równoległej i prostopadłej ulicy można parkować, jest parking i są parkomaty. o darmowy parking trudno w rynku.
- chujem Ci z oczu patrzy.
- to dlatego, że się w nich odbijasz.

Postprzez matt.G » 7 wrz 2012, o 09:42

radush napisał(a):Macie coś sensownego i taniego do polecenia w na wypad w Tatry? Preferuję raczej Zakopane. Za każde info będę wdzięczny.

Willa Stella w Kościelisku: http://www.willa-stella.etatry.com/willa-stella/index.htm co prawda to nie Zakopane ale bardzo szybko możesz się tam dostać. Ceny za pokoje dokładnie nie pamiętam- ale są przyzwoite, od 3 lat jeżdżąc w góry zatrzymujemy się właśnie w tym miejscu. Obsługa bardzo miła i życzliwa, kominek codziennie przygotowywany i czyszczony, dodatkowym plusem jest jeszcze sauna. Jednym słowem polecam
pozdrawiam.
http://www.facebook.com/gardockiart - koncertowe fotografie i nie tylko! [/size]

Postprzez somekind » 7 wrz 2012, o 22:17

ekhm napisał(a):Jak będzie Ci się chciało, to polecam też Muzeum Piernika - interaktywne, wstęp kosztuje jakieś 5-6zł od osoby

A ode mnie wzięli 9,5. :(

Jeśli chodzi o noclegi we Wrocławiu, to polecam tanie akademiki: http://www.uni.wroc.pl/studenci/sprawy- ... -2012/2013 ;)
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Mr Mojo Risin » 8 wrz 2012, o 00:49

radush napisał(a):Macie coś sensownego i taniego do polecenia w na wypad w Tatry? Preferuję raczej Zakopane. Za każde info będę wdzięczny.

W Zakopanem spałem kiedyś u tej pani: http://www.paliderka-zakopane.pl/index. ... e&Itemid=1 Ceny nie pamiętam, ale za dużo nie zdarła w porównaniu do średniej ceny noclegu w Zakopanem. Polecam jednak Biały Dunejec, tylko 10 km. od Zakopanego, ale bardziej klimatycznie, kameralnie.

Postprzez ezaq » 8 wrz 2012, o 21:22

Jeśli chodzi o Wrocław to polecam dom turystyczny trio. Ceny bardzo atrakcyjne: 76 zł za pokój dwuosobowy (68 zł dla studentów). Dojazd z dworca zajmuje ok. 15 min. (tramwaje 31+ i 32+). Zalecana wcześniejsza rezerwacja telefoniczna, ponieważ często mają komplet, zwłaszcza w weekendy.

Postprzez wiater » 9 wrz 2012, o 20:32

Dzięki za polecenia :-)
Tą razą padło na Wroclove :-)
Nocleg - Trio. Klimat akademikowy, ale jak na sam nocleg, to daje radę. Dość czysto, cena przystępna (76pln za dwójkę).
Co do miejsc, odwiedziłem Ogród Japoński, Pergolę (dzięki Anielica:) ), do innych nie starczyło czasu lub pogoda trochę zniechęciła :P
Z knajp, znalazłem tę, która od wczoraj jest moją ulubioną :P Bałagan na Bogusławskiego (dzięki Jim :P ).
Oraz Monsieur Cafe (Więzienna 31).
Jadąć dziś rano tramwajem na rynek, zauważyłem (tablica w tramwaju), że wczoraj mogłem spokojnie zawitać na koncert :P ale niestety nie pamiętałem, że to 8 września. Mimo tego, jednak nie zmieniłbym rozkładu wczorajszego dnia ;-)

pzdr
Jakaś się spodoba mi

Postprzez Mr Mojo Risin » 10 wrz 2012, o 15:27

wiater napisał(a):Z knajp, znalazłem tę, która od wczoraj jest moją ulubioną :P Bałagan na Bogusławskiego (dzięki Jim :P ).

Na zdrowie! Kiedyś mieli tam fajną barmankę, taką gadułę, ale dawno to było, nie wiem czy jeszcze tam pracuje. Pójdę kiedyś sprawdzić.

Następna strona

Powrót do FORUM