CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Raczej ad rem i dla informacji osób trzecich, bo z ordynarnym ślinotokiem donkeya konsekwentnie nie dyskutuję.donkey napisał(a):W tym właśnie zdaniu absurdem jest, że np. dajesz po myślniku spójnik (zdaniotwórczy) "i".
Myślnik w wypowiedzi pisanej może mieć niejedną funkcję - jeśli się wie, jak go użyć. Pauza retoryczna z myślnikiem to nie błąd, co najwyżej nawyk językowy.donkey napisał(a):nie zaczyna się zdań od "Bo". Wyraz "bo" jest zastępnikiem słowa "ponieważ"
Nieprawda. W języku polskim jest, wbrew dość pospolitemu niestety i zubażającemu ten język przekonaniu, bardzo niewiele słów, od których "zgodnie z przepisami" nie można zacząć zdania. Jeśli ktoś ma wątpliwości (co do tego, czy można zaczynać zdania od "bo" i dlaczego tacy donkeye sądzą, że nie można), to można napisać do profesora Mirosława Bańki, który nadal, jak mi się zdaje, prowadzi internetową poradnię językową.
Oczywiście ciągle będę nieustająco kibicować tym, którzy będą szukać w moich postach błędów gramatycznych, interpunkcyjnych, ortograficznych itd.
Nie wiem wprawdzie, co to ma wspólnego z rozmową o płytach Kultu i tekstach Kazika, ale może się komuś od tego poprawi samopoczucie albo choćby z chęci przyłapania mnie na błędzie sięgnie do jakiejś książki - a to zawsze jest korzyść
Buziaczki!
artek napisał(a):tak sobie myślę, że z czasem wystarczy jak się zakupi kilka piosenek a nie całą płytę
trzeba będzie porzucić stare przyzwyczajenia, ale ze względów logistycznych oraz tych wynikajacych z "jakości" wydawnictwa bedzie to chyba optymalne wyjście
chmura i iTunes
podaj przykład owych, którzy wydali 16 płytę i mają zajebiste teksty?
sztuką nie jest wydać 1-2 płyty z tekstami "ożeszjakur%apier..e" - takie rzeczy się zdarzają
redhead napisał(a):mes? łona?
wtf? żeś pojechał z przykładami
co ty chopie porównujes? - jakiś "artystów" (w najlepszym razie podwórkowych)?
Bartos napisał(a):redhead napisał(a):mes? łona?
Tym bardziej źle z Kazikiem skoro artyści podwórkowi tworzą teksty o kilka klas lepsze
redhead napisał(a):Bartos napisał(a):redhead napisał(a):mes? łona?
Tym bardziej źle z Kazikiem skoro artyści podwórkowi tworzą teksty o kilka klas lepsze
dla ciebie lepsze
dla mnie nie koniecznie a nawet na pewno
Uważasz że to jest lepsze niż teksty Kazika????
wilkmaciej napisał(a):
Stary czy my napewno mówimy o tym tekście?????????????? Uważasz że to jest lepsze niż teksty Kazika???? Jeśli tak to kończymy dyskusję:) Chyba że teksty pomyliłem.....
redhead napisał(a):hophipowcy to żadni artyści (chyba że dla gimbazy), za 20-30 lat (ba nawet za 10) NIKT o tych pseudo"artystach" wymienionych nie będzie nawet pamiętał
lemur wiesz co tam robi cudzysłów i jaką role pełni
hophipowcy to żadni artyści (chyba że dla gimbazy), za 20-30 lat (ba nawet za 10) NIKT o tych pseudo"artystach" wymienionych nie będzie nawet pamiętał
lemur napisał(a):Jaka obserwacja?
redhead napisał(a):zatem kończymy dyskusje bo w istocie uważam że gorsze
lemur napisał(a):Uważasz że to jest lepsze niż teksty Kazika????
Tak.
Tymczasem na "Prosto":
Dobrze być dziadkiem, dobrze być dziadkiem, dobrze być dziadkiem / i nosić przy tym spodnie w kratkę.
Rankiem gdy wypadło mi oko z głowy, / a nie stać mnie na oko nowe.
Czy muzyka ma moc, tego nie wiem wcale / Spierdalać tępi mądrale.
Stary, chcesz się dalej licytować?
Powyższe przykłady to niewytłumaczalny bełkot, wstawki ziejące straszliwą pustką. Byleby zapełnić zwrotkę, byleby się zrymowało. Byle jak, byleby było.
To, co robisz Ty, to przekorne zacytowanie całego tekstu, do którego odniósł się Bartos, i skwitowanie go mianem: chujowe. Dlatego kończę dyskusję z Tobą.
wilkmaciej napisał(a):
Toś przykład dał....Ta akurat PIOSENKA jest czymś w rodzaju ballady - również posiada MUZYKĘ. Różnica polega na tym, że hip hop to tylko tekst...To jest muzyka rockowa gdzie tekst jest często dodatkiem. To jak głownie się dlaczego dźwig jest droższy od mercedesa skoro merc szybciej jeździ??????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 36 gości