Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez LUCAS » 13 lut 2013, o 14:07

Jaaasiek napisał(a):No nie wiem, ja np. wierzę, że mecz drużyny Borussii będzie miał większą oglądalność niż Real - Manchester

hahahha ta chyba w dortmundzie i doniecku, bo na swiecie to sie nie zblizy nawet do 10% ogladalnosci realu z manchesterem
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 13 lut 2013, o 14:15

Nie rozumiem, na co się tu zżymać.
Wierzę, że wielu ludzi chce obejrzeć Man Utd i Real, ja sam idę zobaczyć oba mecze symultanicznie, ale prawdą jest też, że to jest polska telewizja publiczna i nie musi być jakąś sensacją, że transmituje mecz drużyny z trzema Polakami w składzie.
Gdyby grał polski klub w Lidze Mistrzów, to nie byłoby w ogóle żadnej rozmowy, bo TVP leciałaby wszystkie jego mecze na żywo - tak było przecież pincet lat temu, jak Legia i Widzew grały w LM.

Czasy mamy takie, że obejrzenie dwóch meczów jednocześnie - jeśli ktoś jest taką opcją zainteresowany - nie nastręcza jakichś szczególnych problemów.

Postprzez uve » 13 lut 2013, o 15:06

wr napisał(a):Wierzysz, że oni brali pod uwagę wyniki jakiegoś głosowania? ;)

Pod koniec swojego postu poddałem to w wątpliwość ;)
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Nie rozumiem, na co się tu zżymać.
Wierzę, że wielu ludzi chce obejrzeć Man Utd i Real, ja sam idę zobaczyć oba mecze symultanicznie, ale prawdą jest też, że to jest polska telewizja publiczna i nie musi być jakąś sensacją, że transmituje mecz drużyny z trzema Polakami w składzie.
Gdyby grał polski klub w Lidze Mistrzów, to nie byłoby w ogóle żadnej rozmowy, bo TVP leciałaby wszystkie jego mecze na żywo - tak było przecież pincet lat temu, jak Legia i Widzew grały w LM.

Czasy mamy takie, że obejrzenie dwóch meczów jednocześnie - jeśli ktoś jest taką opcją zainteresowany - nie nastręcza jakichś szczególnych problemów.

Dopóki następny polski klub będzie grał w LM minie następne pincet lat i wtedy będzie to jak najbardziej zrozumiałe, iż to ten klub będzie wiódł prym w ramówce.
Ale dopóki nikt Polski nie reprezentuje i biorać pod uwagę, że LM jest produktem na najwyższym światowym poziomie, więc oczekuję od telewizji iż będą puszczać najciekawiej zapowiadające się pojedynki, a nie takie gdzie jedynym argumentem są trzej Polacy w składzie

Postprzez Jaaasiek » 13 lut 2013, o 18:22

LUCAS napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):No nie wiem, ja np. wierzę, że mecz drużyny Borussii będzie miał większą oglądalność niż Real - Manchester

hahahha ta chyba w dortmundzie i doniecku, bo na swiecie to sie nie zblizy nawet do 10% ogladalnosci realu z manchesterem

Jak już Łoś wspomniał chodzi o Polskę i polską TV. Jednak, pomimo tylu bluzgów na grę naszej reprezentacji, coś przyciąga przed TV, żeby zobaczyć krajanów grającym na poziomie światowym.
Obrazek

Postprzez Nikos » 13 lut 2013, o 23:42

Dzisiaj Borussia zrobiła wszystko żeby wygrać, niestety Lewandowski miał inne plany.

Postprzez Jaaasiek » 13 lut 2013, o 23:46

Swoje zrobił, przy tym woleju mu szczęścia zabrakło, była to pierwsza piłka, nie do końca taka łatwa. Dobrze, że Hummels naprawił swój błąd przy straconej bramce i strzelił na 2:2 bo mogło być ciężko w Dortmundzie. Ale dzisiaj jak dla mnie to bezbarwnie wypadli Reus i Gotze, a o grze defensywnej Santany i jego podaniach siejących popłoch ale wśród swoich to lepiej nie wspominać.
Obrazek

Postprzez Granik » 14 lut 2013, o 00:00

Lewandowski przy bramce to miał raczej więcej szczęścia niż umiejętności no chyba, że to tak specjalnie prawie się wypierdzielił nie trafiając w piłkę no ale cóż - nie można powiedzieć, że nie strzelił ;)

Postprzez Jaaasiek » 14 lut 2013, o 00:16

Łatwej tej pierwszej piłki też nie miał. Dopiero przy dobitce sobie ją pięknie ustawił i mógł nawet pokazać bramkarzowi gdzie strzela. Zimna krew była.
Obrazek

Postprzez slaw » 14 lut 2013, o 00:26

Fajnie jest zobaczyć cieszącego się piłkarza o nazwisku Lewandowski, gdy mecz sędziuje Webb :P

A widzieliście? Douglas Costa jest za Legią, L po golu pokazywał :)

Co do doboru meczu w tv to w sumie rozumiem, skoro telewidzowie decydowali. Zawsze to lepiej niż bywało przed laty, gdy bez przerwy pokazywali MU (i przy tym komentarz pierdzącego z podniecenia Iwanowa) nawet gdy niemal ich awans był przesądzony, a wtedy jednego dnia bywało nawet po 8 spotkań.

Postprzez Mr Mojo Risin » 14 lut 2013, o 09:07

slaw napisał(a):A widzieliście? Douglas Costa jest za Legią, L po golu pokazywał :)

Też tak mi się skojarzyło.
Po Hummelsie spodziewałem się bardziej samobója. Z gościem o nazwisku gitarzysty tworzył taki duet w obronie że aż dziwne, że Szachtar tylko dwie strzelił.
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez uve » 14 lut 2013, o 19:26

Hehe, widać że N-ka poszła tropem TVP i też w otwartym kanale puścili ten sam mecz - należą się gromkie brawa, "a potem to już się będzie działo - wizyty w zakładach pracy" cytując Seksmisję. Nie każdy ma platformę N, a nawet jak posiada, nie każdy ma wykupiony pakiet premium na którym można było zobaczyć mecz Real - MU. Nie ogarniam tego rozumowania.
Ale wracając do tematu, czyli meczów, Lewandowski znów pokazał że jest wart 30 dużych baniek ojro. Mecz ogólnie taki mialki dla mnie, przed rewanżem na lepszej sytuacji oczywiście Borussia. Drażnił mnie jedynie zachwyt nad Polakami i ciągłe zwracanie uwagi na trzech Polaków - tak jakby tamtych ośmiu zawodników 1) że nie było, a 2) nie odgrywali żadnej roli w sukcesach i dobrej gry Borussi
Co do Real - MU (którego oglądnąłem tylko 1. połowę) bardzo dobry mecz, chociaż przewaga Realu w posiadaniu piłki była zdecydowana - czego już nie można powiedzieć o skuteczności, gdyż zawsze w ostatnim momencie wyrastał spod ziemi jakiś obrońca MU lub De Gea sobie radził. Ciężko o faworyta w rewanżu - ja osobiście stawiałbym i chciałbym, aby wygrał Manchester

Postprzez Holba » 14 lut 2013, o 20:03

http://www.weszlo.com/news/13757-Jak_co ... _Stanowski

idealnie opisany Lewandowski, 30 mln :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 15 lut 2013, o 09:39

Tylko redktorzyna z bożej łachy nie zauważył, że to nie Lewandowski robi szum wokół siebie, jak Barrios wcześniej, ale cały ten cyrk napędzają media, menedżerowie i komentatorzy sportowi.

Co do tego, że Fornalik nie ma póki co pomysłu na zespół to się zgodzę, bo raz, że wypadałoby przetestować wariant bez Błaszczykowskiego/Piszczka/Lewandowskiego w razie gdyby któryś miał kontuzję, a dwa, że spróbować ustawić Roberta gdzie indziej, w Borussii pokazał kiedyś, że potrafi grać za ofensywnego.
Obrazek

Postprzez kolend » 15 lut 2013, o 09:56

1 po części prawda - sam Lewandowski dorzuca do pieca tekstami, jak to Bayern jest wielki, że co 2-3 lata chce zmieniać kluby, a plotek w żaden sposób praktycznie nie dementuje itp itd Co do menadżerów, to on ma jednego, Kucharskiego (borussi już nie stać na Lewego) i to głównie oni sami pompują balonik, a że nasza prasa łyka wszystko, mnoży przez 5 i się spuszcza, to już inna sprawa

A co do Lewego w kadrze, to jest zfochowany, gra bardzo przeciętnie, regularnie marnuje setki (co w borussi nie jest tak widoczne, bo ma ich więcej), ale przecież 30 baniek za niego dają, to telewidzowie wybierają go graczem meczu :D

acha - a do dziennikarza się dojebałeś, bo odważył się napisać, że Lewandowski nie jest w 5 najlepszych napastników, tylko w 3ciej dziesiątce?

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 15 lut 2013, o 10:02

Mnie to ani nie dziwi, ani się na to nie zżymam.
Jest to najlepszy polski piłkarz od czasu Bońka, a pojawił się w generalnie złych dla polskiego futbolu czasach.
Nic dziwnego, że media go traktują jak światełko i trochę jak małpę we własnym cyrku, ale on się wydaje dość kumatym gościem, na szczęście.
Jeśli chodzi o jego nie-strzelanie w reprezentacji - ja problemu nie widzę po prostu. Messi był gorszym piłkarzem, jak dla Argentyny strzelał mało albo w ogóle? Torres stał się lepszym, bo strzelał coś tam dla reprezentacji na Euro? Dla mnie Lewandowski w kadrze mógłby i nie grać, jego akcji w moich oczach by to nie obniżało. Niech się raczej polactwo zastanowi, dlaczego tacy goście jak on przydarzają się w polskim futbolu przypadkiem i albo ktoś się poznaje na nich tak naprawdę dopiero na Zachodzie (vide: Piszczek), albo po prostu muszą stąd wyjechać jak najszybciej, żeby ich polska pożal się Boże "ekstraklasa" nie zdążyła zepsuć i zdemoralizować.

Krótko mówiąc: jestem fanem Lewandowskiego czy Błaszczykowskiego jako gości, którzy wyjechali na Zachód po swoje i się tam regularnie rozwijają, pracują nad sobą i zbierają zasłużone tego owoce, uniknąwszy przy tym na ogół sodówy. To, że oni przyjeżdżają na kadrę i grają słabiej niż w klubie, to jest problem bardziej kadry niż ich. A to, czy Lewandowski jest piątym czy 666. napastnikiem w Europie to się okaże, jak zmieni otoczenie ;-)

Postprzez kolend » 15 lut 2013, o 10:21

ja nie kwestionuję, że jest jak na nasze warunki świetny, ale nie przeszkadza mi to zauważyć, że w kadrze gra słabo, no i nie jest w żadnej piątce najlepszych napastników w europie

Postprzez uve » 19 lut 2013, o 14:29

Dziś i jutro druga odsłona 1/8 LM.
Dzisiaj może i powinno być ciekawie w Londynie, gdzie Arsenal będzie się mierzył z Bayernem Monachium.
Na drugim końcu Europy FC Porto podejmie Malagę - też może być ciekawy mecz, oba zespoły na podobnym poziomie się prezentują.
Jutro Galatasaray z Schalke. Do Tureckiej drużyny dołączyli Sneijder (który mimo, że nie grał w Interze w obecnej edycji LM, ale chyba był zgłoszony, więc raczej nie będzie mógł grać) oraz Drogba, który zakończył krótki epizod z Chinami.
Najciekawiej i tak zapowiada się jutrzejsze spotkanie w Mediolanie Milanu z FC Barceloną. Ostatnie mecze kończyły się albo remisami albo zwycięstwami Barcelony (Milan ostatni mecz wygrał w 2004 roku)

Postprzez wr » 19 lut 2013, o 14:31

Jak to właściwie będzie po powstaniu nc+? Klienci syfry dostaną kanały eNki na których jest LM?
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez LUCAS » 19 lut 2013, o 15:59

wr napisał(a):Jak to właściwie będzie po powstaniu nc+? Klienci syfry dostaną kanały eNki na których jest LM?

jakby to nie bylo - bedzie lepiej niz jest
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Jaaasiek » 19 lut 2013, o 22:01

Po raz kolejny w tym sezonie Arsenal udowadnia, że obrony nie posiada w ogóle. Powinno być już 0:3 a nie 0:1, niestety...
Obrazek

Postprzez uve » 20 lut 2013, o 00:47

Jaaasiek napisał(a):Po raz kolejny w tym sezonie Arsenal udowadnia, że obrony nie posiada w ogóle. Powinno być już 0:3 a nie 0:1, niestety...

Hehe, to było 1:3 ;)

Postprzez LUCAS » 20 lut 2013, o 09:45

Arsenal moze i slaby ale to Bayern jest mocny niesamowicie. w bayernie lawka by mogla rywalizowac o mistrza niemiec.
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Thorgal » 20 lut 2013, o 14:20

Nie wiem. Wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na Real.
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez pani_irenka » 20 lut 2013, o 17:13

trafiłam już pół kuponu u buka, jeśli dzisiaj trafię, to będę bardzo bogata :)

Postprzez LUCAS » 20 lut 2013, o 17:42

pani_irenka napisał(a):trafiłam już pół kuponu u buka, jeśli dzisiaj trafię, to będę bardzo bogata :)

raczej bedziesz bo dzisiaj niespodzianek sie nie przewiduje
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM