Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez Thorgal » 28 lut 2013, o 00:27

I jak? Real zmiecie MU tak jak Barcę?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez LUCAS » 28 lut 2013, o 10:28

Thorgal napisał(a):I jak? Real zmiecie MU tak jak Barcę?

watpie - raczej chyba zostanie zmieciony
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez uve » 28 lut 2013, o 13:18

LUCAS napisał(a):
Thorgal napisał(a):I jak? Real zmiecie MU tak jak Barcę?

watpie - raczej chyba zostanie zmieciony

Zmieciony to chyba jednak nie, ale to jednak Manchester powinien się znaleźć w ćwierćfinale

Postprzez LUCAS » 28 lut 2013, o 15:10

no troche mnie ponioslo - co nie zmienia faktu ze stawiam na mu
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Grzeni » 5 mar 2013, o 19:23

Wiecie moze gdzie mozna w internecie ogladnac mecz Dortmundu z Szachtarem tak zeby w miare to hulalo?
Party!

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 5 mar 2013, o 20:23

Postprzez wr » 5 mar 2013, o 20:43

Śmiga dobrze ta onetowska LM?
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 5 mar 2013, o 21:27

U mnie było super, HD i wszystko, bez zacinek. Przy czym na łączu 50Mb/s to się odbywało, więc nie mogę zastrzec, że na jakimś dużo słabszym będzie równie git. Ale piątala, jak sądzę, nie ma co żałować ;-)

Postprzez Jaaasiek » 5 mar 2013, o 21:39

www.meczyki.pl i jest =>10 transmisji do wyboru. Co prawda jakość nie jest rewelacyjna, ale za to za friko
Obrazek

Postprzez Jedras » 5 mar 2013, o 22:41

Grzeni napisał(a):Wiecie moze gdzie mozna w internecie ogladnac mecz Dortmundu z Szachtarem tak zeby w miare to hulalo?

http://88.80.5.80/w00t/20130304/vv5134e ... 36649.html

Tu nie jest źle;) I jaki komentarz:P

Postprzez Jaaasiek » 5 mar 2013, o 23:37

Borussia 3:0 Szachtar, asysta Lewego i bramka Kuby, ale końcówka okropnie nudna...
Obrazek

Postprzez uve » 5 mar 2013, o 23:43

Brawo dla sędziego, który nie wiadomo czym się kierując pokazał czerwoną kartkę Naniemu, co według mnie przełożyło się na końcowe zwycięstwo Realu. Od tego momentu Real zaczął grać lepiej, skoro z przewagą jednego zawodnika więc nie ma się co dziwić. Niemniej jednak muszę przyznać, że dzisiaj Diego zaliczył parę świetnych interwencji. Szkoda, bo MU nawet w dziesiątkę potrafiło sobie stworzyć parę okazji na strzelenia gola.

Postprzez Jaaasiek » 5 mar 2013, o 23:45

uve, kartka zależała od interpretacji sędziego, wyprostowana noga to wyprostowana noga. Moim zdaniem najwyżej na żółtą, ale sędzia miał inne.
Obrazek

Postprzez uve » 5 mar 2013, o 23:47

Jaaasiek napisał(a):uve, kartka zależała od interpretacji sędziego, wyprostowana noga to wyprostowana noga. Moim zdaniem najwyżej na żółtą, ale sędzia miał inne.

Wiem, że zależała od interpretacji sędziego. Nie wiem tylko czym on się interpretował. Nani był praktycznie odwrócony plecami i nie miał prawa widzieć nadbiegającego Arbeloi, a tym bardziej atakował piłkę, w żadnym wypadku obrońcy.

Postprzez Holba » 5 mar 2013, o 23:51

dobrze powiedzial w pomeczowym studio Roy Kean, nie wazne co sobie myslimy, to byla niebezpieczna gra, kartka zasluzona. mowil to gosc, ktory nigdy nogi nie odstawial i niejednemu kosci poprzetracal.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 5 mar 2013, o 23:58

Ja nie bronię Naniego, bo zagranie było bez mózgu, ale fakt faktem, że wejście w żebra nie było celowe. Trochę podobna sytuacja jak do tej Lewandowskiego z HSV. Nie miał już możliwości cofnąć nogi.
Obrazek

Postprzez wr » 6 mar 2013, o 00:05

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):U mnie było super, HD i wszystko, bez zacinek. Przy czym na łączu 50Mb/s to się odbywało, więc nie mogę zastrzec, że na jakimś dużo słabszym będzie równie git. Ale piątala, jak sądzę, nie ma co żałować ;-)

U mnie na 10Mb/s było poprawnie :D Ale ten komentarz... o j a pierdole...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 6 mar 2013, o 00:13

Jaaasiek napisał(a):uve, kartka zależała od interpretacji sędziego, wyprostowana noga to wyprostowana noga. Moim zdaniem najwyżej na żółtą, ale sędzia miał inne.

Żółta jak najbardziej. Ale dać facetowi czerwoną kartkę za faul, którego nie miał szansy uniknąć? Przecież on nie widział nawet przeciwnika, tyłem był do niego przecież.
Nie kupuję tego, to już chyba bardziej Lewandowskiemu z HSV się należała czerwona kartka niż Naniemu.
Nie mówię, że Real wygrał przez błąd sędziego, bo ty była przesada. Ale widowisko spierdolone, niesmak, no. Zwłaszcza, że Manchester mężnie stawał.

Postprzez wr » 6 mar 2013, o 00:19

Ale co z tego, że nie widział? Jak ktoś zrobi rękę w polu karnym, to też powiecie, że nie ma karnego bo on nie chciał? No litości... Wyprostowana noga na wysokości klatki piersiowej (gdzie by była gdyby Arbeloa nie podskoczył to już inna bajka). Sędziowe mają prede wszystkim chronić zdrowie zawodników. Czerwona bez dwóch zdań.

ratunku

Postprzez Holba » 6 mar 2013, o 00:34

jeszcze jedno, w analizie pomeczowej pokazali ujecie kamery zza plecow sedziego. patrzac z tamtego miejsca czerwien bez dwoch zdan.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 6 mar 2013, o 00:38

wr napisał(a):Ale co z tego, że nie widział? Jak ktoś zrobi rękę w polu karnym, to też powiecie, że nie ma karnego bo on nie chciał? No litości... Wyprostowana noga na wysokości klatki piersiowej (gdzie by była gdyby Arbeloa nie podskoczył to już inna bajka). Sędziowe mają prede wszystkim chronić zdrowie zawodników. Czerwona bez dwóch zdań.

Akurat kryterium rozmyślności to się przy zagraniach ręką liczy... Przynajmniej jeśli idzie o literę przepisów.

Postprzez wr » 6 mar 2013, o 01:04

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
wr napisał(a):Ale co z tego, że nie widział? Jak ktoś zrobi rękę w polu karnym, to też powiecie, że nie ma karnego bo on nie chciał? No litości... Wyprostowana noga na wysokości klatki piersiowej (gdzie by była gdyby Arbeloa nie podskoczył to już inna bajka). Sędziowe mają prede wszystkim chronić zdrowie zawodników. Czerwona bez dwóch zdań.

Akurat kryterium rozmyślności to się przy zagraniach ręką liczy... Przynajmniej jeśli idzie o literę przepisów.

No dobrze, a o ochronie zdrowia zawodników co pan powiesz? Podobno to priorytet w wytycznych Uefy ;)

ratunku

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 6 mar 2013, o 08:24

Kurde, nie chcę jakichś tutaj piętrowych konstrukcji tworzyć, bo to jednak tylko chodzi o czerwoną kartkę...

więc tak na szybko: z ochroną zdrowia zawodników chodzi o rzecz dwojaką. Raz, żeby nikt na boisku w ten sposób nie atakował (grożąc rywalowi kontuzją), bo wie, że za to jest czerwona kartka. Dwa, żeby w jakimś innym meczu jakiś kolejny Nani już nie zaatakował kolejnego rywala w taki sposób - bo będzie wiedział, że to się skończy czerwoną kartką. Zgadzamy się?

Pytanie się jednak do czego innego sprowadza: czy on go chciał w ten sposób zaatakować? albo inaczej: jak zawodnik może zamyślać, że sfauluje przeciwnika albo przewidzieć konsekwencje spóźnionego ataku na rywala, skoro nie ma prawa tego rywala uprzednio widzieć?
to jest naprawdę inna sytuacja niż dajmy na to atak z tyłu na nogi przeciwnika albo wślizg dwiema nogami na nogę postawną - bo tutaj winowajca nie może powiedzieć, że nie widział.

Oczywiście się zgadzam, że machanie w ten sposób nogami w powietrzu to jest niebezpieczna gra, powinna za to żółta kartka być. ale to jest gra obiektywnie niebezpieczna - tzn. nie musi być przy Tobie rywala, aby sędzia zagwizdał zbyt wysoko uniesioną nogę.
W tym sensie uważam, że z tych dwóch przypadków, o których mówimy, to Lewandowski bardziej zasłużył na czerwoną kartkę - mógł przewidzieć konsekwencje swojego ataku, jeśli się spóźni. Nani ich przewidzieć nie mógł. Dlatego kartkę żółtą uważałbym za wystarczającą.

Nie ostrzeżesz zawodników przed określonym zachowaniem na boisku (czyli: nie zagwarantujesz w ten sposób ochrony zdrowia ich rywali), usiłując na nich wymusić, by mieli oczy dookoła głowy. Naprawdę sądzisz, że Nani by w ten sposób przyjmował piłkę, gdyby Arbeloę po prostu widział? Bo jeśli tak, to byłby brutalem i idiotą, zasługującym i na pięć meczów kary.

Postprzez Nikos » 6 mar 2013, o 13:00

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):W tym sensie uważam, że z tych dwóch przypadków, o których mówimy, to Lewandowski bardziej zasłużył na czerwoną kartkę - mógł przewidzieć konsekwencje swojego ataku, jeśli się spóźni. Nani ich przewidzieć nie mógł. Dlatego kartkę żółtą uważałbym za wystarczającą.

Amen.

Postprzez wilkmaciej » 6 mar 2013, o 15:56

Mecz sprzedany. Najpierw mecz zakonczony w 92 min przy rogu dla United w pierwszym meczu a teraz to. Uefa od lat probuje zrobic Gran Derbi w finale. Nie zdziwie sie jak farca za tydzien 2 karne z d**y dostanie. Zenada. Real powinien sie pozegnac - byl zespolem slabszym.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM