Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wątek piwny - czyli coś na gorące wieczory!

Postprzez marman » 6 wrz 2012, o 08:08

Obrazek

ja jestem wierny piwu Specjal :)
Wróciwszy z tegorocznych 2 tygodniowych wakacji do domu, wieczorem poleciałem do sklepu, proszę Panią o 8 butelek Specjala, a Pani do mnie:
- może weźmie Pan 8 x Żywiec, dostanie Pan super słuchawki, wszyscy kupują i się już kończą ??
Wielce była zdziwiona, że jej odmówiłem :twisted:
Pierwsza butelka poszła praktycznie na raz.

Postprzez LUCAS » 6 wrz 2012, o 09:43

mir3xk napisał(a):Z dostępnych na rynku moim faworytem jest... LEŻAJSK !! Do kupienia w Biedronce. Ale to chyba tylko dlatego że to chyba najbardziej znane piwo powiązane z Podkarpaciem :)

Wideo instruktażowe:
http://www.youtube.com/watch?v=m-WF9fskEvk

Obrazek

rewelacja - szczegolnie lane - ale trzeba wiedziec w ktorym barze bo jednak jest zroznicowane - w jednym lepiej smakuje w drugim gorzej
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez godfather » 6 wrz 2012, o 12:34

Z piw to ogólnie Czeskie i Słowackie pilsy. Pilsner, Staropramen, Zlatopramen, Kelt, itp. A po ostatnich wczasach także to:

Obrazek

Może dla kolegi o tym nicku ta marka była inspiracją...? ;)
"There is no dark side of the moon really... matter of fact it's all dark."

Postprzez kramp111 » 6 wrz 2012, o 12:48

Jeśli chodzi o zagraniczne to polecam ;)
Obrazek

Postprzez matt.G » 6 wrz 2012, o 12:51

no tak jeżeli mowa o zagranicznych to ja polecam Portugalskie piwo Super Bock, Sagres
Obrazek
Obrazek

W Warszawie póki co udało mi się je jedynie spotkać w Portugalskiej restauracji-Portucale (na merliniego) nigdzie więcej a szkoda... bo póki co to chyba najlepsze piwo jakie miałem okazje skosztować.
http://www.facebook.com/gardockiart - koncertowe fotografie i nie tylko! [/size]

Postprzez DupAśka » 6 wrz 2012, o 13:33

a jesli chodzi o zagraniczne to jest najlepsze piwo jakie pilam, niestety tylko raz w zyciu, ale podobno jest w almie ;)
Obrazek
Będzie trzeba to bałagan swój posprzątam, ja poukładam się... ;>

Postprzez qman » 6 wrz 2012, o 13:36

Obrazek

Bardzo polecam - nie należy do najtańszych ale jest bardzo dobre. Od czasu do czasu nie tylko w Almie czy Bomi.
Lecz dzień lęki wymiecie
Więc spokojnie możecie
Drzwiami trzasnąć i zasnąć
Gdy dobranoc powiemy wam

Postprzez Granik » 6 wrz 2012, o 13:44

Obrazek
Obrazek

Ostatnio w mojej czołówce ulubionych piw :)

Postprzez efiut » 6 wrz 2012, o 13:45

O, czarny Litovel to też klasa sama w sobie.

Postprzez svoraa » 6 wrz 2012, o 16:10

Obrazek
Wlasnie otworzylem - mocne, ciemne, goryczkowe. Super piana, super głębia smaku.
Wada - cena - butelka 7.70...

Z Pinty polecam Atak Chmielu, aktualnie moje ulubione piwo, butelka koło 6, lane w Krakowie 9.5/10 :)
"Lepiej siurkiem mieszać bigos,
niż z Kult-Forum mieć amigos!" beret

Postprzez I.W.O. » 6 wrz 2012, o 20:51

kramp111 napisał(a):Jeśli chodzi o zagraniczne to polecam ;)
Obrazek

Tylko to w butelkach 330 ml jest rozlewane w Czechach. Przynajmniej niedawno tak to było.

Postprzez Bartek_PLRZ » 6 wrz 2012, o 21:19

mir3xk napisał(a):Od dłuższego czasu moim faworytem jest Fortuna Czarne

Obrazek

Co jest najlepsze, teraz ta pyszność do kupienia w Żabkach za 3,5 + kaucja 50 gr. Żyć nie umierać.

Czy tą Fortunę można porównać do Okocima PalonegO? Kurcze poszukuję smaku tego piwa i jakoś trafić na niego nie mogę :/

Postprzez koniu » 6 wrz 2012, o 21:20

Lucas kolego proroku, właśnie se nalewam pyszotke z Leżajska :) tyle że zieloną :)

Postprzez mir3xk » 6 wrz 2012, o 21:37

Bartek_PLRZ napisał(a):

Obrazek

Co jest najlepsze, teraz ta pyszność do kupienia w Żabkach za 3,5 + kaucja 50 gr. Żyć nie umierać.

Czy tą Fortunę można porównać do Okocima PalonegO? Kurcze poszukuję smaku tego piwa i jakoś trafić na niego nie mogę :/

Ciężko mi powiedzieć, akurat nigdy za tym nie polowałem :) Tak czy tak z czystym sumieniem proponuję się wybrać do Żabki i się zaopatrzyć w to cudo :)

Postprzez wr » 6 wrz 2012, o 21:41

Czy ktoś spotkał się z tym browarkiem w Polsce?

Obrazek
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez slaw » 6 wrz 2012, o 21:52

Bartek_PLRZ napisał(a):

Obrazek

Widzę, że od grudnia nic się nie zmieniło ;)
A co do pytania - absolutnie nie można tych piw porównać, smak całkiem inny. Fortunka trochę jak kola smakuje, o tak bym to opisał.

Swoją drogą - czemu w temacie wątku tego, jak i analogicznego na poprzednim forum, jest hasło o gorących wieczorach, przeca piwo się pije cały rok.

Postprzez zgrzyt » 6 wrz 2012, o 22:49

slaw napisał(a):Swoją drogą - czemu w temacie wątku tego, jak i analogicznego na poprzednim forum, jest hasło o gorących wieczorach, przeca piwo się pije cały rok.

Ja bym to interpretował nie temperaturą zewnętrzną ale wewnętrzną po spożyciu dobrego piwa :)
Stąd zostawiłem ten zwrot w tytule wątku :)

A czy ktoś już smakował Perłę Miodową? Wydaje mi się taka strasznie "lekka" w porównaiu do innych miodowych piwek które pijałem.
Obrazek
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez Damazy » 6 wrz 2012, o 23:12

qman napisał(a):Obrazek

Bardzo polecam - nie należy do najtańszych ale jest bardzo dobre. Od czasu do czasu nie tylko w Almie czy Bomi.

Polecam wyprawę na litwę 2-3 złote polskie w przeliczeniu butelka svyturysa zaleznie od typu...

Postprzez artek » 6 wrz 2012, o 23:22

zgrzyt napisał(a):

A czy ktoś już smakował Perłę Miodową? Wydaje mi się taka strasznie "lekka" w porównaiu do innych miodowych piwek które pijałem.

miałem okazję i przyjemność skosztować
drugi sezon działa Kino w Browarze w Lbn
filmy, filmami ale bar zaopatrzony jest w wyroby browaru Perła, tym samym można po degustować :)
jak dla mnie to piwo z kategorii przyjemnej odmiany, alternatywy dla piw na rynku, takie do posmakowania ale fakt, że wagowo nie należy do najcięższych, smakuje jak pije się jedno, góra dwa, jednorazowo

burmistrz poleca

Postprzez burmistrz » 7 wrz 2012, o 02:16

Moje ulubione
Obrazek

Z tych, to pilem Brooklyn Lager(polecam) i East India Pale Ale
Obrazek

Oczywiscie tesknie za Okocim Palone, to bylo piwko :(
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez LUCAS » 7 wrz 2012, o 08:24

koniu napisał(a):Lucas kolego proroku, właśnie se nalewam pyszotke z Leżajska :) tyle że zieloną :)

ja w lodowce zawsze trzymam kilka - zreszta najpopularniejsze chyba piwo w bieszczadach
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez fakszirak » 7 wrz 2012, o 08:44

Piłem je ino na wywczasie (niestety na pomorzu niedostępne) i za każdym razem razem pijąc utwierdzałem się w przekonaniu że nie ma piwa bardziej mi odpowiadającego. Z dostępnych u nas, najbliżej leżącym smakiem koło Karkonosa jest wspomniany wcześniej ciemny Koziel. Z krajówek rozpijam się w perle lub strongu warce. To piwko z newcastle kiedyś kupiłem bo fajny pokal był do niego, choć nIestety nie toleruję (jak kolega burmistrz) piwa z gatunku ALE.

Obrazek
fanem muzyki jestem..

Postprzez Maro » 7 wrz 2012, o 10:18

A ja kiedyś znalazłem w tesco poniższe piwko, ale niestety go nie kupiłem, a potem już więcej nie widziałem. :(
Obrazek
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez nasycony » 7 wrz 2012, o 12:06

Black Hope, Rowing Jack, Lady Blanche <3
Poznań?! Kiedy pijemy? :)
a to chyba najlepsze piwo "smakowe" (bo ma posmak wiśni użytych w fermentacji :P
Obrazek

Postprzez Bartek_PLRZ » 7 wrz 2012, o 18:14

Dzisiaj w REALU natrafiłem na nową linię Książęcego: Czerwone Lager, Pszeniczne, Łagodne Ciemne. Właśnie raczę się czerwonym, ale jak dla mnie mała wyczuwalna nuta goryczki - co nie leży w moim guście. Zobaczymy, jak reszta się sprawdzi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM