barman55 napisał(a):niektórzy nawet peszla by nie dawali. Będzie ok.
babeo napisał(a):Tak założyłem. Jeżeli do instalacji elektrycznych są inne przewody pod tynk i do układania w powietrzu to do muzyki pewnie też. Ja ostanio kupowałem okablowanie do stereo, wybór padł na QED po chyba 22zł za 1 metr i izolacja tych przewodów na pewno nie nadaj się pod tynk.
babeo napisał(a):Ale się zagmatwaliśmy
Mi chodziło o to, że jeżeli mówimy o instalacji elektrycznej to są inne przewody do układania w powietrzu i inne pod tynk.
Do stereo tak jak napisałem, mam przewody QED, przewodniki z miedzi beztlenowej o czystości 99,999% i właśnie o takie mi chodziło, że nie wiem czy je można dawać pod tynk, więc lepiej w peszlu.
Tak jak pisze chodi to tego zestawu nie ma co szalec z przewodami. Jako że barman już go kupił nie będę pisał co sądzę o zestawach, gdzie amplituner kosztuje ~1000zł, a 5 kolumn do niego ~500zł.
babeo napisał(a):Czy poza informacjami, które można znaleźć w sieci, ktoś miał bliższy kontakt i może powiedzieć coś o amplitunerze:
Pioneer VSX-322
Yamaha RX-V373
oraz o kolumnach
Taga Harmony TAV-506/606
Jamo S 426 HCS 3
Kino ma służyć także do muzyki. W tym celu podłącze DVD Samsunga C550. Zakup Blue Ray na razie odkładam w czasie.
babeo napisał(a):Small77 - dzięki za opisanie Twoich wrażeń. Kino domowe to był mój pierwszy trop, bo wszyscy mają po 5 głośników. Ja jednak po poczytaniu paru rzeczy na necie i odsłuchach, zdecydowałem się na na stereo.
Jak to przeczytałem na jednym forum: "lepiej kupić w stereo dwie kolumny po 1000zł za sztukę, niż w kinie domowym 5 kolumn na 1000zł"
wilkmaciej napisał(a):Jeśli chcecie uzyskać przyzwoite chociażby stereo, to żaden amplituner się do tego nie nadaje. Amplitunery są wielokanałowe i służą (wbrew zapewnienią producentów), wyłącznie do oglądania filmów. Te śmieszne tryby stereo to jakieś żarty. Prosty wzmacniacz stereo bije na głowę amplitunery za grubą kasę, w jakości dźwięku dla stereo.
chodi napisał(a):i podobnie w kinie domowym.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 66 gości