Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez Holba » 29 mar 2013, o 20:48

http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1 ... #BoxBizTxt

Mowa o planach wprowadzenia opłaty audiowizualnej. Miałaby ona zastąpić abonament RTV i być nieco niższa: planowo 11-12 zł. Obowiązek jej płacenia miałby każdy Polak, nie tylko posiadacze odbiorników telewizyjnych czy radiowych. Wprowadzenie takiej opłaty miałoby w zamyśle rządu spowodować, że Polacy nie musieliby rejestrować zakupionego sprzętu RTV. Rząd liczy, że taka opłata zostałaby wprowadzona na początku przyszłego roku.

ale musze sie cieszyc mordy wyborcow PO :D

zwlaszcza gdy wspomna slowa geniusza :)

Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi; dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesienia.

Liczę na poparcie w Sejmie i w Senacie, a także na poparcie pana prezydenta dla tej szybkiej ustawy, która znosi obowiązek abonamentowy wobec emerytów i rencistów. Z oczywistych względów - także społecznych - szczególnie dla tej grupy dodatkowy ciężar, jakim jest abonament, urąga poczuciu przyzwoitości.

Premier Donald Tusk, Platforma Obywatelska, 29 kwietnia 2008 roku. Telewizja Polska była wówczas poza kontrolą rządu.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Holba » 1 kwi 2013, o 14:14

http://www.nie.com.pl/14-2013/tusk-na-podsluchu

ciekawe czy to prawda. ciekawe co na to "debile" glosujacy za po :D ? calowalibysta tuska po butach ? :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez burmistrz » 1 kwi 2013, o 14:26

Holba napisał(a):http://www.nie.com.pl/14-2013/tusk-na-podsluchu

ciekawe czy to prawda. ciekawe co na to wyborcy PO :D ? calowalibysta tuska po butach ? :lol: :lol:

A tak by sie nie dalo napisac?
Wszedzie tylko kurwy, debile, zlodzieje, szmaty. Nie dziwne, ze nawet w rodzinach sie ludzie za twarze chwytaja. Katolicka nomenklatura.
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez chodi » 1 kwi 2013, o 14:50

ciekawe czy to prawda. ciekawe co na to "debile" glosujacy za po :D ? calowalibysta tuska po butach ? :lol: :lol:

"Debile" to nie wiem, ale wnioskując po twoim słownictwie dziwie się że nie głosujesz na Tuska.

A tak na poważnie to mnie nie dziwi. Czy to akceptuję? Nie, ale dopóki nie będzie lepszych kandydatów to z tego szamba nalezy coś wybrać.

Postprzez Holba » 1 kwi 2013, o 14:59

jestem kibolem :D a jak wiadomo oni bluznia ale nie glosuja na Tuska :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez burmistrz » 1 kwi 2013, o 15:36

Ja tez bluznie i to sporo, ale niekoniecznie musi sie to wiazac z ublizaniem innym.
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie

Postprzez Holba » 1 kwi 2013, o 17:46

burmistrz napisał(a):

ciekawe czy to prawda. ciekawe co na to wyborcy PO :D ? calowalibysta tuska po butach ? :lol: :lol:

A tak by sie nie dalo napisac?
Wszedzie tylko kurwy, debile, zlodzieje, szmaty. Nie dziwne, ze nawet w rodzinach sie ludzie za twarze chwytaja. Katolicka nomenklatura.

nie wiem, to juz by trzeba Tuska zapytac. czytales link ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 1 kwi 2013, o 17:46

burmistrz napisał(a):Ja tez bluznie i to sporo, ale niekoniecznie musi sie to wiazac z ublizaniem innym.

komus ublizylem ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez burmistrz » 1 kwi 2013, o 23:35

Znam paru wyborcow PO, ktorzy by sie poczuli urazeni nazwaniem ich debilami, nawet w cudzyslowie.
Obrazek

Postprzez Holba » 1 kwi 2013, o 23:53

ale ja ich tak nie nazwalem. cytowalem geniusza tylko :D

urazenie, urazeniem, a jak co do czego to duma do kieszeni :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 2 kwi 2013, o 08:13

a dlaczego taki wybiórczy jesteś? nie zaplusował Donek u Ciebie nazwaniem Kwacha opalonym chujkiem?
big badda boom

Postprzez Holba » 2 kwi 2013, o 09:51

nie. jeden chuj ich zrobil :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 11 kwi 2013, o 20:27

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... otych.html

:lol: rzad sie wyzywi, w koncu ludzie wlasnie tego chca :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kolodent » 11 kwi 2013, o 20:42

Holba napisał(a):http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/696568,kryzys_i_zamrozenie_plac_urzednicy_zarabiaja_coraz_wiecej_pensje_w_administracji_wzrosly_o_800_zlotych.html

By żyło się lepiej...
Tylko że dzisiejsza opozycja, zakładając że dojdzie do władzy (nie wierzę w to ale czysto teoretycznie) to myślisz Holba, że zacznie od obniżenia sobie płac ???
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a już w kwestiach finansowych zwłaszcza :mrgreen:
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez Holba » 12 kwi 2013, o 00:24

kolodent napisał(a):
Holba napisał(a):http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/696568,kryzys_i_zamrozenie_plac_urzednicy_zarabiaja_coraz_wiecej_pensje_w_administracji_wzrosly_o_800_zlotych.html

By żyło się lepiej...
Tylko że dzisiejsza opozycja, zakładając że dojdzie do władzy (nie wierzę w to ale czysto teoretycznie) to myślisz Holba, że zacznie od obniżenia sobie płac ???
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a już w kwestiach finansowych zwłaszcza :mrgreen:

nie zacznie :( tylko, ze nie mozna tlumaczyc dzialan obecnej wladzy (nowe standardy polityki + pierdolenie o zaciskaniu pasa, a jednoczesni takie kwiatki, folwark zwierzecy :lol: ) cos co byc moze zrobia inni jak wygraja.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kolodent » 12 kwi 2013, o 08:27

Ależ można, władza podjęła decyzję o zaciskaniu pasa i zaciska. Nasze pasy.

Parafrazując powiedzenie, że szef to człowiek z sercem na dłoni. Twoim sercem.

Postprzez Holba » 25 kwi 2013, o 16:01

http://www.youtube.com/watch?v=i81JRx7PxxM

jak nie lubie murzynskiej muzy tak, lalalala
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez trini » 26 kwi 2013, o 14:24

Holba napisał(a):Typowa dla lemingow argumentacja, nie wazne, ze korupcja, ze oszustka, ze z po :) wazne ze serce zlamane, a ona biedna zakochala sie i z milosci chciala korumpowac :D Trini mozesz wyrok sadu przypomniec ? :lol:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... tu.html#MT :lol:
big badda boom

Postprzez Holba » 6 maja 2013, o 21:46

kurwa, kurwie lba nie urwie.

trini, czyli niewinna :D kazdy ma swoje zdanie, sad powiedzial tak a nie inaczej wiec gratuluje Ci dobrego samopoczucia, panstwo polskie po raz kolejny zdalo egzamin i cytujac pania Kolende-Zaleska sprzed dwoch tygodni ( na temat Smolenska)... "Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią".
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Nikos » 7 maja 2013, o 00:08

trini napisał(a):http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13813337,Sad__Beata_Sawicka_prawomocnie_uniewinniona_z_zarzutu.html#MT :lol:

US nie gorsze
http://www.chip.pl/news/wydarzenia/praw ... -obywateli

Postprzez sumkinda » 7 maja 2013, o 19:32

Ach... gdyby tak dało się zastosować rozwiązanie zaprezentowane w filmie " Parszywa Dwunastka"...
mmm
Pamiętam powstanie warszawskie, bo powstałem po imprezie we Warszawie właśnie...

Postprzez Holba » 8 maja 2013, o 17:40

Zapewne dolaczyli by nich Brunon K. i Ryszard C.... w panstwie PO zadne patologie nie dziwia, a sa wrecz usprawiedliwiane.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez sem » 27 maja 2013, o 14:31

http://wyborcza.pl/1,75968,13987987,Polska_potiomkinowska.html

Żakowskiego można zarówno bardzo lubić jak i bardzo nie lubić, ale podobają mi się tezy o oderwaniu rządu i administracji od rzeczywistości i realizowaniu nowoczesnych postulatów sprzed 10 lat. Podoba mi się też odniesienie do środowisk otaczających Instytut Obywatelski, Krytykę Polityczną, Kulturę Liberalną, Liberté! i Nową Res Publice. Nie spodziewam się by ten list wywarł wpływ na Tuska w kontekście tych środowisk, ale od jakiegoś czasu czekam aż to pokolenie trochę jeszcze podrośnie i zacznie wchodzić do "dorosłej" polityki. Z jakąś nadzieją patrzę, że to właśnie z tej strony będzie może jakiś powiew świeżości na naszą obecną scenę polityczną.

Postprzez chodi » 28 maja 2013, o 09:41

sem napisał(a):http://wyborcza.pl/1,75968,13987987,Polska_potiomkinowska.html

Żakowskiego można zarówno bardzo lubić jak i bardzo nie lubić, ale podobają mi się tezy o oderwaniu rządu i administracji od rzeczywistości i realizowaniu nowoczesnych postulatów sprzed 10 lat. Podoba mi się też odniesienie do środowisk otaczających Instytut Obywatelski, Krytykę Polityczną, Kulturę Liberalną, Liberté! i Nową Res Publice. Nie spodziewam się by ten list wywarł wpływ na Tuska w kontekście tych środowisk, ale od jakiegoś czasu czekam aż to pokolenie trochę jeszcze podrośnie i zacznie wchodzić do "dorosłej" polityki. Z jakąś nadzieją patrzę, że to właśnie z tej strony będzie może jakiś powiew świeżości na naszą obecną scenę polityczną.

Dwa zastrzeżenia. dosyc poważne bo wpływaja na tezę artykułu, a drugie na wniosek:
1. II RP nie wierzyła w siłę konnicy - gdyby Pan Żakowski był tak dobry z historii jak z krytyki wiedziałby, że II RP po prostu zabrakło czasu. Nie będę argumentował tutaj tego - ale jeżeli ktos chce moge (czas to pieniądz:) )
2. Ja tam wolę żeby "myśliciele" z Krytyki Politycznej do władzy się nie dobrali. Reszty nie znam, ale jeżeli są w połowie tacy jak KP to chroń nas Boże przed nimi.

Postprzez kolodent » 6 cze 2013, o 08:20

Władza przygotowuje kolejne argumenty "w dialogu" ze społeczeństwem:

nie będą zasłaniać twarzy ale chyba okulary przeciwsłoneczne u dowódcy zostaną zgodnie z tradycją ? 8-)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/weszla-w ... omosc.html

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM