Ekstraklasa

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Ekstraklasa

Postprzez Dorian » 3 gru 2012, o 09:46

kolend napisał(a):żeby ich nie rozsprzedali w zimie :/

Bardzo się tego boję.. Ale fajnie, że warszawska młodzież szybko wkomponowywuje się w team.

Postprzez kolend » 3 gru 2012, o 10:16

żeby tak (z małymi roszadami wiadomo) dostali ze 2 lata razem, zobaczylibyśmy, czy dają radę w pucharach pociągnąć coś więcej

żeby nie było jak rok temu - 2 dobre oferty + jeden z klauzulą i się rypło 3 zawodników z podstawowego

Postprzez Buli » 3 gru 2012, o 12:26

slaw napisał(a):Widzew - ponad 12 tys

kiedy na Widzewie była taka publika ?
Podczas ostatniego meczu z Koroną ?
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez Adam » 3 gru 2012, o 13:40

Buli napisał(a):

Jemu chodziło o mecz Legia - Widzew.

Postprzez Buli » 3 gru 2012, o 16:22

Adam napisał(a):
Buli napisał(a):

Jemu chodziło o mecz Legia - Widzew.

Jeśli tak-to O.K.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez Holba » 4 gru 2012, o 01:00

Śląsk nie wpuści kibiców z mazowieckiego
03-12-2012 20:28
Piątek o godzinie 20:45 drużyna Legii rozegra we Wrocławiu ostatni mecz w tym roku. Śląsk poinformował, że na to spotkanie nie prowadzi sprzedaży biletów dla kibiców z województwa mazowieckiego. "Nie będą oni mogli kupić biletów w stadionowych kasach ani w systemie sprzedaży on-line" - czytamy na stronie Śląska.
Oczywiście jest to bezprawne działanie działaczy z Wrocławia, i to z kilku powodów. Przede wszystkim nie mają oni prawa ograniczać obywatelom dostępu do dóbr kultury, w tym widowisk sportowych. Stanowi to bowiem naruszenie przepisów art. 73 Konstytucji RP.

Ponadto, zgodnie z art. 32 ust. 2 Konstytucji RP nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. Tymczasem, w tym przypadku osoby z województwa mazowieckiego są dyskryminowane ze względu na swoje miejsce zamieszkania. Negatywnie o takich praktykach klubów piłkarskich - organizatorów wypowiadał się już Rzecznik Praw Obywatelskich w wystąpieniu z 27 lutego 2008 r. skierowanym do prezesa PZPN.

Wreszcie, organizatorzy meczów piłkarskich, jak już wielokrotnie pisaliśmy, nie mogą gromadzić danych adresowych uczestników imprez masowych. Zakres danych identyfikujących osoby uczestniczące w meczu piłki nożnej obejmuje imię i nazwisko, wizerunek twarzy, numer PESEL (albo rodzaj, serię i numer innego dokumentu potwierdzającego tożsamość), numer identyfikacyjny (na karcie kibica) i informację o podmiocie, który wydał ten numer (art. 11 ust 4 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych). Tym samym organizatorzy nie mają prawa wymagać, by przy kibice występowaniu z wnioskiem o wydanie karty kibica podawali dane adresowe.

Mijają lata, a organizatorzy meczów piłkarskich nieustannie naruszają prawa kibiców. Postawa władz Śląska nie jest tu wyjątkiem, co nie jest jednak żadnym usprawiedliwieniem. Działacze z Wrocławia wpisali się na niechlubną listę klubowych włodarzy, dla których fani piłkarscy stanowią jedynie problem.

pierdolona komuna!

ciekawe co na to gw, krytyka polityczna i nigdy wiecej ? :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Mr Mojo Risin » 4 gru 2012, o 09:33

Ciekawe co z kibicami Śląska zameldowanymi w woj. mazowieckim. Pokażą tatuaż na ramieniu i wejdą?

slaw napisał(a):
Mr Mojo Risin napisał(a):Z innej beczki: jak tam zabawa w Fantasy Ligę? 2 kolejki do końca, własnie kombinuję jak tu wygrać Kult Ligę. A rywalizacja wyrównana.

Fakt, przed tą kolejką była wręcz nadzwyczaj wyrównana ta walka. Teraz trochę mi odjechałeś. Rywalizacja o jakieś piwko przy okazji? Za poprzednią edycję jedno jak co u mnie już masz, jak się kiedyś sposobność znajdzie :)

No to jednak ta walka o piwo znów wyrównana, udany ruch z Koseckim jako kapitanem i wyprzedzasz mnie o punkt.
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez Horst Uhlke » 4 gru 2012, o 13:58

Mr Mojo Risin napisał(a):Ciekawe co z kibicami Śląska zameldowanymi w woj. mazowieckim. Pokażą tatuaż na ramieniu i wejdą?

To są wszystko działania bezprawne a wynikające po części z nieudolności władz przy egzekwowaniu prawa post factum (chodzi np. o karanie za czyny chuligańskie, czy niszczenie mienia). Prewencja jest zawsze łatwiejsza w użyciu.
Notabene znana sprawa "Starucha" i szykanowania przez policję osób z jego rodziny może wskazywać na jeszcze inny wątek, bo to nie jest normą, że facet z zarzutami dot. popełnienia występku o charakterze chuligańskim siedzi 5 miesiąc w areszcie (jego dziewczynę zgarnięto - a jakże - o 6 rano z domu, w związku z zarzutem ... zajęcia nie tego miejsca na stadionie).
Przypominam sobie, że gdy w sprawie Starucha zainterweniował Romaszewski (równolegle zresztą z Fundacją Helsińską) - "wolnościowi" dziennikarze przykleili mu łatkę obrońcy chuliganów.

Postprzez zgrzyt » 10 gru 2012, o 13:43

Chyba najlepsze podsumowanie sezonu Wisły...
http://www.youtube.com/watch?v=tpXflJQeqiA
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez slaw » 11 gru 2012, o 17:25

Mr Mojo Risin napisał(a):
slaw napisał(a):
Mr Mojo Risin napisał(a):Z innej beczki: jak tam zabawa w Fantasy Ligę? 2 kolejki do końca, własnie kombinuję jak tu wygrać Kult Ligę. A rywalizacja wyrównana.

Fakt, przed tą kolejką była wręcz nadzwyczaj wyrównana ta walka. Teraz trochę mi odjechałeś. Rywalizacja o jakieś piwko przy okazji? Za poprzednią edycję jedno jak co u mnie już masz, jak się kiedyś sposobność znajdzie :)

No to jednak ta walka o piwo znów wyrównana, udany ruch z Koseckim jako kapitanem i wyprzedzasz mnie o punkt.

Drugie piwko :)
Gratulacje, o 7 pkt mnie wyprzedziłeś, czyli dokładnie o lepsze wytypowanie kapitana przed ostatnią kolejką.

Teraz tak patrzę na moją drużynę – bez sponsorów warta jest 28,7 mln, czyli na zawodnikach zarobiłem 3,7 bańki, niezły ze mnie mynadżer :D
Oby do wiosny?

Postprzez Jedras » 12 gru 2012, o 23:10

Żałuję, że nie byłem kierowcą w PZPNie Laty :P
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Poprz ... caid=1fb0f

Postprzez Mr Mojo Risin » 15 gru 2012, o 12:49

slaw napisał(a):
Drugie piwko :)
Gratulacje, o 7 pkt mnie wyprzedziłeś, czyli dokładnie o lepsze wytypowanie kapitana przed ostatnią kolejką.

Teraz tak patrzę na moją drużynę – bez sponsorów warta jest 28,7 mln, czyli na zawodnikach zarobiłem 3,7 bańki, niezły ze mnie mynadżer :D
Oby do wiosny?

7 punktów to mało. Wystarczyłoby żeby Wszołek coś strzelił w ostatnim meczu rundy i byłbyś pierwszy. Wybór kapitana Pawłowskiego i słaba postawa Legii w ostaniej kolejce zadecydowały o zwycięstwie.W lutym rusza kolejna edycja, gramy dalej.

Postprzez Holba » 15 gru 2012, o 21:41

Weszlo.com juz wie.

http://www.weszlo.com/news/13107-Tak_be ... _2013/2014

w sumie ciekawy pomysl, ale wg mnie niedopracowany.

Jezeli juz robic mecze w fazie "po sezonie zasadniczym" to zrobic mecz i rewanz. to bedzie sprawiedliwe... bo jak pokazuje polska liga... dla takiego Lecha granie wiekszej ilosci meczow u siebie nie bedzie pomocne :D :D co innego na wyjezdzie... zreszta polskim kopaczom na ogol lepiej gra sie na wyjezdzie ;)

Druga sprawa, to troche niepotrzebne dzielenie na dwa punktow po sezonie zasadniczym... wg mnie lepiej zrobic tabele uwzgeldniajaca tylko mecze bezposrednie miedzy pierwsza i druga osemka.... nie bylo by meczy bez stawki. ewentualnie zrobic faze pucharowa... 1-8, 2-7 itd.... dzialo by sie :) stadiony pelne, duzo emocji....
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Buli » 18 gru 2012, o 15:01

Dzieciak wraca....
Ciekawe,czy znowu będzie chciał wyznaczać standardy,komu wolno wejść na stadion a komu nie.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html

Postprzez Holba » 6 sty 2013, o 16:41

Od mowy nienawiści do więźniów politycznych. Kibole, czyli podludzie

„Dla kiboli kazałbym uruchomić ponownie piece w Auschwitz" – pisze internauta Nexus69. „Proponuję zagazować bydło, bo to jedyna metoda. Ale zapomniałem... obrońcy praw człowieka, katolicy..." – to komentarz pod artykułem o kibolach na portalu Gazeta.pl. „Kibolskie bydło (...). Nie mają głów, ale łby, nie mają szyj, ale karki" – to już nie anonimowy internauta, ale Tomasz Lis.

Przedwczoraj sąd przedłużył Piotrowi Staruchowiczowi areszt o kolejne trzy miesiące. Oznacza to, że spędzi w nim – bez wyroku – 11 miesięcy. Ilu jest w Polsce mniej znanych kibiców aresztowanych z powodu wyssanych z palca lub przesadzonych zarzutów? Nie mam wątpliwości, że setki. I nikt o nich się nie upomina. Dlaczego? Operacja medialna, mająca doprowadzić do uczynienia z nich podludzi, trwała latami. Użyto do tego klasycznej „mowy nienawiści" – że odwołam się do modnego określenia – na gigantyczną skalę.

Tak Polska stała się krajem więźniów politycznych, choć wielu z nich nie interesowało się ponadprzeciętnie polityką. To polityka zainteresowała się nimi – władza uznała ich środowisko za miejsce wylęgania się postaw stanowiących dla niej zagrożenie.

Chcę opisać, jak przebiegł proces odczłowieczania i pozbawiania praw kibolskiego wroga władzy.

My, kibole – pisali o sobie dziennikarze „Gazety Wyborczej"

Zaczęło się niewinnie. Od zmiany znaczenia słowa „kibol". Poniżej kilka starszych cytatów z „GW".

9 czerwca 2001 r. Juliusz Kubel, publicysta „GW" i przyszły radny PO, proponuje na jej łamach utworzenie nowego hymnu Lecha Poznań ze słowami, które odnosi także do siebie: „Z tobą, Lechu, są kibole i na dobre, i na złe".

31 marca 2005 r. dziennikarz „GW" Jakub Lisowski publikuje tekst „Najlepsi kibice w Polsce". Chwali szczecińską publiczność: „Najliczniejsza, najbarwniejsza, najspokojniejsza, najgłośniejsza i piekielnie wymagająca. Coś o tym wiem, bo sam byłem kibolem".

27 marca 1998 r. „GW" pisze entuzjastycznie: „Nie masz kibola nad Angola". Mili kibole to nauczyciele angielskiego z zielonogórskich szkół.

19 maja 2003 r. prezes Polonii Warszawa, mecenas Andrzej Lew-Mirski, pozytywnie prezentowany w „GW", mówi: „Zdecydowanie jestem bardziej kibolem niż prezesem".

Tak, w tamtych latach słowo „kibol" nie oznaczało bandyty, ale człowieka zarażonego pasją kibicowania. Zamiast o kibolach, media pisały o chuliganach oraz pseudokibicach. Różnica? By kogoś tak nazwać, trzeba było zarzucić mu coś konkretnego, np. udział w bójce.

Dziś epitet „kibol" tego nie wymaga. Z jednej strony funkcjonuje jako synonim słowa „bandyta". Z drugiej – kibolami są też ci, którzy wywieszają patriotyczne oprawy, śpiewają przyśpiewki, odpalają race, jeżdżą na mecze wyjazdowe.

Proste? Pisarz Józef Mackiewicz pisał o tym zjawisku w komunizmie: „Odbierz ludziom pierwotny sens słów, a otrzymasz właśnie ten stopień paraliżu psychicznego, którego dziś jesteśmy świadkami. To jest w swej prostocie tak genialne, jak to zrobił Pan Bóg, gdy chciał sparaliżować akcję zbuntowanych ludzi, budujących wieżę Babel: pomieszał im języki".

Wylansowanie zbitki „kibol-bandyta" skutkuje paraliżem psychicznym – nikt poważny nie będzie bronił kiboli.

Kibole jak robole z Solidarności

Jak zwrócił uwagę bp Marian Florczyk, słowo „kibol" ma podobny wydźwięk, jak w ustach komunistycznych kacyków słowo „robol" w odniesieniu do Solidarności. Po jego upowszechnieniu rozpoczął się festiwal tysięcy newsów o przestępstwach kiboli – od morderstw po wykroczenia. Kibice Jagiellonii zdębieli, gdy po zatrzymaniu grupy prostytutek dowiedzieli się, że były one... kibolami ich klubu.

Same konfabulacje? Nie. Przecież zdanie „Czytelnicy »Gazety Wyborczej« mordują staruszki" też jest prawdziwe. Wśród morderców staruszek są ludzie, którzy kiedyś czytali „GW". To skala kampanii upodabnia ją do komunistycznych i nazistowskich nagonek.

Jak słusznie zwrócił uwagę prof. Andrzej Waśko, zaniepokojenie salonu kibicami rozpoczęło się 2 kwietnia 2005 r. – w dniu śmierci Jana Pawła II. Marsze po tym wydarzeniu powstały spontanicznie w środowisku kibiców. Establishment dostrzegł, że coś przeoczył. Wcześniej traktował ich jak nieszkodliwy margines. Odtąd – jako niekontrolowaną przez siebie wylęgarnię postaw politycznie niepoprawnych.

O znaczeniu słowa-klucza „kibol" w propagandzie powie nam wiele analiza ilościowa, której łatwo dokonać, posługując się wyszukiwarką archiwum „GW". Od 1989 r. do 2 kwietnia 2005 r. słowo „kibol" pojawiało się w „GW" średnio ok. 23 razy w roku. Tymczasem średnia za okres po 2 maja 2005 r. to ok. 419 razy w roku. Niemal 20 razy częściej!

Bysiorek z brzuchem piwnym
jak zdegenerowane uszy Żydów

„Uszy u Żydów są jakby zdegenerowane, nieproporcjonalnie wielkie i odstające, albo odwrotnie, malutkie i pokręcone" – pisał autor broszury „Poznaj Żyda".

„Zapluty karzeł reakcji" – tak przedstawiała żołnierza AK propaganda komunistyczna.

W propagandzie totalitaryzmów wróg musi być odrażający fizycznie. „Tępy bysiorek z brzuchem piwnym" – napisał Paweł Smoleński w „GW" o Krzysztofie Markowiczu, szefie stowarzyszenia Wiara Lecha. Przypisał on Markowiczowi cechy nieprawdziwe. Nie jest „bysiorkiem z brzuchem piwnym", bo jest chudy jak szczapa. Tępota? Ma wyższe wykształcenie, obdarzony jest zmysłem złośliwej ironii, co każdy może sprawdzić, czytając jego komentarze.

Dlaczego Smoleński kłamie? W propagandzie „GW" kibol musi być odrażający estetycznie. Richard Chapple w książce „Soviet Satire of the Twenties" pisze o tym, jakie funkcje pełni ten rodzaj odczłowieczania wroga – cechy somatyczne charakteryzują go pod względem mentalnym. Karol Alichnowicz w książce „Miejsce dla kpiarza" odnosi badania Chapple'a do propagandy stalinowskiej. „Do pokoju wszedł nieduży, tęgi człowiek o jasnych, okrutnych oczach i czerwonym, mięsistym nosie" – cytuje tekst propagandysty. „Cechy charakterologiczne – m.in. okrucieństwo – są łatwo czytelne. Opis fizjonomiczny prezentuje zatem jego odrażające właściwości fizyczne, które upodabniają go do zwierzęcia" – podkreśla Alichnowicz. Porównanie kibiców do zwierząt pojawia się w mediach nagminnie.

Jak dowodzi w „Polityce" dr Michał Bilewicz, kibice kierują się najniższymi instynktami: „Większość członków grup kibicowskich pochodzi z niedużych miast bądź blokowisk na obrzeżach wielkich aglomeracji, gdzie jest mnóstwo samotnych mężczyzn, bo dziewczęta wyjechały na studia albo do pracy w dużym mieście. W społecznościach, w których brakuje kobiet, staje się normą, iż swoje interesy wyraża się w sposób agresywny. Badania pokazują, że dzieje się tak u ludzi, ale też u fok, jaszczurek".

Co na to GUS? W Warszawie mieszka o 140 tys. więcej kobiet niż mężczyzn. A w Łodzi o 90 tys. Tymczasem kibice warszawskich i łódzkich drużyn należą do najbardziej potępianych w mediach.

Określenie „mowa nienawiści" wprowadziły do obiegu środowiska lewackie. Ale także według ich definicji, kampania przeciw kibolom wyczerpuje ją modelowo. Są to „wypowiedzi (ustne i pisemne) i przedstawienia ikoniczne, lżące, oskarżające, wyszydzające i poniżające grupy i jednostki z powodów po części przynajmniej od nich niezależnych – takich jak (...) przynależność do »naturalnej« grupy społecznej, jak mieszkańcy pewnego terytorium, reprezentanci określonego zawodu, mówiący określonym językiem".

Rafał Stec pisał wprost 9 grudnia 2007 r. o „kampanii »Gazety« o oczyszczenie stadionów z kibolskiej mentalności". Słowo „oczyszczenie" było ważne w propagandzie NSDAP. Alexander B. Rossino w książce „Hitler uderza na Polskę" pisze o planie „»oczyszczenia« nowego niemieckiego Wschodu z ludzi określanych jako rasowo i kulturalnie niżsi".

Ciągłość chwytów komunistycznej propagandy pokazuje zaś przykład Jerzego Urbana, który mówił o „demagogicznej dziczy" w Solidarności z 1980 r., zaś w 2011 r. atakował PiS, które „przytula się do dziczy, jaką są kibice".

„Gazeta Wyborcza": karać za udzielenie wywiadu

„GW" powołująca się na tradycje opozycji demokratycznej wyzbywa się demokratycznych przekonań w stosunku do kiboli. 12 marca 2009 r. Michał Szadkowski cieszył się: „Nadzieję daje nowa ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych. Według niej za wniesienie rac kibol będzie mógł (...) nawet trafić do więzienia".

Rafał Stec proponował 15 lipca 2007 r., by karać kibiców za... udzielanie wywiadów: „Jeśli knajpy selekcjonują gości, to dlaczego na stadion wpuszczać tych, którzy jeszcze mają czystą kartotekę, ale negatywnie wpływają na innych? Np. udzielając skandalicznych wywiadów?".

Zaś Jacek Sarzało 13 grudnia 2008 r. pisał o kibicach Lecha: „Taki sam z was produkt do odrzutu jak z kiboli Legii z »żylety«".

Słowa mają swoje konsekwencje. Konsekwencją tamtych są dziś ludzie w więzieniach.
Autor: Piotr Lisiewicz
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jedras » 17 sty 2013, o 20:49

Nie wiem ile w tym prawdy ale można poczytać ile zarabiają nasi piłkarze:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html

Postprzez kroy » 29 sty 2013, o 10:31

http://spoleczenstwo.newsweek.pl/w-najnowszym--newsweeku----staruch--zwyciezca,100845,1,1.html

Newsweek o areszcie dla Starucha - jeden z największych skandali w wymiarze sprawiedliwości - blamaż prokuratury, policji i sądu
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 29 sty 2013, o 11:18

Jeśli się te rewelacje potwierdzą, to dramat jakiś. Strzał służb we własną stopę, nie rozumiem tego. I totalny samobój w walce, również symbolicznej, z kibolskim bandytyzmem.
No bo teraz taki Staruch będzie chodził w glorii męczennika. A każdy kolejny kibol-bandzior, schwytany choćby i na gorącym uczynku, będzie piać, że się na niego służby zmówiły.

Postprzez wr » 29 sty 2013, o 19:02

Podobno zawaliła się część dachu nad jedną z trybun stadionu Wisły...

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekstrak ... ow/9911776
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez slaw » 14 lut 2013, o 23:46

Liga rusza niebawem, ponownie można zagrać w Fantasy Ligę. Tradycyjnie założyłem ligę prywatną (Kult Liga), zachęcam do wzięcia udziału w zabawie.

Kod do ligi prywatnej: 820354880

Można się zastanowić nad formułą Head-To-Head, bo jest ciekawa, ale to musi być nas trochę, tak myślę z 8 drużyn chociaż.
Daawajta!

Postprzez Mr Mojo Risin » 15 lut 2013, o 13:11

Ja tradycyjnie wzmacniam zaproszenie, sam się zarejestruję w przyszłym tygodniu. Tym razem dam wam wygrać :D

Postprzez slaw » 15 lut 2013, o 19:36

Mr Mojo Risin napisał(a):Ja tradycyjnie wzmacniam zaproszenie, sam się zarejestruję w przyszłym tygodniu. Tym razem dam wam wygrać :D

Oj tam, wygrał dwa razy pod rząd i szpanuje :P A przed tym mi też się udało wygrać. ;)

Dla niezorientowanych, bo nie zalinkowałem:

http://fantasyliga.wp.pl/main/login

Sama rejestracja trwa z minutę, potem za wirtualne pieniądze kupuje się 15 zawodników (2 bramkarzy, 5 obrońców, 5 pomocników, 3 napastników) z polskiej ligi, ustala się pierwszą jedenastkę, wybiera się kapitana. Punkty piłkarze zdobywają za boiskowe osiągnięcia (gole, asysty, kartki itd). W trakcie sezonu można sprzedawać i kupować zawodników, ale nie trzeba. To tyle, w skrócie

Postprzez Dev » 15 lut 2013, o 19:57

Lewary zgloszone :)

Postprzez sem » 15 lut 2013, o 21:43

Dev napisał(a):Lewary zgloszone :)

the sems również :)

Postprzez kolend » 18 lut 2013, o 13:58

naza liga jest piękna... ten swojski klimat, jeszcze z tydzień temu pan Król, którego nie stać na klub pisał, że nie pusci zawodnika za 10mln i to euro! dziś podobno puścił jednak za pół bańki PLN :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM