Kult w Toruniu !!!

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Kult w Toruniu !!!

Postprzez redhead » 9 kwi 2013, o 17:22

10 maja w Toruniu zagra Kult. Będzie gwiazdą tegorocznych Juwenaliów.
W czwartek, 9 maja na scenie pojawi się PEZET. W Toruniu zagra też TRANSSEXDISCO.
http://www.mmtorun.pl/artykul/kult-gwia ... -w-toruniu
https://www.facebook.com/juwenalia.umk.torun

----------
rewelacja - nowa płyta na żywo :D :D :D
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Re: Kult w Toruniu !!!

Postprzez wb83 » 13 kwi 2013, o 11:15

Korzystając z okazji, że polskibus utworzył nową linie która łączy łódź z gdańskiem przez toruń kupiłem tanio bilety i wybieram się na ten koncert. Teraz szukam taniego fajnego lokum, może ktoś coś poleci?

Postprzez Thorgal » 13 kwi 2013, o 12:17

A bilet po ile znalazłeś?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez wb83 » 13 kwi 2013, o 12:39

Thorgal napisał(a):A bilet po ile znalazłeś?

Dla dwóch osób przejazd w obydwie strony za 26zł to dosyć niezła cena :) Bilet w tych cenach są jeszcze dostepne

Postprzez Thorgal » 13 kwi 2013, o 13:57

A byłby powrót jakoś od razu po koncercie, czy trzeba szukać noclegu?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez wb83 » 13 kwi 2013, o 14:47

Thorgal napisał(a):A byłby powrót jakoś od razu po koncercie, czy trzeba szukać noclegu?

Wejdź sobie na polskiegobusa. Jest chyba autobus o 1.40 wiec teoretycznie jest szansa na powrót po koncercie, ale jak to przy juwenaliach czas zakończenia koncertu raczej trudno przewidzieć. Nie wiadomo też o której Kult wyjdzie na scene

Postprzez Jedras » 13 kwi 2013, o 23:42

Jak Toruń to Green Hostel polecam. Spanie trzeszczy koło stówki (2 osoby) ale warunki eleganckie i w centrum:)

Postprzez wb83 » 14 kwi 2013, o 15:02

:cry:
Jedras napisał(a):Jak Toruń to Green Hostel polecam. Spanie trzeszczy koło stówki (2 osoby) ale warunki eleganckie i w centrum:)

Fajnie jeśli mówisz że warto bo właśnie na ten hostel się zdecydowałem ;)

Postprzez Jedras » 14 kwi 2013, o 16:57

wb83 napisał(a):

W takim razie dobrze wybrałeś:)

Postprzez donkey » 15 kwi 2013, o 14:28

Jedras napisał(a):
wb83 napisał(a):

W takim razie dobrze wybrałeś:)

A tam cicho być :), najlepszy hostel jest na ul. Żwirki i Wigury 80 :evil: .
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez redhead » 17 kwi 2013, o 12:00

o i kolejna świetna wiadomość

Kult wystąpi także w Myślęcinku .....k. Osielska ;) :lol:
30 czerwiec 2013

pięknie zapowiadaja kolejne miesiące - naliczyłem z rozpiski Kultowych koncertów że będę najpewniej na ok. 7-8 koncertach do końca roku :D

wielcem szczęśliw

Postprzez redhead » 25 kwi 2013, o 04:33

samorząd widać spisał się w tym roku na medal
jestem pod wrażeniem

============================
resume:

Czwartek:
SOFA
JAMAL
PEZET
BOB ONE

Piątek:
PARASSOL
TRANSSEXDISCO
STRACHY NA LACHY
KULT

Sobota:
CLIVER
ŁOWCY.B
KONIEC ŚWIATA
MANCHESTER

Podajemy w kolejności występów na naszej Juwenaliowej Scenie
Koncerty rozpoczynamy codziennie o godzinie 20.
i co najważniejsze W TORUNIU JUWENALIA DARMOWE !!! (nie to co w innych miastach :lol: :D )
zapewne będą dzikie (w znaczeniu pierdyliarda melonów itp itd) tłumy ;) niech i tak będzie zatem !!!

Postprzez michaek » 6 maja 2013, o 22:39

jakiś przybliżony czas wejścia na scenę ktoś zna??

Postprzez wb83 » 6 maja 2013, o 23:39

michaek napisał(a):jakiś przybliżony czas wejścia na scenę ktoś zna??

23.59

Postprzez redhead » 10 maja 2013, o 12:50

pewnie coś koło 22 jak mniemam

--------
a jak ktoś zostaje na weekend w Toronto to w sobotę warto zobaczyć
Obrazek

http://www.envoleechromatique.com/

w zeszłym roku było coś podobnego i generalnie rewelacja

Postprzez wb83 » 10 maja 2013, o 13:44

redhead napisał(a):pewnie coś koło 22 jak mniemam

--------
a jak ktoś zostaje na weekend w Toronto to w sobotę warto zobaczyć
Obrazek

http://www.envoleechromatique.com/

w zeszłym roku było coś podobnego i generalnie rewelacja

No jak o 22? O 20 się zaczyna, Kult gra jako czwarty. Tak jak pisałem wyżej 23.59 tak podają na stronie. Więc pewnie wyjdą po północy, po 22 to Strachy zaczną grać

Postprzez wb83 » 11 maja 2013, o 04:40

Kult wszedł na scene o 1 ogólnie fajnie bo zagrali z 6-7 nowych kawałków. Nowe utwory naprawdę super wychądzą na źywo, no może ta o tym jak pani zacbija chuja męża tak sobie wypadła. Nagłośnienie było kiepskie i co mnie zawiodło to publika, plener, plenerem, ale mizeria straszna. Słaba zabawa i słaba ilosć tłuszczy. U was w toruniu tak zawsze ?

Postprzez redhead » 11 maja 2013, o 10:10

na żywo 7 utworów z nowej płyty - dla mnie największą moc koncertową ma Prosto i Układ (szkoda że przez nagłośnienie dobrze było skopane troszkę - tutaj trza niestety podkręcić moc na maxa - szczególnie gitary); początek Mój mąz tej konkretny
dziwnie idzie się na koncert i słucha się NOWYCH utworów pierwszy raz w życiu
wb83 - nie wiem gdzie stałes ale pod sceną było całkiem dobrze jeśli chodzi o publikę

niestety jakiś "mądry" inaczej wpadł na pomysł i miast zacząć koncerty o 18 to zaczął po 20 - przy bisach SnL ciężko Kultowi grać koncert a publiczność (tu w sporej ilość po spożyciu jak to podczas juwenaliów ;) ) słuchać i dawać max z siebie w godzinach mocno nocnych 1.00-3.15
Dodając poślizg sprzętowy 30 minutowy i mamy obraz troszkę tego jak to wyglądało

tak trzeba było zrobić aby Kult grał w okolicach godziny 22-1 i byłoby optymalnie

plener (przeważnie darmowy) zawsze jest mizerny (przez to że darmowy, ale rozumiem konwencja taka i chyba słuszna, przeca to juwenalia, choć "jakość" tych dzisiejszych stjudentów w porównaniu do czasów kiedym studiował jest wielce marna zwyczajnie, spustoszenie klubowo-hophipowo-mentalnościowogimnazjalne jest chyba nie do pokonania) niestety

nagłośnienie niestety słabiutkie - stojąc pod sceną 2-3 rząd tak mniej więcej słuchać było tak jakbym stał ze 150-200 metrów dalej czyli generalnie ....za cicho :( !!!! przyzyczajony jestem bardziej do tego co w OdNowie czyli że za głośno nawet

co mi sie podobało to telebimy - zbliżenia na Tomka, Janka bezcenne - prosze o podobne w OdNowie w październiku

co do listy utworów to standard + 7 utworów z nowej płyty acz głowy nie dam czy rzeczywiście 7 (bo płyty nie znam - mam nadzieje że JM empik dzisiaj dośle do salooonu i sobie odbiorę)

Wspaniała Nowina
Brooklyńska Rada Żydów
Twoje słowo jest prawdą
Pasażer
Maria ma syna
Berlin
Notoryczna narzeczona
Dziewczyna bez zęba
Układ zamknięty
Prosto
Amnezja
Do Ani - "piosenka toruńska" o czym autor/twórca raczył zauważyć :P
Oni chcą ciebie
Poznaj swój raj
Lewe lewe loff
Baranek
Mój mąż
Dlaczego tak tu jest
Celina
Dobrze być dziadkiem
Arahja
Marysia
Wódka
Życie jest piękne
Polska
Konsument
Krew Boga

Kolejność zapewne inna - na pewno pierwsza wsp. nowina
I nie wszystkie utwory - to co pamiętam - jak pisałem pora/czas koncertu troszkę DZIWNY i nieco "absurdalny" jak dla mnie (prawie świtało już jak kończyli)

-------------
Generalnie kolejny koncert plenerowy zaliczony (plener jak plener, tym bardziej darmowy - pomarańczową nigdy nie będzie). Ale takie prawo junwenaliowego czasu i należy to zrozumieć.

pozdrawiam
do zobaczenia w Toronto w październiku a jakże ;)

p.s. basista Transexdisco - grał koncert heavymetal autystycznie nieco :lol:

Postprzez ekhm » 11 maja 2013, o 13:27

TU PISZĘ JA - KRZYSIEQ.

Redhead, Ty chyba byłeś na jakimś innym koncercie, gdzie słyszałeś 'Berlin', 'Notoryczną..', 'Dziewczynę bez...', 'Lewe lewe..', 'Celinę' i 'Konsumenta' (jego akurat mogli grać na drugich bisach, o ile były)? Chyba Ci się koncerty sprasowały. ;)

Pierwszy mój koncert Kultu od 2007 roku. I w sumie nic.. Zaskoczony jestem dobrą dyspozycją Kazika na wokalu, śpiewał głośno i wyraźnie. Ma kondycję, nie ma co.

Co do nowych numerów, to uważam, że są tak słabe, że wstyd by było je zagrać nawet przed tak niewymagającą publiką, jaka zazwyczaj jest na juwenaliach. Teksty tak, kurwa, cienkie, że aż mi łezki ciekły. Wstyd było słuchać. 'Jestem Kazik, co po ulicach łazi i nic nie może mnie obrazić' (z pamięci). LOL Nowe numery nie mają za grosz polotu, czy nawet linii melodycznej (poza jakimśtam riffem i pierdolnięciem sekcji dętej). I tak poza tym, uważam, że zagranie tylu nowych numerów na koncercie festynowym to nieporozumienie (choć w sumie nie - był czas siku skoczyć), ludzie ziewali.
Stare numery odegrane bardzo fajnie, kilka wspomnień wróciło (przy 'Niejeden' miałem nawet ciary). Fajnie, że Kazik za saksofon znów chwyta.

Organizatorzy dali dupy z nagłośnieniem. Kurde, stałem ok. 20-30 metrów od sceny i swobodnie rozmawiałem z moją Kobietą. Stopa nie powodowała wstrząsów w żołądku, a bas w 'Polsce' w ogóle nie miażdżył. Za cicho.

Co do towarzystwa to nie zauważyłem jakieś wzmożonej ilości żulików na koncercie.

Miło było posłuchać kilku(nastu) numerów, ale 50 złotych za koncert Kultu w życiu bym nie dał.

Postprzez donkey » 11 maja 2013, o 13:52

KRZYSIEQ napisał(a):Co do nowych numerów, to uważam, że są tak słabe, że wstyd by było je zagrać nawet przed tak niewymagającą publiką, jaka zazwyczaj jest na juwenaliach. Teksty tak, kurwa, cienkie, że aż mi łezki ciekły. Wstyd było słuchać. 'Jestem Kazik, co po ulicach łazi i nic nie może mnie obrazić' (z pamięci).

To może nie pisz, bo się kompromitujesz. W tekscie jest:

Jestem Kazik, co po ulicach łazi
I nie wiem, czy jestem w stanie was obrazić
Bardziej niż sami się obrażacie.

To akurat świetny fragment tego tekstu.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez SafeMan » 11 maja 2013, o 14:32

Koncert oceniam in plus, a nowe piosenki wypadają świetnie. Teraz zauważyłem jak blado przy nowych piosenkach wyglądają utwory z Hurry :P Prosto jest genialnym kawałkiem, a na koncertach ma moc, oby został na stałe w secie. Poza tym zakochałem się w Dlaczego tak tu jest :mrgreen:

Postprzez Barti » 11 maja 2013, o 16:19

Świetny koncert w Toruniu, bardzo dziękuję za piękną noc i poranek.

Po fragmentach z Amazona byłem sceptycznie jakoś nastawiony do nowego wydawnictwa, ale wczoraj na koncercie się to zmieniło. Wszystkie nowe utwory pięknie jadą na żywo, zwłaszcza "Twoje słowo jest prawdą" i "Dlaczego tak tu jest" - ten drugi troszkę mi przypomina klimatem "Chodźcie, chłopaki" z hurry i to jest bardzo miłe dla mnie skojarzenie. :)

Postprzez wb83 » 11 maja 2013, o 16:53

redhead pod sceną była mizeria tak łatwego dostania się pod barierki na plenerowym koncercie to jeszcze nie widziałem. Masz racje, że ludzie szybko na kulcie podpadali, a jak grali Polske to już mało strasznie ludzi było. Ja mimo minusów i tak jestem zadowolony, jak to po Kulcie bywa :-). A za telebimy fakt wielki plus

Postprzez redhead » 8 sie 2013, o 18:01

Obrazek

11.10.2013
OdNowa Toruń
nie ma opcji żebym nie był

-------------
ale pomarańczowa pięknie się szykuje w tym roku - początek krajowej odsłony trasy w Toruniu -> koniec w Gdyni :D
po prostu pięknie - jestem na obu ....yeahhhh :) :D

p.s. jeszcze nad Szczecinem myślę intensywnie ale dwa koncerty jakby nie patrzeć moje w tym roku ;)
+Władek 10.08 :D

Postprzez redhead » 9 paź 2013, o 09:25

juz za 2 dni :)

Następna strona

Powrót do FORUM