Reprezentacja 2012

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Reprezentacja 2012

Postprzez LUCAS » 27 mar 2013, o 09:12

petrow napisał(a):Lewy się rozstrzelał, dwie bramki z karnego z Kelnerami! Teraz będzie narzekał że w Dortmundzie nie strzeli,bo z San Marino sie wystrzelał. Tyle o naszej Reprezentacji!
Ps Czarnogóra - Anglia 0-1 nic nam to nie daje!

czarnogora - anglia 1-1
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Nikos » 27 mar 2013, o 09:42

Granik napisał(a):Wystarczy dobrze przyłożyć z daleka co paru przecież u nas potrafi

Którzy???

Postprzez radush » 27 mar 2013, o 11:01

Zagrali Padakę, nic więcej. A naszą obronę skutecznie podsumowała jedna akcja w której ( nie oszukujmy się ) amator zostawił naszych orłów z tyłu, a całość uratował Boruc.
A z innych spotkań to utkwił mi w pamięci faul Stepanienko na tym biednym mołdawcu.

Postprzez Nikos » 27 mar 2013, o 13:21

Ja tak sobie pomyślałem że trener San Marino dziękuje za wsparcie, tylko że to nie z sympatii do San Marino były okrzyki.
Zresztą San Marino w drugiej połowie zagrało tak żeby sympatii nie zdobyć. Łokieć w głowę Lewandowskiego, dwa plaskacze dla Koseckiego.

Postprzez Dev » 27 mar 2013, o 14:30

Nikos napisał(a):Ja tak sobie pomyślałem że trener San Marino dziękuje za wsparcie, tylko że to nie z sympatii do San Marino były okrzyki.
Zresztą San Marino w drugiej połowie zagrało tak żeby sympatii nie zdobyć. Łokieć w głowę Lewandowskiego, dwa plaskacze dla Koseckiego.

San Marino gralo z zaangazowaniem i za to juz mialo moja sympatie. To byla jedyna druzyna na boisku, ktora chciala grac.

Postprzez Nikos » 27 mar 2013, o 15:56

Dev napisał(a):
Nikos napisał(a):Ja tak sobie pomyślałem że trener San Marino dziękuje za wsparcie, tylko że to nie z sympatii do San Marino były okrzyki.

San Marino gralo z zaangazowaniem i za to juz mialo moja sympatie. To byla jedyna druzyna na boisku, ktora chciala grac.

Jest różnica między zaangażowaniem a chamskimi faulami.
Patrzysz przez pryzmat reprezentacji Polski, a spójrz tak z boku ;)

Postprzez Granik » 27 mar 2013, o 18:50

Nikos napisał(a):
Granik napisał(a):Wystarczy dobrze przyłożyć z daleka co paru przecież u nas potrafi

Którzy???

Choćby Krychowiak wczoraj? brakło mu trochę, ale zamiast włazić w zamurowaną obronę i dostawać "przypadkowo" po ryju można było próbować strzelić z daleka przecież w bramce stał księgowy...

Postprzez Jaaasiek » 27 mar 2013, o 20:58

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/el ... omosc.html

jak dla mnie, to artykuł celny bardzo
Obrazek

Postprzez Dev » 27 mar 2013, o 21:23

Nikos napisał(a):
Dev napisał(a):

Jest różnica między zaangażowaniem a chamskimi faulami.
Patrzysz przez pryzmat reprezentacji Polski, a spójrz tak z boku ;)

No zgadza sie (chociaz samych fauli nie kojarze), but still - na to zaangazowanie az sie milo patrzylo. Mimo, ze wiekszosc meczu spedzili u siebie - grali z sercem, chcieli jak najmniej przegrac. To bylo cos co chcialbym widziec u naszych reprezentantow.

@Jaaasiek - dobry, ale nie do konca sie zgadzam. Wygwizdanie Wasyla rzeczywiscie bylo przesada (i tak naprawde glownie na tym sie opiera artykul), ale mowic, ze kibicowanie San Marino bylo zalosne? Toz to jest po prostu strajk zwykly, pokazanie naszym pilkarzom, ze juz mamy dosc. Bo ilez mozna? Szczegolnie, ze Euro wyjatkowo delikatnie przeszlo u naszych pilkarzy.
I tak, mam prawo krytykowac mimo, ze to jedyna reprezentacja (co jest nieprawda oczywiscie - mamy wiele reprezentacji w pilke nozna). Tak samo jak mam prawo krytykowac nasz rzad mimo, ze to moj jedyny rzad.
A argument, ze Polska wygrala 5:0 i czego od niej chcemy brzmi jakby byl wypowiedziany/napisany przez osobe, ktora meczu nie ogladala.

Postprzez Nikos » 27 mar 2013, o 21:27

Granik napisał(a):
Nikos napisał(a):

Którzy???

Choćby Krychowiak wczoraj? brakło mu trochę, ale zamiast włazić w zamurowaną obronę i dostawać "przypadkowo" po ryju można było próbować strzelić z daleka przecież w bramce stał księgowy...

Raz strzelał i niecelnie, no ale niech będzie to jest jeden a miało być paru. Mierzejewski potrafi niby uderzyć, tylko co to wczorajsze strzelanie to wpadka była? Będzie lepiej z Anglią czy Czarnogórą? Raz na 10 wyjdzie im mocny strzał który w ogóle leci w bramkę. Bieda Panie.

Jak dla mnie to że Lewandowski wolnego wykonywał to był wystarczający sygnał że coś chyba jest nie halo w tej ekipie.

Postprzez Jaaasiek » 27 mar 2013, o 21:40

@Dev

A mnie śmieszy argument, że Polacy powinni się zaprezentować fantastycznie i nie dopuścić San Marino do sytuacji strzeleckiej. Ciekawe czy ktoś widział mecze innych reprezentacji z SM bo ja tak i zawsze się ich lekceważy a to jest ich najpoważniejszy atut do strzelenia gola. Na pewno w takim meczu każdy polski piłkarz myślał o tym, żeby dać z siebie wszystko, akurat. To nie są mecze, w których nie odstawia się nogi. Moim zdaniem Fornalik powinien wystawić rezerwy, Lewandowskiemu pewnie chciał dać się przełamać, ale reszta kadry powinna być taka dla testu. I tak, uważam, że to jest mecz, gdzie nie powinno się grac "na hurra" tylko spokojnie i powoli. A co do kibicowania na stadionie San Marino to ja uważam, że żal pełną parą. Bo zapewne wszyscy myśleli, że Polacy się na nich rzucą jak kot na fileta i spotkał ich srogi zawód. Polska to nie jest Real Madryt czy Barca, żeby zachwycać grą, liczą się zwycięstwa i punkty. Ukraina może i blamaż, ale Czy naprawdę to my aż tak tragicznie zagraliśmy, czy jednak może Ukraina nas zaskoczyła?...
Obrazek

Postprzez Nikos » 27 mar 2013, o 23:24

Jeżeli na Ukrainę wychodziliśmy niby optymalnym składem to 6 innych piłkarzy rozpoczęło mecz. Trochę rezerwowo.
Zgadzam się że nie powinno się grać "na hurra", tylko że oni tak zagrali. Ja tam widziałem mało wypracowanych, dopieszczonych akcji. Raczej zrywy, do tego Mierzejewski postanowił wyrobić rekord w ilości strzałów z każdej pozycji.
Polacy się przecież rzucili tylko byli zbyt nieporadni, 12 rzutów rożnych w 15 minut i co? Komu będziemy strzelać bramki ze stałych fragmentów jeśli nie San Marino?
Ja się o wynik nie czepiam, o styl też nie bardzo chociaż panowie sami zapowiadali że chcą pokazać że potrafią grać w piłkę. Zobaczymy co będzie w meczach rewanżowych. Z Mołdawią na wyjeździe już mogą mieć problem.
Co do Ukrainy i zaskoczenia. Mieli trochę szczęścia Ukraińcy. Nie da się jednak nie docenić że szczęściu pomógł powolny Boenisch (zaskoczony przy 1 i 3 bramce), Glik i Piszczek przy 3 bramce (zaskoczeni że są zupełnie gdzie indziej niż Ukraińcy i piłka), 2 bramka wypadek, zdarza się tylko czemu znowu nie naszym? ;)
Żeby Piszczkowi piłka nie zeszła to nie wiadomo gdzie by trafił ;-)
Jeśli dobrze pamiętam statystyki to Ukraina oddała 3 celne strzały na bramkę i strzeliła 3 gole. Ciężko z tym, dyskutować.
Problem wg mnie jednak polega na tym że Polska w całym meczu oddała 2 celne strzały.
Graliśmy u siebie, z drużyną która podobno przechodzi kryzys. Byli odważniejsi, groźniejsi, skuteczniejsi a nasi sprawiali wrażenie że nie wiedzą co robić z piłką poza tym że nie można łapać w ręce. I co mnie zawsze złości i nawet z San Marino było to widać. Jak się któryś wygłupi żeby pobiec z piłką do linii końcowej to w polu karnym znajdzie co najwyżej jednego kolegę i paru obrońców przeciwnika.

Tak jeszcze się wyżalę że Prezes PZPN się zmienił a strona internetowa dalej beznadziejna. Żeby ten związek pieniędzy nie miał to bym zrozumiał chociaż i dużych pieniędzy tu nie potrzeba. Podstawowych informacji nie można znaleźć. Plany reprezentacji skończyły się na Irlandii. Historia meczów ok - ale bez wyszukiwarki i filtrów o kant dupy, już nie mówię że wystarczyło by parę maili i ogłoszenie na stronie i mogliby zrobić piękną bazę ze starymi zdjęciami, prasówkami podpiętymi pod każdy mecz, no ale czego ja oczekuję.

Postprzez Holba » 28 mar 2013, o 00:07

http://expressilustrowany.pl/ojciec-zad ... 542c010000

jezeli tak wyglada kibic reprezentacji to ja dziekuje. wez tu dziecko na mecz teraz :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez burmistrz » 28 mar 2013, o 01:13

Przeciez to sie nie wydarzylo na stadionie.
I nie wez dziecko na mecz, tylko strach zaprosic ojca na ogladanie.
Pros Holba Boga, aby twoje potomstwo nigdy sie czytac nie nauczylo, jak tatus, wg niektorych :P, bo przeczytaja historie i sam bedziesz meczyki na starosc ogladal. :D
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez sem » 28 mar 2013, o 01:52

Kibicowałem San Marino, dalej nie chce mi się czytać ;) :P

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 28 mar 2013, o 08:26

Jaaasiek napisał(a):http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms/dariusz-tuzimek-dopingowanie-san-marino-to-wiesnia,1,5455106,wiadomosc.html

jak dla mnie, to artykuł celny bardzo

A ja się z nim w większości nie zgadzam.

Tuzimek zdaje się zapominać o jednej rzeczy: tysiące ludzi, którzy mieli bilety na mecz z San Marino, kupiło je w "pakiecie" na mecz z Ukrainą. Tzn. gdyby nie to, że PZPN w ten sposób sprzedawał bilety, to po prostu na ten mecz z San Marino tyle ludzi by nie przyszło. "Gwizdaliby" sobie na tę reprezentację w zaciszu domów i knajp.
Słowem: na ogół gwizdali ci, których ta drużyna parę dni wcześniej dosłownie i w przenośni wystawiła do wiatru. Kto miał do tego prawo, jak nie oni?

Pamiętasz zbojkotowany przez kibiców mecz reprezentacji ze Słowacją cztery lata temu?
No to tam prawie nikt nie przyszedł i nie gwizdał. Po prostu ludzie wypięli się całkowicie. Tak lepiej?

Opowiadanie, że ludzie są be i nic nie rozumieją, bo gwiżdżą na własną drużynę, jest myleniem przyczyny ze skutkiem.
Jak ja chodziłem na mecze, to objawem desperacji i skrajnego wkurwienia (w formie cywilizowanej) na trybunach było właśnie to, że się gwizdało na swoich piłkarzy, a klaskało po udanych zagraniach przyjezdnych. I nie robili tego ludzie, których na trybunach widziałem pierwszy czy drugi raz, tylko ludzie którzy sezon w sezon kupowali karnety i już niejedno widzieli.

Jest to jeden z cywilizowanych sposobów wyrażenia dezaprobaty dla tego, co się ogląda na boisku.
Odwrotnością tej postawy jest właśnie tradycyjne, "januszowe": "Polacy, nic się nie stało".
Otóż nie, kurwa. Stało się.

Tuzimek przedstawia tezę: ja nie gwiżdżę, bo reprezentacja nie jest mi obojętna.
Otóż ci ludzie mogliby powiedzieć dokładnie to samo: gwiżdżemy, bo nie jest nam obojętna. Gdyby była, to byśmy mieli w dupie i albo zostali w domach, albo przyszli i siedzieli cicho.

Postprzez kolend » 28 mar 2013, o 09:18

Też skłaniam się ku opinii Łosia niż Tuzimka. Nie mogę słuchać takiego pierdolenia, że przecież to moja reprezentacja, innej nie mam, muszę dopingować. Jakby choć walczyli, biegali do utraty tchu, to bym zrozumiał, nie mają talentu, ale dają z siebie wszystko, po meczu nie mają siły zejść o własnych siłach. Ale w kółko tego pieprzenia po meczu, ze zawiedliśmy, że nie walczyliśmy, ale już za chwilę, już w następnym meczu z amatorami się poprawimy - 'nie zniese'. Choć raz niech to sobie powiedzą w szatni przed meczem może...

Czy się stoi czy się leży - doping sie należy? Wg mnie nie - grają straszną padakę - zasługują mniej więcej na to - co dostali. Zeby to był jeden słabszy mecz, to może bym inaczej patrzył.

Postprzez pani_irenka » 28 mar 2013, o 15:21

no:)
Załączniki
8e4ea2819b6355b1e5c11a84d5904103,641,0,0,0.jpg
8e4ea2819b6355b1e5c11a84d5904103,641,0,0,0.jpg (102.45 KiB) Przeglądane 16684 razy

Postprzez Holba » 28 mar 2013, o 18:59

burmistrz napisał(a):Przeciez to sie nie wydarzylo na stadionie.
I nie wez dziecko na mecz, tylko strach zaprosic ojca na ogladanie.
Pros Holba Boga, aby twoje potomstwo nigdy sie czytac nie nauczylo, jak tatus, wg niektorych :P, bo przeczytaja historie i sam bedziesz meczyki na starosc ogladal. :D

jakos wydarzenia okolostadionowe zwiazene z liga nie przeszkadzaja na wyrazanie takich sadow jak moje :D

wie, wiem, ludzie to hipokryci ;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez k@zelot » 28 mar 2013, o 21:29

sem napisał(a):Kibicowałem San Marino, dalej nie chce mi się czytać ;) :P

Tak jak i ja.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez Holba » 29 mar 2013, o 15:34

Ja kibicowalem Polsce, chyba jakis faszysta jestem :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez uve » 5 cze 2013, o 19:06

Wczoraj zawitałem po raz pierwszy w życiu na meczu naszej reprezentacji. Trochę żałuję, bo pogoda, styl gry, ceny biletów też niezbyt przystępny, ale że mecz w Krakowie, czyli blisko, a przede wszystkim szacunek do Jurka Dudka zdecydowały żeby tam pojechać. Szkoda, że jego pożegnanie z reprezentacją odbyło się z udziałem niewielkiej publiki, ale nie dziwie się - pogoda, ceny biletów - j/w. Na temat samego meczu nie będę się wypowiadał.
Na sam koniec dodam, że ogólnie polskiej reprezentacji już od około 5 lat nie kibicuję, więc tym bardziej sam zdziwiłem się swoim zachowaniem i decyzją ;) no ale, że Dudka nie sposób nie lubić, a że i wiele pozytywnych chwil i emocji na przestrzeni lat dostarczył - to wygrało

Postprzez Jedras » 5 cze 2013, o 19:20

A tak z ciekawości - ile trzeszczały bilety na ten mecz?

Postprzez uve » 5 cze 2013, o 19:29

Ja płaciłem w drugiej transzy na bilet lepszej klasy 90zł, niższej klasy stały po 75zł. Natomiast nie wiem jaka była cena w pierwszej, tańszej, transzy

Postprzez Jedras » 7 cze 2013, o 18:39

Dzisiaj kolejny mecz z cyklu "o wszystko":P Ciekawe czy coś wymęczymy..

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM