Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Ulubione (takoż więc godne polecenia) seriale!!!

Postprzez uve » 18 gru 2012, o 18:29

taataah napisał(a):poza tym w serialach nima co oglądać - taka jest moja koncepcja

Polecam "The Office" - dosyć dobry i pojebany zarazem
Tak samo "The Big Bang Theory"

Postprzez oksymoron » 11 lut 2013, o 12:27

Parks and Recreation - znalazłem to dzięki kilku obrazkom z jednym z bohaterów* - potem tylko poszukałem źródła w grafice google. Serial stylizowany na dokument, opowiada o rządowym wydziale Parków i Wypoczynku w fikcyjnym miasteczku Pawnee w stanie Indiana. Pierwszy sezon jest niestety dosyć słaby, więc trzeba przez niego przebrnąć, albo po prostu sobie darować i zacząć od drugiego - tutaj dopiero zaczyna się dziać :-).

*Proszę Państwa - Ron fucking Swanson:

Obrazek
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez wr » 11 lut 2013, o 14:46

"Filary Ziemi" i "Świat bez końca". Ciekawe, aż chyba sięgnę po książki Follet'a :)
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez pani_irenka » 11 lut 2013, o 16:09

"Trauma" - jeśli lubicie seriale medyczne.

Postprzez Dev » 11 lut 2013, o 17:16

Suits po stukroc - coprawda serial hamerykanski, ale mimo wszystko zajebisty. Wartka akcja, inteligencja glownych aktorow niczym Sherlocka z ... Sherlocka ;) i przede wszystkim miodnosc.
Z pozostalych to The Killing (niestety ogladalem tylko amerykanska wersja - podobno skandynawska trylogia rzadzi), Banshee (nie jest to diament, ale czyms wciaga - czekam jak sie rozwinie. Sa cycki! ;) ), Boardwalk Empire (ktos juz wspominal), Doctor Who (dla fanow Sci-Fi pozycja obowiazkowa, bajka, ale bardzo w tej bajkowosci sympatyczna), Life on Mars (wersja UK, usanskiej nie ogladalem), The Lost Room (mini-seria, dobry substytut filmu). Jeszcze polecam Flight of the Conchordes tyle, ze jest to serial bardzo specyficzny - humor cieknie z niego, ale nie kazdy takowy lubi.

Postprzez kolend » 13 lut 2013, o 12:58

dokończyłem The Shield, wszystkie sezony, choć ostatnie już jakby mniej mnie kręcily, ale generalnie duży +

teraz myslę o podejściu pod homeland polecany zewsząd, ale nie bardzo mam czas ostatnio

Postprzez k@zelot » 13 lut 2013, o 19:10

Milenium zaledwie 6 odcinków ale warte uwagi.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez bracie » 13 lut 2013, o 20:11

Homeland!
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez mihal » 13 lut 2013, o 20:55

kolend napisał(a):dokończyłem The Shield, wszystkie sezony, choć ostatnie już jakby mniej mnie kręcily, ale generalnie duży +

teraz myslę o podejściu pod homeland polecany zewsząd, ale nie bardzo mam czas ostatnio

Też ostatnio skończyłem The Shield - dobry, trzyma niezły poziom przez cały czas.

Homeland - polecam jak najbardziej. Dobrze zrobiony serial, ciekawa fabuła, potrafi zaskoczyć.

Ja w końcu wziąłem się za Dwóch i pół - leże i turlam się ze śmiechu! Ciężko się oderwać!

Postprzez kolend » 13 lut 2013, o 22:21

2 i pół przerobiłem całość, bez serii po uśmierceniu Charliego, też się w większości przypadków turlałem :)

Postprzez uve » 15 lut 2013, o 14:34

kolend napisał(a):2 i pół przerobiłem całość, bez serii po uśmierceniu Charliego, też się w większości przypadków turlałem :)

Też jestem na bieżąco, ale dla mnie bez Charliego to już jednak nie jest to samo. Według mnie ten serial stracił na wartości

Postprzez kazimierz bonaparte » 16 lut 2013, o 09:52

Ostatnio skończyłem oglądać "Finge.Na granicy światów". Całkiem fajny serial S-F. Opowiada o agentce FBI, genialnym naukowcu (w tej roli John Noble) i jego synu, którzy zajmują się badaniem różnych zjawisk niewyjaśnionych i dziwnych (jak "Z archiwum X") Gra aktorska głównej bohaterki nie jest może zachwycająca natomiast John Noble w każdym momencie jest niesamowity. Serial jest naprawdę wart obejrzenia.

Postprzez Nikos » 17 lut 2013, o 23:42

kazimierz bonaparte napisał(a):Ostatnio skończyłem oglądać "Finge.Na granicy światów". Całkiem fajny serial S-F. Opowiada o agentce FBI, genialnym naukowcu (w tej roli John Noble) i jego synu, którzy zajmują się badaniem różnych zjawisk niewyjaśnionych i dziwnych (jak "Z archiwum X") Gra aktorska głównej bohaterki nie jest może zachwycająca natomiast John Noble w każdym momencie jest niesamowity. Serial jest naprawdę wart obejrzenia.

A ja właśnie przepadam za Olivią :-)
Trochę mnie druga Olivia męczyła. A jaką ma piękną córkę :-))
Mocno uprościłeś o czym jest serial. Bo te zjawiska to tylko symptomy sensu serialu.
Także polecam.

Postprzez Jen » 18 lut 2013, o 00:43

Dziewczynom zwłaszcza, polecam serial "Two Broke Girls". 2 śliczne dziewczyny próbują odbić się od dna zakładajac własny biznes, ale to akurat nie ma znaczenia, chodzi o to, zę dziewczyny mają czarne poczucie humoru plus dwuznaczne sytuacje. W serialu występuje też pani z pochodzenia Polka, która czasami wtrąca jakieś "polskie zwyczaje". Nijak się one mają do rzeczywistości, ale jeśli mamy dystans do siebie mozemy się z tego pośmiać.
Nie zapominaj o ludziach,
że mają grypę, imieniny, małe kłopoty, nudne historyjki do opowiedzenia przez telefon. Nie zapominaj, chociaż oni też nie mają czasu. I mogą zapomnieć.

Postprzez cytrynowy » 19 lut 2013, o 00:30

Sporo seriali oglądam i jakoś nigdy nie chciało mi się tutaj wpisywać całości, no ale z nudów czemu nie :P

(Kolejność dowolna).

X. The Sopranos - obejrzałem dwa razy całość, klasyk.
X. Breaking Bad - z sezonu na sezon coraz bardziej nie dla mnie ;)
X. The Simpsons - ogromny sentyment mam, nie wyobrażam sobie codzienności bez odcinka Simpsonów ;)
X. Family Guy - na całości trzyma poziom, ale potrafi człowiekowi drastycznie zniszczyć poczucie dobrego smaku ;)
X. House MD - nie dotrwałem do końca wszystkich sezonów, pierdołowate się zrobiło, a gagi z House'm nie są już śmieszne net
X. Dexter - trzyma w napięciu i to dość mocno, ale mafia w 7 sezonie? serio? już taki brak pomysłów i wtórność?..
X. Californication - Hank miszcz. wystarczy ;)
X. Suits - kumpel mi polecił ten serial. Ostatnio to mój Top1, polecam każdemu :)
X. The Boardwalk Empire - fajnie pokazane lata '20., niezła fabuła, chyba każdy serial ze stajni HBO jest na poziomie.
X. Game of Thrones - jak wyżej, na poziomie, chociaż przerabianie książki toczka w toczkę na serial może się niektórym nie podobać.
X. Czas Honoru - jedyny polski serial jaki oglądam, poza Pitbullem. Trzyma w napięciu, tematyka mi pasuje, tylko opuszczenia Powstania TVP nie odpuszczę :/
X. Pitbull - klasyka, gra Grabowskiego to mistrzostwo samo w sobie.

O paru zapomniałem pewnie, ale może któraś z nazw kogoś tu zainspiruje do obejrzenia ;) Pozdr ;)
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez fajfuzz » 19 lut 2013, o 11:23

Narzekasz na Dextera, a nie narzekasz na Californication?

Tam to dopiero jest brak pomysłów i wtórność, o ile na początku serial miał pewien urok, to od kilku sezonów mnie rozczarowuje :)

Postprzez cytrynowy » 19 lut 2013, o 19:48

Dexter jest tak samo wtórny jak Californication, ale teksty Hanka ratują poziom :P
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez mihal » 19 lut 2013, o 19:51

uve napisał(a):
kolend napisał(a):2 i pół przerobiłem całość, bez serii po uśmierceniu Charliego, też się w większości przypadków turlałem :)

Też jestem na bieżąco, ale dla mnie bez Charliego to już jednak nie jest to samo. Według mnie ten serial stracił na wartości

Właśnie zacząłem sezon 9 i faktycznie. Bez Charliego to już nie to samo - nawet czołówka jakaś taka drażniąca jest i "pioseneczka" tak nie buja

Postprzez taataah » 19 lut 2013, o 23:27

House of Cards - Kevin Spacey w roli glównej- zapowiada sie nieźle
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez taataah » 1 kwi 2013, o 21:10

zaprawde powiadam Frank sorry Francis Underwood ma więcej pomyślunku niz wszystkie Starki z wilkami do kupy :lol:
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez donkey » 3 kwi 2013, o 10:45

Nie lubię na ogół seriali komediowych, ale ostatnio natknąłem się na youtube na Miodowe lata: http://www.youtube.com/watch?v=q3kQAQfN5to (chyba jest większość odcinków na kanale M1ODOWELATA). Po prostu rewelacja. Przede wszystkim śmieszne, a nie żenujące (chociaż bohaterowie są czasem troszkę żenujący). Świetna gra aktorska; pani Pilaszewska jest niesamowita.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez uve » 3 kwi 2013, o 14:29

Ostatnio natknąłem się na draństwo jak "The Following" - główną rolę gra tam Kevin Bacon
Serial o seryjnym mordercy wokół którego rodzi się kult i rzesza osób którzy podążają jego śladami. Praktycznie cały czas trzyma w napięciu, a zwroty akcji niejednokrotnie są nie do przewidzenia.
Bardzo dobra produkcja, w sam raz na ciepłe wiosenne wieczory ;)

Postprzez Bulizzor » 3 kwi 2013, o 21:26

Wróciła Gra o tron. Pierwszy odcinek jednak bez szału.

Postprzez Damazy » 3 kwi 2013, o 22:07

Zrobili z Samwella Tarly`ego jeszcze większą ciotę niż w książce (gdzie Sam Morderca!), pominęli bitwę z Innymi i nie ma Belwasa silnego. Ale parę scen - np rozmowa Tyriona z Tywinem baaaardzo na plus.

Postprzez Jeloon.Ek » 4 kwi 2013, o 01:19

Breaking Bad - serdecznie polecam :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM