11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez somekind » 6 sty 2013, o 02:26

chodi napisał(a):Co mnie zaskoczyło to z tego co przeczytałem to Niemcy nie mają minimalnej, Dania i Szwecja też! I jakoś dają radę. Państwa uznane za mocno socjalne.

No to też nie do końca prawda:
W Niemczech, na Cyprze i w Byłej Jugosłowiańskiej Republice Macedonii obowiązują ustawowe płace minimalne, które nie mają zastosowania do zdecydowanej większości pracowników, lecz są ograniczone do konkretnych grup, definiowanych np. według sektora lub zawodu. Dane z takich krajów nie są gromadzone. Pomija się również kraje, w których nie obowiązują ustawowe krajowe płace minimalne: Danię, Włochy, Austrię, Finlandię, Szwecję, Islandię, Norwegię i Szwajcarię. W tych krajach płace są ustalane w drodze negocjacji między partnerami społecznymi, na poziomie przedsiębiorstwa lub na poziomie indywidualnych umów. Zwykle szerokie zastosowanie mają porozumienia na poziomie sektora, mające charakter erga omnes (dotyczą wszystkich), określające zatem de facto płace minimalne.

Z tego wynika, że te państwa mają po prostu bardziej zagmatwany system.

Jaaasiek napisał(a):Chodi, adekwatnie:

"kto ma liberalne poglądy, jest antyfaszystą itp ten LEWAK!"
"kto popiera PO ten leming"
"kto nie wierzy w zamach smoleński ten nie patriota"

Albo coś innego. Ja jestem daleki od nazywania wszystkich faszystami, ale prawicowe pachołki nie mają problemu z określaniem wszystkiego, co im nie pasi, mianem "lewactwa". Więc się nie dziw, że potem jest taka kontra jaką zapodał sem.

Przykład z lemingami w tym kontekście jest nietrafny. Nikt samodzielnie myślący ich nie popiera, co najwyżej głosując na PO głosuje przeciwko PiS.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 2 mar 2013, o 15:04

somekind napisał(a):Przykład z lemingami w tym kontekście jest nietrafny. Nikt samodzielnie myślący ich nie popiera, co najwyżej głosując na PO głosuje przeciwko PiS.

Pierdolenie. Kogo więc powinien popierać samodzielny człowiek?

A tutaj zajebisty przykład jakich patriotów mamy w kraju, powstańcy, kurwa, wojenni.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1349 ... ak_na.html
Obrazek

Postprzez pavulon » 2 mar 2013, o 15:26

Prowokacja policji!

:lol:
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez bumelant » 3 mar 2013, o 11:27

pavulon napisał(a):Prowokacja policji!

:lol:

proste! słychać od razu, że to przebrani policjanci-dawniubecy którzy umówili się na nagranie z reporterką. gdzieżby kibic polskiego zespołu używał takiego słownictwa.

Postprzez somekind » 3 mar 2013, o 22:33

Jaaasiek napisał(a):Pierdolenie. Kogo więc powinien popierać samodzielny człowiek?

Ja wieszczem żadnym nie jestem, żeby mówić ludziom, co mają robić, a samodzielnie myślący człowiek, sam sobie potrafi na to pytanie odpowiedzieć.
A "pierdolenie" to akurat dobre określenie na PR uprawiany przez rząd Tuska.
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez pavulon » 4 mar 2013, o 00:07

Śmieszy mnie mówienie "Popieranie PO świadczy o braku samodzielnego myślenia". To przepraszam, ale o czym świadczy popieranie Kaczyńskiego? Chyba tylko o kretynizmie.
Pozwolę sobie przypomnieć że jest to postać która 3 lata temu przed wyborami na prezydenta mówiła że: "SLD to nie są komuniści, to jest lewica", "Gierek był wielkim patriotą który chciał budowac wielką Polskę", "trzeba zakończyć wojnę Polsko-Polską". Jednak po przegranych wyborach stwierdził że "był na prochach i nie mówil co mu kazano". Czyli chyba jeszcze nikt nie powiedział wprost "tak, robiłem was w ch**a i mówiłem to co było dla mnie opłacalne.

I od razu powiem że nigdy nie zagłosowałem na PO i tego nie zrobię. Za to właśnie podczas tamtych wyborów nabrałem się na kłamstwa Kaczyńskiego. Ale pierwszy i ostatni raz postawiłem krzyżyk przy nazwisku czy partii tego świra.

Postprzez somekind » 9 mar 2013, o 21:54

pavulon napisał(a):Śmieszy mnie mówienie "Popieranie PO świadczy o braku samodzielnego myślenia". To przepraszam, ale o czym świadczy popieranie Kaczyńskiego? Chyba tylko o kretynizmie.

Na to potrzeba dokładniejszych badań, bo kretynizm ma związek z niedoborem jodu, ale możesz mieć rację. Za to na pewno popieranie Kaczyńskiego świadczy o niebywałej sympatii dla schizofreników i paranoików.
Nie wiem tylko, czemu cytujesz mnie, a potem piszesz o czym innym. :)
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 10 mar 2013, o 17:22

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3577 ... em_na.html

Standardowo - wydaje im się, że wpadają z przewagą, a potem spieprzają pizdy... I to jeszcze podczas koncertu charytatywnego. Pałować i jeszcze raz pałować bez zastanowienia.
Obrazek

Postprzez pavulon » 10 mar 2013, o 22:37

somekind napisał(a):Nie wiem tylko, czemu cytujesz mnie, a potem piszesz o czym innym. :)

Nie cytowałem, tylko ogólnie przypomniało mi się to hasło.

Jaaasiek napisał(a):http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,13535069,Z_okrzykiem__jeb____lewakow__napadli_wieczorem_na.html

Standardowo - wydaje im się, że wpadają z przewagą, a potem spieprzają pizdy... I to jeszcze podczas koncertu charytatywnego. Pałować i jeszcze raz pałować bez zastanowienia.

No ale to przecież to wielcy patrioci! Nie bandyci.

Postprzez Jaaasiek » 14 mar 2013, o 18:06

http://www.epoznan.pl/news-news-39133-F ... zie_zadyma

Kolejne cipy chcą zrobić zadymę na koncercie ze szlachetną inicjatywą. Mam nadzieję, że podstawią pod klub jakąś prewencję, która będzie do tych kurew strzelać z gładkiej lufy.
Obrazek

Postprzez pokemon_mateusz » 14 mar 2013, o 18:13

Oczywiście. Kibole zawsze umawiają się na robienie zadym na ogólnopolskich forach dla gimnazjalistów. To ma sens.

Postprzez Jaaasiek » 14 mar 2013, o 18:27

Akurat nie twierdze, że to kibice, to w artykule na wyrost jest. Ale jacyś debile na pewno.
Obrazek

Postprzez pokemon_mateusz » 14 mar 2013, o 18:31

Z tym, że to prawdopodobnie jakiś zwykły internetowy napinacz, w dodatku niepełnoletni zapewne, robi sobie dobrze przed klawiaturą. Nic, co można by traktować poważnie.

Postprzez Jaaasiek » 14 mar 2013, o 19:16

To też biorę pod uwagę, tylko na 50 napinaczy znajdzie się jeden, który mówi poważnie a potem są takie akcje jak we Wrocku.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 20 mar 2013, o 22:35

Obrazek

Postprzez pavulon » 21 mar 2013, o 15:53

Kolejny dowód na to że są podstawy ku temu aby zdelegalizować ONR.

Postprzez Jaaasiek » 21 mar 2013, o 19:37

Obrazek

Postprzez pavulon » 22 mar 2013, o 23:42

Jaaasiek napisał(a):pavulon, to obejrzyj sobie to:

http://www.youtube.com/watch?v=tUu027B8 ... e=youtu.be

Masakra....

Postprzez Jaaasiek » 11 cze 2013, o 15:58

Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 26 cze 2013, o 15:48

http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,4872 ... winny.html

Ciekawe kiedy jakieś "wymierzenie sprawiedliwości" ze strony chłopców z MW czy ONR?
Obrazek

Postprzez Leavandor » 26 cze 2013, o 17:43

Jaaasiek napisał(a):http://www.epoznan.pl/news-news-39133-Festiwal_punkowy_%E2%80%93_bedzie_zadyma

Kolejne cipy chcą zrobić zadymę na koncercie ze szlachetną inicjatywą. Mam nadzieję, że podstawią pod klub jakąś prewencję, która będzie do tych kurew strzelać z gładkiej lufy.

To ma być szlachetna inicjatywa? Weź przestań :D

Postprzez Leavandor » 26 cze 2013, o 17:45

Postprzez Jaaasiek » 26 cze 2013, o 18:54

Leavandor napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):http://www.epoznan.pl/news-news-39133-Festiwal_punkowy_%E2%80%93_bedzie_zadyma

Zysk ze sprzedaży biletów ma zostać przeznaczony na zakup pulsometru dla chorej dziewczynki.

Faktycznie, zero szlachetności. Rozumiem, że szlachetniejsze byłoby zbieranie na oprawienie w złoto polskiego godła?

Natomiast Twój link sam za siebie mówi jak Cię postrzegać, wszystko już jasne...
Obrazek

Postprzez Leavandor » 26 cze 2013, o 19:05

Jaaasiek napisał(a):
Leavandor napisał(a):

Zysk ze sprzedaży biletów ma zostać przeznaczony na zakup pulsometru dla chorej dziewczynki.

Faktycznie, zero szlachetności. Rozumiem, że szlachetniejsze byłoby zbieranie na oprawienie w złoto polskiego godła?

Natomiast Twój link sam za siebie mówi jak Cię postrzegać, wszystko już jasne...

Hej hej, nie zapędzaj się. Jest w piosence Honoru dużo gorzkiej prawdy, nie oznacza to natomiast, że utożsamiam się z metodami proponowanymi w tekście. Chciałem tylko tak sobie przyłożyć w lewą stronę, jako i Wy lubicie przypieprzyć w prawą. Co do inicjatywy to dla mnie w szczególności walka z homofobią to bezeceństwo.

Postprzez Leavandor » 26 cze 2013, o 19:06

A co do Ciebie, to zawsze wolałem Vegetę :P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM