wernyhora napisał(a):polecam Białą Księgę
radush napisał(a):Na stronie Kaza masz wiele, wiele wywiadów, gdzie można znaleźć cenne informacje. Wiem, bo sam pisałem podobną prezentacje i tamte źródła były mi pomocne.
z jednej stony sie skarza z drugiej musze z czegos korzystac i najlepiej jak najwiecej zrodel, ja nie mam zamiaru kopiowac niczego tylko napisac swoje na podsawie wywiadow itp.radush napisał(a):Idą zmiany egzaminu maturalnego z języka polskiego
"Nauczyciele skarżą się, że prezentacje maturalne na egzaminie ustnym z języka polskiego nie są samodzielne i to właśnie fakt, że wielu uczniów decyduje się na przepisanie tekstu z internetu sprawił, że CKE zdecydowała o zmianie formuły egzaminu."
radush napisał(a):Na stronie Kaza masz wiele, wiele wywiadów, gdzie można znaleźć cenne informacje. Wiem, bo sam pisałem podobną prezentacje i tamte źródła były mi pomocne.
Zbychoo napisał(a):radush napisał(a):Na stronie Kaza masz wiele, wiele wywiadów, gdzie można znaleźć cenne informacje. Wiem, bo sam pisałem podobną prezentacje i tamte źródła były mi pomocne.
Chyba Ci się pomyliło ze staszewski.art.pl
ada_994 napisał(a):radush napisał(a):Na stronie Kaza masz wiele, wiele wywiadów, gdzie można znaleźć cenne informacje. Wiem, bo sam pisałem podobną prezentacje i tamte źródła były mi pomocne.
a mogłbyś/mogłabys mi podac linka, bo ja na stonie kazik.pl nie widze zadnych wywiadowz jednej stony sie skarza z drugiej musze z czegos korzystac i najlepiej jak najwiecej zrodel, ja nie mam zamiaru kopiowac niczego tylko napisac swoje na podsawie wywiadow itp.radush napisał(a):Idą zmiany egzaminu maturalnego z języka polskiego
"Nauczyciele skarżą się, że prezentacje maturalne na egzaminie ustnym z języka polskiego nie są samodzielne i to właśnie fakt, że wielu uczniów decyduje się na przepisanie tekstu z internetu sprawił, że CKE zdecydowała o zmianie formuły egzaminu."
radush napisał(a):ada_994 napisał(a):radush napisał(a):Na stronie Kaza masz wiele, wiele wywiadów, gdzie można znaleźć cenne informacje. Wiem, bo sam pisałem podobną prezentacje i tamte źródła były mi pomocne.
a mogłbyś/mogłabys mi podac linka, bo ja na stonie kazik.pl nie widze zadnych wywiadowz jednej stony sie skarza z drugiej musze z czegos korzystac i najlepiej jak najwiecej zrodel, ja nie mam zamiaru kopiowac niczego tylko napisac swoje na podsawie wywiadow itp.radush napisał(a):Idą zmiany egzaminu maturalnego z języka polskiego
Ad.1
Czyniłem moją pracę kiedy jeszcze były stare wersje i nijak nie mogę teraz nic znaleźć a bibliografii też nie widzę.
Ad.2
"To nie moje są słowa"!
LUCAS napisał(a):ale biala ksiega zalatwia sprawe - kupic sobie wersje mini - koszty niskie a i magistra potem mozna na podstawie napisac
burmistrz napisał(a):Życzymy miłej zabawy
Jeloon.Ek napisał(a):Witam, też mam podobny 'problem' ( a raczej duży przywilej). W sumie mam jeszcze czas na zastanowienie i rozterki, aczkolwiek nauczycielka zażądała zdania bibliografii. Mój temat, słowo w słowo brzmi : "Obraz Polski przedstawiony w piosenkach i felietonach Kazimierza Staszewskiego („Kazika”) oraz zespołu „Kult”. Dokonaj analizy i interpretacji właściwie dobranych tekstów i wskaż ich rolę w demaskowaniu wad systemu."
Zaopatrzona jestem w "Białą Księgę", "Niepiosenki", "Kult Kazika" plus jeszcze jakieś pojedyncze artykuły. Nauczycielka jednak oczekuje solidnej literatury przedmiotu i chce solidnych autorytetów. Kojarzy ktoś może jakieś opinie czy wypowiedzi na temat poglądów Kazika? Czegoś co nadawałoby się do użycia. Chętnie podyskutuje z kimś o całości
Jeloon.Ek napisał(a):Niestety nie udało mi się zdobyć przekroju z 2005 roku, jest ktoś w posiadaniu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 132 gości