Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez Grzeni » 6 mar 2013, o 16:32

Mysle, ze sędzia mial prawo pokazac czerwona kartke, gdyz faul powaznie zagrazal zdrowiu zawodnika, nawet jesli Nani go nie widzial, bo jesli bedziemy sie zaslaniac tym argumentem, to nic tylko czekac az ktos komus glowe urwie takim niebezpiecznym wejsciem(fruwając z wyprostowaną nogą)....zupelnie przypadkiem.
Party!

Postprzez wilkmaciej » 6 mar 2013, o 16:47

Chyba oglądaliśmy inny mecz. We wczorajszym nie było mowy o czerwonej kartce a noga nie była wyprostowana. Było to zwykłe przyjęcie pilki z powietrza. Jesli nie bedziemy takich rzeczy argumentowac to wkrotce pilka nozna zmieni sie w balet. PILKA JEST SPORTEM KONTAKTOWYM. Czerwona kartka z definicji jest pokazywana za brutalny faul na rywalu (najczesciej zamierzony) a nie probe przyjecia pilki i przypadkowego wpadniecia na kogos.

Postprzez Grzeni » 6 mar 2013, o 17:12

wilkmaciej napisał(a):Chyba oglądaliśmy inny mecz. We wczorajszym nie było mowy o czerwonej kartce a noga nie była wyprostowana. Było to zwykłe przyjęcie pilki z powietrza. Jesli nie bedziemy takich rzeczy argumentowac to wkrotce pilka nozna zmieni sie w balet. PILKA JEST SPORTEM KONTAKTOWYM. Czerwona kartka z definicji jest pokazywana za brutalny faul na rywalu (najczesciej zamierzony) a nie probe przyjecia pilki i przypadkowego wpadniecia na kogos.

No i co, przyjąl ją? he,wybacz, ulamki sekund przed kontaktem z lekka zaczela mu sie zginać :) A no wlasnie, chcial przyjąc a wyszedl mu atak na zawodnika...zgadza sie, pilka to nie balet, ale tez nie karate.
Party!

Postprzez wr » 6 mar 2013, o 17:27

http://www.youtube.com/watch?v=BLITtiHe ... e=youtu.be

To jeszcze dla tych co twierdzą, że Nani nie widział Arbeloi. Później lekka symulka zawodnika MU, bo pewnie wiedział co mu grozi...

+ bonus https://pbs.twimg.com/media/BEoP-taCYAAzELz.jpg:large
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez Grzeni » 6 mar 2013, o 18:04

Odwrocil glowe by sprawdzic czy przeciwnik nie nabiega i nie mogl go nie zauwazyc. Chcial chlop powalczyc o pilke, bedac swiadom tego,ze Arbeloa nosi sie z podobnym zamiarem, no i przekroczyl przepisy bardzo niebezpiecznym zagraniem, wiec nadal uwazam, ze sedzia mial prawo pokazac czerwona kartke . Tak ja to widze.
Party!

Postprzez Jaaasiek » 6 mar 2013, o 18:12

No faktycznie z jakości filmiku to widać jak miał skierowany wzrok, brakuje tylko Gmocha żeby narysował kąt jego padania. Co do zginania nogi to moim zdaniem zorientował się, że wpadnie na Arbeloę i nie chciał tego zrobić wyprostowaną nogą.
Obrazek

Postprzez Holba » 6 mar 2013, o 19:19

Obrazek

dowod, ze nic nie widzial :D drugie ujecie, to mniej wiecej punkt widzenia sedziego.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 6 mar 2013, o 20:56

Ty Holba jesteś ślepy albo głupa rżniesz. Bo własnie tym gifem dałeś dowód, że w momencie wyskoku on dopiero obracał głowę w stronę Arbeloi.
Obrazek

Postprzez Grzeni » 6 mar 2013, o 21:21

Juz za chwile mecz PSG - Valencia. Nie moge sie doczekać zobaczyc jak gra Lucas Moura, ktory swoimi umiejetnosciami technicznymi zrobil na mnie wielkie wrazenie. No i byc moze Beckham po killku latach przerwy ponownie zasmakuje gry w LM, poki co zacznie na lawce.
Party!

Postprzez Jaaasiek » 6 mar 2013, o 21:40

Chociaż Valencia to jeden z moich ulubionych klubów, to niestety pewnie dzisiaj uzna wyższość Paryżan. Oprócz Moury w znakomitej formie są Pastore i Lavezzi. Aczkolwiek liczę na jakąś niespodziankę. W Turynie powinno byc standardowo, czyli łatwa wygrana Juve.
Obrazek

Postprzez Holba » 6 mar 2013, o 22:03

http://www.youtube.com/watch?v=9FHu876CEN4

posluchaj co ma do powiedzenia Keane.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 6 mar 2013, o 23:40

http://www.sport360.com/opinion/nanis-r ... mmon-sense

poczytaj sobie co mają do powiedzenia inni piłkarze
Obrazek

Postprzez wr » 7 mar 2013, o 08:27

Holba - tu chodzi o sytuację kilka sekund wcześniej gdy obrońcy MU wybijają piłkę, a Nani ewidentnie spogląda w stronę nadbiegającego Arbeloi. Fajnie to było pokazane na filmiku, który wrzuciłem wyżej, ale niestety został już usunięty pewnie przez jakiegoś katalońskiego buca :D
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez wr » 7 mar 2013, o 09:04

ratunku

Postprzez Jaaasiek » 7 mar 2013, o 10:35

Sorry wr, ale ten filmik wcale nie udowadnia, że widział Arbeloę. Tylko, że obrócił głowę.
Obrazek

Postprzez Dorian » 7 mar 2013, o 10:45

Żadnej czerwonej kartki nie powinno być i koniec dyskusji. Intencje Naniego to okoliczność łagodząca. Żółtko to maks.

Postprzez LUCAS » 7 mar 2013, o 12:27

a beckham sie grzal grzal i nie zagral - ancelotti uznal ze za duze ryzyko przy wyniku na styku wpuszczac davida
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez wr » 7 mar 2013, o 16:53

Jaaasiek napisał(a):Sorry wr, ale ten filmik wcale nie udowadnia, że widział Arbeloę. Tylko, że obrócił głowę.

Nie no, jasne. Obrócił głowę i nie widział kolesia, który za 2 sekundy jest przy nim :D Pewnie patrzył w stronę Sir Alexa, bo go dawno nie widział.

ratunku

Postprzez Jaaasiek » 7 mar 2013, o 17:04

Grałeś kiedyś w piłkę? Ten ułamek sekundy miał mu wystarczyć na ocenienie sytuacji boiskowej i zorientowanie się w którym miejscu Arbeloa będzie za 2s? Proszę Cię :)
Obrazek

Postprzez wr » 7 mar 2013, o 17:25

Wiem, że na to nie wyglądam, ale grałem :D Nie wiem jak Nani to ocenił, ale oglądając ten filmik jestem pewiem, że go widział. Nawet jeśli jakimś cudem go nie zauważył, to ten ruch głową w stronę zawodnika Realu mógł pomóc sędziemu w podjęciu takiej decyzji.

ratunku

Postprzez Holba » 7 mar 2013, o 23:22

Jaaasiek napisał(a):http://www.sport360.com/opinion/nanis-red-card-letter-law-cant-ignore-common-sense

poczytaj sobie co mają do powiedzenia inni piłkarze

Chyba zly link dales :) poza mala wzmianka o Keanie, Owenie, Maca i Sounssie to tam nic nie ma. Bo np w tym linku

http://www.thesportreview.com/tsr/2013/ ... er-united/

Owen mowi juz cos innego, do tego Souness uwazal, ze karta byla sluszna...
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez LUCAS » 8 mar 2013, o 13:49

nie ma sie juz co spierac - mleko zostalo rozlane

a wczoraj w lidze europejskiej jak wam sie podobal tottenham i jego lider bale? przekonywalem sie do niego powoli ale teraz juz jestem do niego przekonany. i mam nadzieje ze bedzie nastepca giggsa w mu, bo to jest liga dla niego i klub w ktorym bedzie gral do 40.
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Grzeni » 8 mar 2013, o 14:25

A moim zdaniem jesli Tottenham nadal bedzie tak gral jak wczoraj to jest w stanie zgarnąc puchar. Z pewnoscia jest jednym z glownych faworytow. Jak dla mnie. Co do Bale'a to gosc sie niesamowice rozwinąl.
Party!

Postprzez Jaaasiek » 8 mar 2013, o 15:50

Opłacało się postawić 100zł na Tottenham :) Bale niesamowity, błyskawiczna bramka plus asysta w drugiej części... Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że to będzie taki spacerek dla Kogutów, ale patrząc na łatwość z jaką konstruowali kolejne akcje i jak niemiłosiernie ośmieszali obrońców Interu to chyba postawię jeszcze raz 100 na Tottenham w rewanżu. Jak dla mnie murowany faworyt do wygrania LE.
Obrazek

Postprzez Jedras » 12 mar 2013, o 21:26

No i jak obstawiacie - Barcelona da radę?? Bo ja sądzę, że nie bardzo;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM